icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

tinasc
10. sep 2012

@baaabenko ja mám tiež termín 31.10. a tiež sa niekedy cítim, akoby som mala rodiť už zajtra... 🙂

seximamina
11. sep 2012

tiez 31.10. a mne sa to zda este straaasne daleko. neviem ako to dovtedy vydrzim, uz teraz ma maly hrozne silno kope a nemozem spavat 😒 uz aby bol ten den tu !

malapepka
11. sep 2012

@alexxxi
@tinasc
@darina123 ďakujem baby za radu, tiež som tak nejak uvažovala. S tým overalom bude asi problém, taký malý nemám a ani sa mi nechce kupovať. Už teraz viem, že som urobila chybu, keď som si popredu nakúpila dosť malých vecí - veľk. 50. No čo už, bude pre bábiky 🙂 Kedy si začnete baliť tašku do pôrodnice? Čo čítam články, vraj som už mala začať...

malapepka
11. sep 2012

@darina123 oba kočáre sú pekné, ale asi by som volila neutrálnejšiu farbu. Jedine, ak chceš pri novom miminku (chlapec) kupovať nový, potom by som volila ten tmavší. Ale asi si sa už medzitým, kým som tu nebola, rozhodla. Hlavne, nech sa maličkej v ňom dobre vozí 🙂

darina123
11. sep 2012

@malapepka ja už doma chlapček mám a dalšie neplánujeme 🙂 dve mi asi stačia 🙂 ešte stale som sa nerozhodla joooj a podla teba je ktorý krajší ? teda ktora farba sa ti viac páči? lebo ja som 50 na 50 :(

darina123
11. sep 2012

@malapepka ja už začínam teraz kupoovat a ukaldať do veci do tašky 🙂 radšej skor nech mám všetko pripravené ... a ty máš aký kočík?

baaabenko
11. sep 2012

@seximamina a este budeme mat obe chlapceka🙂 to je super🙂

malapepka
11. sep 2012

@darina123 mne sa páčia oba, ten bledší je taký jemnulinký, príjemný na pohľad, ale mám pocit, že sa bude skôr špiniť. Ten tmavší je (oproti tomu bledšiemu) taký agresívnejší. Ale po praktickej stránke asi výhodnejší, špina a tak. Ale ak si chceš vybrať na pohľad krajší, tak bledší.
Ja mám kočík po sestre, hnedooranžový v kombinácii s mliečnou. I keď je to starší model, má veľa plusov.
Ja práve teraz periem a žehlím detské oblečenie, tak asi aj ja začnem baliť tašku. Dúfam, že mi nejaký zoznam v pôrodnici, kam budem chodiť do poradne, dajú. Základ viem, ale niečo, čo chcú u nich ešte plus.

darina123
11. sep 2012

@malapepka a kde ideš rodiť? JA som si staihla zoznam vecí čo mi treba na internete... ja idem o týžden na materskú tak sa teším ako budem prať a žehliť doma 🙂 a čo čakáš?

tinasc
11. sep 2012

@malapepka no tak veru, tých malých vecí sa fakt neoplatí veľa kupovať, vtedy deti veľmi rýchlo rastú... viem z vlastnej skúsenosti pri malej že mala krásne vecičky 50-56, ktoré na sebe ani nemala, tak rýchlo narástla, v 3 mesiacoch nosila 68 😉 ja som nezačala ešte ani baliť tašku do pôrodnica ani prať vecičky, asi by som už tiež mohla začať 🙂

tinasc
11. sep 2012

@darina123 oba kočíky sú pekné, ten svetloružový je jemnejší, ten tmavší zase praktickejší ako farba, je už na Tebe ako si vyberieš 🙂 ja som už pri malej kupovala kočík červeno - modrý, takže aj teraz sa hodí 🙂 😉

alexxxi
11. sep 2012

ja uz mam zbalenu zhruba 🙂 mam kufor a velku tasku kde su plienky , vlozky a zupan nakolko ten mi zaberal pol kufra 😀 som zvedava jak na prijme budu na mna pozerat ze idem nabalena jak na dobvolenku 😀

malapepka
11. sep 2012

@tinasc No čo už, už som kúpila. Ak ponosíme mesiac, budem rada, aspoň na takú krátku dobu ponosí. Len dúfam, že sa malý nenarodí väčší a tieto čísla celkom preskočí ☹ Prinajhoršom počkajú veci na druhé... Mňa nakoplo chystanie vecí asi len to, že som mala na 2 týždne rodičov na návšteve (pracujú v zahraničí) a mamina mi chcela pomôcť, tak som sa konečne do toho pustila. Ja mám dovolenku už od júla, takže času som mala-mám habadej 🙂
Keď budeš dávať vecičky pre malé do skrine, budeš tam dávať napríklad mydlo, aby pekne voňali aj o mesiac? Či netreba?

malapepka
11. sep 2012

@darina123 Budem rodiť na Myjave (asi), ak to stihneme, ak to bude narýchlo, tak Piešťany. Ale tam by som nerada, nepočula som na nich pekné slovo. Ja mám už stiahnuté tiež nejaké zoznamy, ale chcem sa popýtať na nočnú košeľu priamo na MY, lebo vraj dávajú erárne, čo by mi viac vyhovovalo. Ja totižto neznášam (aj to je slabé slovo) nočné košele.
Čakáme chlapčeka, veľmi sa na neho teším. Sestra má 4 dievky a bude to také spestrenie v našej rodine. 🙂
Ty kde chceš rodiť? Aj chodíš alebo plánuješ chodiť na predpôrodnú prípravu?

malapepka
11. sep 2012

@alexxxi Ahoj. Aj máš oddelené veci na pôrod a potom na čas po pôrode? Prípadne oddelené veci pre malé, keď pôjdete z pôrodnice alebo si to necháš priniesť?

alexxxi
11. sep 2012

tak mam to podelene v kufri veci pre mna a babo len to co potrebujem pre zaciatok plus tascicku co zoberem so sebou na salu tam mam hroznovy cukor, evian v spreji fotak atd... potom doma mam tasku ked pride otecko na navstevu to su dalsie vlozky a tak....lebo tyx 5balikov je naraz moc....a dalsia posledna taska je doma naxystana ked otecko dojde po nas...veci na oblecenie pre babo fuska atd...

tinasc
11. sep 2012

@malapepka no však uvidíš, možno ponosí, možno nie, však aj tak sa také malé bábo často prezlieka, lebo sa pogrcká, preciká a pod 🙂 a hlavne chlapci... ja si dávam do skrine prášok na pranie, minule som mala takú malú vzorku Persilu, tak to tam tak krásne voňalo 🙂

sskriatok
12. sep 2012

Ahojte 🙂 Cakame 18. 10. a uz sa nevieme dockat...Faktom ale zostava, ze pre prcka nemame zatial prichystanu ani len ponozticku :( Ked to pojde takto dalej (cize - manzel sa bude venovat praci a ja doktoratu), tak prcka z porodnice donesieme zabaleneho v oteckovom tricku alebo ponozke 🙂 Druha alternativa - vsetko dostane na starosti otecko (prestava to byt moj problem) 😵 Kedy ste zacali chystat vybavicku vy?

malapepka
12. sep 2012

Ahojte. Dnešná poradňa - som v 34. tt a už som otvorená na 1 cm. Hmmm, vraj budeme predčasne rodičmi. Ak 3 týždne vydržíme, tak môžem ísť spokojne rodiť. Ja sa tak tešííííím. Ani nie na ten pôrod, ale na to malé... Takže si dávam záväzok, že do piatku si musím pobaliť tašku do pôrodnice (kdyby něco).

malapepka
12. sep 2012

@sskriatok Ahoj. Nooooo, na tvojom mieste by som už začala. Ja som sa dnes dozvedela, že sa pomaly otváram, takže to môže (nemusí) prísť kedykoľvek. Ja už mám oprané, teraz idem žehliť vecičky, kúpila som krémiky... Tak sa radšej aj ty priprav, aby si nebola zaskočená. Už vieš, čo budete mať?

sskriatok
12. sep 2012

@malapepka Budeme mat chlapa 🙂 Teda - aspon doktor to tvrdi - stale pocitame aj s "ruzovsou" alternativou 🙂 Zatial som dosla do bodu, ze som si vytvorila zoznam na zaklade niekolkych alternativ a dala ho svojej mamine zrecenzovat... Inak - na to, ze mam tie vecicky este pred pouzitim oprat som uplne zabudla...tak dakujem za pripomenutie (niezeby som uz mala co prat). Ake kremiky si kupovala - bo nad tymi som sa este nezamyslala (niesu na zozname)

sisulka7
12. sep 2012

ahojte baby, nemala som vobec cas sem prispievat, ale tiez nas to caka v oktobri a ako pozeram, ze uz ste pobalene. Asi by som mala aj ja, ale akosi mam stale pocit, ze mam cas. 🙂

malapepka
12. sep 2012

@sskriatok Zatiaľ iba sudocrem na zaparený zadoček, zisťovala som si telový krém pre bejby a krém na bradavky, ale to si nechám poradiť od sestry, takže to ma čaká tento týždeň. Nebudem kupovať toho veľa pre začiatok, lebo neviem, čo všetko budem potrebovať, ľahko manžel alebo sestra zbehnú kúpiť.
Takže aj vy chlapáka? Vraj už keď raz vidia chlapcove orgány, tak to platí, že sa nedajú s ničím pomýliť... 🙂
Ja som na vecičkách aj odstrihávala všetky štítky okolo krku, aby to malého neškriabalo. Ani ja to neznášam. Potom som to oprala v detskom prachu Lovela, aviváž sensitive a žehlím o 106 🙂 Ty ešte nemáš pokúpené oblečko pre mimi?

sskriatok
12. sep 2012

@malapepka Dakujem za fakt uzitocne info 🙂 Riesit prasok mi tiez este nenapadlo rovnako ako odstranovanie stikov... Oblecenie este nakupene nemam uplne ziadne a kedze sme po velmi dlhom case prve babatko v sirokej rodine, moc veciciek nepodedime. Chystam sa buduci tyzden na riaden nakup, no mam z toho trosku obavy - neviem napr. ake cislo prckovi kupit, ked netusim, aky velky vylezie :( Obdivujem ako si pripravena 🙂 Cakate prve babatko?

malapepka
12. sep 2012

@sskriatok Myslím, že nie som ešte pripravená... kopa vecí mi ešte chýba. Inak, radšej sa pouč z mojej chyby - ja som nakúpila veľa vecí veľk. 50 a vraj to unosí max. pár týždňov, možno ani to nie. Veľk. 50 mať len pár kúskov, skôr 56 alebo 62 mi radili. Nuž, uvidíme. Ja som dosť vecí aj dostala od kamošky, tak som zásobená. Mamina mi pošila veľa košielok a perinky, takže to mám tiež vybavené...
Hej, hej, je to naše prvé. Aj vaše? Kočík a postieľku už máte? Neviem, či mám kúpiť už teraz fľaše, cumle a pod. To sa zas musím pýtať sestry, občas som ako nesvojprávna 😀

mbrnakova
12. sep 2012

@malapepka Ahoj, aj ja patrím medzi ,,októbrovky,, s druhým bábom, resp. s istotou povedané narodí sa nám chlapina🙂 a presne ako píšem... dnes som už v 37tt a minulý týždeň som bola hospitalizovaná na Kramároch kvôli vysokým bielkovinám a krvi v moči, ale už som doma a všetko vyzerá byť fajn... len som vám chcela trošku ,,poradiť,, aj ja som nakupovala, ako divá pri prvom synátorovi, ale viac, ako polovicu som ani nikdy nepoužila... hlavne kozmetika, s tým ma zastavili hneď v pôrodnici a aj moja pediatrička... dieťatko sa narodí s prirodzenou vlhkosťou, premastením pokožky a všetci ma odhovárali od chemicky pripravených aj keď ,,prírodných,, značiek kozmetiky ( weleda a pod.) okrem iného dražoba!.. a ono fakt na tom niečo bude. AJ v pôrodnici mi dali na potretie bábätka olivový olej a na riťku bepanthen, alebo sudokrém, a to je všetko... Matejko má dnes už cez dva roky, a nič iné sme zatiaľ nepoužívali...ani nevidím dôvod načo... na vlásky a telo používame obyčajné baby mydlo, ktoré nevysušuje, obsahuje olivový olej a na zadok občas Bepanthen...a nebudem to riešiť ani teraz pri druhom... má krásnu voňavú pokožku bez fliačika, bez alergie, či nebodaj nejakej pliagy, ekzému atď...a to sme sa chodili kúpať aj do prírodného jazera, či v mori....tak len toľko som vám chcela napísať, držím palce!!!!

sskriatok
12. sep 2012

@malapepka Je to nase prve 🙂 Kocik je jedina vec, ktoru mame pripravenu (manzel sa vo vyberani vyzival akoby to bolo auto 🙂 ) Cumel kupovat nejdem - po konzultacii s laktacnou poradkynou som sa rozhodla skusit to bez neho. Ohľadom fľaše som na pochybach...co ak sa nieco pokaka a budem bez mliecka? Takze asi jednu odniekial splasim - poistka ;) Dakujem za rady ohladom velkosti. Asi skusim rovno tie 62 - v najhorsom pripade v tom bude vyzerat ako maly vodnicek 🙂 Esteze mas tu sestru :D Ta moja sestricka mi zatial slubila pomoc pri malovani detskej izby ale uz hlavne chysta na to, ako bude drobca rozmaznavat :D Takze - mojim poradcom je stary dobry google...no a teraz aj modry konik 🙂

darina123
12. sep 2012

baby aký prach používate? a používate aj aviváž?

darina123
12. sep 2012

@mbrnakova ahoj ja som pri mojom malom používala kozmetiku bubchen a to len telové mlieko a krém na ritku a tiež obyčajné mydlo ...doktorka mi povedala že olej upcháva bábätkam pory že najlepšie pre miminká je telové mlieko. a moj mlaý má 3,5roka a pokožku má ako miminko

darina123
12. sep 2012

@mbrnakova Bepanthen to je čo za krémik? ja som pri zapareninách používala imazol krém pasta....