Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kkl82 no sám doky na ortopédii kukal lebo ho dal na bok že mu kukne tie kĺbiky a on aj na boku ako ležal šup hore katastrofa preto som sa ho spýtala či je to ok, teraz si už sedí jak herec ani sa nepodopiera ale nechávam ho na chvíločku a dosť inak ja chodítko tiež odmietam a členovia rodiny to nechápu že prečo? 😕 jáááj a tie rady ...moje nervy A inak ten šroubovák no super 😀 😀 -som sa pobavila dnes mi v hlave drnčí ach 😒
@kkl82 hovoríš mi z duše o tom sedení 😉 ja malého tiež nedávam do sedu a fakt sa mi rozum zastavuje nad mamičkami našich rovesníkov, ktoré si pyšne vezú svojich drobcov v kočíku v úplnom sede - že on už SÁM sedí.... Najhoršie je, keď mi malého niekto vezme a posadí si ho na nohy. Asi 15 sekúnd to doslova trpím a potom sa snažím nenápadne vziať si svoje dieťa späť - lebo keď poviem, že nedávať do sedu, tak na mňa pozerajú, že či mi šibe 😖 Btw, prečo ste boli na neurológii? Je to niečo, čo majú absolvovať všetky bábätká? Snáď som niečo neprepásla... My totiž kvôli neočkovaniu máme pediatra od nás vzdialeného 60 km, dohodli sme sa, že stačí, keď sa ukážeme raz za 3 mesiace 😎 Tak či nám niečo neušlo...
@mimmi77 ja už vozim malého v sede ale už stvorkuje a sadne si sam zo štvorky. Pri nabytku sa zacina stavať. Už mame škaredé pády ale nemienim Ho dať ani do ohradky ani do choditka. Starší mal rovnaký progres a prežil to aj on aj ja. Možno aj deti ktoré vidavas sú na tom podobne a mozno nie.
@6mia6 dovolim si tvrdit, ze v tomto budete ty a tvoje deti vynimkou. vacsina rodicov v mojom okoli uz od 4 mesiaca pasivne posadza, len aby deticky cim skor sedeli, lebo vraj "do 6. mesiaca musia vediet same sediet". robi sa to uz veky vekuce, aj moj brat na to doplatil skoliozou. ak tvoji drobci uz stvornozkuju, tak sed je uplne prirodzenym vyustenim a potom nasleduje stavanie sa. takze mas velmi sikovne deticky 😉
Brunči mal zlomenú kľúčnu kosť ako 7-či 8 mesačný, tak potom ani ne4nožkoval, on mal špeciálny spôsob presúvania sa na riti...Bibi v kuse všade vyliezala a utekala...ona samostatne chodila v 10 mesiacoch, ani neviem kedy začala 4 nožkovať, nejak som to už pri 2. dieťati neriešila 😅 .Dúfam, že táto malá sa nebude motoricky nikam ponáhľať = väčší veget pre mňa...potom nastane zas to experimentálne obdobie brutálneho bordelu z lašovania, pádov a zranení..... 😝
Papáme len BIO ovocné výživy (bez prídavkov cukru) a kaše z dmky....zelenina jej nechutí...tú flusá. 😠
dopredu sa ospravedlnujem za popisnost situacie, ale neda mi to 😝 dnes mame vazny spenatovy problem, tazko to ide z maleho von 😖 chudatko moje, tlaci, tlaci, a len take male tmavozelene kozie bobky kaka. dnes dam asi cuketu, aby sa trochu "preriedil"...
@kkl82 no to máme aj mi odkedy dávam malému papu aj keď toho moc nezje je problém inokedy každý deň pohodička a teraz 3 dni nič ...v sobotu tlačil ako divý a tam malý bobek tak som sa nasrala a dala som mu teplomer do riťky a chúďa tak sa vykadil ☹ no čo hádam som ho nemala nechať trpieť , skús ak vidíš že je to problém
@danka483 teplomerom som mu pomahala uz k tym bobkom rano, inak by ho rozpucilo ako tlacil... ale uz je to nastastie vonku, dal to po obede - ale bola to riadna kopa, musim povedat... 😖 pomohla kasa so slivkovym pretlakom na ranajky a aj ta cuketa na obed asi tiez prispela. inak zatial chodi pekne pravidelne kazde rano. odkedy davam zeleninku, tak je toho podstatne viac, ale este problem vykakat sa nemal. pri brokolici to bolo natesno, ale tento spenat ma naozaj prekvapil 😀 nabuduce mu nedovolim zjest ho tolko, slubujem 😝
@nelinqua
@kkl82 no veru baby moje u nás problém...zajtra sa spýtam v poradni že čo mám robiť a to spapá príkrmu cca 5 lyžičiek bohužial aj dnes som mu musela pomôcť normálne že plastelína 😒 a toľko dá chúďa moje a potom ide riedke a tak si potom spokojne tlačí ( prepáčte za popis ) Ja to robím tak že teplomer namočím do rybičkovej mastičky dám bubovi do riťulky a keď mu tam tak pukne ako si poprdká tak to potom ide von a tlačím mu nožulky ☹
cicuš ked som len kojila nekakala(raz za tyžden 10dni) a teraz... každy den,niekedy aj 2x...takže sa to zmenilo k lepšiemu 😉
@danka483
@nelinqua
@kkl82 nasa VAneska tak kakala,ked som stratila mlieko a presli sme na UM.a to bolo strasne.Vzdy,ked isla kakat,tak sme vedeli,ostala riadne cervena,strasne sa krcila a zacala velmi plakat. 😢 Lebo nez si telo zvyklo na UM,tak mmi tak kakala tri tyzdne,ale teraz je to uz ok.Tiez som jej pomahala rurkou a davala som potom uz aj Sab simplex,potom nebolo az tak velmi tvrde.Ale uz to ma v poriadku...
@danka483 ja si myslim, ze by mu pomohlo aj viac predneho mliecka, to je redsie a ma laxativne ucinky. takze skus chvilu kojit z oboch prsnikov trosku pri kazdom kojeni. hlavne pri tom, ktore nasleduje prikrmy. ak sa bojis, ze sa ti znizi tvorba mlieka, radsej skus davat vodicku.
moj bubo cez den takto vzdy len dopija spredu. az v noci papa normalne. cez den mi tiez odmieta jednu cici, lebo tam som si vsimla, ze sa tvori menej mlieka a je hustejsie. takze sam preferuje cez den to redsie...
@kkl82 keď u nás je taký smiešny systém čo sa týka kojenia počas dňa keď sa spolu hráme hoci kedy mu " otrčím " didu a keď chce si cucne čiže má dosť aj predného si myslím ale vyskúšam
Dnes na poradni mladý váži 8030 gr. A sestrička mi poradila na tú zápchu že mám piť feniklový čaj 😝
@danka483 pekna vaha, to budu nase chlapiska na tom asi zas rovnako 😀 a ten system s cici je u nas pocas dna tiez rovnaky 😝 na feniklovy caj pozor, u nas boli najhorsie koliky, ked som ho pila. akonahle som ho vysadila, tak sa to zlepsilo... pozoruj ho dva-tri dni, ak by ste mali viac prdikov, tak ho radsej nepi.
@mimmi77 Ďakujem, chápem to, ja mám tiež skoliózu a to som aktívne športovala 10 rokov. Pravidelne kontrolovaná všetko vždy v poriadku a po prvom tehotenstve bác. Doktor mi tvrdí, že to mám už dávno, ževraj mi bude vykrivovať panvu, tak neviem. Mimo témy - bolí ťa chrbát aj pri bežných činnostiach? lebo keby mi to doktor nepovedal tak o tom ani neviem. Mimo tehotenstva, to boli hrozné bolesti. Nehrbím sa proste nič nenaznačuje že by mi niečo bolo.
tak dnes som bola u zubarky a rozpravali sme sa o Vaneske.Ako ju velmi bolia dasienka.Poradila mi taku vodicku.Dufam,ze pomoze ked ine nezabera.
@oluska88 a homeo si na tie dasienka neskusala? ja som teraz mimo domu, ale v pondelok skocim do homeonitra pre nieco. a mozno bubovi dovtedy aj vylezu. ja mam totiz dost neprijemny pocit zo vsetkych tych panadolov a roznych lokalnych anestetik v podobe gelov, past a vodiciek... bola som v lekarni a to co mi ponukali nebolo nic moc. co je to za vodicka?
@oluska88 este odkaz http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/8294... - az 80% etanolu

@danka483 ak sa sam tahal, tak je to ok, ved jasne, ze sa neda ist proti jeho schopnostiam 😉. moja mama bola tiez nestastna, ze ani ja ani bracho sme nestvornozkovali a brat navyse, ked sa postavil v 11m, tak rovno zacal nie chodit ale utekat - a najlepsie, ze so sroubovakom v ruke 😀
ja som proti pasivnemu posadzovaniu, ked sa rodicia snazia vsetko urychlit. boli sme teraz na chate so znamymi a ti, ze ani im mala 11 mesacna vobec nestvornozkovala. ale hlavne, ze ju od 6 mesiacov davali do choditka, takze sa ani necudujem. teraz sa tesili, ze uz chodi - ale v skutocnosti, len ked "visela" ako ju rodicia drzali pod pazuchami a chodila po spickach. toto je presne to, co nemam rada, silou mocou nutit dieta do niecoho, na co este nema. len preto, ze sa treba pochvalit pred kamoskami 😖