icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

bianca2
3. jan 2012

@andryskam tak to je zaujimave, ja si stale myslim ze mi to nejak dopredu rataju.lebo ved ked mam termin 14.2. tak to je pomaly 42 tz tehotenstvo nie 40. uz som sa to lekarky pytala a stale mi to takto tvrdi a stale do kalendarika svojho pocita a rata to takto, aj sestricka, aj primar. no ja neviem. ked by si mi to podla tvojej teorie rozpisala? lebo ja som len tyzdne popocitala od pondelka 2.5 do pondelka 2.1 a vychadza mi ze 2.1. zacal 36-ty tyzden. termin pocatia mam 15.5. alebo 16.5. viem presne, tak mi tak nejak vychadza okolo 14.2. aj tak ci tak termin porodu. mne je jedno kedy to vychadza len nechcem aby mi urychlovali porod kvoli blbo vypocitanym tyzdnom. od 2.1. som inak vypisana na matersku, teda od vcera.

bianca2
3. jan 2012

@mavanka dakujem za vysvetlenie, si zlata. aj za potvrdenie vahy. tak mne nechali termin zatial 14.2. ja som stale radsej ked je neskorsi aby mi zbytocne nevyvolavali porod. dnes dokonca vysiel termin 19.2. ale cele tehotenstvo ukazuje 14.2.

mavanka
3. jan 2012

@andryskam no ale to jen proto, že jednu Alex znám, jinak pro kluka to bude stejně hezké 🙂

@bianca2 no tak to asi toho 14. února bude termín podle ultrazvuku... i když to je divné, když víš, že početí máš 16. května....

andryskam
3. jan 2012

@bianca2 Já mám mateřskou dovolenou napsanou od 1.1. 😉 Zkusím to rozepsat podle tvojí poslední menstruace a pošlu ti to do soukromé zprávu, ju? Ale musíš mi dát chvilku 🙂 Takže PM jsi měla 2.5., že?

jancag
3. jan 2012

@paja83 no ja kvoli tym plucam by som chcela aby sme este potiahli...

petpop
3. jan 2012

@kokorunecka Mozna jo, mozna ne... jsem v tomhle stejna..ale jestli nemas problem se tam nekde k Dr dostat, dala bych radsi na jistotu a klid v dusi 😉
@andryskam To je uplne normalni, vysvetlujem taky porad dokola, ze "ALEX" bez "andr" 😀 A diky teda i za datum v kalendari, drive jsem nekde cetla, ze slavi svatek na "Alexej", tak jsou tam oba v ten den? Doufam, ze uz to nezmeni, protoze mi fakt dost leze na nervy, ze nektera jmena jsou v kalendarich i 3x, pokazde jine datum 😖
@mavanka Ted uz se dava i holkam, v zahranici je to uz dlouho jmeno pro obe pohlavi. Ale porad spis pro kluky 😉

andryskam
3. jan 2012

@petpop Já taky četla, že Alex slaví na Alexeje a teď jsou napsaní oba na 3.5. 😉

andryskam
3. jan 2012

@bianca2 Tak jsem ti to rozepsala do soukromé zprávy 😉 A fakt ti vychází podle PM termín na 6.2.2012 🙂

petrusew
3. jan 2012

Ahojte holky, strašně se omlouvám, že vás tak zanedbávám ale bylo toho teď strašně moc....návštěvy u rodičů a jiných příbuzných a tak...dneska zase se konečně dodělával pokojíček, obejvák a otáčela se ložnice (stěhovala se postel a další nábytek, který tam je) No prostě je tady zmatek 🙂 Doufám, že to brzo douklízím, abych mohla pak už jen s nožkama nohoře čekat na prcka 🙂 do poradny jdu 5.1 pan doktor říkal, že se domluvíme a uvidíme, jestli budu už odeslána do porodnice, nebo si mě ještě jednou pozve 🙂 Tašku do porodnice dávám taky pomaličku do hromady. Snad už mám všechno, uvidím, až začnu odškrtávat ze seznamu 😀

mavanka
3. jan 2012

@andryskam to jsem ráda, že Ti to taky tak vyšlo 🙂 mně se to totiž počítá od 3.5. a termín mám 7.2. - takže pro mě to byl snadný výpočet...🙂

andryskam
3. jan 2012

@mavanka Já to pro jistotu jela přesně podle kalendáře 😀

petpop
3. jan 2012

@petrusew Omluva přijata 😀 Tak aby jste to všechno rychle zvládli dokončit, uklidit, zařídit 😉 Tobě už taky dlouho nezůstalo, co? Jestli si dobře pamatuju, psala jsi, že budeš mít císaře už asi v lednu, ne?

petrusew
3. jan 2012

@petpop Tééééda, ty máš ale pamatováka 😀 Dokončeno je všechno, jenom douklízet, vyzvednout kočárek a nabalit tašku do porodnice 😀 Pátýho jdu do poradny, tak se zeptám co a jak, říkal, že buď to už bude poslední, nebo ještě jedna za čtrnáct dní a pak asi porodnice. Uvidíme, no..ale začínám tak nějak bláznit, jestli máme fakt všechno, jestli něco nechybí...ale snad ne.

bambula1307
3. jan 2012

@bianca2
@andryskam dievcata my sme zamiesili tiez 15.5 a podla mojich vypoctov by malo mimi prist 6 a podla lekarky 9 .2... pri prvom mimi sme zamiesili 3.2 ..podla mna sa malo narodit 22 .11 a podla lekarov 15.11 a ono to nakoniec vyvolavali 24 sme sa narodili.. Tak dufam, ze tento x sa narodime bez vyvolavacky. Oni este pockaju aspon tyzden po termine...potom vyvolavaju.
No ked zle vypocitaju..potom je to nafigu, zvlast ked daju moc skory termin

bambula1307
3. jan 2012

Mna este napadlo vezmem do porodnice caj na kojenie a necham si doniest vineu. Dievcata to tam pili na spustenie mlieka, vraj to podporuje.

bambula1307
3. jan 2012

@andryskam jaj som sa o mesiac pomylila..pri prvom to bolo 2 az 3.3

petja
3. jan 2012

Taky když vím že mám nepravidelný menses a jsem těhu posunu datum menstruace,kterou pak nahlásím gyndrovipáč mimi může a často je mladší a potom zbytečně vyvolávají! Tímhle se posune termín porodu a máte klid!

nera123
3. jan 2012

@siwinka1717 no neviem, ako presne je to z materskou, lebo ja budem dostávať len rodičovský príspevok, tých 194eur..Viem, že materská je tých 65% z platu, ale ako sa presne vypočítajú netuším..ani, či sa zdaňuje. tak držím palce zajtra u lekára..nech vše dobre dopadne..ja som práve na prasknutie, normálne cítim, kedy sa mi zväčšuje bruško 🙂 uf

nera123
3. jan 2012

@silente hehe 🙂 no veď presne to aj môj doktor...radšej do veci zbytočne nerýpe a povie, že veď keby sa hocičo deje, mám naklusať hneď..len v tom decembri som mala akože ten tretí posledný veľký ultrazvuk, tak neviem, či mi ešte nejaký bude robiť, ale veľmi by som chcela vedieť, či sa malý otočí..asi to bude musieť pozrieť, aby vedel, či bude normál pôrod alebo cisár..čo myslíš?

mell
3. jan 2012

@siwinka1717 zaujalo mě, žes napsala, že délku tvůj dr. odhaduje a miminko vždy váží - nepopletla jsi to? Váha se právě počítá podle naměřené délky, nebo tvůj doktor umí nějak zvážit dítě v děloze?

krakorka
4. jan 2012

Dobré ráno,tak jsem se dnes vyspala celkem dobře,dvakrát na wc,ale večer to byla hrůza,břicho tvrdlo jako divý,až jsem skoro nemohla chodit,vůbec jsem nevěděla co se to jako děje?!Ale pak když jsem si lehla,tak už to byl takový obvyklý standart mletí a kontrola orgánů 🙂 NEvím jestli za to nemohla únava,nebo jestli sse k tomu přidala,protože jsem včera večer fakt už byla mrtvá..

@petpop včera jsi tu psala jak je hnusně u vás-tma a déšť ale jako nemusela jsi to posílat o ČR!!! 😀 😀 Večer vítr jako blázen a od noci déšť déšť a déšť a tma-hnus fialovej.

Tak já mám termín určený podle ¨stáří plodu,podle MS bych ho měla myslim někdy 24.ledna,ale pravděpodobně jsem měla dlouho ovulaci a velikostně mimi vždy spíš odpovídalo tomu 8.únoru,takže tím se dr řídí.

defs
4. jan 2012

Také přeji dobré ránko 🙂.
Holky, člověk tu den není a nestíhá číst..... vy jste tedy spisovatelky 😀

luckyhoney
4. jan 2012

Dobré ráno těhulky, zeptám se vás, od kdy se pije maliník??

mavanka
4. jan 2012

@luckyhoney já začala včera, to mi začal 36. týden

Dobré ráno, u nás to teda taky vypadá jako by byla ještě hluboká noc - 😝

silente
4. jan 2012

@nera123 - no žádný další velký uzv už nebude (já na něj chodím vždy do Gennetu), ale můj dr. má uzv v ordinaci a kontroluje mimi každou poradnu, takže v tom bude určitě pokračovat. Nevím, jak ten Tvůj 😕 Ten můj má pak v ordinaci i monitor, takže mně do porodnice přeřadí leda až bych přenášela. O otočení mi ale říkal, že se nemám vůbec stresovat (při poslední poradně byl prcek KP, další den na UZV pak hlavičkou dolů 😀 , teď netuším....), že se může otočit kdykoliv 🙂

mell
4. jan 2012

dobré ranko,
mně teď taky doktor automaticky bere jako TP ten z UTZ z 12.tt. U minulého těhu jsem musela sestru přemlouvat, ať mi do papíru na mateřskou napíše TP podle UZV, pořád mi cpali podle PM a teď jsem naopak chtěla napsat TP podle PM a to mi sestra řekla, že to nejde, že se musí řídit tím podle UTZ 😀 😀 😀

tunylyk
4. jan 2012

@mell a potom si mame vybrat ako je to spravne 😀 mne tiez nesedia terminy,lieta mi to tyzden popredu,no matersku mi vypisal podla PM,takze od vcera a to mi teda momentalne vyhovuje viac 😉 vyratana uz bude podla noveho zakona,a kvoli 3dnom z januara dostanem na starsieho vyplateny cely rodicak+matersku od 3 do 31januara a to sa bude vo februari naramne hodit 😉

xxx.klarka
4. jan 2012

ahojky 🙂

mlaďaska pořád chrchle, tak s ní asi poženu k doktorce. ☹

kohutovci
4. jan 2012

Dobre ranko dievcata...
Snazim sa nepanikarit.. ale od vcera sa mi deju fakt cudne veci .. 😕 zacala som mat velke tlaky na spodok.. a vecer sa objavil ruzovy hlien.. dnes rano tlaky povolili.. aj ked pri kazdom pohybe mam pocit ze mi dieta vypadne.. a ruzovy hlien pokracuje.. sice velmi velmi malicko.. ale je tam.. zajtra idem do porodky na prvu poradnu... tak som zvedava co mi povedia

petrusew
4. jan 2012

Dobré ráno,
@kohutovci To vypadá na hlenovou zátku, ale ta prý může odejít i několik týdnů před porodem. Tak uvidíš, co ti řeknou v porodnici. Ale jestli máš strach, tak jdi hned. Nikdo se na tebe zlobit nemůže...