Decembrovčiatka 2012
ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂
@nelynka Keď chodievaš na víkendy preč, len to normálne nahlás na socke, kde sa zdržiavaš cez víkend... kamoška to tak robila. Keby Ti chceli poslať kontrolu, tak potom ju vtedy pošlú tam, kde nahlásiš.
Ahojte. tak od dnes uz oficialne patrime k vam. vsetkym cakatelkam a babatkam prajeme vela zdravicka a stastny koniec 😎
@janina7911 vazne? super, tak tam zavolam v utorok, nech o tom vedia..dakujem 😀
no ja to mam zo socialky hodinu aj kde byvam a hodinu ak kde sa zdrziavam, tak hadam nebudu merat cestu koli mne 😀 😀
Prajem Vam vsetkym krasne sviatky, ja idem s kamaratmi a manzelom na 4 dni na chatu. Opatrujte sa tu vsetky 🙂
@janina7911 ja som sa práve na toto pýtala dr. a povedala mi, že to si nemôžem nahlásiť ako si zmyslím - lebo, že to je podozrivé.. ja neviem..
som teraz na PN zatiaľ len na dva týždne, lebo som stratila robotu (v piatok posledný deň v práci a v sobotu som zistila, že som tehotná.. 🙂 ).. a tak teraz trčím na adrese trvalého pobytu, ale spávať chodím k manželovi do zatiaľ prenajatého domčeka..
a tiež dúfam, že cez víkendy neprídu, lebo sa chystám labzovať..
@lllucia Ja som to síce nikdy nenahlasovala, ale kamoška tiež bývala v KE cez týždeň a každý víkend chodila k rodičom mimo mesta. Zisťovala si na socke, že ako to má riešiť, keď je na PN, tak len že vždy má nahlásiť, keď pôjde mimo bydliska.
A asi radšej nahlásiť a mať kľudný spánok, ako tŕpnuť, či nepríde kontrola, no nie? 🙂
@janina7911 pravdaže.. ďakujem za túto info.. od tých ochotných a milých paní na SP sa nič nedozvieš a keď sa dozvieš, nemôžeš si byť istá, či ti povedali pravdu.. 🙂
@lllucia V pohodke, ja som si všetko zisťovala pred prvým tehu sama, mám asi trojstranový zoznam, čo treba pred a po pôrode a pri prechode z MD na RD (aby štát platil odvody, atď.). 😀
Takže ak budete niektorá chcieť poradiť, kľudne sa pýtajte. 😉
@janina7911 ďakujem aj za ostatné.. v prípade potreby budem kontaktovať 🙂
len dúfam, že mi dr. na budúci týždeň potvrdí tehu.. 🙂
baby aké si dávate vitamíny? ja mám femibion a v CAR mi povedali,že možem ešte kyselinu listovú,a v lekárni mi zase tvrdia,že je to zbytočne veľa...tak neviem.Samotný femibion obsahuje aj listovku,ale len 400mikrogramov... 😎
@ivoka bud femibion alebo listovku 😀 telo to vyluči ked toho bude veľa 😉
@janulap to isto stačí inak sory že som sa sem votrela ja neviem na čom som mrcha neprišla testy negatívne no uvídíme 😀
a teda srdiecko este vidno nebolo? Este je asi skoro ze?
@ivoka Femibion je podľa mňa správna voľba. Ten ktorý sa berie do 12tt obsahuje 400 μg, ten ďalší už 800 μg. Kyselinu listovú zvlášť by som už nebrala, vo femibione je jej dosť. Plus ten ešte obsahuje látku, ktorá ho pomáha v tele metabolizovať, lebo nie každý organizmus si dokáže s listovkou poradiť. Keď brať len listovku, doporučuje sa s biotínom, ktorý pomáha listovku metabolizovať. 🙂
Ešte ma napadlo, ja zvyknem brať femibion (a vlastne všetky voľnopredajné lieky) v lekárni dr. max, na vernostnú kartu mám 12% zľavu na každý nákup, takže je to kuštik lacnejšie. Ale aj iné lekárne už poskytujú takéto zľavy, len treba popozerať. 🙂
@janina7911 Ten femibion 800 je na prvý trimester,čo som pozerala,ani jeden neobsahuje 800-ku,len 400...
A viem,že je to postačujúce,mne o cenu nejde,ide mi o to,že mi doporučili okrem femibionu ešte listovku,preto mi je to divné.Genetické testy som mala v poriadku ale vzhĺadom k veku mi možno odporúčajú silnejšie dávky listovky... 😉
ahojteee,takze poradna zanam,i mame 5tt4dn a srdiecko bije ako zvon,mame aj foteckuu
bol to uzastny pocit,dalsia poradna o 2tt
Caute baby, dnes rano som si robila test, lebo vcera kramy nedosli, a je tam sice taka slabsia ale predsa len druha ciarka, tesim ze sa k vam pridavam 🙂

@janina7911 prave toho sa bojim, ze si cerpam aj DNP a teraz ked to menili tak vraj chodia na kontroly jedna radost..
a vraj sa to da obist, ked doktor napise nejaku inu diagnozu ako rizikove tehu, myslim ze to je rizikova praca tak ze sa daju dat neobmedzene vychadzky, ale ze ani to moc uz nechcu davat lebo im dupu poistovne po krku...