icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
16. nov 2011

@amulienka Tak to jsi me uklidnila 🙂 Taky mi to neprijde zas az tak brzo. Prece uz v pristim tydnu zacinam 7 mesic, oficialne treti trimestr 🙂 Po postylkach uz pokukuju, mezi kocarky jeste nemam jisto ktery, ..ale pocitam, ze maximalne do mesice budu mit taky vse minimalne objednane 🙂

sisilasi
16. nov 2011

Ahoj baby, můžu se přidat??sice trochu opožděně a skoro ke konci ale to snad nevadí...

petrusew
17. nov 2011

@petpop Já kočárek už mám, postýlku taky. Nemyslím si, že je moc brzo.

petrusew
17. nov 2011

@sisilasi já myslím, že klidně jooo 😀

kokorunecka
17. nov 2011

Ja na konci mesiaca chcem všetko objednať.. Aj izbičku aj kočík.. A skoro? Na čo skoro? 😀 Veď,objednáme, príde to, poskladáme to.. A šup, môžme ísť rodiť 😀
@sisilasi V pohodičke.. 🙂 Vitaj medzi nami 🙂

petpop
17. nov 2011

@kokorunecka Taky si myslim, ze je lepsi byt pripraven, nez prekvapen 😀 Ale znate ty povery... Podle nich bychom vsechno mely kupovat a zarizovat asi nejlepe az po porodu 😀
Jinak holky, vycetla jsem si v diskuzi mezi anglicankama, ze misto kupovani jednorazovych kalhotek po porodu, si radeji kupuji obycejne levne nekolikatery bavlnene kalhotky. Ze je to pohodlnejsi. Tak jsem si koupila baleni takovych i takovych 🙂

kokorunecka
17. nov 2011

@petpop Aj ja si myslím, že je lepšie byť pripravená jak prekvapená 😀
A na povery už vôbec neverím 😀 Aj keď moja stará mama sa v nich vyžíva... Podľa nej by som doma nemala mať ani náznak toho, že príde bábätko 😀 A ja doma už takmer všetko okrem kočíka a izby 😀 😀 😀
Tak to som nepostrehla o tých nohavičkách... Mne v zdravotníckych pomôckach odporučili tie jednorazové....

ivce
17. nov 2011

@petpop @kokorunecka já myslím, že ty jednorázovky mají po porodu něco do sebe 🙂 přece jenom jsou takové hodně dírkované, takže fakt větrají a jsou i takové měkké, neškrtí, takže když je člověk samý steh 😖 😖 tak to by byl radši nemít na sobě vůbec nic 😀 no a samozřejmě porodnické vložky. Sice jsou to takové hrůzy, vůbec jsem si nedovedla představit, že bych to někdy měla nosit, ale pak jsem za ně byla vděčná a manžel nestačil dokupovat 😀 i když já doufám, že tentokrát to bude šup šup, já nebudu mít ani jeden stěh a druhý den budu běhat jako srnka 😀 😀 😀

a s tou výbavičkou pro miminko, jestli mít doma nebo ne? Je pravda, že u Klárky jsem měla kočárek do porodu u tchánovců, ale jinak bylo doma všechno přichystané. Te´D u druhého už vůbec nevím jak bych to dělala, když mám půlku věcí po Káje 🙂 no a kočárek mi má přijít příští týden 🙂 takže nazdar pověry, ať je všechno doma kdyby náhodou.... 🙂

nuna55
17. nov 2011

no musím sa vám pochvaliť čo sa mi včera stalo, bola som u kaderníčky a tam mi prišlo hrozne moc nevolno skoro som odpadla.Melír mi dokončovala skoro po ležiačky fuuuu to bol zážitok.A ešte mi hovorila že nie som jedniná, že už takýto pripad mala, že tiež tohotka jej skoro odpadla. Aaaa inak kočiar aj postielku už mám doma skoro mesiac, tiež moc neverím tým poverám.

kokorunecka
17. nov 2011

@ivice 😀 No, ja čakám čo mi prídu z netu objednané tie nohavičky... Tak som na ne veľmi preveľmi zvedavá 🙂
K tým vložkám.. Včera som si kúpila 4 balíky po 20kusov... A nemala som odvahu ich otvoriť ako vyzerajú 😀 Asi bude moment prekvapenia až v pôrodnici 😀

Inak, baby... Ja som si kúpila olej na masáž hrádze konkrétne ten, čo som pridala.
Čo hovoríte, pomôže mi ju dostatočne uvoľniť?

loretana
17. nov 2011

@kokorunecka
@petrusew holky, nestrašte, snad to nebude obřík🙂🙂 Samozřejmě jsem ráda, že se mu vede dobře, ale představovala jsem si krásné, tří až tří a půl kilové miminko🙂🙂 No, holt to bude pořádnej chlap🙂🙂
jééé, to znám, taky jsme museli škrábat, omítka padala, a nakokenec z plánovaných dvou dnů malování bylo pět... to byl obývák, tak doufám, žeto nebude i s pokojíčkem...

kokorunecka
17. nov 2011

@loretana 😀 Tak sa budeš musieť asi trošku viac potrápiť ako si plánovala 😀 Hlavná vec je, že je zdravučký a dúfam, že to tak aj zostane 🙂
Tak my našťastie máme len byt, takže nám to trvalo pár hodín... 🙂

petpop
17. nov 2011

@ivce Urcite ty jednorazovky maji neco do sebe, jinak by se nedoporucovaly. Ja vyzkousim v cem mi bude lip. Je pravda ze clovek by po porodu asi nejradeji chodil nahaty 😀 ale ja si nepredstavim, jak jsou ty jednorazovky takove volnejsi, jak mi to tam planda i s tou vlozkou 🤐 Myslim ze ty bavlene budou lepe sedet. No uvidime 🙂
Jinak @kokorunecka vlozky jsem si zatim byla jen obhlidnout, vubec se mi do te koupe nechce 😀 Ale jo, koupim dva baliky po 48, povino stacit, ne? 🙂
Jinak masaz hraze taky planuju, ale tady v UK na to specialni olejicek asi nekoupim, tak budem improvizovat 😅
To se doporucuje az par tydnu pred porodem, ze? Ale myslim ze drivejsim zacatkem tez nic nezkazime 🙂

petpop
17. nov 2011

@nuna55 Tyhle stavy zazivam celkem casto-zajimave ze vzdycky jen mimo domov. Doma mi zle nebyva, ale jen nekde vyjdu, uz se mi mota palice 😠 Musime na sebe davat pozor 😉

kokorunecka
17. nov 2011

@petpop 🙂 Ja si vôbec neviem predstaviť ten popôrodný stav... 😀 A asi ani nechcem 😀 Jasné, veď to máš dokopy 96 vložiek pokiaľ viem spočítavať ešte 😀 To by malo stačiť, keď nie a bolo by "krvi ako z prasaťa" muž/priateľ by mohol robiť dočasnú zásobáreň 😀 😀 Aj keď, ja si myslím, že toľko vložiek, aj na doma mi zostane...
No, k tomu čo som si kúpila bolo napísané, že s masážou sa má začať cca od 32.tt. Resp., presne napísané je tam toto : Masáž hrádze od šiesteho až ôsmeho týždňa pred pôrodom prispieva k zlepšeniu elasticity a prekrveniu miesta, ktoré je behom pôrodu vystavené extrémnemu tlaku. Vláčna a dobre prekrvená hrádza lepšie odoláva porušeniu a možno tak predísť jej nástrihu. Zmes éterických olejov v oleji Labael, ktorého meno patrí anjelovi bdejúcemu nad tehotnými, ženu psychicky naladí na blížiaci sa pôrod a dodá jej pocit sebadôvery.
Použitie:
Masáž vykonávajte s vyprázdneným močovým mechúrom, zaujmite príjemnú a pohodlnú polohu, naneste masážnu zmes na dva prsty, uchopte hrádzu v hĺbke 3-4 cm medzi oba prsty a ľahkým tlakom masírujte po dobu 3-5 minút. Masáže sa môže ujať i partner.
Zloženie:
Ľubovníkový macerát v olivovom oleji, slnečnicový olej, olej z pšeničných klíčkov, zmes éterických olejov.

petpop
17. nov 2011

@kokorunecka Tak to nejsi sama, co si neumi predstavit ten poporodni stav 🙂 A to si predstav, ze me tady maximalne 24hod po porodu vyhodi domu, pokud budu bez komplikaci. Nekdy je to i tak, ze rano porodis a vecer uz jsi doma. To je pro me silena predstava!!!! Chlap ze me zarucene zesedivi 😀 a jen doufam, ze budeme mit zlate dite 😀 Jinak s moji cholerickou povahou, nevim nevim 😀 😀
Po tom oleji se zkusim podivat nekde na netu. A planujes do masaze povolat i manzela/pritele? V tomhle ja nevim, chtela bych, ...ale kdo vi jak by to pak pokazde dopadlo 😀

kokorunecka
17. nov 2011

@petpop No zbohom 😀 Chudák chlap 😀 Ale nie 🙂 Ja som tiež cholerička, takže snáď než ma vypustia domov trochu ochladnem emočne 😀
Ja som ho objednávala z : www.nobilis-tilia.eu ... No neviem či ho povolám, lebo ako píšeš, ako to každý raz dopadne? 😀 Alebo, nech dopadne jak dopadne, možno to bude tak lepšie premasírované 😀 😀 😀

silente
17. nov 2011

Ad vložky po porodu - určitě pro první dny jen ty vyloženě porodnické nebo určené po porodu. Dýchají a stejně si je budete pořád vyměňovat. Klasické vložky s křidélky pak určitě ještě v 6N (6-nedělí) užijete, tampony možná až tak ke konci 6N, dřív fakt ne, musí to dýchat - ve Vašem vlastním zájmu 😀 Já měla očistky (to jsou zbytky krve, co odchází z těla po porodu) cca 4 týdny a pak dobrý. S manželem jsme ohledně sexu vlastně ani 6N nedodrželi 😵

Ad masáž hráze - nezkoušela jsem, ale spousta holčin ano. Myslím, že účinnost je tak 50:50. Ale pro ten pocit, že člověk něco udělal .. proč ne 😉

Já si teď na druhý porod koupila epi-no a jsem zvědavá 😀 Po porodu mě totiž obtěžovalo akorát to, že jsem si nemohla pohodlně sednout 😠
http://www.epino.cz/produkty/epi-no-delphine.html
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no-p...

Ad poporodní stav - no comment, je to na přesdržku 😀 Mě rozbrečela i reklama 😀 Ale nebojte, to přejde 😀

petja
17. nov 2011

No už to že spousta žen je nastřižených,nejsou klasik vložky s jakýmýkoliv lepítky vhodné.Myslím,že není nic horšího,než když se nějak přetočí a ta lepící vrstva se přilepí na jizvu 🤐 o jizvě jako takové nemluvě,já jsem proti nástřihu a oba porody to vyšlo.A moje děti rozhodně nebyly z nejmenších

petja
17. nov 2011

já teda měla popordodní stavy jak vy píšete vždycky naprosto úžasné. Po porodu jsem byla fit a strašně šťastná a nejen adrenalinem nakopnutá 😀

petja
17. nov 2011

@silente epi-no má i svoji diskuzi

kokorunecka
17. nov 2011

@silente Mne momentálne strašne príde dojemná reklama na Niveu 😀 😀
No veď som si kúpila v zdravotníckych pomôckach vložky, že do pôrodnice 😀 Ale teraz pozerám na nete, že sú Mini a Maxi... A ja teraz neviem,ktoré mi tá teta dala... 😖 Keď budem doma, musím to pozrieť...
No ja vieš aký absťák budem chytať až budeme musieť čakať čo skončí 6N ... Lebo mm sa určite bude báť, aby sa mi neviem čo nestalo.. Ja to už vidím 😀

tunylyk
17. nov 2011

ahojte,no dnes som sa riadne pobavila,idem s chlapcami von a ups,bundu nie a nie zapnut 😀 a vcera som do nej este poobede,ked som sla do skolky vosla 😀 asi fakt rastieme,je nacase zacat nosit kabat 😀

petja
17. nov 2011

@tunylyk já těhotná přes zimu ještě nebyla,takže taky nevim,zda to uchodim.jako mít tolik druhů oblečení před,běhema po těhu,taky není jednoduchý 😀 ještě k tomu roční období,pak 😀

silente
17. nov 2011

@petja - jj, koukala jsem. Ale nemám co přispět 😀 Zatím 😀
@tunylyk - no moje dlouhá zimní bunda se taky tváří, že už se za pár dní rozloučíme 😅

tunylyk
17. nov 2011

@petja
@silente moj starsi je augustovy,tak to bola s obleckom pohoda,mladsi je 1.marca,tam som posledny mesiac a pol vykryla maminym kabatom,ma taky paletkovy strih,no tentokrat ho musim vybrat skor 😀 aj moj mm si stale vsimne ked sa vrati po tyzdni,ze sme o kusok podrastli 😉 pri tomto tehu som pribrala malinko,tak ako aj pri predoslych,no teraz mam viac brusko dopredu 🙂

kristinaanna
17. nov 2011

no ahojte, ako ste prežili voľný deň, no my celkom dobre, 😉
ak by ste boli zvedavé tak taký kočík som si vybrala
http://www.svetkocikov.sk/kociky-babyactive/452...
teraz už pozerám nejaké tie vecičky ak cumlíky, fľaše, nožničky, osušky, a tak podobne, ale objednávať budem až po novom roku 😀
ja som pri pôrode brala homeopatika a aj po po pôrode, aj na mliečko, len si už nepamätám aké, musím pozisťovať, ( malá sa narodila do 4 hodín od prvej kontrakcie 😉, a prvú dobu pôrodnú som si užila doma, tak dúfam, že tento krát stihnem do pôrodnice, hovorí sa že druhý pôrod je rýchlejš 😀 )

kokorunecka
17. nov 2011

@kristinaanna A v akej farbe ten kočík? A nie je príliš robustný? Lebo mne sa tak zdá..

petja
17. nov 2011

@kristinaanna a ty budeš pořizovat nový kočárek,i když už dítko máš?

kristinaanna
17. nov 2011

@kokorunecka
je veľký ale bývame v dome, takže sme vyberali s veľkými kolieskami, lebo máme rozbitú prístupovú cestu, skoro na takých 300 m, a ešte aj koľajničné priecestie 🙂
aj vaničku som chcela veľkú