Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kokorunecka Děkuji Ti moc za info, pořád někdekoukám, mám nějakou představu a ještě jsem nic takovýho nepotkala, ta vaše je to co hledám, tak po ní kouknu, děkuji moc 🙂
@kohutovci Mam dve takove zname, obe bez chlapa, takze chudak decko nema ani u taty oporu, a ony se staraji v prvni rade o sebe, pak az o dite - ptz jim nic jineho ani nezbyva - jakoze postarat se "musi", ne ze by chtely.. A to chovani, jak s temi detmi mluvi atd. - hnus!!! 😠 Ale ty moje dve zname, to uz je podle me fakt extrem...
@kohutovci Holky ......kliiid 🙂 !!! Všechno bude v pohodě !!! NIc tak hroznýho to není!!! Kojit, kojit, mazat bradavky, a pokud bude kolem toho 4-5 dne nejhůř,každá tomáme jinak- budou prsa jak kameň a mimčo to nebude stíhat pít, tak odstříkat a hlavně neprochladnout a mělo by to být v pohodě 😉
@kohutovci ved toto mne je len potom luto toho maleho aký je rozfnukaný a vsetko si musí vydobyť plačom ja mam dobreho muža našťastie a teraz riadi domacnosť on a v celku v pohode fungujeme ...... akurat nic nevieme najsť ....... a dcerka spi v tom co mala celý den na sebe a ked som sa ho spytala žee prečo jej neda pyžamo tak odpovedal šak to ma čisté može v tom spať 😀 😀 😀 😀 😀 :-
Měli v porodnici i takovou nahřívací lampu, aby to mlíčko líp teklo a odsávalo,když bylo nejhůř a bylo to fajn.... nebyl žádnej problém !! Hlavně se nestrsujte, jinak je to v pr...... Když budete v klidu a říkat si že topůjde, tak bude fakt pohoda. A navíc...... je to nádhernej pocit, kojení !!!
@petpop - já byla při kojo na malou "ras". Jedla jsem a pila vše, na co jsem měla chuť (kromě tataráku) a malá ustála vše 😀 Takže i u druhoče to budu praktikovat stejně, však v nejhorším uvidím dle jeho reakce, že to tedy ne ... V tomhle se mi vždy hrozně líbil přístup Sáry Saudkové a její hlášky.
Nejradši mám tyhle dvě:
"Malé dítě je omyvatelné a víceméně nerozbitné."
"Matka a dítě jsou jako medvědice a medvídě - když se medvědice v klidu nenají, tak pak pojde a mládě taky ..."
Takže tak 😀
@petpop zrovna zelí je fakt dost nadýmavý, takže to bych teda vyřadila okamžitě. Ono vůbec se zeleninou a ovocem je to fakt hodně blbý, tam snad je OK jen mrkev, jinak je to buď alergen nebo nadýmá, takže ani jíst zdravě člověk nemůže...
@kohutovci a fakt uvidíš, třeba se ti ten tlak spraví po porodu, ty hormony jsou fakt sviňa - můžou pomoct, ale i ledacos zhoršit (mně se v prvním těhu rozjela alergie, do té doby jsem netušila, co to vůbec je)
@petpop jj, to co Te nadýmá, je fakt tabu !!! Taky jím jak neandrtálec 🙂 a nemůžu se nějak dokopat k té zdravější stravě, ale u toho kojení, to šlo samo, protože když potom vidíš to drobátko jak trpí, tak Tě to ani nenapadne vzít do úst 😉 . Cibule v jídlech, zelenina která nadýmá, ovoce, které je kyselé, čerstvé pečivo, to vše je tabu !!!!! Přijde mi, že kojící mamka nemůže skoro nic.... pak jez tak , aby to bylo plnohodnotný, že ?
@defs ano to je najkrajie a už sa na to teším najviac 🙂 malu som musela prestat kojiť koli tehu a viac som trpela ja ako ona
@rossalinda
@petpop spomeniem len dve veci z mnohych a bude vam pekne zle.. ked bola mala este babo.. tak sestra ju nechala dva tri dni vratane noci v jednych dupikach..lebo ze dieta sa nespoti.. a potom bud ich oprala alebo proste len nechala na susiaku akoze prevetrat a tak jej ich znovu obliekla.. teraz ma mala 1,5r a ked bola naposledy u nasich tak ze sa mala pototo do plienky a vobec ju neprebalila..lebo, ze akoze zabudla doma plienky.. tak si viete predstavit aku moze mat chuda vystipanu ritku ☹ ☹ preto ked mi ide nieco radit.. alebo ponukat po malej tak mi vsetky chlpy stoja.. a najradsej by som ju prefackala..
Ale to poznáme, co můžem a nemůžem až budeme kojit a co to bude s drobečkama dělat. Někdo má ten zažívací trakt dost vyvynutej,někdo ne a podle toho to taky bude, někdo bude trpět i z vody a někdo to zvládne bez nějakýho razantního omezování, to už je na těch našich miláčcích..... doufejme, že to budeme mít všechny OK! 🙂
@silente je to perfektní věc to kojení, jednak mi přijde že jsi s mimčem spojená.... takové pouto a ta druhá věc..... ta úspora času na přípravu mlíčka, hlavně v noci !!! Je to prostě bomba !!! Syna jsemkojila jen 8 měsíců- pak už nechtěl a dceru 18 měsíců.... to už brblal chlap, protože si připadal odstrkovanej a je pravda, že malá to už spíš brala psychicky na podumlání, než na pití, hlavně v noci, tak jsem to utla, protože mi přišlo, že kojím v noci častěji a častěji. Potom už spávala celou noc.
@defs malá byla stejně takovej extrémek. Příkrm začala papat až v 8 měsíci, vůbec to nechtěla ani do pusinky. Jednou jsem potkala kámošku, tak jsme splkly, a říkám, že jsem nešťastná, že malá mi nechce nic jíst, že jen kojím, měla jsem strach aby jí něco nechybělo..... tak mě tak povzbudila- prej ... prospívá? jo.... tak to neřeš a měla pravdu, já se hodila do klidu a ono to pak přišlo samo. Malá v pohodě, já taky a o tom to je 😉,aby bylo u nás i u miminek vše v pohodičce 🙂.
@annickka neboj sa, podla to vsetko zvladnes lavou zadnou az budes sama prekvapena... . prvy syn tiez nebol bohvie ako zly, papkal spinkal ale mal neskutocne koliky hlavne vecer trvalo niekedy aj 5 hodin kym sa ulozil ale tento druhy je zlaty, napapa sa odgrgne si a spinka... ked sa zobudi ani neplace len sa tichucko hra v postielke. My sa na nom smejeme ze ked sa zobudi radsej sa ani neohlasi aby mal svaty pokoj od brata, ktory mu stale nieco robi ale pritom hovori mamine maminka neboj sa ja mu nerobim zle....
A ak sa mozem spytat ked budes rodit?
@defs Jo jo, a neni to jen uspora casu, ale taky penez, a to hodne. Taky venku se nemusis nervovat, kde pripravit mlicko, a co rikala moje PA, kojene deti mene trpi kolikou, ptz u prsu nanasaji tolik vzduchu do briska, jako u lahvicek. Jedina mala nevyhoda je, ze vse je jen na tobe, u lahvicky te muze zastoupit kdokoli, ze. Kojene leda odstrikane v lahvicce.. A den je treba si planovat na etapy, prz co 3-4 hodiny musis kojit.
Ale stoji to za to 🙂
@veronika9686
@kohutovci Holky, jak to mate s temi maslickami? To neznam, u nas na Moravu to snad ani nedorazilo!
@petpop Nikdy jsem v tomhle neviděla problém(možná to bylo tím, že kolem mě žádnej problém nebyl a nepotřebovala jsem nic řešit), jsem si ty miminka tak užívala, že jsem od nich ani moc nechodila. A co se týče doktorů atd.....když bylo potřeba na kontrolu, nebo něco, tak vše šlo domluvit, abych se moc nezdržela a v klidu jsem to stihla do dalšího kojení a nebo jsem si děti vzala sebou..... a prošlo to jak po másle 🙂 , doufám, že to tak bude i teď 😉 . A nebo si to teď vyžeru se vším všudy,když před tím byla pohoda..... nechám se překvapit, jestli malá bude kliďas, nebo čertík uplakanej
Jdu se pomalu polozit a pocist papiry co mi dali na kurzu, abych byla jeste chytrejsi 😀
Dobrou noc, a rano si vsechny prispeme, at vydrzime do te pulnoci 😉
Taky za chvilku půjdu, jen si nepřispím.... nemůžu nějak chrupkat v 6.00 jsem vzhůru, někdy i v 5.00 a to je pro mě za trest.... já takovej spáč 🙂 místo abych naspávala až bude malá na světě, tak nemůžu....
Tak dobrou noc 🙂
😔

@rossalinda ta tvoja si da aspon poradit.. ale ta moja.. ach.. este aj muza ma takeho jak je ona.. takze obaja tatari uplni 😠