icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

krakorka
1. dec 2011

Ahojky,tak jsem v noci 2,5odinyčumákovala,páila mě ukrutě žáha.No a pak o půl šestý budíček,to vstával manža a pak o půl sedmý a to se mi teda nechtělo z postele.Jsem unavená a je mi nějako šoufl.
Dnes se musim vrhnout ale na úklid pokojíku a naaranžovat jí tam adventní kalendář,tak doufám,že budu schopná a že bude Andulína čučet až přijede ze školky.

Jinak ty sí´tované kalhotky nejsou taková hrůza,skoro vůbec je necítíte,že je máte na sobě a hlavně jsou prodyšné,já je nosila i pak ještě pár dní doma a vložky jsem použala nějaké lidie obrovské,ale na ty pooperační si nemůžu stěžovat.

Nějakké bolesti trápí asi každou jak to tady tak čtu,mě včera bolela levá kyčel ä kadej den večer nebo po větší námaze mě bolí stydká kost.A když dlouho sedím,tak záda a to je pak chůze!!!-důchdce hadr 😀 Ale co bychom pro ty drobečky nevytrpěli.za pár dní tu už budou s námi. 😉

kokorunecka
1. dec 2011

@petpop 😀 Nevydržala čakať, ja odpadnem 😀
Inak brééééé 🙂 Mňa havo zobudil už o siedmej, nechápem prečo, keď bol mm doma, tak panáčik vstával o pol desiatej,desiatej...
Viem, že si to už raz písala o tých bavlnených, len ja sa s nimi akosi neviem stotožniť 😀
Radšej to skúsim prežiť v tých jednorazových 😀
A aj @krakorka píše, že to nie je taká hrôza a tá to má "odžité" . 🙂
Presne, čo by sme pre drobčekov neurobili 🙂 Ako som písala, ženy trpiteľky 😀

Inak, mm naposledy zadrel, že on by sa cítil ako mimozemšťan, keby mu voľačo robilo také ródeo v bruchu 😀

opicaskorica
1. dec 2011

caute dievky, ja som akurat v 28 tt a davno som tu nebola, precitala som stranu dozadu a som v miernom soku 😕 vy uz planujete pôrod a ja este ani nechyrujem, este mi ani poriadne brusko nevidno. este min. tyzden som si hovorila, ze na nakupy je skoro, ale vyzera to tak, ze asi ani nie 😀 nejake zasadne problemy nemam, ako keby som ani nebola tehotna (klop klop klop - dufam, ze sa to ani nezmeni) akurat mi drobec robi v bruchu trojite salta, ale zatial je to funny. ale chcem sa spytat, idete niektora z vas do latkovych plienok? co mi treba kupit do pôrodnice... dufam, ze sa situacia s nasimi doktormi do januara vyriesi a vsetko nam dobre dopadne! 🙂

tunylyk
1. dec 2011

@leslyelee drobatenko malinke,dufam,ze sa malinkej dari,ze rastie ako z vody a rodicom len radost robi 😉 vela zdravicka od nas 😉

petpop
1. dec 2011

@kokorunecka No ja to zkusim s temi bavlnenymi, jestli mi nebudou pasovat, poslu si chlopka pro jednorazovky 😀 Tak verim, ted budeme doufat spolu, aby mi pasovaly 😀 😀 Jinak ja si taky casto rikam, ze je to mazec, jak se mi prcek v brichu hybe. Ze zacatku to bylo pro me taky neuveritelne...takovy ufonek...ale ted uz je to jenom krasne 🙂 Miluju to!

@krakorka Jééé, to bude mít malá radost, až příjde 🙂 Pamatuju si, jak jsem vzdycky byla nadšená, když mi mamka strojila pokojik na Vanoce, Velikonoce apod. Nebo treba jen, kdyz jsem se vracela po prazdninach od babi a bylo cerstve zmenene povleceni 🙂 Co si clovek nepamatuje, ze? 🙂
Jo a jinak ta chůze, když bolí záda, kostrč, stydká kost......vím o čem mluvíš, ...kačer, co? 😀 😀

@opicaskorica Tak Ty jsi dobrá 🙂 Já jsem taky 28tt (+4dny) a jsem absolutne ve stresu, ze mi toho jeste tooolik chybi!! 😀 A to uz mam vlastne vsechno obleceni, zamluvenou kolibku, kosicek na spani, vanicku, nejake hracky, nejakou kosmetiku, ....a porad mi prijde, ze vlastne nemam nic 😀 Bricho uz mam tak velke, ze nevim nevim, jak preziju do unora 😀 a o ruznych bolistkach apod se uz ani nebudu vyjadrovat 🙂 🙂
Takze tobe fandim, takovy klidek 🙂 Co by za tebe dal muj chlap 🙂 🙂 🙂

petpop
1. dec 2011

@leslyelee To je neuvěřitelné! Taky si vůbec ještě nedokážu představit, že už mám něco podobně náádherného v bříšku!! Pro mě je to pořád ještě Fazolka 🙂 a ono už je to takové velké fazolátko - nádhera!! Tak hodně zdravíčka!!!

petrusew
1. dec 2011

@amrash Mocinky moc ti děkuju, já jsem s tím tak nějak počítala.
@petpop Uj, ti dává teda ten prcek pořádně zabrat. Ale už se blíží konec, to nějak zvládneme! Ježiši nezlob mě, doufám, že budeme v ekonomickém balení co nejdéle. No měla bych jít poprvé do porodnice po Novém roce, takže to fakt tipuju na konec ledna. Termín mám 8. 2 a 10.2. Stejně s tím nic nenadělám a myslím, že bude nejlepší to nechat na doktorech. Oni mě teď víc hlídají i k vůli váze mimča (mám tu těhu cukrovku).Na malinké miminko to nevypadá 😀 Ale je fakt, že pokud se mi extra zhorší astma, tak to budou muset řešit asi okamžitě. 😔
No ale vidím, že zaostávám co se týká věcí do porodnice, nemám vložky, kalhotky - ale ty mi mamka říkala, že takové ty babičkovské bavlněné jsou nejlepší, tak to nějak budu muset pořešit. Ty vložky asi nejlépe v lékárně, že?

kokorunecka
1. dec 2011

@petpop Zistíme to každopádne až v pôrodnici 😀 😀 Mne to hýbanie sa príde také milé, krásne a ani raz mi nenapadlo, že mimozemské 😀 Ale zas mm, tomu napadne všetko nepredstaviteľné 😀
Niekedy si síce poviem, že už by stačilo, keď každý pohyb až bolí, ale tiež to milujem 🙂 Je to také.. Predsa naše 😅
@opicaskorica 🙂 A to mňa poráža, že koľko som už kúpila, ale stále toto chýba, tamto chýba... 😀 Nevydržala by som asi tak dlho nič nemať 🙂 Ja by som sa bála, že nič nestihnem a že keby všetko naraz kupujem, tak skrachujem 😀 😀 Ale, máš môj obdiv každopádne 🙂
@petrusew Dúfam, že astma sa ti tak dramaticky nezhorší... Nestresuj 🙂 Dobré to bude, v porádečku... Určite !!! 🙂
Tie vložky by mohli mať teoreticky aj v lekárni, ale asi skôr v zdravotníckych pomôckach či potrebách alebo ako sa to volá 😀

leslyelee
1. dec 2011

@tunylyk @petpop @rony2011 No je to neuveriteľné. Už také hotové bábenko...hihíí 🙂 Tak držím vám palce teda a ďakujeme moc 🙂

petpop
1. dec 2011

@petrusew Aspon nebudu sama v tech bavlnenych babickovskych 🙂 A ani po cisari by s nima nemel byt problem, protoze jsou az po pupek 🙂 Je fakt, ze ty jednorazovky jsou asi vzdusnejsi, ale o pohodlnosti dost pochybuju, ja bych je asi nesnesla.. No jinak na Tebe budu teda hodne zvedava. Budes mit asi spis lednacka 🙂 Ale budu drzet palecky, a mozna prcek vydrzi i do toho unora 😉

@kokorunecka Jo jo, je to nádhera. Miluju, kdyz si semnou takhle "povida". Kdyz jdu spat, a hybe se, beru to jako povidani na dobrou noc, rano me vita 🙂 a pres den si takhle vykladame. Ja mu vzdycky odpovidam, pohladim ho, povidam mu, co zrovna delam apod. 🙂

petpop
1. dec 2011

@kokorunecka Jo a hrozne se mi libi, jak reaguje, kdyz prichazi "tatka" z prace. Kdyz slysi jeho hlas, kope a kope a kope 🙂 oooj, takove sladke to je 🙂 Vítá ho 🙂

opicaskorica
1. dec 2011

@petpop Haha, no to ano. Ja uvazujem, ze budem chodit do prace co najdlhsie. Zajtra sa chystame na Moravu na jednu zurku a hned potom do Prahy ku svagrinej po vecicky po jej dietkach, takze ja este rodit naozaj nemozem ani teoreticky 🙂 z detskej izby je este stale skladisko, asi to budem riesit az ked to bude aktualne s prestahovanim bambulky z nasej spalne... uvidim, vsak mozno ma chyti syndrom vylepsovania hniezda a den pred pôrodom zacnem vypratavam izbu 😀
btw. chodievate niektora na nejake predporodne kurzy - na cvicenia a pod. ? ma to vyznam? resp. cvicite doma nejake cviky na dychanie a pod.?

opicaskorica
1. dec 2011

@kokorunecka - no ja stale ratam s tym, ze rodim az o 3 mesiace a ze toho az tolko nepotrebujem... napr. neriesim vanicku a kadejake lehatka, neriesim prebalovaci pult, postielku mam este oddomna a od sestry, vecicky od svagrinej, kocik pride z holandska pred vianocami, kupim otvaraciu podprdu a nejake popôrodne gatky a ficim... hej a kolisku treba vysmirglovat a natriet - to spravi chlap 😉 plienky budu latkove, len ich objednat cez net... co mi este chyba? 😀 dievky, ved Maria rodila v stodole na sene - treba si to pripomenut, idu Vianoce 😀

kokorunecka
1. dec 2011

@petpop Ja som minule čítala článok o tom aké je veľmi dôležité sa s bábätkom v brušku rozprávať.. Ale mne to nejako nejde... ☹ Je mi to také čudné, ja neviem... Je milión vecí, ktoré by som tomu drobcovi chcela rozpovedať, ale potom sa zahriaknem, že či mi šibe a originál sa zahanbím, že čo som to chcela.. Neviem ako mám začať.. ☹
Jéé 🙂 No, náša princezná na tatina moc zvyknutá nie je, keďže príde raz do mesiaca a aj to nachvíľu, ale od cca. 20.12.tohto roku by mal byť mm už s nami doma hádam až do pôrodu, keď nie dlhšie... Takže, otcovský vzťah budú riešiť potom 😀

kokorunecka
1. dec 2011

@opicaskorica 😀 😀 Presne, Mária nestresovala 😀 Ani prebaľovák nepotrebovala 😀
Tak ja som takmer všetko objednávala cez net... Len, postieľka, ktorá teoreticky bola po mne, prakticky len po mne nebola 😀 Lebo ja mám ešte ďalších troch súrodencov a posledný, najmladší s ňou zrobil čoro-moro 😀
Takže o tejto variante nemohla byť ani reč. 😀
Teraz si mi však ešte pripomenula, že mi chýbajú podprsenky na dojčenie 😀

tunylyk
1. dec 2011

@kokorunecka my zas spolu vykecavame uplne bezne 😀 hlavne,ked si lahnem a mlady panko sa rozhodne prave nespat a kope o dusu vzdy do tej strany,na ktoru sa otocim 😀 aj s tatikom vykecava,chlapci su tiez zlati,ked mi zacnu pusinkovat brusko,na starsieho mi pekne reaguje kopancekmi,akonahle mi prilozi rucku,z vnutra urobi tuk tuk 😀
@opicaskorica no pri prvom som nestihla,pri druhom som vedela do coho idem a na moje prekvapenie,islo to lepsie a hlavne rychlejsie a tentokrat,hm uz to asi zmysel nema,ale podla skusenosti mojich znamych,ublizit neublizi 😉
@leslyelee moj starsi mal po narodeni nejake trampoty,chvilu sme boli na rizikovom,v inkubatore,kvoli infekcii a tak,videla som tam babiky,co mali nieco cez kilo,tak si to viem zivo predstavit,veru hotove babo,len malinke 😉 aj ja dakujem 😉

opicaskorica
1. dec 2011

😀 ja mam stastie, ze moja svagrica po otehotneni prepadla manii a nakupila co jej prislo pod ruku a asi 30% veci nepotrebovala, takze su raz pouzite, napr. budem mat k dispozicii 3 druhy nositok na dieta 😎 , hojdacku co sa da v izbe zavesit na strop, a ine vsetky mozne dizajnove (nepotrebne) serepeticky ake boli na tejto zemeguli pre deti vymyslene... a to ani nespominam vrecia s detskym oblecenim. takze som v klidku, akurat z tej podprdy nie som moc stastna, bo tu si treba ist do obchodu vyskusat, neda sa objednat cez net 😀

chodi teda niektora z vas na predporodne cvicenia? ja sa totiz chystam cvicit jogu pre tehotne, ale to uz dost dlho... kym sa prinutim, tak uz budem asi cvicit popôrodnu jogu 🙂

xxx.klarka
1. dec 2011

ahojky,

já v pondělí letěla z drogerky s plnou taškou vložek, nakoupila jsem si jen 2 balení poporodních, pak budu používat azse ty maxi alwaysky jako při dceři.
Síťované kalhoty mám jen 3, na první den dva, pak jsem nosila normálně bavlněné, bylo mit o příjemnější. 🙂

@opicaskorica obdivuji, já už mám celou výbavu a věci do porodnice a jsem velice štastná 😀 jinak bych byla nanervy.

@leslyelee nádherná holčička, vůbec si nedovedu představit že je miminko už tak krásné 🙂 Přejeme holčičce jen to nejlepší do života. 🙂

Tady kočky můj seznam do porodnice (dle zkušenost od dcerky 😀) , někomu by se mohl hodit. 🙂

Potřeby do porodnice pro miminko
• jednorázové pleny – beru celý ten balíček – vel.2
• látkové pleny (asi 3 kusy)
• dětské hygienické vlhčené ubrousky
• jednorázovou přebalovací podložku
• mycí přípravek, krém, olejíček vše určené výrobcem na ošetření dětské jemné pokožky
• vatové tyčinky do oušek a nosánku
• kartáček na vlásky
• rychlozavinovačku
• oblečení: ponožky, slabší čepičku, bavlněné rukavičky, 3x dupačky, 3x bodýčko, bavlněný kabátek
• oblečení na cestu domů

Potřeby do porodnice pro maminku
• ručníky
• boty na přezutí + teplé ponožky
• hygienické potřeby – kartáček na zuby, pastu, hřeben, šampón, mýdlo, krém, jelení lůj
• toaletní papír, papírové kapesníky
• porodnické vložky
• spodní kalhotky
• přebalovací podložku – je dobré si ji dávat pod sebe, abys náhodou neumazala prostěradlo
• prsní vložky
• kojící podprsenky
• noční košili
• župan
• mobilní telefon + nabíječku
• něco na čtení
• fotoaparát
• pití, musli tyčinky nebo něco lehkého k jídlu
• všechny potřebné doklady pro lékaře i matriku (těhotenskou průkazku, průkazku zdravotní pojišťovny, občanský průkaz, oddací list)

petpop
1. dec 2011

@kokorunecka Hmm, tak to ti neporadim. Me taky dlouho trvalo, nez jsem si zvykla k brisku mluvit. Na zacatku roku jsem potratila (ani nevim, jestli uz jsem to tady nepsala..) takze jsem mela dost odstup, ze strachu ☹
Ale ted, cim dal vic se tesim, az bude broucek konecne s nama, a tak nejak to beru, ze uz tu "skoro" je 🙂 takze uz je treba vykladat 🙂

@opicaskorica Me cekaji 4 predporodní kurzy, 2 o porodu, 1 o kojení, a dokonce jeden o koupání mimča 🙂 Ale jsem v UK, nevim jak je to v CR. Prvni mam uz zítra, takze pak teprve muzu rict jestli to k necemu je 🙂 Stejne se tam nejvic tesim na reakce meho pritele, jak bude ze vseho čučet 😀

petrusew
1. dec 2011

@kokorunecka No ono se horší, ale s tím se dalo tak nějak počítat. Dneska mi je líp, ale to bude tím, že je tam vlhko, tak m ani ta mlha nevadí. Jinak se snažím hodně odpočívat a lenošit, aby mimískovi nic nechybělo. Zítra se chystám na vánoční trhy, nasát atmošku 😀 Před chvilkou jsem zadělala těsto na perníčky ze dvou dávek (to jediné co budu letos péct). Podprsenky na kojení asi neseženu. Mám velké prsa, tak nevím, jestli to nebude problém. 🙂
@petpop taky to spíš vidím asi na ten konec ledna, hlavně aby bylo v pořádku!A to podle pana doktora zatím je. Taky naběhnu nakoupit ty bavlněné. Rozhodně se v nich budu cítit líp. a ještě ty vložky, ale pořád si říkám, že je tak nějak čas 😅 Zdravotní potřeby to jistí 🙂

opicaskorica
1. dec 2011

@xxx.klarka super, dik za zoznam - idem si pobalit 🙂 ... alebo este 2 mesiace pockam 🙂 ?

xxx.klarka
1. dec 2011

@petrusew http://www.spodni-pradlo-leontyna.cz/ zkus kouknout tady na kojící pokud si troufneš objednat přes net, mám tam od tud už od dcerky a nemohu si je vynachválit. Taky na sebe nikde slušně neseženu s mýma 85G - H ☹

xxx.klarka
1. dec 2011

@opicaskorica 🙂 já jsem blázen a až mi uschne župan a pyžama co jsem si prala, tak si to pobalím. 😀 chci mít jistotu.

kokorunecka
1. dec 2011

@tunylyk Och, keby mi to nebolo také divné, tak by som rapotala odušu... Ale so psom kecať mi divné nie je 😀 Takže chyba vo mne, len ako ju odstrániť?
@opicaskorica A tak to sa oplatí 🙂 Len keď sama kúpiš to má ja neviem, také čaro 🙂
A dá sa aj cez net kúpiť 😀 Len musíš bajočko odhadnúť veľkosť 😀 😀
K tomu cvičeniu, ja sa doma sem-tam pogúľam na fit lopte, aby som si odľahčila kríže...
A čo viem, tak pokiaľ si jógu necvičila aj doteraz, tak tá nie je práve najvhodnejšia pre začínanie v tehotenstve...Aby si si viac neublížila jak osožila...

opicaskorica
1. dec 2011

@xxx.klarka ja si tu robim prdel, ale ako sa poznam, tak budem medzi kontrakciami behat po dome a zhanat vlozky, zupan, papuce 😀

petrusew
1. dec 2011

@xxx.klarka Díky, určitě mrknu. Mám 95 I-J...no prostě balóny 😀

opicaskorica
1. dec 2011

@kokorunecka ja som asi trochu divna, ale ja som ziadne caro v nakupovani handriciek pre dieta nikdy nevidela (ale hlavne som velmi vdacna, ze to niekto spravil za mna, lebo ja ani poriadne neviem co mam kupovat, lebo neviem, ake bude to dieta v akej rocnej dobe velke, kedze deti hrozne rychlo rastu a ci nekupim kopu zbytocnosti, ako sa to casto nazhavenym mamickam stava)... ale zase kocik som skumala 3 mesiace a na latkovych plienkach som sa vyblba - tie su take krasne 🙂

kokorunecka
1. dec 2011

@petpop Ako píšem, ja aj keď niečo slovkom začnem, tak sa hneď zahriaknem.. Ale na pocity reaguje bleskurýchle 🙂 A aj na spev 🙂
@petrusew Tak koniec januára a 8my február to je skoro to isté a mimi bude určite úplne v pokoji 🙂 Aspoň budeš možno snáď prvá z nás a budeš nás mať o čom informovať 😀
Mne sa zdá ešte skoro na vianočnú atmosféru... To ja tak max. týždeň pred samotným Štedrým dňom 😀 Vtedy to má pre mňa atmosféru 😀
Jéj, medovníčky... Aj ja som chcela robiť, ale stará mama už zarobila hádam pre celú dedinu 😀 😀
Takže ja len hľadám osvedčený recept na Štedrák 🙂

kokorunecka
1. dec 2011

@opicaskorica Tak mne kopu vecí kúpila moja mamina (takže som neblbla s najmenšími veľkosťami 😀 ), niečo som našla ešte po bratovi, čo bolo také neutrálne a málo nosené a veci čo som si sama tak až od veľkosti 62/68 😀 A mm som povedala, že keď che niečo kúpiť sám, že aha, čo som našiel, nech sa orientuje už na 70tky a vyše 😀 Takže zasa nejaké malinké a extra veľa to nemám 🙂 Ale z každého aspoň niečo 🙂
Kočík mám tiež od holandskej firmy, takže už len čakám 😀

tunylyk
1. dec 2011

@kokorunecka nic sa ty neboj,vsetko pride a pockaj ked ti este papulovat zacne 😀 mladsi si najnovsie vzal do hlavy odpovedat na vsetko nie nie nie aj ked to znaci prave ano,tak mam veselo 😀