icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petja
21. nov 2011

@loretana a když půjdu na 4 roky,tak budu brát těch současných 3.800 ještě škrtnuté o 500,-?
A jak ti dopadla ta štítná žláza?

nuna55
21. nov 2011

@kohutovci ano na kašel je stodal ale ten nezaberal vobec :(

kohutovci
21. nov 2011

@nuna55

paja83
21. nov 2011

@petja Nee, ba naopak, ten čtyrletý s tím dvouletým se zvyšují. Nenašla jsem přímo částku, ale přibližně ji budeš dostávat 3,5 a dostaneš 220000, tak si to zkus vydělit,
http://aktualne.centrum.cz/finance/grafika/2011...

paja83
21. nov 2011

Tak mě dneska čeká zase kontrola v trombotickém centru a nějak se mi tam nechce☹. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli se vám někdy stalo, že mimi kopalo v jednom místě třeba co sekundu asi pět minut. Může to být nějaká škytavka? Včera jsem to zažila, bylo to pravidelné a strašně dlouho. Díky

bambula1307
21. nov 2011

@paja83 ano miminko ma skytavku 🙂)) to je bezne aj ja to tak mavam 🙂)

bambula1307
21. nov 2011

@kohutovci ja mam dve palchty do postielky...a stacia mi. No mala s nami spala v manzelsej posteli asi do roka. a par nehod bolo...podkladala som si nepremokave...a veru casto menila plachty 🙂)

bambula1307
21. nov 2011

@xxx.klarka ja uz tiez rozmyslam ake cajove pecivo budem piect na sviatky. vcera som smejdila...budem robit vela druhov, aj na rozdavanie a daco aj na predaj 🙂). som cukrarka..tak sem tam niekto pride...upiect

hanus177
21. nov 2011

Ahojte, už druhý deň mám poriadnu depku a stále plačem.... moja naj kamoška porodila má dievčatko a narodilo sa s rázštepom hornej pery, a prittom mala celé tehotenstvo bez problémov, brala vitamíny, kyselinu listovú.... viem, že teraz jej už medicína dokáže pomôcť, ale aj tak je to poriadny šok.... ešte k tomu jej to povedali dosť nešetrným spôsobom... viem, že by som sa nemala stresovať, lebo to cíti malinké, ale teraz som taká citlivá..... tak prosím len si na nu a malú Kiarku spomente a poproste aspon krátkou modlitbou "tam hore" nech to malinká zvládne a maminka nech má dostatok síl. V stredu ju čaká prvá operácia... 😔 Ďakujem

petja
21. nov 2011

@hanus177 Myslím na Kiarku!

xxx.klarka
21. nov 2011

@bambula1307 já už upekla perníčky a banánky, dneska to chci slepit, nazdobit čokoládou a nazdobit perníčky. 😀 Možná jsem začla maličko dříve, ale nevadí.

Chtěla jsem se zeptat, kolik kg jste už nabrali?
Já zase mám jednu z mojí depkou. Váha mi hlásí už 13,5kg nahoře. Uff. A to jsem furt remcala jak nepřiberu tolik jako při Natálce, ale vidím sladké a musím ho sežrat. Ve středu jdu na test cukrovky, tak bojim bojim. ☹

paja83
21. nov 2011

@bambula1307 Díky za informaci, mně se to stalo poprvé 🙂

danusskaaa
21. nov 2011

Hanus177 nechcem ulahcovat problem, ale kamoske sa asi pred rokom narodil maly Simon s rastepom hornej pery a asi po hodinovej operacii na nom nie je nic poznat. Ma krasne ustocka a jedinou spomienkou na neprijemu vec je asi dvojcentimetrova jazva v pusinke. Dufam, ze aj znamej sa to takto podari urobit a bude vsetko tak ako ma byt. medicina dost pokrocila a niektori doktori maju zlate rucicky 🙂 budem drzat palce!

paja83
21. nov 2011

@xxx.klarka Neboj se cukrovky, testování nic není a kdyby byl nějaký problém, lepší to zjistit🙂. Já tedy osobně mám váhu +8kg, ale nejsem z toho moc ráda, protože za poslední dva měsíce jsem nepřibrala nic, tak doufám, že se nic neděje. Neboj, lepší mít pár kilo navíc, než třeba podvýživu, vždy se ty kila dají sundat po porodu 😉

petja
21. nov 2011

@danusskaaa ten rozštěp není vidět na utz? Nebo to mamince neřeknou?

loretana
21. nov 2011

@petja pochopila jsem to tak, že dostaneš stejně při 2,3 i 4 letech - 220 000,-, takže bych si to vydělila při 4-leté variantě 48 měsíci...
Ta štítná nedopadla nijak strašně, ale stejně mám 2 léky - mám trochu sníženou funkci š. žlázy a navíc autoimunitní záněť š. žlázy... endokrinoložka mě ale uklidnila a říkala, že je to dnes velmi běžné a časté, takže jsem se uklidnila🙂 děkuji za podporu, musím říct, že jsem si několikrát vzpomněla na tvůj úžasný pragmatický přístup🙂🙂
@xxx.klarka tak já už mám taky 13 kg nahoře... malý měl ve 29 tt 1450 g, určitě to bude cvalík a z maminky se už cvalík stává taky🙂🙂🙂

kokorunecka
21. nov 2011

@xxx.klarka Vôbec sa nestresuj.. Ja som pribrala cca 12kg 🙂 Tiež vidím sladké a musím ho zožrať 😀 A keď som bola na teste cukrovky, tak som vôbec nemala zvýšený 🙂 Takže žiaden stres 🙂 Dobré to bude 🙂
A mne s mojou obľubou v sladkom ešte aj tá voda glukózová chutila 😀

fidac
21. nov 2011

@petja ahoj, mě doktorka při kontrole v TP potvrdila, že rozštěp horního patra a ani ničeho jiného nemáme, takže to na utz vidět asi jde....

xxx.klarka
21. nov 2011

Dík za uklidnění. 🙂

@kokorunecka Mě teda glukoza taky nevadí, při dceři jsem skoro ani nepostřehla, že by to mlo být hnusné jak každý říká. 😀 Už se těším, až si ve středu ráno udělám čajík, nasypu glukozu a pak si zajedu jen na krev. 😀

@loretana tý jo, to už má pěkně. 🙂 Mě dělala odhad dr. ve 26tt nebo 27tt (teď si nejsem jistá) a měli jsme jen 887g 🙂

hanus177
21. nov 2011

@petja ževraj sa do dá zistiť iba pri 3D UTZ, aj ja verím, že všetko dopadne dobre... len kamoška bola dosť zaskočená prístupom personálu..... ešte ju len zašívali (nevedela zatiaľ o žiadnom probléme malej) a už prišla k nej sestrička, aby jej podpísala nejaký papier, lebo, že to pred pôrodom nestihli..... tak podpísala, aj keď nevie čo.... vraví, že vtedy nemyslela na nič zlé a bola dosť ubolená, tak jej to nepripadalo ani zvláštne.... 😖 no do tej nemocnice asi rodiť nejdem, aj ked prvý pôrod som mala tam....

kokorunecka
21. nov 2011

@xxx.klarka Jáj, ty to máš na doma? 🙂 Ja som všetko pekne pod dozorom u lekárky 😀 Dobré mňam, ešte jedno kolo by som si dala 😀

amulienka
21. nov 2011

@kohutovci mne na poradni povedali, ze ked som nemala nevolnosti v tehu a neskor sa mi objavia, tak to mam nahlasit.

xxx.klarka
21. nov 2011

@kokorunecka Ano, moje dr to dělá jinak než většina. Nevím proč, ale vyhovuje mi to. Doma si to vypiju a přesně za hodinu musím na krev a toť vše. 🙂

kokorunecka
21. nov 2011

@xxx.klarka Aha,aha.. Lebo ja som prišla, zobrala mi krv, vypila som čarovný nápoj 😀 , hodinu som posedela v čakárni, znovu zobrala krv, znovu som hodinu posedela a potom zobrala krv a moč.

amulienka
21. nov 2011

@hanus177 aj ja poznam jednu co mali razstep hornej pery a je to mala operacia, mala jazvicka. v pohode 🙂

amulienka
21. nov 2011

@xxx.klarka ja som bola dnes na cukrovke, mne to mimoriadne chutilo, dokonca mi aj malo sladke bolo 😀
ja neviem, kazdy je asi iny, ale mne povedali, ze ked mi doteraz v moci nic nenasli, a to mi kazde 2 tyzdne merala tym pasikom aj cukor, tak ze sa nemam bat ze by som mala mat vysoky cukor a ze si ani nemam volat pre vysledok! tak ja fakt neviem. ja sa cele tehu napchavam len sladkym,
pribrala som uz 13 kil, ale dnes som dostala riadne za usi, ze nesmiem za tie 2 tyzdne pribrat viac nez kilo. no naposledy to boli 3 kila... 😉

kocky, co si myslite o kave? aj takej slabej, tie 3v1 tycinky, maju len par percent kavy, ale mam dost nizky tlak a doktor mi povedal, ze si mam davat denne kavu. a nemam ju cukrovat 😠
no ale ja neviem, aj chut by som mala a este aku, ale neviem ci tie posledne 3 mesiace chcem mimi dopovat kofeinom. co mam robit??

petja
21. nov 2011

@loretana Tak to máš zřejmě stejnou diagnozu jako já...u tohoto onemocnění je včasná diagnoza nejdůležitější,pak už to jde bez problémů.Zajímavé,že jsi onemocněla jako těhu,V alternativních vodách to označují jako dělání si štítu proti světu,je to logické...
Díky s tím rodičákem,na ty 4r to dělá něco málo přes 4500,-/měsíčně

@fidac ,@hanus177 ,díky za odpovědi,chudánek mimi,jak ho krmí?Dávají jí mlíčko od maminky? Ten přístup je šílený,řekla bych asi že ani nevim co,tak to podepisovat nebudu,obzvlášť v takové situaci?!

petja
21. nov 2011

@kokorunecka ,@amulienka a jste si jisté že jste pily glukozový sirup? 😀

xxx.klarka
21. nov 2011

@amulienka já přibírám poslední týdny cca kilo týdně. 🤐 🤐 uff. Jinak já kávu piju i 3x denně. Děláš si rozpustné s mlékem a cukrem (dávám si lžičky 😀 ) a nebo latte a to také sladím.

kokorunecka
21. nov 2011

@petja Určite áno, predomnou to miešala 😀 Ešte mi aj vysvetľovala čo to je 😀 😀
@amulienka Ale, že to bolo dobré? Aj ja by som si dala ešte 😀 Ja som pribrala už 12kg a dr.mi nič nepovedal.. Takže sa nad tým nevzrušujem 😀
A ja si myslím, že tá jedna káva denne ti určite neublíži.. Aj keby normálna 🙂