icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

veronikani
20. okt 2012

Ahojte, tak už to mam za sebou. Po 9 dňoch strávených v nemocnici sme doma. Narodila sa nám 14.10 dcérka Sára s lietaní :48 cm a 3100 gr. 🙂

darina123
20. okt 2012

baby od štvrtku poobedia som otvorená na 5cm , takže to bude už asi každú chvlíu... pretože v utorok som bola otvorená na 2,5cm .... čiže s toho mi vychádza že za dva dni sa zhruba otvorim na 2,5cm... takže uvidíme ako bude kontrekcie mám ale nepravidelne ,... už aj strach s porodu ma chytááá :( nech už mám po ....

betis84
20. okt 2012

@veronikani ahoj gratulujem 🙂 tak uz si uzivas malu.Ja mam termin nabuduci tyzden v nedelu tak uvidime kedy to pride.Aky bol porod bola si spokojna?

luludi
20. okt 2012

@darina123 neboj, bude to super. Ja som bola na kontrole 4.10. o desiatej rano - zatvorena zvnutra, z vonku na spicku prsta otvorena, zatka na mieste a v ten isty den som porodila o 22.40 h, porod trval cca 25 minut. Uz ti to rychlo zbehne, uzivaj posledne chvile so starsim drobcom 😵

@betis84 drzim prsty, nech ti to rychlo ubehne a co chvila drzis malicku v naruci 😵

tinasc
20. okt 2012

@veronikani gratulujem k dcérenke, veľa zdravíčka prajem 🙂

tinasc
20. okt 2012

@darina123 tak držím palce, už aj ja by som najradšej išla rodiť, aj behám okolo domácnosti, po schodoch, kade tade a nič mi ešte nie je 🙂 😉 no tak ešte týždeň 😀

betis84
20. okt 2012

ako citam tak sme viacere ktorym sa nechce 🙂

veronikani
21. okt 2012

@tinasc ďakujem

veronikani
21. okt 2012

@betis84 ahoj, pôrod bol ťažký a bolestivý, nakoniec sa skončil sekciou ... Ak by som nemala zazmluvneneho lekára dopadlo by to veľmi zle ☹ neľutujem tie peniaze. Mala mala pmotanu pupočnú snuru okolo nohy tak sa nevedela posunúť dole a vôbec Som sa neotvárala a ani plodova voda mi neodtekala ale na šťastie to primár rychlo ukončil a mala bola do 5 min. von ... Som rada že to mám za sebou. Co sa týka sestriciek na sestonedeli a novorodeneckom tak v pohode.... Držím ti palce

tinasc
21. okt 2012

@veronikani a kde si rodila?

malapepka
21. okt 2012

@baaabenko
@tinasc baby a to vás rušné a nevyspaté noci ešte len čakajú. Ja som sa naposledy vyspala pred pôrodom. Odvtedy mi malý robí v noci program - občas ma nechá vyspať 4 hod. za noc, niekedy menej 😀 Nič iné nerobíme, len sa "ceckujeme" a nakúkame do plienky... len pre mňa je kojenie jedna veľká záhada.... stále to nejde ako má... ☹

veronikani
21. okt 2012

@tinasc na Antolskej

tinasc
21. okt 2012

@malapepka neboj sa za chvíľku si spravíte režim aj kojenie pôjde ako má 🙂 držím vám palce 🙂

aknela24
21. okt 2012

ahojte,zajtra idem na príjem a v útorok sekcia,už sa teším,nech sme už doma

betis84
21. okt 2012

@veronikani Ahoj dakujem dufam ze to pojde dobre uz ma zacina trosku chytat aj strach.Hlavne ze to uz mas za sebou a ze ste obe v poriadku.Davali ti vyvolavacku?

veronikani
22. okt 2012

@betis84 hej dávali... vo štvrtok ma prijali, v piatok mi dali oxytocín a v nedeľu tabletku na vyvolanie pôrodu.... v sobotu ma odmietli vyšetriť, lebo môj zazmluvnený lekár mal v nedeľu službu (doslova povedali že sa ma ani chytať nebudú) - to je prístup, že? to akože keby to na mňa prišlo v sobotu tak čo*?

betis84
22. okt 2012

to je teda pristup uplne otrasny. A keby to nahdou na teba prislo v sobotu nemali by zavolat toho lekara ked to mas zaplatene?

darina123
23. okt 2012

baby tak už týžden som otvorená na 5cm, a stále nič :( už chcem mať po tom :( stale niečo robím dnes som vyberala zeleninu behám po schodoch a stale nič mám pocit že ona ked som v pohybe tak sa jej to páči a možno keby som si oddýchla ostala by maličká v šoku a možno aj porodím 🙂

tinasc
23. okt 2012

@darina123 ja som tiež stále v pohybe, tiež ešte nič, ale ešte je trošku čas... inak ma chytá riadna nervozita, lebo keď si predstavím, že opäť budem musieť vytlačiť takmer štvorkilové dieťa, tak mi nie je vôbec do smiechu...

ivanka1987
23. okt 2012

no maminky a ja dnes po kontole mam zisteneho streptokoka tak nestastna som z toho 😒 malicky ma 3255gramov a videli sme krasne nozicky,prsteky 🙂a nakoniec asi budeme rodit az v novembri

tinasc
23. okt 2012

@ivanka1987 a prečo si nešťastná z toho, ja ho mám tiež pozitívneho 😉 my sme mali pred týždňom 3725 gramov... 🙂

ivanka1987
24. okt 2012

ahoj @ tinasc,no citala som ze je to nebezpecne pre babatko ze moze mat po porode zapalene ocka a hned bude muset dostavat malicky lieky od narodenia.vcera som si prvykrat davala tu mast,neviem ci som nejaka cudna alebo tak ale rano som to mala cele na nohach 😀 takto neviem ci sa vyliecim ked to tak vyteka

tyta
24. okt 2012

@ivanka1987 nestresuj sa kvoli streptokokovi. Dostanes pred porodom cez infuziu antibiotika a babatku ani Tebe nic nebude 🙂 Ma to xy % zien, nie je to ziadna komplikacia.

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 presne ako píše @tyta nestresuj sa kvôli tomu, teraz to bábätko neohrozuje, pred pôrodom dostaneš v infúzii lieky, ktoré ho okamžite zničia a bude to v pohode... tohoto bacila má väčšina žien aj pri prvej som mala pozitívne, ani teraz som nič iné nečakala...

frangipani
24. okt 2012

ahojte idete niekto do nemocnice na kramare tento tyzden? ja malu prenasam uz tyzden, caka ma hospitalizacia, toto cakanie ma robi uz dobre netrpezlivou 🙂 ste na to m niektora podobne?

vevet
24. okt 2012

@ivanka1987 naozaj sa neobávaj streptokoka, ja som ho tiež pri prvom mala. A za tú masť to tak má byť, aj mne zvyšok vytiekol, ono je to tak že liečivá zložka sa vstrebe a ostatok viacmenej vytečie.

ivanka1987
24. okt 2012

@ivanka1987
@tinasc dakujem za povzbudenia,ja som prvorodicka a asi troska vsetko prehanam,strasne sa vsetkeho bojim!!!hlavne o naseho synacika.ked som si nahmatala zlatu zilu plakala som tri dni :( !!!uz by som mala najradsej moju lasku v naruci,potom sa dat pekne dokopy a uzivat si maminkovanie 🙂

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 neboj sa všetko bude ok 🙂 inak o akej masti sa tu hovorí?

ivanka1987
24. okt 2012

@tinasc dostala som dalacin s takymi aplikatormi
ze by sa to malo preliecit do porodu

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 hmmm ja som nedostala nič... ani nič doktor nehovoril... takže dostanem až pri pôrode... 🙂