Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Baby vcera sme boli na ockovani a moj hrdina ani nemukol - ani si nevsimol ze ho pichli 😀 a ja som sa uz pripravovala na velky cirkus 😀 ...mame 85 - 86 cm a 12 kg ...u nas doma dokonca viac ,.....asi sa budem chodit vazit ku dr . kazdy gram potesi 😝 😀 😀 😀 😀 a mame 10 zubov vonku a 11 na ceste , uz dasienko len tak - tak drzi 😉
mamicky, prosim vas, ako dlho upavate svoje deti na obed...ja som uz zufala, donedavna sme sa hojdali na fitlopte to zaspal za minutku, a teraz sa snazim pri nom lulkat pri postielke a on aj hodinu dokaze vystrajat, uz som z toho zufala a hojdanie v mojom stave uz neprichadza do uvahy, hoci ho sem tam este vezmem na ruky...vecer takto zaspi do pol hodky, ale cez den ani za nic, my nemame cumel, ani flasu pred spanim, kym som kojila zaspal na prsniku a teraz nic, aj vasi su taki aktivni?....alebo aspon poradte dajaku fintu nech rychlo zaspi, lebo som len zbytocne podrazdena 😠 dakujem🙂
ahojte dievcence. Podavam aktualne informacie: vaha:10,7 kg, vyska 81 cm, zubkov 6, dalsie nie a nie vyliezt. Malinky je uzasny, vacsinou o nom ani neviem, dokaze sa sam zahrat, skoda ze nie s hrackami, ale najlepsie s nasim psikom a vecami bezne najditelnymi v domacnosti :D tym vyvstava otazka, co malemu kupit na Vianoce. Sadu stipcov? :D Sadu umelohmotnych nadobiek? :D 25 ovladacov, kazdy inej farby, velkosti a druhu? :D
co sa tyka spinkania, krasne spime raz denne, vacsinou od 1-2 hodiny. Problem je ale v tom, ze vzdy sa mi tak po hodinke zobudi a este sa na prsniku uspi. mate aj vy niektora problem, ze cez den vam deticky nespia v kuse? Vcera napriklad spinkal 2 hodiny v kuse, ale to je skor vynimka. Co sa tyka noci, neuveritelne sa nam spanok zlepsil, klop-klop, maly prespi bud celu noc alebo sa zobudi len raz, co je na kojene dietatko asi maly zazrak. zaspavat stale zaspavame iba na prsniku :( asi som slaboch, ale nemam srdce na to mu ho nasilu brat a skusat uspavat bez neho... ale asi je to aj o mojej pohodlnosti. Je fakt, ze uz by som rada niekam isla aj bez toho, aby som musela riesit, ako mi mamina uspi maleho, nuz, ale co uz, nejako to este vydrzim, hlavne, ze je krpec spokojne a krasne dieta.
papame vsetko, obcas mu nechuti nasa dospelacka strava, ale vzdy to isti nejaky nemastny-neslany maglajz, ktory mu vzdy chuti :D:D
stale vela nehovorime, ale rozumie vsetko, samozrejme selektuje, ze comu prave v tom danom okamihu chce alebo nechce rozumiet :D
@ninuska8: to ma velmi mrzi, ja ti neporadim, lebo ja mam stale tu istotu, prsnik :( ale malinky musi byt fakt unavena, aby zaspal, vacsinou je to tych 6 hodin od ranajsieho vstavania. Nastastie my vstavame dost skoro, medzi 05:30 a 06:00, cize o 12stej uz vzdy zalomi po 2 minutach na prsniku. Drzkaj sa, urcite je to pre teba teraz narocne...
@ninuska8 Ahoj , neviem ci ti poradim , ale aj naša mala strasne zaspavala , vzdy sme ju museli uspavat a o to horsie ze ja som kojila 3 tyzdne 🙂 .. ale mala sa naucila zaspavat najprv tak , ze som si lahla na postel pri postielku a nahovorila som jej ze ideme spolu spinkat , robila som sa ze spim a na vela zaspala , tak sme to zacali praktizovat aj cez obed a bolo fajn. Potom som skusala pomali odchdzat od nej nech sa uci sama , vyvadzala , ale zvyklasi vecer to bolo lahsie lebo to zaspavala viac menej na flaske. No a teraz ma aj ona take obdobie , ze niekedy vyvadza a nechce mi zaspat ani dve hodiny a to uz som zufala , tak som sa naucila robit to , ze jej poviem nieco v tom zmysle , ze ked si to zela lezat cely den v posteli a neist von atd ... tak nech sa paci , odignorujem ju a odidem necham ju tak a chodim kukat cez medzierku 😀 niekedy sa este hra , niekedy musim prist a vyhresit ju , ale zabera to a vzdy zaspi .. 🙂 takze my zaspavame samy aj na obed aj vecer ... ale napr. davam malu spat len medzi pol1-1 ako je unavena ..
A este jedna pomocka , my uz ked sme si nevedeli dat rady , tak sme nahrali na mobil pesnicku twinkle , twinkle little star - z youtubu , je to kratke video , to som jej pustila nech to hra dookola a na tom sa unavila 😀
AAaa este novinky 😀 ... tak naša mala ma 10,7 kg , ale neviem kolko meria , neodmerali ju musim ja ... a uz mame 14 zubkov a 15 sa tlaci 😀 tak budem rada ked uz budu vsetky vonku ... poradte mi ako mam malu oducit od toho aby v noci uz nepapala aj okrem toho ze papa , furt k nej chodim s cajom a vypije celu flasu :( uz neviem ako , lebo je hore niekedy aj kazdych 20 min. ... a včera nam krastne povedala KAPOR , samozrejme bez cisteho R 😀 ale bolo to uzastne a snazi sa vsetko opakovat na seba si povie ha-bi aj v tych slabikach 🙂 (Sabi) ... a totalne sme zazrati do reklam , aj vy? miluje tu reklamu co chodi na kinder pingui vtedy zacne mavat rukami a tocit sa a beha po oyvacke na spickach a pisti 😀 ... a dnes rano sme mali taku prihodu , ked sme vstavali . Popravala som postele a potom som ju volala Sabinka pod uz , ideme papat a ona samozrejme skakala po posteli ako diva , co je pre mna velmi nebezpecne a nechcela ma pocuvat 🙂 hovorim jej podme , ideme prec a ona ? Lahla si na postel zavrela oci a zacala chrapat 😀 no totalne ma odignorovala 😀
@susanq My spime presne tak na obed,cca po hodine niekedy aj skor musi na prsnik,aby este pospal.Skusala som ho dva tyzdne bravat hned ked vstal aj po 40 minutach spanku,ze to musi pochopit,nastavit sa ,aby spal dllhsie sam na obed a zobudil sa oddychnuty,nie s revom,ale nepochopil...Vacsinou uz potom musim ostat s nim lezat,ale je to lepsie ako ked maval predtym polhodinkove spanky..
My ale v noci stale spime zle,furt je na prsniku,spi so mnou,cumel nema,cca aj 6x v noci je hore... ☹
@evi21
@krhlicka : kocky, my sme cca pred mesiacom skusili v noci nedavat prsnik, lebo to bolo neunosne, tiez minimalne 6krat hore, jedine vedla mna v posteli a ziadne pitie, len cuckanie. Manzel permanentne vystahovany zo spalne. Takze som sa nasrdila a bum, nedala som v noci didku, ale rozpravala som Dankovi, ze milacik, ani maminka s ocinkom v noci nepiju ani nepapaju, proste hladkala som ho a tak... no a maly plakal prvy den hodinu v noci a potom spal az do rana, na druhy den v noci mi stacilo ho zobrat z postielky, dat si ho na hrud a zaspal, tretiu noc uz prespal skoro celu. Potom sme ochoreli, cca po tyzdni, aj ja aj on, migreny som mala ako svina, takze som ho v noci zobrala k sebe, z pohodlnosti dala didku a maly uz aj odmietal. Teraz sa zobudi raz za cas, ak vobec, a didku si len ocuchne a spi dalej :D ja nie som zastanca nechavania plakat deticky, ale tie noci uz boli strasne a vidite, ono to pomohlo. Jedna zdravotna sestricka na pediatrii, ktora je nasa rodinna kamoska, je uzasna matka a stara matka, ma 65 rokov a uzany vztah k detom mi povedala, ze to mam vyskusat. cez den davat didku v pohode, moze maly aj zaspavat, no problem, ale ze v noci striktne nedat. A nam to pomohlo. Danko si nepyta ani dudel, ani vodicku, ani prsnik a je nam dobre. Skuste. Deticky su uz velke, oni uz chapu vela veci a uz treba zacinat stanovovat nejake hranice 🙂
@susanq dakujem za radu...maly je nadherny, nezbednicek vyzera🙂
nasmu stale stoja vlasky, spi na boku a rano sa vzdy zobudi rozkaty, minule som mu normalne na kefku nakvpkala trosku tuzidla aby mu to zlahlo lebo sme kdesi sli, no neviem jak ho mam cesat🙂 uz bol aj na trojku ale teraz v zime ho nechcem strihat...🙂musim uz dat dake foto 🙂
@12smile12 dakujem za radu, nakoniec sa cez den uspavame, resp. ukludnujeme na fitlopte, v podstate to pre mna nie je take narocne, lebo nikde mi netlaci ani s nim neskacem len sa hojdame...no a niekedy ho len takeho polospiaceho prelozim a to uz zaspi sam, lenze musim ja nastolit drezuru, skoro kazde zaspavanie dostava po plienke symbolicku, alebo zvysujem hlas...no proste on musi mat povel, vidno ze ma ocka vojaka🙂 a cuduj sa svete on sa potom akosi skludni a zaspinka aj skor...
my mame 11.5 kg. vysku neviem, 8 zubkov a nervujeme sa veru poriadne, prekladame co sa da, nenormalne ho zaujima rychlovarna konvica, mikrovlnka, digestor, proste vsetko co svieti a pipa...varechy som minule ponachadzala v pracke a vankusik z gauca v zachodovej mise ale inak sa da, my pozerame spievankovo, uz aj 3ku, bambulku-to popri sestricke, a potom take ze moderne hity-hey now, shakiru, rolinsovu atd. a papkat tiez velmi neche, my v podstate od kedy som prestala kojit mliecko nepijeme, iba rano dostane cerealie v mliecku, alebo rozok v mliecku, po lyzickach, potom ma jogurty a krupicu...a chlebik vypluvame, takze stale musim nieco vymyslat...drzte sa mamky a piste
@ninuska8 varechy v pracke 😀 mileny je, u nas napodobne....v pracke pohadzane papuce, ovladac. Najvacsia zabava je nieco niekam vkladat, strkat, schovavat. Pisti o dusu, ked sa jej nieco nedari, napr. len prejst s minikocikom cez prah. Uz sa nastastie naucila fintu ako to urobit. Spievankovo miluje, dokola len na-na-na pyta, ked nepovolim, tak sa jeduje. Asi by sme scvokli, keby nam vyhravala stonozka Rafaela cely den 😕 Nezabiehaju malemu ceralie?toho sa bojim, lebo nasej malej hrozne chutia kukuricne chrumky, len su take suche, ze sa bojim, aby sa nedusila. Drzte sa s krpcami, mas moj obrovsky obdiv, ako to super zvladas s bruskom 😉
@ninuska8 neni zac 🙂 ... tak nech sa dari 🙂 .. my tiez ficime na modernych hitoch - mala vie dokonca rozpoznavat pesnicky 😀 pride za mnou a povie takata , alebo pepo - to je akoze people co je pesnicka od Sasha lopez All my people , ale povie damond na Diamonds od Rihanny alebo , gumy gumy - akoze gummy macko a takych par vie a vie sa na tom vyblaznit a tancuje , dupka si nozickami vrti rituskou 😀 no proste strasne je podarena vtedy ... 🙂
@12smile12 no nase nocne kojenie je rozne.. tuto noc bol neviem kolkokrat hore neodsledovala som to, ale predoslu zaspal o 21:00 zobudil sa 22:30 poto zas sa zobudil 00:40 a potom spal az do ana do pol 8 🙂 ja ze uz bude lepsie a lepsie...a odnaucenie - moj nechce v noci nic ine len mna len cecat rada by som ho odstavila, no nemam srdce byt taka, ze mu v noci nedam papat
ženy tá moja Hana - to bude povaha - ja sa picnem .......... v 15 mes. vymyslí toto: miksala s kvetom v kvetináči takže prišlo NONO!!!! pustila ho pribehla do stredu obyvačky, začal ukazovať očíííí, noššš, ušíííí, ... taká som velká a iné čo ani za pána keď to od nej chceme dokonca povedala aj svoje meno ŇAŇA..... my sme jej povedali aby nezahovárala, že sme ju videli ako chcela vykotiť kvetináč a ona: nafilmovala "akože" sa potkla a spadla na zem, potom nás s hlavou na koberci porozovala a začala herečka mrnčať akože sa udrela aby sme ju šli ľutovať a mojkať, no šli sme z nej do kolien..... samozrejme ignorácia takže sa po chvíli postavila a fungovala ďalej - no to čo je v 15 mes? takéto manipulácie - syn bol taká čistá dušička detská ale toto bude iná herečka - ach jaj už sa teším čo ma čaká neskôr........ aj vy máte takého "vychcané" dietka ??? alebo ???
@katka121 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som si to niekolko x predstavila a sulam sa ....a odpoved ANO MAAAAAME 😀 😀 😀 😀 😀 nas strasne rano jaci ked idu väcsi do skoly , trieska na dvere a krici Dadaaaaaaaaa ,, to ako na dceru ,, alebo babaaaaaaaa a svokra sa zlutovala a prisla hore pre neho , ten pri dverach utrel sopel , prestal revat , ruky hore , svokra ho zdvihla a on sa ku mne otocil a vyplazil mi jazyk 😝 😲 😲 😲 😲 😲 😲 ...alebo sa s nim vcera vadim , a pytam sa kto urobil ten neporiadok ? to si bol ty ? pokrutil hlavou tak , ze si ju skoro odsroboval , tak sa pytam Brano ? zas ze nie , tata ? nie a teda kto ? otocil sa na dceru a ukazal na nu prstom 😝 😀 😀 😀
@krhlicka my sa vieme tiez tak pred prahom certit 😀 a ako ho teraz prechadza ? nas caka kym mu pomozeme , alebo ked to da s rozbehom , tak prebehne 😀
@12smile12 no ta vasa ma teda siroky slovnicek , sikula , ja som mala dceru taku uvravenu , toto je partizan 😝
@susanq prosim ta tie foto mi nedaju spavat 😝 to akoze Danko ti nezrusi tie puzzle a gulicky ? OBDIVUJEM , my by sme ich mali sustavne vysypane a puzzle rozobrate a mne sa to tak paci 😖
no to si ma ukludnila, že nie sme sami, ááááách jaj, ja som levica a doma generál... a malá je v ten istý deň narodená ako ja 5.8...... júúj to budú domáce boje.....
@katka121 😀DDDDD som sa zasmiala!!! herecka dobra je to! 😀DD NO u nas az taky vysoky level nie je aspon si nespominam 🙂)).... Ani tak vela tiez este nerozprava..... robi vselijake lotroviny, uz asi 3 tyzdne si akukolvek aj malu krabicku, nadobku prinesie ku stolu alebo niekam kam tak uplne nedociahne dalej, otoci si ju naopak, hore dnom a postavi sa na to a skriabe sa hore na skrinku atd..... vobec sme jej nic take neukazovali, prisla na to nejako sama... ono to ze sa to da otocit a postavit sa na to alebo si sadnut to uz vedela aj skor, ale to ze sa to da cielene pouzit ako schodik a dostat sa s tym na vyssie miesta tak na to dosla teda pred 3 tyzd. a dost to vyuziva.... My mame taku horsku kozu doma.... ona by liezla uplne na vsetko, aj na hlavu by mi vyliezla keby mohla 😀DD..... Kamoska bola u nas na navsteve a pyta sa - preco mate vsetky stolicky pri jedal. stole pod stolom polozene na lezato? Hovorim no to lebo talia sa nonstop na ne liepala, potom na stol a tam sa postavila a dupala si po stole, chytala tam veci.... atd..... a jednoducho aj stolicku pri pc mame polozenu pod stolom na lezato... je na koliecka a ked sme len zasunuli, tak si ju odsunula vyliezla aj na otacaciu stolicku s kolieckami a tam sa na nu postavila a stukala do pc...... takze u nas fakt vsetko musime davat dole..... neda sa to ustriehnut....... Kamoska ma dost hyperaktivneho syna 5rocneho, a hovorim a to tvoj nerobil? a ona ze nie.... tak sa fakt teda bojim co bude z nasej opice :-O ked ten jej syn je fakt veeelmi vynaliezavy, ale teda po stolickach a stoloch im neliezol......
ona mala je zasa aj opatrna, ked si nie je ista niecim, tak zostane v tom stave a neriskuje ze ide dole alebo tak, zostane tam a pisti aby som jej prisla pomoct...... ale aj tak, musime to riziko urazov znizit .....
@susanq aky je maly nadherny!!! 🙂 Tiez by u nas nezostali puzzle na mieste ako vravela @mima1311 🙂))), ja som to malej ani nekupovala, lebo ked bola mensia vsetko kusala, davala do ust, tak by to rozkusala, no a teraz by to zasa cele rozobrala a mala by som to po celom byte....... staci jej koberec 🙂.
@mima1311 : gulicky boli najprv v bazeniku, ten pravidelne umyselne vysypaval, akoze leziem dovnutra, ale tak nesikovne, ze vysypem vsetkych 200 guliciek, nenaaaapadko, ja nic, ja muzikant... tak som ich zavrela do postielky a z tej sa mu ich tazsie vysypavalo, ale tak 50 vzdy v pohode s prehladom povyhadzoval :D puzzle ho este nebavia, tie obchadza, takze s tym problem nemam... ale teda plna nadobka stipcov, 100 slamiek a kamienky v kybliku byvaju vysypane vzdy hned potom, ako ich poukladame :D pripadne este vsetky skladacky, vsetky vkladacie veci, nadobky, kybliky a podobne... neboj, nase dieta je rovnaky sibal ako tie vase :D
@katka121 Nana, milena je, riadne cisielko 😀 Aj ja som levica a to nase levica zacina byt poriadne cislo. Take herecke kusky ako Hanka zatial nestvara, ale napodobne, ked robi nieco, co nema a povieme no-no, hned ukazuje ako sa ma, aka velka narastie, zacne chrochkat ako prasa (to nas ohromne zabava), pripadne povie nahlas ahoj, to ma vzdy dostane a zacnem sa smiat. A potom, ze nech maju deti hranice, len ako sa tvarit vazne pri tych ich sibalstvach?! 😎
@katarina6 no Kati, Talia mala byt tusim kamzik v cinskom horoskope a nie zajacik 😀 Pre mna su take kaskaderske kusky az neuveritelne, kedze nasa mala je docela sedavy tip. Zatial sa nikam nestvera, akurat len vonku po vsetkych tych preliezackach by chodila, ale doma sa zatial nerealizuje. Velmi dobre jej vsak ide jedovanie, ci doma, ci vonku. @mima1311 vytrznik nas krasny sa tiez takto jeduje 😝 Pekne cisielka nam z nich rastu, uz dobre vedia, co na nas plati. Ako citam, babka tiez skace ako Jakubko piska 😀
@krhlicka ... no veru.... zajacik je iba ked sa zacala spred mesiaca ksichtit ako zajacik, taky ksicht robi niekedy len tak...😀DD, strasne smiesny.... a potom ked nieco spravi co nema a utekam za nou, alebo zoberie nieco co nema tak to len schmatne a uteka ako zajac 😀DD.... ale inak je to fakt koza 😀DD, aj som rozmyslala ze jej spravim doma horolezecku stenu 😀DDDD. Aj tancovanie ju strasne bavi, ked dame mtv, tak vselijaka pop music, dokonca aj techno ma rada 😀DD, pohupuje sa v kolenach, dupe nozickami ked jej povieme, kyve hlavou na dole ked jej povieme 😀DD, toci sa, tlieska, rukami hore hybe,..... uz sa chytame za hlavu ze z nej bude clubova diva 😀DD.....
no ale vidis, Dorotka ti zasa pekne rozprava, talia tolko takych nami zrozumitelnych slov nepovie 😀, je zasa pohybovo aktivna..... Je ukecana, vela rozprava, ale v jej reci 😀.....
Baby, cistite deckam zuby? ja som necistila, lebo som nechcela aby mala tu pastu jedla... ale kamoska mi povedala ze Weleda gel na zuby taka zubna pasta neobsahuje flor a je dobra, tak som jej kupila a cisti si mala s tym, strasne sa tesi z toho 😀.....
@krhlicka no veru.... horolezecku stenu keby sme mali doma, tak ju tam kazdy den priviazem na tie popruhy, dam prilbu a nech si tam lozi opica 😀DD a ja mam pokoj 😀DD..... no ja som jej kupila taku normalnu kefku je detska od MAM, ale neviem nema nic specialne.... no kamoska, je vystudovana lekarka ale este nema atestaciu.... tak ona malemu od 6mes. cisti zuby kefkou a tou Weledou, a povedala ze aspon kefkou a cistou vodou zubny povlak precistit pred spanim.....

@mojdend Fusak ma 1meter! 😀DD je obrovsky! zmesti sa tam aj 2r. decko myslim! 🙂