Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
taak som si robila chute na zemlovku, ale uz ju nemali ☹ tak som sa natlacila iba pizzou a idem robit tu sialenu cinnost co sa jej zehlenie nadava
Tak mám vyžehleno, ale dalo mi to teda zabrat 😝
A zrovna mi konečně došel poštou teploměr do ucha pro prďolku (nějak jsem si nedokázala představit, jak mu měřit teplotu obyč. digiťákem..?) a taky nosítko, z toho jsem úplně unešená! 🙂
Na šátek si netroufám, chtěla jsem přímo nosítko, i když diskuze o jeho prospěšnosti na zdraví se různí 😖
Ale já mám radost!! 🙂
@defs jé, tak to se zeptej, to bys byla moc hodná 😉
@petpop no, to pochybuju, bo předminulý silvestr jsem byla taky těhotná a to po nás lezla a slintala tak, že po pár hodinách už jsem fakt myslela, že jí zbiju a někam zavřu. Takže to fakt přikládám té ztrátě sluchu a nebo je fakt už "otužilá". Ona je manželova, když jsme se dali dohromady, byla fakt hrozná, já ji tak trošku dávám do kupy, ale s tímhle se bohužel zas až tak moc dávat nedá. Ale když ji vezmu na cvičák, tak práskání bičem už třeba ustojí - což dřív se skládala i u toho...
Co se týče nosítka, záleží, cos pořídila. Jestli klasickou klokanku, tak ta je špatná, ale ty ergonomický nosítka jsou OK, jen teda se tam mimčo nedá dávat od narození jako do šátku. Já mám šátek i Ergo, ze začátku budu šátkovat do kolíbky a pak půjde do erga - jak musím lítat i se psama, tak s kočárem se to moc nedá.
A teploměr - ty ušní a čelní občas blbě měřej, chce to nějakej fakt hodně kvalitní (a teda i drahej), protože ty obyčejný jsou fakt mimo i klidně o několik stupňů
@defs Vis jak ja to minule udelala s plenkama? Taky se mi nechtelo zehlit jednu za druhou (takova nuda,ze? 😀 ..tak jsem si nachystala veci na zehleni stylem, ze treba 3 nejake obleceni, mezi to dve plinky, dve tricka,dve plinky, a tak dokola 😀 😀 😀
@jancag Tak ten musi byt super, hlavne prakticky 😉 Ja prave premyslela mezi tim do ucha, a na celicko, ..ale u celicka prevazovaly negativni nazory, ze nemeri presne...coz ale tyhle nazory byly i u toho usniho.. 😖 Co si nejvic lidi chvalili, jako nejpresnejsi, tak obycejny rtutovy teplomer 😕
Ještě jsem si vzpomněla - v porodnici vám pak seberou těhu průkazku, takže kdo si jí chce schovat, tak průběžně kopírovat 🙂
@mell Přímo i na českých stránkách píší, že je to ergonomicky navržené nosítko, tak asi jo 🙂
Já si to studovala na anglických stránkách a tam dostalo ocenění anglo-evropských chiropraktiků ... A taky maminy si ho nejvic chvalily, proto jsem do nej sla. 😉
Tady jsem narychlo nasla nejaky odkaz, neni to presne to moje, ale znacka stejna.
http://www.amimi.cz/noseni-deti-noseni-miminek/...
Ahojte,chcem sa opýtať kde cítite bábetka. Mne sa zdá, že ho cítim hrozne "dolu" k Dr. idem vo štvrtok tak dúfam, že všetko bude o.k. a ešte tých pár týždnov vydržíme.
A ešte jednu otázku, pred prvým pôrodom som sa holila doma, ale jedna "zlatá" sestrička musela dokončiť prácu s ich hroznou žiletkou, aj ked som si pre bruško moc nevidela, dokončoval mm. Teraz rozmýšľam nad depiláciou krémom, máte s tým skúsenosti?
@petpop no, nechci ti kazit iluze, ale tohle podle mě není ergonomické nosítko. Dítě v tom visí za rozkrok jako v ostatních klokankách. Ergonomické nosítko je Ergo nebo Manduca a jim podobné, kde má dítě podsazený zadeček a kolínka výš než kyčle - http://store.ergobaby.com/
@jancag ale ved načo by si už domov chodila ved o týžden možeš už rodiť 🙂
Tak jsem prolétla Vaše příspěvky.
Do autosedačky jsem teď kupovala toto:
http://www.detskydum.cz/userfiles/image/detail_...
Líbí se mi, že se dá jen odklopit vršek. Na malou jsem měla do autosedačky zavinovačku a zahodila jsem ji, prostě jsem to tam vše nedokázala srovnat 😠
Do kočárku mám ještě po prvním mimi klasický pytel s beránkem ještě po mně. Když malá povyrostla, kupovala jsem toto:
http://www.aesthetic.cz/?lvl=3&idk=11&ids=31#
super to odepínání kvůli špinavým botičkám.
Nosítko mám koupenou Manducu.
Jinak dnes v poradně vše ok, dostala jsem papír na MD, prcek je hlavou dolů.
@petpop nj, já ti to nechtěla nijak hanit, jen prostě s tím nošením dětí je to takový zamotaný, každej ti samo řekne, že to jeho nosítko je nejlepší a pro dítě to nejlepší. Já měla možnost mít od kamarádky zadarmo to babybjorn nebo jak se to jmenuje, má to taky hafo ocenění všelijakých ortopedů apod., ale taky v tom to dítě prostě visí za rozkrok a navíc se dá i otočit obličejem dopředu, takže to nějak nechápu, jak to může být na kyčle a páteř dobry 😕
@silente vždyť ten aesthetic můžeš dát i do té autosedačky, když odepneš ten spodek 🙂 Je právě úplně stejnej jako ten emitex, jsem to okukovala i v obchodě na živo, jestli se ty pytle v něčem lišej a jsou fakt stejný, jen ten aesthetic je dražší.
Já jsem hrozně chtěla koupit Kaiser fusak, jenže ten má tu spodní odepínací část hrozně malou, takže i po odepnutí by to bylo do vajíčka i do korbičky velký...
Ahjky, ta kkoukám, že už se tu rodí?
Nosítko mám manducu ještě po dceři a je to super věc, nechtěla být moc v kočárku, takže od pěti měsíců jsem jí hodně nosila... no a ted jsem si na začátek pořídila ještě babyvak, což je fakt jenom pro maličké miminko, ale i tak to pomůže, na šátek si moc netroufám.
@petpop taky si myslim, že tohle nosítko není ergonomické ☹ ergonomická nosítka neumožňují nosti miminko zády k mamince, jsou konstruována tak, aby mimča měly možičky kolem maminčina těla a kolínka nad kyčlema..
http://www.manduca.cz/manduca-new-style-piskova/
... no a pridávám se do klubu invalidů ☹
Jj, vidim ten rozdil u ergo nositek. Ja tohle fakt nestudovala.. Koukla jsem na ty ceske stranky, az kdyz se @mell zminila o te ergonomice. Predtim jsem na ta nositka fakt nekoukala, az Drahous projevil prani, ze by ho na prdolku chtel, tak jsem vybrala, co me trklo do oka a co se mi libilo. 🙂 Holt, kdybych se driv informovala, vybrala bych mozna lepe, ..ale ted uz mam "Tomyho" tak to s nim nejak prezijem 😉
Jinak ja jsem zas hotova, pozehlila jsem, a to jeste ne naraz, ale taky s prestavkama, ..ted jsem povysavala, rano jsem jen uklidila v kuchyni po vcerejsku, ...takze zadne prehaneni..a stejne jsem zas KO.
Uz by se mohla vratit @kohutovci a informovat nas konecne, jestli se neco vi o mamili 😉 Pukam nedockavosti, ale hadam, ze prdola uz je davno na svete 🙂
Já byla dopoledne po krámech, a pak na sociálce, krz nový rodičák atd. Tak snad to pak po porodu vše vyřídíme v klidu. 🙂
Jinak mám radost, dneska mi psala ředitelka ze školky, a máme v březnu s Natálkou přijít k zápisu, že mi ji od září vezmou. 🙂 Mám radost, protože u nás na vesnici nejsou žádné děti a takto se dostane mezi děti a bude více společenská. Prý by neměl být problém se vzetím, když je bez kočáru, a bude bez plen, což myslím, že bude. Páč je máme už jen na spaní a když někam jdeme, a září je hoodně daleko. Tak se to ještě vychytá si myslím. 🙂
Školku máme přes silnici, takže is ji kdykoliv moji vzít domů, kdyby byl nějáký problém. Malá bude mezi dětma a dá budu mít prostor se věnovat prďolkovi. 🙂 😵
@silente nj, to je fakt, já mám jako druhej fusak ten lodger, tak mě nějak nenapadlo to s tím přendaváním.
@xxx.klarka co jsi řešila ohledně nového rodičáku? Ty nejdeš na mateřskou?
No do mého auta se mi leze celkem dobře, ale když si půjčím manželovu Oktávku, tak tam zapadnu jak Němci do krytu a ven to je tedy na jeřáb ... 😀
@mell , tak fusak by byl od Emitexu,nebo jak je to přesně, dole odepínatelnej, je to pěkně červená barva, uvnitř šedý flees a cena prý 400+ pošta. Snažila jsem se nadhodit 350,-,aby se prodal rychleji ale chce tohle. Další varianta je, že by jsi si ho vyzvedla v Praze, přítel tam v týdnu pojede, pokud by jsi měla zájem ???

@petpop To se omlouvám, píšu to tak napůl vleže😀. Poctivě všechno de sebe, žádný odpad na to nemá nárok🙂
@veronika9686 Jo jo, přesně tak, včera jsem to měla pravidelně co tři minuty, že jsem z toho byla odrovnaná. Dnes taky tvrdne, ale jen párkrát do hodiny, tak to není tak hrozné. Ale od toho včerejška mě to břicho tak zvláštně pobolívá, vyloženě jako po námaze po těch včerejších stazích.