icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

istokovam
16. jún 2011

@olousek35 ahojky bylo to nádherný vidět jak ve mě bije další život 🙂 už se nemůžu dočkat další kontroly 😉

loretana
17. jún 2011

@yanqa ahojky... já jsem taky děsně unavená, jedu tak na 10% plynu🙂 nemžu žádnou energii do sebe dostat... dnes ráno jsem měla žaludek na vodě, jinak se držím... a taky mám děsnou žízeň!!!!

@petra1303 ahojky, taky sem byla v 6+4 tt a nic vidět nebylo... u mě je to komplikovanější v tom, že týden před tím jsem byla v CARu a tam srdíčko vidět bylo... takže jsem teď hodně vystrašená, aby to bylo pravdu jen tím, že moje dr má horší UTZ... ale věřím a doufám pořád!!!

@red.miky ahojky... taky mám knedlík v krku, trochu rýmu, ale nešpiním... držím palce, aby to bylo brzy lepší!!! A kdyby to pokračovalo, asi bych jela k dr. ... pro jistotu....

riuska_cicuska
17. jún 2011

@petra1303 ty si písala tuším že bývaš vo Wiener Neustadt, že? A aký bol lekár? Ja idem v pondelok prvýkrát vo Viedni k lekárovi, tak som zvedavá, hoci lekár je veľmi vychválený. Uvidím či je všetko v poriadku a budem sa musieť rozhodnúť, či budem rodiť v AT (a hlavne akým spôsobom a kde 😖 ) alebo či si zaplatím radšej pôrod na Slovensku. Ty máš manžela slováka či cudzinca? My sme obaja slováci, takže ma dosť seriožkuje byrokracia, čo je spojená s vybavovaním slovenského rodného listu pri pôrode v zahraničí, vraj to môže trvať až 6 mesiacov 😠 Čo prakticky znamená, že by sa nemalo chodiť dovtedy cez hranice, nakoľko dieťa nebude mať ani vlastný pas ani nebude v našom pase zapísané, lebo bez rodného listu (slovenského) mi to neurobia.

petra1303
17. jún 2011

@loretana urcite to bolo koli kvalite ultrazvuku neboj nic vsetko bude vporiadku...dr keby sa nieco nezdalo tak ta vysetri o tyzden...mne povedal, ze podla posledneho krvacania som 7t a podla ultrazvuku 6t a podla mojich vypoctov som 5t takze som z toho jelen a snad bude vsetko ok a o tyzden tam bude srdiecko...

@riuska_cicuska Ahoj hej byvam vo Wiener Neustadt a moj Dr. no tiez ho vychvalili a bol vpohode len mi nejak nesedel jeho vypocet ze som v 7t...rodit chcem tu a s tym rodnym listom sme to nezistovali este je to skoro...moj manzel je slovak...

loretana
17. jún 2011

@petra1303 děkuji, ano, snad to tak opravdu bude🙂 tak tomu taky neruzím... moje dr mi řekla při mé návštěvě, že jsem 6+4 (podle mých výpočtů 6+6), ale pořád jeto rozdíl jen dvou dnů. Tomu tedy nerozumím, že ti vlastně řekl o dva týdny jiný údaj... určitě to ale bude v pořádku a při další kontrole se ti to objasní!!!

Holky, taky už vám roste bříško? Já už to pozoruji od doby, kdy jsem udělala test🙂 ale to jsem si myslela, že jsem jen nafouklá, ale už to nějak neodeznívá🙂 pásek už mám o jednu dirku povolenější a i když se snažím břicho zatáhnout, nějak mi to nejde🙂 musím se tomu smát, nenapadlo by mě, že to bude takhle rychlé🙂

jaya47
17. jún 2011

@loretana Ahoj, mne urcite rastie 🙂))) Uz mam problem s tym, ze vsetky teplaky su prilis uzke, tak nemam co doma v pohodli nosit 🙂 Na von si aspon viem najst rozumne volne nohavice, ale doma je to strasne 🙂)) Ale na druhu stranu, som strasne opuchnuta, aj sliznica nosa a hrdla, aj prsty, nohy a tak. Tak mozno ze aj na bruchu je to len nejake opuchnutie (aj ked to vykuka 🙂)) )

xxx.klarka
17. jún 2011

@loretana @jaya47 a to doma holky nemáte asi ještě prcky (dle pasu tipuji), já rodila před rokem a teď zase těhu, a když kouknu na břicho, tak nechápu. 😀 Sice jsem silnější, ale to břicho trčí pěkně ven. 😀 Dneska mi přišli od kamarádky těhu věci - kalhoty, 3/4 a sukně, tak si to peru a začnu něco asi hnedka nosit. 🙂

jaya47
17. jún 2011

@xxx.klarka Ja som myslela, ze to skor pri prvom je viac vidiet rozdiel... Tak mi to viac davalo zmysel, ze este my prvotehulky nemame tu "matersku postavu", ked sa tie svaly na bruchu uvolnia. A teraz v tehu zrazu maju prvykrat dovod. Ci je to prave naopak?

loretana
17. jún 2011

@jaya47
@xxx.klarka 🙂 je to tak, doma je to dobré, já to mám naopak - spíš mám věci do práce nějaké těsné🙂 obávám se, že to na mě každý musí hned poznat🙂 od kdy se tak běžně nosí těhu věci, já abych věděla, kdy už mám začít nakupovat🙂🙂

xxx.klarka
17. jún 2011

@jaya47 Právě že jak jsou pevné, tak se uvolňují pomalu. Já je mám už jendou uvolněné, tak se to teď hrozně rychle uvolňuje. Hodím do galerky břucho při dcerce a teď, porovnejte sami. 😀

@loretana záleží na každém, někomu to vadí už hnedka od začátku a nosí volnější, a někdo později. Já si těhu ryfle kupovala až v 5 měsíci, a teď je začnu nosit už snad zachvíli 😀

riuska_cicuska
17. jún 2011

Presne tak, ja som pri dcérke začala mať brucho až na konci 4.mesiaca, síce pôvodné veci som nezapla, ale vyzerala som len ako nafúknutá, bruško fakt vykuklo až v 6.mesiaci a potom rástlo závratnou rýchlosťou. Teraz mám brucho podstatne väčšie ako v prvom tehotenstve. Nevadí, po pôrode sa dáme do formy 😉

loretana
17. jún 2011

@xxx.klarka no, já už se asi poohlédnu... kouknu i na tu sukni z Tchiba - nevíš náhodou, jestli se dá koupit i v kamenných obchodech Tchibo? já nějak neumím odhadnout velikost, už tady kvůli tomu, že jsem na sobě nikdy neměla těhu oblečení, tak vůbec nemám představu, do jaké míry je ten pás přes bříško volný a vůbec, jak ty kaťata padnou🙂

irenka
17. jún 2011

Ahojky holky,

koukám, že řešíte oblečení.....
Já s Matýskem taky dlouho břicho neměla. Ted zatím taky nic a to bych to občas v MDH potřebovala, aby mě někdo pustil sednout...

@loretana
Koukám, že máme stejný termín porodu... mě to taky spočítali na 5.února... ale průkazku ještě nemám.

loretana
17. jún 2011

@irenka tak ty už nám TP spočítaný od doktora? mě to ještě neříkala, doufám, že za 14 dnů už ano🙂 a kdyby to fakt vyšlo na 5. února, tak by to byl snad osud, protože to mám narozeniny🙂🙂🙂
Mám to úplně stejně... zvlášť v tomhle dusnu.... teď jsem stála 3 zastávky v tramvaji a už jsem měla mžitky před očima a začala se kácet... musela jsem radši vystoupit, než abych tam sebou švihla... protože, samozřejmě, nikoho nenapadne, že bych byla těhotná, aby mě pustil...

xxx.klarka
17. jún 2011

@loretana to nevím, zda to mají v kamenném. Vzala jsem velikost dle jejich rozměrů tam co mají psaný.

red.miky
17. jún 2011

Ahoj holky!
Mám pro vás novinku. Byla jsem dnes nakonec u lékaře, protože se mi to špinění nelíbilo a navíc mě píchalo od večera v levé části podbřišku. No a doktorka mi oznámila, že čekáme jednovaječná dvojčátka. Masakr!!! Manžel sice z dvojčat je, ale dvojvaječných a většinou je to ob generaci, takže jsem si říkala, že se mě ta dvojčata snad vyhnou. No a po dnešním zjištění se nevyhla... Nechci být zlá, ale raději bych brala jen jedno mimi. Ale tak co, bude to sice jízda, ale zvládly to jiné, tak to zvládnu i já. Hlavní je, aby byla miminka zdravá.... Ale fakt drsné!!!
Jen mi ale doktorka nakonec oznámila termín porodu 30. 1. 2012, takže se sem moc nehodím... Vadilo by vám, kdybych u vás zůstala? Je mi tady u vás totiž dobře...

maggiore
17. jún 2011

@red.miky Waaaaaau, tak to je pecka 🙂 ..... gratulujem!!!!! ..... a môžem sa spýtať, ako silno ťa picháva na tej jednej strane?

maggiore
17. jún 2011

@red.miky jasné, ostaň tu, veď to ešte neznamená, že to nebude nakoniec február 😉

suzamen
17. jún 2011

@istokovam taky ještě namám průkazku a na kontrolu taky kolem tépůlky července...taky mi bývá hodně zle dr. říksl že tím že čekám dvě to budu prožívat ještě víc takže se mám na co těšit 😖

oleila
17. jún 2011

Aj ja sa kocky pridavam, mala by som mat termin 2/2/2012 uz am aj fotecku zo Sona, dufam ze bude vsetko ok, pred par dnami som trocha spinila, ale uz je ok, tak snad to tak aj ostane, zelam vsetkym vela pozitivnej energie 🙂

22luma22
17. jún 2011

Ahojte chcem sa vas opytat v ktorom tt uz vidno bit srdiecko dakujem za info 🙂

loretana
17. jún 2011

@xxx.klarka no vidíš, to jsem přehlédla, děkuji...

@red.miky týjo, tak to gratuluji dvojnásobné radosti!!! Hlavně že máš jistotou, že je to v pořádku!!!

red.miky
17. jún 2011

Holky, díky za gratulace!!! Je to od vás moc milé, fakt!!! 🙂 Sice jsou od sebe ty naše prďolky jen o den, ale tak může se stát cokoliv, třeba že jedno dítě bude dominantní a bude brát živiny tomu druhému a to druhé se může přestat vyvíjet. Ale tak na to ani myslet nebudu... Jen pozitivně. 😉
@maggiore: Děkuju! No, mě píchalo od včerejška v nepravidelných intervalech, i když jsem ležela a byla v klidu. Prostě takové chvilkové píchnutí, že jsem se v tu chvíli třeba nemohla narovnat, ale trvalo to fakt jen 1 - 2 vteřinky... Ale doktorka mi říkala, že je to normální, že děloha je z každé strany uchycena jako kdybyste pověsily prádlo (z každé strany jeden "úchyt") a je logické, že jak se děloha roztahuje, tak může tahat za jednu stranu a a ono se to může projevit právě tím pícháním.
@suzamen: jsem ráda, že nejsem jediná, která čeká dvojčátka. Taky je ti zle? A máš jen nevolnosti nebo přímo zvracíš? Mně je totiž od minulého čtvrtka opravdu nevolno, jako kdybych den předtím vypila hodně alkoholu, ale zvracela jsem jen párkrát. Ale je to fakt nepříjemné, zvlášť na cestě do práce. Kdyby nebylo lízátek, tak bych tu cestu asi nezvládla...
Jinak ohledně toho termínu porodu, tak sice mi řekla 30. 1., ale dle stáří plodu jsme teď 7tt+4 a 7tt+3, takže by to mohlo vyjít na únor a já tak mohla patřit mezi vás se vším všudy. 🙂

suzamen
17. jún 2011

@red.miky jj taky je mi hodně zle ale ještě jsem nezvracela snažím se tomu všelijak vyhnout...taky mám lízátka 😀 vidím že bys taky radši brala jen jedno mimi ale nějak to musíme zvládnout 🙂 já jsem byla v úterý 6+3 podle toho co jsem teda vyčetla na utz a myslím že i když jsme v této skupině tak rodit budeme dřív...měli bysme hodně velký štěstí kdyby jsme to dotáhli až do 40 tt 😀

maggiore
17. jún 2011

@red.miky no, tak si ma trošku ukľudnila, mne sa totiž zdá, že ma na jednej strane trošku ťahá, ale naozaj, len tak trošku a k doktorovi idem až o týždeň, tak som ako na ihlách 😅

red.miky
17. jún 2011

@suzamen: Jo jo, měla jsem radost, když mi na prvním ultrazvuku doktorka říkala, že je tam jen jedno. Ale nešlo vidět to druhé, protože tehdy bylo to embryo opravdu velice malinké, sotva vidět (viz foto v mém fotoblogu). No a jak jsem to viděla dnes, tak už jsou tam dvě čiperky se srdíčky a opravdu zážitek. Jakmile mi to doktorka řekla, tak jsem se začla smát a v uších mi zněla manželova slova: "Já dělám dvojčata, takže budeme mít dvojčata." 😀 Jakou jsem měla původně radost, že je tam jen jedno a on takzvaně "utřel" nos. Ale teď se zase směje on... Ale fakt mám z těch dvou dětí obavy, jestli to zvládnu. Jsme celkem dost hubená, celkem i drobná, tak snad mi časem břicho neexploduje. 😎
Taky vím, že málokdy jsou maminky schopné donosit dvojčátka do konce. Většinou jde o dřívější termín... Už teď jsem ale zvědavá na další utz, na který jdu za týden. Jestli budou obě čiperky stále jen s denním zpožděním a zda jeden z nich nebude ten dominantní.
Chtěla bys vědět pohlaví??? Já jsem si říkala, že to vědět nechci, ale teď, když to mají být dvě mimča, tak uvažuju, jestli to náhodou není lepší vědět, aby se podle toho člověk zařídil. No, ještě je to daleko...

red.miky
17. jún 2011

@maggiore: Neboj, ono to bude určitě v pořádku. Pokud vysloveně nekrvácíš, tak by neměl být problém. Pokud by tě ale bolelo na jednom boku hodně a bylo to trvalejší, tak bych s tím raději zašla. Ale pokud to jen tahá nebo píchá, tak by to mělo být ok. 😉

suzamen
17. jún 2011

@red.miky já když jsem šla k dr. tak jsem se celou dobu modlila aby řekl že je tam jen jedno a felila sem se...a ty máš jednovaječný? tam je totiž možný že jedno miminko může zaniknout stalo se to i známé, já mám dvouvaječný takže mě se nestane že by jedno zaniklo budu se stím muset smířit a nějak ten první rok po porodu zvládnout. \určitě budu chtít znát pohlaví ale tak nějak cítím že to budou dva kluci 🙄 to by byl manžel úplně nadšenej já bych klidně brala i dvě holky nebo páreček ale tak hlavně když to bude zdravé 🙂

istokovam
17. jún 2011

@suzamen to bude v poho uvidíš, zase budeš mit pak dvojitou radost 🙂

suzamen
17. jún 2011

@istokovam a dvojité nervy 😀