icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

silente
19. nov 2011

Ad porodní plán - u prvního porodu jsem si ho doma sepsala a pak jsem ho neměla komu odevzdat 😅 Každopádně to není špatné kvůli utřídění myšlenek a možností.
Já byla např. vždy přesvědčená, že když rodit, tak jedině s epidurálem. No a nakonec jsem si na něj ani nevzdechla, zajímalo mě jen, aby tam byl můj manžel a aby naše malá byla co nejrychleji venku 😵

danka483
19. nov 2011

@ivce tak tak nevedela som nájsť správne písmenká 😉

ivce
19. nov 2011

@danka483 🙂

@silente to já si zase představovala jak odrodím úúúúplně přirozeně a pak jsem za epidurál slibovala hory doly 😀 😀 nebylo to nakonec úplně podle mých představ, já teda porodní plán sepsaný neměla, prostě prvorodička amatér 🙂 Ale ono by se ho nakonec stejně moc držet nedalo. Byly trošku komplikace, i nastřihnout mě museli a i tak jsem byla od malé celkem dost potrhaná a šití trvalo fakt dlouho 😖 ale jinak byl přístup personálu v pohodě, neměla jsem proti jejich chování a postupu žádné výhrady, tak doufám, že to tak bude i tentokrát 🙂 a jinak spoléhám na manžu, že je tam kdyžtak srovná 😀 akorát já osobně bych teda uvítala, kdybych mohla jít domů hned jak se zrepetáme. Pro mě byl pobyt v porodnici celkem depka 😖 prostě hormony šílely, sama na pokoji, Klárka byla děsně uřvaný mimčo a já se bála i skočit se vyčůrat, protože furt vřeštěla 😀 do toho horko, rozkousané bradavky do krve, bolavý celý spodek, nepohodlné vysoké nemocniční postele, na kterou jsem kvůli šití nemohla pořádně vylézt... 😖 no prostě bych brala být doma ve svém co nejdřív 🙂

ivce
19. nov 2011

Jo a jinak tímhle jsme samozřejmě nechtěla maminky prvorodičky nijak vyděsit 😀 😀 😀 když se na to dívám s odstupem, tak se tomu samozřejmě směju 🙂 o tom, že se to všechno dá zvládnout a zapomenout svědčí i to, že jsem teď podruhé těhu 😉 😀

bambula1307
19. nov 2011

Dievcata s tym dopulzovanim pupocnikovej krvi, je to super, neviem ci to nechavaju automaticky, ale mna sa nikto na nic nepytal, a ja som asi moc nevnimala, tak neviem. No citala som, ze je to dobre nechat dopulzovat.

K odberu a darovaniu pupocnikovej krvi. To by som aj ja rada darovala, nech to nejde do odpadu.No mamicka nesie brat nijake lieky. A ja beriem na SZ, takze nemaju zaujem..skoda.
@ivce Moja mala tiez stale vrestala v porodnici ..nevedela som ju utisit, bol to riadny stres aj pre mna. Tiez som plakala s nou..urcite aj hormony hrali svoju rolu. Este, ze som nebola sama na izbe..inaak neviem.

kohutovci
19. nov 2011

Ahojte dievcata..
som tu na maly skok.. ani nemam cas citkat co vsetko rozoberate.. zajtra snad bude kludnejsi den... tak si vas pocitam 🙂
prednedavnom sme rozoberali prenatal box... pre tie ktore ho este od svojho gynekologa neobdrzali posielam link.. su to priamo vyrobcovia a na vase poziadanie vam ho zaslu na adresu vasho gynekologa.. sama som zvedava kedy a ci 😀
http://www.klinikbox.sk/tehotenstvi.php

silente
19. nov 2011

@ivce - já měla kliku, že se akorát uvolnil nadstandard a ta postel tam byl super! Navíc koupelna na pokoji, takže jsem si to fakt užívala. Prostě dovolená 😀 Jen to sezení jsem furt řešila, naštěstí jsem si vzala nafukovací kruh, takže i to dost pomohlo.
Na utišování malé jsem hrdě aplikovala Karpa. Šššššššššššš fungovalo úžasně ještě i další rok 😀

@kohutovci - box už mám doma, dali mi ho s těhu průkazkou. Mnohem zábavnější mi ale přišel box z porodnice - přece jen Domestos a holicí strojek v něm umí překvapit nejen prvorodičku 😀

t_stehlova
19. nov 2011

@kokorunecka no tak o niečom takomto som ešte nepočula, ale asi by soms a bála o bábätko keby som necítila hneď ako dýcha...

t_stehlova
19. nov 2011

kočky čo je to ten "prenatal box"??

silente
19. nov 2011

@t_stehlova - obyčejná papírová krabice s reklamníma kravinkama 😉 U prvního těhu je můj dr. ani nedával. @kohutovci dala odkaz na jeho popis

t_stehlova
19. nov 2011

@silente ja som nič také nedostala 😀 ani som o ňom nepočula...

silente
19. nov 2011

@t_stehlova - myslím, že i bez něj porodíš 😀 😀 😀

silente
19. nov 2011

Tak tohle je fakt klasika 😀

Výchova 1. až 3. dítěte
Oblečení
1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí, že jste těhotná.
2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.

Jméno
1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen.
2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Alfonsie. Můžete to být klidně i vy.
3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl váš prst.

Příprava na porod
1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání.
2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že posledně to vůbec nepomohlo.
3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.

Výbavička
1. dítě - Vyperete, roztřídíte oblečení podle barev a srovnané uložíte do skříňky.
2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami.
3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, ne?

Starostlivost
1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče.
2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že vzbudí prvorozeně.
3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku.

Aktivity
1. dítě - Berete dítě na každé cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle.
2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny.

Odchody z domova
1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby 5 krát domů.
2. dítě - Před tím než odejdete zanecháte telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout.
3. dítě - Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se objeví krev.

Doma
1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul, nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
3. dítě - strávíte většinu dne ukrýváním se před dětmi.

Co se všechno člověk naučí od dětí
1. Brzdová kapalina smíchaná se Savem vytváří kouř - spousty kouře...
2. Šestileté dítě dokáže křemenem založit oheň i přesto, že dospělý tvrdí, že je to možné pouze ve ilmu.
3. Lupou lze rozdělat oheň dokonce i za zamračeného dne.
4. Dříve než zapneš troubu, podívej se dovnitř.
5. Umělohmotné hračky nemají rády trouby.
6. Hasiči nikdy nepřijedou dříve než za 5 minut.
7. Lego je schopno projít zažívacím traktem čtyřletého dítěte.
8. Duplo toho schopno není.
9. Slova jako plastelína a mikrovlnná trouba by nikdy neměla být vyslovena ve stejné větě.
10. Videopřehrávač nevyhazuje sendviče s nugetou.
11. Z pytlů do koše nelze vyrobit kvalitní padáky.
12. Kuličky v nádrži auta způsobují za jízdy spoustu hluku...
13. Odstřeďovací režim automatické pračky nezpůsobí žížalám točení hlavy.
14. Avšak kočkám ano.
15. Ticho vždy neznamená - není třeba si dělat starosti.
16. Vodní dvojlůžko obsahuje tolik kapaliny, že stačí na vytopení 60 m2 bytu do hloubky 10 cm.
17. Když postříkáte chuchvalce prachu lakem na vlasy a přejíždíte přes ně na kolečkových bruslích, můžou se vznítit.
18. Hlas tříletého chlapečka je pronikavější než hlasy dvou stovek dospělých v narvané restauraci.
19. Když uslyšíte spláchnutí záchodu a slovo "jejda", už je pozdě.

Také zjistíte, že
20. 80% žen tyto informace rozešle většině svých známých, ať už mají děti nebo ne.
21. 80% mužů po přečtení půjde zkusit smíchat brzdovou kapalinu se Savem.

ivce
19. nov 2011

@silente u nás to ššššššš nebylo přes řev slyšet 😀 😀 malá měla pořádnéá plíce a brzy celá ulice zaznamenala náš příjezd z porodnice 😀 a vydrželo jí to poměrně dlouho 😖 😀 Ještě dneska mi vstávají vlasy na hlavě hrůzou, když si vzpomenu, že každý den v 7 večer začala plakat, vydržela to hodinu a pak jako když utne. Ale během té hodiny absolutně nic nezabíralo - nošení, houpání, zpívání, kojení, no prostě nic. Já bývala zavřená v koupelně pod sprchou, abych neslyšela a manžel tpělivě seděl v obýváku s malou na rukách a koukal na zprávy - teda jen na obraz, zvuk neměl šanci 😀 😀 ale trvalo to asi jen 2 měsíce 😀 😀 😀

silente
19. nov 2011

@ivce - my taky měli ze začátku období, kdy od 18:30 řev jak kráva, nepomohlo nic, a ve 20:02 usnula 😅 Už jsme pak rezignovali a vždy jen koukali na hodiny 😀

kohutovci
19. nov 2011

@t_stehlova jeeeho.. ahoj.. aj ty cakas Sasenku? 😀
na prenatal box ma narok kazda z nas.. je to sponzorsky balicek od gynekologa..ale nie kazdy ti ho da.. ak si ho nedostala spolu s teho knizkou mozes si onho poziadat na tej stranke ktoru som uviedla. je tam aj informacne popisane co obsahuje. mali by tam byt rozne vzorky pre teba a babo.. a rozne informacne brozurky, letaky.. a tak.. ak sa na tej stranke zaregistrujes.. mala by si obdrzat v porodnici klinicbox s roznymi vzorkami pre babatko.. ale to este neviem ako presne funguje.. ci to davaju automaticky.. ci tiez treba onho poziadat 🙂
je to taka somarinka.. ale urcite potesi 😉

ivce
19. nov 2011

@silente přesně tak - tlačila jsem ručičky na hodinách očima 😀

a v prenatal boxu mě potěšila akorát pixla Caro a Klárku ta jedna miniplínečka - hned mi ji zabavila pro panenky 😀

silente
19. nov 2011

@ivce - koukám, že i prenatal box jsme zužitkovaly zcela stejně 😀 😀 😀 Zbytek letěl 😀

@kohutovci - klinik box mi donesli po porodu na pokoj, tuším 2.-3. den. A ten Domestos mě fakt rozsekal 😀 😀 😀

silente
19. nov 2011

Prenatal box v ČR:
http://www.familyservice.cz/Pregnancy/Prenatal-Box
a koukám, že tam je na obrázku i prací prášek a jiná kosmetika a blbinky než hipp - tak to jsem tam neměla 😀

Klinik box v ČR:
http://www.familyservice.cz/Baby/Klinik-Box-(1)
Domestos ááááno 😀 😀 😀 😀

kokorunecka
19. nov 2011

@t_stehlova Ale ja som nenapísala, že by som nechcela vedieť o dýchaní bába.. Ja by som sa tiež bála.

ivce
19. nov 2011

@silente Domestos????!!!!!! Tak to jsem tam fakt neměla? To má být na dezinfekci miminka, nebo čeho???? 😲 😀 😀 😀

silente
19. nov 2011

@ivce - ten Domestos byl (a jak koukám na té fotce, tak stále je) v tom boxu, co dostaneš v porodnici. No já na to čuměla jak péro z gauče. Jasný, je to jako dezinfekce bytu a dají se v tom prát plenky. Ale překvapilo mě to hoodně 😀

ivce
19. nov 2011

@silente tak v roce 2007 tam nebyl 🙂 a fakt se v tom dají prát plenky????? 😲 já to mám spojený pouze s čištěním záchodu 😀 no alespoň z toho nebudu po porodu překvapená 😀

silente
19. nov 2011

@ivce - hezky si na mě v porodnici vzpomeneš 😀 😀 😀
http://www.domestos.cz/produkt_univerzal.php
Ředěný tekutý Domestos 24 H je možné použít na podlahy, kachličky, umyvadla, pracovní i jiné větší plochy v domácnosti a také pro bělení prádla. Vhodný je i pro čištění a dezinfekci úklidových pomůcek.

amulienka
19. nov 2011

@silente ani som nedocitala do konca a moj muz uz hladal savo 😀 😀 😀

nuna55
20. nov 2011

baby aj vás bolia kríže a chrbát tak ako mňa?už neviem kolku noc som poriadne nespala ☹

kokorunecka
20. nov 2011

@amulienka Ja som nedočítala do konca, lebo som zisťovala, kde kúpim brzdovú kvapalinu 😀 😀
@nuna55 Mňa bolia kríže jak šľak... V noci sa budím na to, že ležím na chrbáte a nemôžem sa pohnúť.

mamilia
20. nov 2011

@kohutovci jeeej idem hned aj kuk a uvidme ci to naozaj aj tak nude ..a za pokus to stoji .. u prevej dcerke som nic nedostala.....az v porodnici ...

@nuna55 jjjuuuuj a este ako ..cez den aj v noci ..ale v noci je to najhorsie .. ☹ tiez sa nevyspim ...a aj brusko mi tvrden tedaaj nejake divne stahy mam ...no v strexdu idem do pradne uz sa neviem dockat ... budem videt babenko juuuuj..)) so mzvedava kolko vazi urcit ..uz veelaaaaaaaaaaaa ...

Baby vy tiez citite take tlaky zo spodu ...? akoby sa babenko tlacilo von ci ako to am naszvat teda ze tlaci na porodne cesty..no nic v stredu budem mudrejsia..
Prajem vam peknu nedelu a ked sa vam da tak oddychujte... 🙂

kohutovci
20. nov 2011

Ahojte kocky..
citam ze vas bolia krize, chrbat a tak.. nastastie toto ma obchadza.. ale ja mam za poslednych par dni inu delikatesku 😠 mam problemy s jedenim.. rano sa budim s tazkym zaludkom... je mi na vracanie.. mam hnacky.. doobeda ledva nieco zjem.. poobede sa musim kontrolovat aby som nezjedla vsetko.. a vecer sa hadam s bielym domom.. neviem co jest.. ako jest.. proste si to somnou robi co chce.. mam pocit ze mi mala tlaci na zaludok.. neviem toho vela zjest a ked zjem tak je jasne ze to ide von.. .. no vobec nechapem tie ranajsie peripetie so zaludkom.. a tie navaly hladu..

petpop
20. nov 2011

Holky, záda mě bolí dost, někdy méně, ale v noci teda taky nevím, jak si lehnout, abych usla.. Do toho mám ještě poslední 3 dny několikrát za den takové divné pocity "tam dole" -jakoby lehčí menstruační bolesti... Nevím jestli to může být mimčem, často cítím, že mě kope kolem močáku, nebo možná tím starým známým roztahováním svalů?
K doktorovi jdu v úterý. Jsem zvědavá na výsledky moči, minule mu tam "něco nepasovalo"..a taky doufám, že mi dál prodlouží nemocenskou. Jestli mi řekne, at se od středy vracím do práce, asi si to hodím na nejbližším stromu 😀 Ani za prd si nepředstavím, že bych ještě mela jít robit!! Jsem ráda že si vůbec doma zvládnu uklízet, vařit atd..