icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

usacek79
13. máj 2013

@emamama no to je na tom najhorsie - odhadnut, ci bude ta banda lekarov schopna dodrzat, co je dohodnute... Oni si vzdy radi vymyslia "akutnu" diagnozu, preco musia to a to robit inak no a hadaj sa s nimi, ked rodis 😠 mam veru obavy aj ja...
no Koch ma sklamal v podstate vstekym... sla som tam s velkymi ocakavaniami (chyba), ako bude vsetko slapat, vsetko bude uzasne, chcela som tam jednoznacne aj rodit (aj moja mama sa tam narodila 🙂 ), no ale...
VZDY som stravila v cakarni minimalne hodinu, aj ked som bola objednana na presny cas...
neraz som zazila take spravanie sestier, ze som mala namale im jednu nenatiahnut (a to nielen voci mne, aj voci inym mamickam, co tam na ne na chodbe revali ako na uplne kravy..)
nuz a lekar... Akoze ja neberiem Dr. Maresovi, ze je urcite dobry gynekolog a ked ma svoj den, je snad aj mily, ALE.. navalali mu v ramci nenazranosti tolko pacientiek, ze jednak to cakanie a druhak, on bol ako bez duse, mrtvolnej farby, minimalna komunikacia, ked som sa nieco opytala, vyslovene som mala pocit, ze otravujem.. proste strasne unaveny, znechuteny, no aj mi ho je luto, ale veru tak si "spickovu" GPN nepredstavujem.
a ked teraz dvihli rocny tehu poplatok na 300e, tak uz nie je o com...
sice aj u Cunderlika ma to stoji 280e, ale jemu proste tak nejako doverujem najviac, zo vsetkych zatial 😉

emamama
13. máj 2013

Ach no vsade je nieco:/ tusim mi zostava len rodit doma🙂 inak mozem poprosit tiez o pridanie dosukromky?🙂

emamama
13. máj 2013

inak tu je to celkom vystizne zhrnute... http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod-po-s...

drahomira123
13. máj 2013

@amali jeeej aj ja cakam dvojicky a termin 13.12 . juj ale to bude tazke sa bojim ako to zvladnem. ked budu na svete. a kukas po kocikoch? ci este nie.

amali
13. máj 2013

@drahomira123 áno obzerám.....ale to je vééééééééľmi daleko......neboj všetko zvládneme v pohode.....ty čakáš jedno alebo dvoj.vaječné 😉

leonetka
13. máj 2013

@usacek79 sorry, ze som sa sem votrela, ale citam tvoje skusenosti s gynekologmi a je to jak cez kopirak. aj ja som bola v GPN, ale u Ditteho a po roku som odtial utekalaaa. Teraz som druhym rokom u Cunderlika, ale ani s nim som moc neni spokojna. No nemam ziaden tip na ineho doktora, tak zostavam zatial unho. tito ambulantni gyndosi su na jedno kopyto, nerobim si uz ziadne iluzie. ale vyzera to, ze zatial ratas s Cunderlikom i pri porode. tak potom v decembri si pridem k tebe po rozumy 🙂

usacek79
13. máj 2013

@leonetka no ja tiez nehovorim, ze Cundo je to najlepsie, co kedy po zemi chodilo spomedzi gynekologov... 😅 ale teda spomedzi tych, co som ja zatial mala moznost zazit, sa mi javi byt najlepsi, aj ochotny celkom, ajy vysvetli, aj je vtipny a aj celkom sucitny 🙂 keby som si mohla gyne vyfantazirovat, tak by vsak bol urcite este ooovela lepsi - napriklad by ma akceptoval ako cloveka s mozgom 🙄 co dokaze maloktory lekar uznat, ze aj clovek bez MUDr. titulu moze mat slusne vedomosti v danej oblasti (to akoby som tvrdila, ze lekar nemoze nic tusit o filozofii ci stavebnictve 😠 )
to mi u Cunda asi trochu chyba, je si dost vedomy svojej povesti a teda som veeeeelmi zvedava, ako bude ochotny pristupit na moj porodny plan, ak nebude, tak ma holt rodit nebude - pojdem do toho Hainburgu asi, alebo prinajhorsom do Kocha 😒

leonetka
13. máj 2013

@usacek79 vies co, ja si to predstavujem ako vo filme, resp. v seriali. napr. ako v ordinacii v ruzovej zahrade.. s tym Kovarom. Ze si pekne sadnem, porozpravame sa, poviem co mi je, on ma POCUVA, vysetri, par povzbudivych slov a milo sa rozlucime.. mozem snivat. u Cunda je vsetko v rychliku, hned sa musim vyzliect, to sa mi potom blbo opisuje problem (take dehonestujuce priam), sestricka do papierov aj tak napise nieco ine, pocas vysetrenia on NIKDY NIC NEVIDI, takze odchadzam ako najvacsi hypochonder pod slnkom. potom sa vo vysledkoch z kultivacii vzdy nieco najde, tak na mna prekvapene pozera... a taky je nesustredeny kedze ma toho vela. no vedela by som rozpravat. mozno je odbornik na sono ale ako gyndos si myslim nic moc. neviem odhadnut aky je porodnik, este som nezazila. kolegyne mojho muza si ho vsak pochvalovali. preto som vlastne k nemu aj isla. no a moc neuznava ked clovek mudruje 🙂 a nehladka ta furt po nohe? 🙂 uvidis s tym porodnym planom, budem drzat palce 😉

usacek79
13. máj 2013

@leonetka no hladkal ma po nohe minule, lebo som sa tam rozrevala, ako som uvidela, ze plod zije 😅 tak ma tak akoze chlacholil 😅
no aj ja si tak nejak prestavujem dobreho lekara - prejdeme ku Kovarovi?? 😀 😀
nuz uprimne povedane, na to sono je dobry a ako porodnika si ho moje zname tiez pochvalovali a ci uz bude dobry gynekolog... ja nastastie mam tam dole dlhorocne vsetko uplne v poriadku, tak hadam mi to vydrzi 😀
s tym porodnym planom si aj ja budem drzat palce, dikes 😉 😀

kuko7
14. máj 2013

baby ahojte ja som sice januarovka, len sa chcem spytat co ste boli na uzv uplne na zaciatku ako velke bolo babatko, ja som dnes bola a malo 5mm :D ze zodpoveda 5+0 a ja som podla ms 6+0 :D ale povedali mi ze tie merania nie su uplne presne, ze presne sa pomeria ked bude v 12tt...a srdiecko bilo ako zvon :D :D :D

chani
14. máj 2013

@usacek79 no a to som chvilu zvazovala Kocha, tak si ma teraz zmiatla hh ale o tom hainburgu som pocula, ze super, aj sestricka u gyndosa mi hainburg odporucila, Len teda celkom palka je to hm

chani
14. máj 2013

@emamama inak aj my byvame v okoli Malaciek🙂

drahomira123
14. máj 2013

@amali dvojvajecne ket asi aj ty ze? a ja som myslela ze bude jedno a teraz to je sok ze dve

amali
14. máj 2013

@drahomira123 áno aj ja dvojvaječné, zajtra kontrola tak sa trochu strachujem či bude všetko ok

usacek79
14. máj 2013

@chani no ale ved v hainburgu to stoji tolko isto, ako o Kocha, plus minus stovka...
ale tak ja ta nechcem odradzat, baby, co u kocha rodili, boli vacsinou spokojne 🙂 ja mam zlu skusenost ako bezna tehu pacientka..

chani
14. máj 2013

@usacek79 no mne sestricka na gynde dala na hainburg cifru 2500e iba s PA a Koch bez zazmluv lekara je 1200 e podla toho co viem

drahomira123
14. máj 2013

@amali uz si rpzmyslala nad porodom? trufla by sisi prirodzene ? ja som rodila pred pol rokom tak to mam cerstvo v pamati a neviem neviem

amali
14. máj 2013

@drahomira123 ja asi nebudem mocť rozmýšľať..lebo mám epilepsiu a tie vňčšinou nerodia prirodzene 😉

amali
14. máj 2013

@drahomira123 ste sa nejako poponáhľali že hned po polroku druhé 😀

drahomira123
14. máj 2013

@amali ja som chcela prve dvojicky po ivf a nevyslo tak som ze teda do roka druhe a teraz bum dvojicky ked som uz nechcela dve. a teraz mam zmiesane pocity ze co s tym. do roka dvojicky.

amali
14. máj 2013

@drahomira123 neboj všetko bude ok a zvládnete to.... 😉

usacek79
14. máj 2013

@chani takze toto som zistila - porod v Hainburgu so vsetkym stoji na 1 den (24h) 524 Euro, cize pri nekomplikovanom prirodzenom porode je to x4 dni = 2100eur (platis proste za kazdych 24hodin pobytu)
no tak je to znacne drahsie, ako Koch, ale teda samozrejme zalezi na tom, co chces - ak chces pekne prostredie a hadam aj dobrych lekarov a odovzdas sa do ich ruk, tak zvol pokojne Kocha, ak chces porod co najprirodzenejsi, nie po leziacjy, bez zasahov zbytocnych, v uplnej pohode s porodnou asistentkou, tak potom zvol Hainburg 🙂

usacek79
14. máj 2013

@drahomira123
@amali inak baby, co takto ist diskutovat do sukromky..? 😀 nieze by som vas odtialto vyhadzovala, ale ked uz tu sukromku mame 😉

royalka
15. máj 2013

Ahojte babenky. Dneska som bola u lekára a termín mi vychádza na 20.12.2012, takže sa k Vám pripájam. Pekný večer 🙂

royalka
15. máj 2013

Som sa trošku sekla v roku. Takže 2013..... 😉

martini
16. máj 2013

ahojte. môžem sa pridať? 🙂 termín máme 3.12.2013. Trochu som sa potrápila, lebo mi vyšli pozitívne protilátky proti Rh faktoru v krvi,ale typovanie protilátok vyšlo ok, tak sme si nateraz vydýchli. Budúci týždeň nás čaká kombinovaný test, tak sa teším, ako sa dozvieme, že je všetko OK a uvidíme tu našu malú lásku 🙂

martini
16. máj 2013

@drahomira123 no neboj, bude dobre, trošku sa v uvode potrapite (a možno budú také superské, že sa vyspíš viac ako pri prvom drobcovi) a potom už bude supeer. a to dvojičky vyšli prirodzene, či ste si skočili pre ne do CARu?

cuculik1
21. máj 2013

@usacek79 mozem sa pridat do sukromky? 😉

janina999
21. máj 2013

@royalka Ahojky, to máš pekný termín, ja by som mala mať taký istý podľa menštruácie, zajtra idem na prvé sono, ty si ho už absolvovala?

usacek79
21. máj 2013

@royalka
@martini
@cuculik1
@janina999 baby, ste pridane do sukromky, takze diskutujeme tam 😉