Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Ahojte...ododnes je to 80dni do porodu...🙂🙂 a krpec je silny...stale ma stikutku a vie dat poriadne kopance do rebier..Bud.tyzden idem do poradne uz sa tesiiiiim.... 🙂🙂
A dakujem vam za prijatie medzi vas 🙂
@paja83 Veď to je to najhoršie... Vynecháš jednu dávku a zasa len bolesť... Keby to aspoň chvíľu účinkovalo aj s vynechanou dávkou...
Inak, baby... Poisťovňa hradí 3 utz. A keď som prvý mala v 22.týždni, kedy budem mať druhý a tretí?
@kokorunecka mna caka dalsi v cca 30tt,to budem mat poradnu 30.11,potom este robia kontrolu prietokov okolo 36tt.
@mamilia jeeej ahoj.. ty si sa len teraz pridala medzi nas februarovky? tak to bol najvyssi cas 😉 vitaj teda.. vsetko v poriadku? 🙂
@tunylyk v 30tt ides na uzv? ci nie o uzv je rec? ja som bola vcera v poradni, doktorka ma pozrela od spodu ako je na tom krcok.. potom sme cez ten dopplerov ultrazvuk pocuvali krpatej srdiecko.. krasne bilo 😉 a na dalsiu poradnu mam ist 14.12 vychadza mi to na 33tt a vtedy budu robit cez morfo tie iste merania ako v 20tt..
@tunylyk No, ja idem na ďalšiu poradňu 28.11., to budem podľa PM 29tt+5... Takže by mi čisto teoreticky ultrazvuk dr. robiť mal, že?
@kohutovci
@kokorunecka v tehu knizke je uvedene medzi 30-32tt,takze myslim,ze hej,presne ako pise
@kohutovci bude to morfo utz,taktiez si skontroluju,ci uz je babo otocene hlavickou dole,u toho mojho loptosa,kedze sme nemali v poriadku oblicky,musime skontrolovat prave tie,na minulej poradni sme sa o tom s dr.bavili,preto viem,ze v tej dalsej mi to kontrolovat cez bude 😉
@tunylyk Aha, aha... Šak som aj z tej knižky sprostá 😀 Ďakujem ti... Som teda zvedavá 🙂
Pfú, zajtra idem na ten cukor... Tak snáď bude všetko ok... A nebude mi zle ...
@kokorunecka drzim palceky 😉
aj moj je KP ...tak ale este ma cas sa otocit....: 🙂
@kokorunecka ja som mala už asi 7 ultrazvukov.. ale platila som tuším iba raz 🙂 teraz v 30 týždni by ti mali robiť asi
@kokorunecka 28.11? aj ja mám vtedy poradňu 🙂
@petra123456789 Tak ja som sa môjho dr. pýtala, že či mi urobí ultrazvuk, že by som si aj zaplatila a nič 😀
Tak som zvedavá ako to vyrieši teraz 😀 Jéééj, koľká náhoda 🙂 Škoda, že v inom meste 😀
Ahooooj holky! To jste toho ale napovídaly, kde to má dočítat? 🙂 K těm utz já měla ze začátku do vydání průkazky (2), pak v 13tt na genetice a ve 20tt. Teď mi říkal, že na další poradně uděláme, aby okontroloval, jak jsme velicí. No, takže celkem jsem měla 4utz a teď bude další (příští týden). Pak už nevím...uvidíme.Je ale fakt, že když budu mít záchvat (vážnější než ty co mám běžně) tak udělá další utz hned.
ahojte baby. K tomu darovaniu krvi.... suhlasim s amulienkou. Pri prvom som chcela darovat, to sa nepodarilo, pri druhom som zaplatila odber, tak to mame, a teraz som bola rozhodnuta, ze opat skusim darovat a sestricka, kt. sa ma na odber len tak orientacne pytala, tak mi povedala, ze s tym darovanim, je to tak narocne... , ze maju v eurocorde vraj take naroky, ze malokomu by sa to podarilo. co viem tak dieta musi mat pri narodeni min. 4kg a odobrate musi byt take mnozstvo co sa bezne len tak nepodari. cize podmienky takmer nesplnitelne. Otazka znie preco? Aby sa zadarmo nemuselo urobit nic, len nech sa za to dobre zaplati... ☹ Som z toho sklamana, takze u nas ☹ asi ziadny odber
@amrash - http://www.evalabusova.cz/rady/porod.php
V které fázi těhotenství by dítě mělo zaujmout porodní polohu hlavičkou dolů?
Ve většině případů se tak stává někdy kolem 7. měsíce těhotenství. V 36. týdnu by měl plod již zaujímat definitivní polohu. Podle zkušeností ale vím, že se stává i týden před porodem nebo výjímečně dokonce i v den porodu, že dítě ještě přetočí - pokud má ovšem dostatek místa. Nožičkami nebo zadečkem napřed zůstává zhruba 2 až 3 % plodů.
@paja83 - ale nakonec nebude KP, neboj, jsme přece šikulky 😀

@kokorunecka Já to mám úplně stejně. Nesmím zapomenout to magnézko, protože potom hned to poznám, že je problém. Ale taky dle gyn. nálezu vše v pořádku🙂