icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
7. okt 2012

@1katkas veru kedy som mala termín si napamatám,.....asi oklo 14 augusta ? ja som vedela ze bude cisársky - bol plánovaný na 4.8., ale primár mi 3. zavolal že ide preč a že to bude 5. - paráda

1katkas
7. okt 2012

@vanilashot nieco vymyslime :D a dakujem uz druhu noc bol stale hore, teraz nas caka dalsia, hadam to bude lepsie..a vcera sme mali kolotocovu premieru aj my, troska si poplakal snad o rok sa mu bude pacit

1katkas
7. okt 2012

@katka121 aj prvy si mala cisarsky? ja by som si v buducnosti chcela vyskusat aj prirodzeny ak sa bude dat

1katkas
7. okt 2012

@12smile12 v dobrom zavidim 🙂 , mne odtiekla rano plodova voda a az na druhy den na obed sa maly narodil skoncilo to cisarskym a teraz je marod, ale hadam to uz bude lepsie, pre istotu skocim s nim zajtra doktorke aj ked nema teplotu

12smile12
7. okt 2012

@1katkas fuha tak to teda ja vobec nezavidim 🙂 ... juj tak potom zelam skore uzdravenie , hadam to nebude nic vaznejsie .. 🙂 Ako sa vola malicky??

vanilashot
7. okt 2012

@1katkas katuška, tak potom šupni fotky z kolotočov...aj keď vám počasie moc neprialo, dúfam, že malý si to aspoň trošku užil 🙂 naša malá tiež plakala prvýkrát, a keď si k nej sadol tato tak už bolo všetko ok 🙂 Potom sme ani dole nechceli ísť :D

majjka1985
8. okt 2012

Ahojte mamičky 🙂 Veľmi tu už nechodím, a asi to všetko ani nestihnem prečítať 🤐 Moja malá má dnes 14 mesiacov, a ešte sama nechodí ☹ Je strašne opatrná a bojí sa sama, veľmi ma to trápi, no každý ma utešuje, že to už každú chvíľu príde, tak som zvedavá. No nepíšem len preto, ale... My s mojím mužom už ani nevieme, čo je to spánok 😠 Už asi mesiac nám Kajuša riadne pije krv, v noci sa stále budí, plače, večer ide neskoro spať, ráno skoro vstáva... No hrôza!!! Najprv som si myslela, že sú to zuby, aj sa nám nejaké opäť vytlačili, ale žeby vkuse nespala pre zuby?? Ja už neviem, čo s ňou. Cez deň je zlatá, spíme ešte 2x denne, no keď príde noc... uuhaaa... už sa bojím tej dnešnej 😠 Máte aj vy niektorá takýto problém??? Tak sa majte a držte sa všetky mamulienky 🙂

lufilu
8. okt 2012

@majjka1985 Majka s chodenim som si aj ja robila starosti, ze nechodil maly. Ani nechcel - ako niektore deti, ze chodia za ruky, za jednu ruku... stale bol len na styroch. fakt to prislo asi behom tyzdna cele - zacal chodil za jednu ruku a v tom sa sam od seba pustil - boli sme v Inchebe na vystave a tam mali take fajne koberce vsade, tak sa tam zacal blaznit a jednoducho chodil 🙂 a vobec nechodi tak - ze sa rozbehne hlava nehlava ako som to videla u niektorych deticiek. ide velmi opatrne, nesace ho, neknise.... sem-tam spadne, ale inak pohoda. a aj tym ze chodi - sa viacej unavi a myslim, ze potom ti zacne drobatko lepsie aj spinkat. a kolko ti spinka, ked davas este na 2 spanky? mne maly spi uz len 1x denne -aj to len nejaku 1,5hod. mozno aj keby si ju prehodila na jedno spanie, ti to trosku pomoze. neviem, skus...

katka121
8. okt 2012

@majjka1985 My sme mávali nekludné noci chvílku, potom som zistila, že pred spaním naša Hanka musí kontinuálne bdieť aspoň 5 hodín - potom spíme vcelku kludne, (2 x v noci pije mliečko) ale hneď zalahne a spí......

majjka1985
8. okt 2012

@lufilu ďakujem za povzbudenie s tým chodením 😉 My ideme spať doobedu okolo 10.00 a spíme 2, niekedy aj 3 hodiny. Potom poobede ideme spať okolo 16.00 a spíme 1 max. 2 hodinky, akurát dnes to potiahla na 2,5 hod. tak to sa teším na dnešné uspávanie. Už sme skúšali vynechať poobednajší spánok, ale keď ona okolo tej 16 zíva, plače, je nekľudná, nervózna, jednoducho chce spať.

majjka1985
8. okt 2012

@katka121 Tiež som to skúšala, to dlhé bdenie, no noc bola taká istá, stále sa budila ☹

tintus
9. okt 2012

Huraaaaaaaaaaa, my uz chodime 🙂)) A zrazu sa u nas vsetko meni 😀 A k lepsiemu 🙂 Uz som bola rozhodnuta prestat kojit, cely den sme to zvladli bez mliecka aj poobede malu 1. krat uspal hrdy tatino. No ale vecer tie naliate prsia ani zaspat sa nedalo. Potom som si spomenula na moj zapal prsnika a vravim toto mi zato nestoji a sup mala vypila oba naraz. Tak som sa rozhodla trochu nam zmenit rezim kojenia, ziadne zaspavanie pri papani. Kojime len doobeda a poobede ak si vypyta. No a najlepsie je, ze v noci sa konecne vyspime. Dnes papala len v noci len raz a pekne spinkala bez prehadzovania a mrvenia sa. Kupovala som jej na brusko aj probiotika a myslim, ze to bol hlavny problem, ze jej brusko stale nafukovalo v noci. Takze by bolo super keby nemusim prestat s kojenim a vsetko bude fungovat OK. Drzte nam palce 😀
Pridavam par aktualnych fotiek 🙂

12smile12
9. okt 2012

@majjka1985 Ahoj aj naša mala ma 14 mesiacov a doteraz dobre nespava , aj predvcerom si o pol 1 sparavila dobre rano , skus jej zmenit rezim , aby spala cez den len raz , myslim , ze uz nato dost velka , mozno to pomoze ze bude aspon skor unavena 🙂 ... inak asi neviem poradit ... :/

12smile12
9. okt 2012

@majjka1985 teraz som citala ze uz Ti to radili , tak este nieco ma napadlo 🙂 ze ak ju das doobeda neskor spat aspon o tej 11-11:30 tak by ti mala nejak do vecera vydrzat .. 🙂 aj nasa mala tak prechadzala a potom pred vecerom bola strasne zla , ale za par dni si zvykla a potom uz bolo dobre a aj lepsie teraz zaspava .. 🙂

verka
9. okt 2012

no uz som tu riadne dlho nebola... vidim ze vsetci skoro chodime, my sme tiez zacali tyzden po rocku, aj prve dve deti mi tak zacali chodit... s tym spankom cez den to tiez mame take, rano vstavame o 6,ale to je v pohode, maleho vodim do skoly, malu do skolky a ked sme prisli, okolo 9sme sli spinkat tak na hodinku, hodinku a pol a potom okolo pol2, ale najnovsie matusko zalomi pred 9 rano a taha do 12, no a poobede by uz siel spat neskoro a to ho uz nedam, bo vecer o 8mej su vsetci zalahnuti v posteliach,takze tiez chcem vyskusat len jeden spanok, skusim ho potiahnut do nejakej 10,pol11 a ked potiahne tie 3 hodky, tak to v pohode do vecera od tej pol2 vydrzime....zajtra zaciname, tak uvidime...
@majjka1985 mala ti podla mna spi moc cez den, preto tie prebdene noci, uz je dost velka, vsak si zober ze niektorym detom staci cca 2hodky spanku za den, mne sa zda optimum tie tri hodky cez obed,ale tak kazde dietatko je ine...

1katkas
9. okt 2012

@12smile12 dakujem, uz sopliky ustupuju, uz aj lepsie v noci spinka, nebudi sa kazdu chvilu.. a vola sa Nikolaj ruske meno, je v nasom kalendari 29.augusta 🙂

@vanilashot potom dam, este nemam fotky ani v pocitaci leniva som:D no pocasie sa nam pokazilo, co uz stihla som mu kupit hracky aspon 😀

@majjka1985 ahoj, kojis? nebudi sa preto? mne sa tiez dost casto moj budi a este je kojeny, v noci nic ine donho neviem dostat

12smile12
9. okt 2012

@1katkas tak to som rada , a co mu bolo?? 🙂 hm , pekne meno , teraz je moderne vyberat si zahranicne mena , aj nasa ma meno nemeckeho povodu 🙂

majjka1985
10. okt 2012

@12smile12
@12smile12
@verka Dakujem Vam za rady 😉 Vcera sme to opat skusali bez poobednajsieho spanku a... opat neuspech, zdalo sa mi to este horsie, ako ked spi poobede ☹ Ja uz fakt neviem. Snad ju to prestane bavit a zacne dobre spavat, alebo jej nasadim sedativa 😀 Uvarim jej odvar z "makoviny" ako nase stare mamy 😀 My s muzom to uz zaciname brat akosi sportovo, ze pride 23.00 a nasa mala zacne plakat, tak sa ukludni, tak prejde hodinka a znova... potom dame mlieko, potom zase plac a tak to vzdame a ide spat ku nam 😒 Uz aj izbu sme prechadzali, lebo ma napadlo, ci nema zlu zonu na spanie. Ja uz fakt NEVIEM ☹

@1katkas nie nekojim, my sme na Nutrilone takmer od narodenia.

katarina6
10. okt 2012

Ahojte mamicky ja som tiez tu dlho nebola, nedocitala..... u nas sme preorganizovali nabytok v spalni 🙂, teda postele, z postielky som malej odstranila bocnicu, prisunuli sme postielku uplne k posteli a tak spava vo svojom pri nas..... uz sme to tak mali spravit davnejsie, aspon by sme sa tak netlacili, lebo ked jej zasa isli zuby zasa chcela byt len vedla mna, tak spavala s nami, na par hodin len v postielke, co sa zasa rozplakala a vybrala som ju......
No a teraz sme spokojni vsetci 🙂. Mame kazdy svoje miesto, mala je spokojna ze na mna nepozera cez mreze ale lezi vedla mna rovnocenne....... Mali sme to uz spravit davno.... no muzovi sa nepacilo ze to bude otvorene a bude odtial vypadavat....... ale aj tak spavala na nasej posteli sama a ohradila som to len vankusmi poobede lebo keby som ju presunula tak sa zobudi.... a vie pekne zliezat z postele.... aj ked ked spi tak vella cestuje, niekedy si sadne, postavi sa.... ale tak vzdy mam otvorene dvere do spalne a pri kazdom pohybe tam dobehnem.......
Ak mate aj vy problem ze vam deticky spia v posteli a tlacite sa, skuste aj vy toto spravit, odobrat bocnicu z postielky, matrac dat do vysky vasej postele, potom nejako vyplnit dieru medzi postelou a postielkou ak tam je, a je to..... vsetci budu spokojni 🙂.

V noci este kojim, ked sa rozplace a skusam aj inak utisovat, no nepomaha, tak jej dam prsnik a zaspi znova.....
Mamicky, tie co odstavujete, ako sa to robi? Ja to teda vobec neviem spravit ze jej nedam ked jednoducho chce a tesi sa na to...... neviem len tak jej nedat...... kojim cez den len 2x asi, ale v noci viackrat ked place a nic nezabera......
Neviem jej odmietnut, ani sama necitim potrebu ze preco by som mala..... cakam kym sa sama odstavi, co mozno tak rychlo nebude, ale momentalne to fakt nechcem inak riesit, ja sa na to necitim........

Rada by som ale vedela prakticky ako sa to vlastne robi........ Nedat a nechat ju plakat?

krhlicka
11. okt 2012

@katarina6 Kati ty takto ponocujes, ja sa vtedy otacam na druhy bok 😀 Vidim, ze u vas je to podobne ako u nas s tym spanim. Aj my spime vsetci spolu, uz od nejakeho 4 tyzdna, ked bola novorodenec. Boli striedave pokusy s postielkou, ale vzdy sme sa vratili k spolocnemu spaniu. Ja kojim cez den asi 6x a v noci vzdy, ked sa zobudi. Tiez jej neviem odmietnut. Ale si tak hovorim, ze kym nam to obom vyhovuje, tak je vsetko v poriadku. Su sice niekedy rana, kedy sa budim nevyspata a hovorim si, ze stacilo. Ale ked mala na mna pozrie s tymi svojimi ockami a hladka ma, hovori moja mama, moja....no nedaj jej opici 🙂 Ako sa odstavuje netusim, na nete su viacere metody, ked to bude aktualne, tak tiez budem zbierat info.

1katkas
11. okt 2012

@12smile12 sopliky a kasel.. ja som mala spoluziacku sabinku zo strednej skoly aj to je pekne meno 🙂 .. napriklad nikolas to sa mi nepaci ovela krajsie je nikolaj (nechcem urazit mamicky co maju nikolasa je to len moj nazor)

1katkas
11. okt 2012

@katarina6 ahoj aj moj manzel odstranil z postielky bocnicu je to tak lepsie a odkedy spadol 2x z postele tak vie krasne zliezat 🙂 a s odstavovanim, ja sa chystam tiez odstavit cez den nekojim ani si nepyta v pohode vydrzi, ale v noci sa mi budi a nic ine nechce len cecat tak ked mu uplne prejdu sopliky a bude lepsie spat, skusim mu zriedit umele mlieko s mojim a z flasky dat mu vypit

natalitimk
11. okt 2012

@katarina6 tak naša nemala bočnicu na posteli vôbec 😉 zo začiatku pre lepšie kojenie v noci aby som ju nemusela vyberať a tak zme si na to zvykli že to ostalo tiež pekne zlieza z postele.Sme spokojni všetci ona že je pri nas a ja že ju mam blizko pri sebe.Našu som už odstavila.Kojila som ju 1r a 2m.Ale to musiš postupne vynechať den a potom noc,teda u nas to tak fungovalo,teraz pije už len na fľašu ale nočne vstavanie aj tak neprestalo teda niekedy je to 1x inokedy aj 3x.Po skusenostiach čo mam od syna to bude u nas trvať tak do 3r. a potom to prestalo už spí celu noc. 😵 ale tak ja už ani neviem čo je to spať celu noc kedže mam 3r.rozdiel medzi detičkami.Ono to už bude teraz čoraz tažšie odstaviť kedže tie naše ratolesti su už čiraz viac mudre.tak držim prsti 🙂

katarina6
11. okt 2012

@natalitimk no len ja nechcem malej davat umele mlieko..... ani flasu.... naucila sa bez nej zit, a ja tomu umelemu mlieku neverim, neviem ake jej budem davat ci ryzove, alebo ovsene vyrobim z ovsenych vlociek..... ale normalne zo slamky, zo sosacika, alebo z pohara ze sa naveceria, napije a pojde spat..... ak by bola v noci smadna tak jej dat vodu......
ze by to bol taky system uz velkeho dietata..... ale teda to asi tak lahko nepojde 😀DD.... no este som to nejako nestudovala ci sa to tak da..... to len mne tak napadlo...... vyhnut sa umelemu...... snad sa da bez toho zit.... :-P

janulienkazv
11. okt 2012

ahojte,aj moj certik je narodeny 5.augusta,tiez sa v noci budi 3 krat 🙂

verka
12. okt 2012

s tym odstavovanim to nie je az take tazke, prvy syn bol hrozny cecek,furt by sa len kojil, ked mal rok a pol som mu tak nejako zacalo vysvetlovat ze mam "bo" na ciciku a ze ma to boli a tak sme to postupne pochopili, s malou to iste... teraz by si to este asi tazko vysvetlovala,este su malinki, tak treba trosku pockat, teda ak to teba nezatazuje,myslim to kojenie....ja by som rada este matuska kojila, ale tak co uz....ale zase terba fakt odhadnt to spravne obdobie, lebo co viem ked uz sa to presvihne, deti su starsie a prefikanejsie a potom to uz ide tazko...

katka121
12. okt 2012

@janulienkazv aj moja, je 5. aj ja som5. .....sláávny dátum

katka121
12. okt 2012

žienky, čo riešite na vianoce??? dajte typy, ....

janulienkazv
12. okt 2012

@katka121 no to by som aj ja chcela vediet

natalitimk
12. okt 2012

@katka121 -tak ja som už troška rozmyšlala ta určite to budu drevene vkladačky,drevene puzle,knižka o psikoch pekne ilustrovana a hlavne nech tam je hooodne psikov.Pozerala som detsky vysavač ale žiaden vymyšlany obyčajny pozerala som že maju v tESCU PO 15€ pred vianocami ešte pôjde dole.Tie hovoriace sa mi nepačia.A dalej ešte neviem syn už fachči na legu tak tam nie je problem.Rada si prečitam aj ostatne napady...