icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

danka483
27. sep 2012

@kkl82 jupí tak budeš mať fáro ale čo tam po farbe hlavne že bude mať kolesá... no je to chlapček už nie bábo aj keď to stravovanie....radšej pomlčím....ale už ho je problém cvaknúť furt sa trepe a úsmev do foťáku to nieééé....
Inak zvažujem autosedačku 9-25 našla som túto a dá sa dať aj v protismere len nemajú hnedú 😖 http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13870639&tab=3

kristinaanna
27. sep 2012

@danka483 vyzerá super 😉 ja by som vybrala podľa farby auta 😉 máme červené auto tak máme sedačku s červeným, a vajíčko modré pre babu, ale nevadí a vôbec sa nehodí k autu 😀

danka483
27. sep 2012

@kristinaanna pozerám tú šedú a asi ju pôjdem mrknúť do obchodu v NR by ju mali mať ako tam krpec bude hovieť ....a auto mám veru tmavo šedé nemám isofix (teda aspoň myslím ) a hlavne aj cena je ok akože nie som rockefellerova dcéra 😅 😅

kristinaanna
27. sep 2012

@danka483 cena je ok a máš ju minimálne do 3 rokov

danka483
27. sep 2012

@kristinaanna no veď toto najprv som chcela od 9-18 ale možno sa mi tam o rok ani nezmestí tak asi tú do 25 a táto ma zaujala hlavne že môže byť aj vedľa mňa aspoň na nejaký čas

kkl82
27. sep 2012

@danka483 pri autosedacke sa skus na nete popozerat na crash testy, akoze verim, ze sa nam nikdy nic nestane, ale radsej mat istotu, ze je super bezpecna 😉 a ked prides pozerat do nitry, tak sa uz konecne ohlas, zena! a inak, mam nejake nove plienky navyse, ak chces skusit...

danka483
27. sep 2012

@kkl82 aj už máš? dneska sme boli na plavku ...vzala som aj babu reku behnem potom do Dmka lebo bude šéfino haji a dŕb zavreté nemali prúd ...ach poteší..asi pôjdem s chlopom a to radšej nééé , možno budúce plavko čo ty na to čo máte v pláne budúci štvrtok asik okolo 10 hod.?

kkl82
27. sep 2012

@danka483 heh, to fakt nemali prud? a v ktorom si bola, v meste ci tu u nas v centre? no jo, tvoj chlap by ma tak akurat zvozil... 😖 buduci stvrtok zatial nic, tak daleko s tymto mojim manazerom neplanujeme 😀 ale bubo bude asi spat, resp. prave sa zobudzat a ja len tak lebedit 😉

danka483
27. sep 2012

@kkl82 môj chlop to neboj on je v poslednej dobe nejaký námesačný 😀 😀 na klokočine som bola mala som to po ceste reku kuknem či nemajú to žlčové mydlo na fľaky lebo včera Dado cucal hrušku a že katastrófen ..... 😅

kkl82
27. sep 2012

@bebel takze poctivo som studovala, ale ta opal ma dost hrozne crash testy, takze jedno velke nie-nie. rozmyslam nad http://www.autosvet.sk/products/besafe-izi-comf... alebo s isofixom http://www.autosvet.sk/products/besafe-izi-comb.... su najbezpecnejsie z kategorie. daju sa dat len smerom dozadu, ale to sa teraz odporuca, aby sa deti vozili do 3 rokov len proti smeru jazdy... tak teraz neviem, ale uvidime, kolko do toho vrazime 😉

bebel
28. sep 2012

@kkl82 ja mám 2 x maxi cosi tobi pre Bibi, ešte po Brunovi.
A Brunči má 2 x romer kidfix.
Iza sa v pohode zmestí do maxi cosi cabriofix

kristinaanna
1. okt 2012

pozerám, že už riešite golfky ja som kúpila pliko P3 premate , super do auta, a teraz rozmýšlam, že ho vymením za inglesinu zippy oplatí sa? 😕 alebo ešte počkať a uvidím ako budeme využívať golfky po zime?

danka483
1. okt 2012

@kristinaanna ja mám tiež v pláne na jar vymeniť kočík za niečo skladné ešte netuším čo ale do jari sa rozkukám...

matulat
1. okt 2012

@kkl82 ahoj bola som sa pytat na autosedacky a bolo mi povedane ze ak babo uz sedi tak moze ist z vajicka do autosedacky. Podstatne je aby sam sedel. tak snad som pomohla

bebel
1. okt 2012

@danka483 @kristinaanna Inglesina má kvalitnejšiu konštrukciu ako PP. 😎
Ja mám vždy minimálne 4 kočíky naraz, každý na niečo iné.

Nemám rada golfáče, ale pre svokru som kúpila Maclaren XT, keď k nej chodí Bibi - aby ju vedela uspať, prípadne vybehnúť s ňou na nákupy.

Momentálne sa vozíme v bugaboo cameleone, (aj so zimnými kolesami na výmenu). V aute ako travel systém quinny zapp xtra a na šport cyklovozík. A teraz mám objednaný ešte 1 mini cestovný kočík (babyzen yoyo), ktorý je kompaktný po zložení vo veľkosti príručnej batožiny na palubu lietadla.

kkl82
1. okt 2012

@matulat ja uz mam autosedacku vybranu, zvitazila bezpecnost nad vsetkym ostatnym 😉 kupujem tuto http://www.malvik.cz/Autosedacky/autosedacky-0-...

kristinaanna
1. okt 2012

ja som si pliko kupovala ako druhý kočík do auta, zaberá menej miesta a je ľahší, a mám ho stále v aute, používam ho zatiaľ len po meste ´ked ideme autom, lebo na pešo by asi veľmi nezvládol našu rozbitú cestu s a do kopca, a porozbíjané chodníky 😖

bebel
1. okt 2012

@kkl82 Proti smeru v škrupine vozím Iz vpredu, aby na mňa videla. Keď bola vzadu, ryčala ako tur. Keď ma vidí, vždy zaspí. S ostatnými deťmi (vozím zo školy aj kamoškine) po smere jazdy vybavujem kadečo. Trávim v aute veľa času - mám 7 m. van. Pre mňa by bola táto sedačka nepraktická.
Aj minule sa nám Bibi cestou z dovče pozvracala, keby bola v protismere jazdy, nemuseli by sme to hneď vedieť a všetky poťahy by boli ozvracané 😝 Takto sme zvliekli letný poťah sedačky, prezliekli ju a omyli gumenú rohožku a mohli pokračovať v jazde domov.

kkl82
1. okt 2012

@bebel no jo, ved ten protismer aj mna mata, ze ho nebudem vidiet, ci to bude znasat atd. ale vravim si, ze ak si nezvykne na otocenie v smere jazdy, tak ten protismer mozno aj vydrzi. teraz mu to nevadi, ale zatial bol asi len 2x sam vzadu, inak som tam s nim vzdy ja. spat v autosedacke moc nechce, takze tazko povedat. kupim si pre istotu take to zrkadielko, aby som aspon na neho videla. ja som totiz nesoferovala uz asi 4 roky a predtym tiez nic moc, tak sa trochu o neho viac bojim 😉. ten protismer ma presvedcil svojou bezpecnostou, najma po vzhliadnuti crash-testov cloveka az zamrazi. a to testuju len pri nejakych 70km/h, neviem, co by bolo na dialnici 😖.

https://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U

najbezpecnejsie sedacky do smeru jazdy su cybex tie s tymi vankusmi, ale pri malom dietati je nemyslitelne, aby bolo takto obmedzovane. ved s cim by sa zahralo, ked nema vonku ruky? pri vacsich detoch to uz moze byt komfortnejsie, ale aj tak si to neviem predstavit...
ja pravdepodobne risknem tu besafe a prinajhorsom vymenime neskor 😉 este stale ale rozmyslam, ci s isofixom alebo bez, lebo ak bez, tak ju mozem dat aj dopredu, len neviem, co by na to policajti... viem, ze vajicka akceptuju, ale minule mi kamoska prekvapena vravela, ze jej dali minimalnu pokutu ako vystrahu a donutili ju malu prehodit dozadu, lebo ze ak su 3-bodove bezpecnostne pasy vzadu, tak ze by mala davat autosedacku tam...

lenkagol
1. okt 2012

ahojte dievčatá...patrím aj ja medzi februárovky 2012, teda medzi vás, len som vás tu neskoro nasla 🙂 ......chcem to tu preluskat cele, od zaciatku ked budem mat cas( to asi potrva🙂) pri tom mojom narocnom drobcovi 😀 ..teraz sa chcem spytat na prikrmy, hlavne mamiciek ktore dojcia, ale aj tie ktore nedojcia maju mozno rovnaky problem...moj maly velky muz si mysli ze ho budem asi dozivotne len kojit..príkrmy ee...a ked nieco tak len ovocie, aj to len takym stylom, ze ,,no uz ked si sa tolko natraapila tak aspon ochutnam,,...zelenina uplne nula bodov, plujeme, vypluvame, napina nas...ja uz neviem co by som mu dala, nezje ani keby som si pred nim klakla....a ani by som to tak neriesila ale myslim ze uz by mal aj nieco ine jst, nie len byt stale na mne nacucnuty ☹ ...maminky poradteeeeeeee, prosim....

bebel
2. okt 2012

@kkl82 ja má isofix bázu na vajce a vypnutý airbag 😉 Ale vzadu je to rozhodne bezpečnejšie.
Inak sedačky s pultíkom...deti všeobecne moc nemajú radi- je to nekomfortné na dlhšie cesty - hlavne pre tie, čo majú väčši brušká (napr. naša Bibi) . A ruky sú vonku aj pri nich.

@lenkagol neporadím ti moc, moja Bibi taká bola do 1,5 roka som plne kojila, potom som sa naštvala a na 3 dni som odišla s babami do wellnesu a tato ju úspešne odstavil a naučil jesť normálnu stravu.
Ona žiadne príkrmy nejedla, rovno prešla na dospelácke polievky a mäso. Dodnes neholduje čerstvej zelenine a ovociu. Má zrejme alergiu na karotény, chcela by jesť napr. chrúmať čerstvú mrkvu, ale potom ju hneď preženie a pokožku má až do krvi vyžratú podráždenú, kde v stolici má nestrávené kusy mrkvy. Aj po Erdomede(sirup na kašel), ktorý obsahuje karotenoidy sa komplet celá osypala.

kkl82
2. okt 2012

@lenkagol mozes si podat ruku s @danka483 😀 jej danko tiez nechce nic papat, len furt na ciciku 😝. u nas prikrmy prebiehali velmi hladko, aj ked je maly stale kojeny. mne dokaze zjest hocico a najviac miluje spenat, ten by jedol aj na litre 😎. tiez ho pri prvom prikrme (mrkva) napinalo, ze som to chcela vzdat, ale druhy den sme mali mrkvu od druhej babicky a ta bola sladsia. dedko mu k tomu robil opicky, tak spapal plny poharik a ani nevedel ako. zacali sme zeleninou, ked poznal aspon 10 druhov tak potom ovocne kasicky zmiesane s mm a az nakoniec samotne ovocie. ovocie ale obcas dostal olyznut aj predtym, ked sme jedli my. zo zeleniny su na zaciatok vhodne najma sladsie druhy, napr. sladky zemiak, hrasok (ale prepasiruj, aby bol bez supiek, nemixuj), mrkva (ale len poriadne sladku ;)), pre zriedenie pouzi vodu v ktorej sa varia/paria. mozes skusit experimentovat s roznymi konzistenciami, od vodnatej az po hustu (resp. kusy na makko uvarenej zeleniny), mozno sa na nieco chyti. ono v podstate staci, ak zje lyzicku-dve, nech ochutnava aj ine chute ako mm. nemusis hned nahradzat kojenie prikrmom, dokonca niektori aj vravia, ze dietatu nemas dat plnu porciu az kym nebude mat cca rok. ze do roka ide v podstate len o to, aby si mu predstavila skalu chuti a struktur. takze ak ti len trochu "pocucka", ak mu ponuknes zo svojho taniera (samozrejme, nesolene a nekorenene), tak aj to sa rata 😉
neviem, ako je to u vas doma, ale skuste ho mat vzdy na rukach, ked jete. ked bude vidiet, ako papaju dospely, mozno sa inspiruje a zacne sa natahovat po vasom jedle. u nas to fungovalo.

kkl82
2. okt 2012

@bebel tie pultikove mi nepridu vobec pohodlne, podla videa su tie velmi male deti dost obmedzene v pohybe ruk

https://www.youtube.com/watch?v=ngiy8PpwUhY

ja keby som tak mala mat ruky, tak mi do 5 minut strpnu 😖
ty mas isofix aj na prednom sedadle spolujazdca? to by som brala hned aj ja, potom by som nemusela riesit takuto dilemu 😉. my mame tiez isofix bazu na vajicko, ale ta sa da zapnut aj na pas, pokial isofix v aute nie je. takze na prednom sedadle je bez isofixu a ked je na zadnom, tak s isofixom.
a to ma bibi aj po uvarenej mrkve, ci len po cerstvej? viem, ze mrkva v cerstvej forme je pre cloveka prakticky nestravitelna, ale chudatko male, o takomto som este nepocula...

bebel
2. okt 2012

@kkl82 po čerstvej ...ale varenú v polievke moc nechce.
Jedinú zeleninu, ktorú je ochotná zjesť sú zavárané uhorky.
Ona vyslovene mäsožrút.
Bez príloh. Ak tak radšej cestoviny alebo ryžu.
Miluje morské ryby, za nimi sa len zapráši- skonzumuje len taký fukot dospelácku porciu a ešte by jedla.

danka483
2. okt 2012

@lenkagol ahoj no veru môj mužík nepapá nič on je chronta vie na čo to je čo sa stým robí ale ani za svet tak som to momentálne vzdala a na ten pultík čo má na stoličke mu položím taký ten baby keksík a on si ho chytí a kŕmi sa ale nesmiem pozerať mňa ide doslova jebnúť a to som vyskúšala fakt všetko .....už som mu kúpila hipp šťavu že nech aspoň trošku cucne aako zistil že to nie je čistá voda tak ani za svet a to som skúsila doma robiť mňamky kupované , kaše a rôzne veci a on nič neotvorí ani pusu , takže teraz ani neponúkam a dúfam že sa to zlomí a dám mu z môjho taniera....
a najviac milujem keď mi niekto začne rozprávať že už by mal papať a toto a hento a ja už len vybuchnúť ako papiňák 😠
jediné čo dá tak je rožok to vie otvoriť pusu a aj sa sám nakŕmiť úplne na porazenie...... 😖

kkl82
2. okt 2012

som sa omeskala, ale tento tyzden mi asi aj bude treba po uradoch povybavovat rodicovsku... doteraz som cerpala dovolenku, to nasu mzdarku skoro rozhodilo, ale nakoniec schvalila. vraj budem prva v historii firmy, co si to nenechala po nastupe z rodicovskej 😝 potrebovali ste aj nieco ine, okrem tej ziadosti o prispevok a kopie rozhodnutia zo socialky ohladom materskej?

danka483
2. okt 2012

@kkl82 ešte rodný list malého a eto vsjo

elenka6
2. okt 2012

Baby mate na šuplikoch nejake bezpečnostne zabrany aby to neotvarali?ak hej,kde ste to kupovali?Nikolka všetko rabuje,pride k polici a začne vyťahovať tatinove komiksy a on zufalo na ňu hladí že Nikolka jeden stal 500korun 😀 no Nikolku to strašne trapí 🙂

matulat
2. okt 2012

@kkl82 ja som to dnes obehala..este potrebujes rodny list original k nahliadnutiu a jedna kopia. Plus si nezabudni na urade prace soc. veci a rodiny vypytat tlacivo pre zdravotnu poistovnu...