icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

danka483
21. okt 2012

Idem aj ja lebo mrnčák už je v mojej posteli tak idem za ním papa dobrú nocku

bebel
21. okt 2012

@nelinqua jasne, bez najmenšieho problému....to so zmenou chuti mlieka je blud 😎
V lete som aj celé jazerá zvykla obehnúť. cca 10 km a v pohode.
Idem aj ja spať...čaute

nelinqua
21. okt 2012

@bebel skvele, idem behat🙂 lebo na mna nic ineho neplati... dakujem 😉

kkl82
22. okt 2012

ahojte damy, mali sme trochu rusnejsie dni, takze som tu moc nebola. u nas nove len to, ze uz mam nove auticko a bubovi rastu dalsie zubky, na moje prekvapenie tentoraz horne jednotky. uz ich vidim ako male biele rozky, ked sa rehoce, no este ani dasienka nema opuchnute, takze si este pockame. zatial teda mame len 3. papame vsetko okrem jogurtu a bananu, to mi zje, len ked to zmiesam este s cucoriedkami, lenze potom sa nevieme vykakat 😖 rybky sme este stale neskusali, ale snad uz tento tyzden dame aj to. bubo sa pekne vratil na cici, takze uz tak nestrajkuje a pekne papa mliecko aj cez den. lozit este nelozi, obcas sa mu podari poplazit sa smerom vzad a nabok, niekedy aj trochu vpred, ale prdel sa mu dvihat nechce ani za svet 😖. v stredu nas caka fotenie v parku u leady a vo stvrtok poradna, tak dam vediet miery. mam pocit, ze sme zas narastli a pribrali, lebo uz buba nevladzem tak drzat nad hlavou. ale to mozno len ja som taka lemra...
a inak, zachytila som tu diskusiu o telke, u nas telku takmer vobec nepozerame, takze ani bubo nejavi zaujem. to skor chodi k tatovi vytukavat na pocitac po veceroch, ked sa ja potrebujem navecerat 😀. a mobily, dialkove ovladace a vsetky gombiky na pracke, umyvacke a mikrovlnke su tiez v kurze. tiez ho moc fascinuje, ked varim, to by sa dival do horaku a do hrnca aj cele hodiny 😝
@danka483 zena a ty to uz nejak konecne naplanuj 😉 a inak, ak sa ti paci nieco z nextu (napr. nejaky overal), daj vediet, ja odtial objednavam, takze no problem...

kkl82
22. okt 2012
t_stehlova
22. okt 2012

Ahojte kočky, nechodievam tu často ale potrebujem nejaké rady, tak to idem skúsiť...
Spávajú vám deťúrence celú noc? Dávate ich do pavúka/chodítka?

kkl82
22. okt 2012

@t_stehlova ahoj 😉 moj bubo sice celu noc prespi (cca od 20-21 do rana 7-8), ale s 2-3 kojeniami pocas noci. nezobudi sa, len si zacne cmulat palcek a tak mu ho vymenim za cici. ked ma dost, odpoji sa a spi dalej. do choditka nedavam a ani neplanujem davat. podla mna, kazde dieta ma robit len tie pohyby, ktore samo zvlada, aby sa zbytocne nepretazovala chrbtica a v pripade choditka aj klby.

matulat
22. okt 2012

caute baby teiz som tu dlhsie nebola. Nasa mala uz stvorkuje , tiez najskor len cuvala. Hned ako zacala stvorkovat na druhy den sa zacala stavat na nozky. Do pavuka malu nedavam , sice ju tam davat budeme ale len na nevyhnutny cas. Baby chcem sa vas spytat tie co deti kojite ako casto sa vam v noci budia??? Zaujima ma aj ako vam prespia deti na umelom mliecku. Nasa mala odkedy sa vie postavit tak mame problem zo zaspavanim, aj 100 krat ju ukladam spat a ona zas a unovu postavi a ´vykrikuje. Poradete co robit. vynimocne dnes zaspala nejak bez problemov bez vstavania. Podotykam ze od poobednajsieho spanku uplynie aspon 5 hodin kym ide spat nocnym spankom. Vonku sme neustale byvame na dedine takze pohyb na cerstvom vzduchu ma.Niekedy som uz zufala

nelinqua
22. okt 2012

@t_stehlova Laura spi od cca 20-21 do 7-8, v noci nepapa, len sem tam zamrnci ked jej niekam zapadne dudel a nevie si ho sama najst, to jej ho len podam a spime dalej. Malu davam do choditka velmi malo, niekedy na 15min denne a niekedy vobec..

nelinqua
22. okt 2012

@matulat ja dojcim, UM sme zatial nedali ani raz a prespi celu noc..to je strasne individualne s tym spanim u deticiek..vela zavisi asi aj od toho ci ma dudel..lebo nasa Lauri ma cici ozaj len na papanie a na ukludnenie pouziva dudel...to je stred vesmiru. (kamoska tiez dojci, jej mala dudel nema a v noci sa budi aj 5x lebo chce cici, moc toho ani nepopapa len sa chce tulkat)

matulat
22. okt 2012

@nelinqua ahoj mala ma aj dudlik obas s nim zaspava obas ho vypluje. To ej uzasne ze prespi celu noc...o tom ja mozem momentalne len snivat. Mala sa budi po polnoci aj 4krat... nuz tak uz len vydrzat nic ine mi nezostava

nelinqua
22. okt 2012

@matulat nasa ho tiez vypluje. vzdy ked som isla spat, tak som jej ho zobrala z postielky a polozila ho na nocny stolik...a v noci krik a plac, tak som si myslela ze je hladna, ale ona nechcela jest...po case som jej dudel zacala nechavat celu noc v postielke a ked ho chce najde si ho...obcas sa v noci zobudim co to suchota a to ona sa v spacom vaku taha na druhy koniec postielky pre cumel🙂)) ale mame aj mojkacika, to je druhe zaklinadlo..od 4 mesiacov nam spi s plienockou, bez nej ani na krok a len co sa jej ten hebucky material bambusovej plienky dotkne tvare zatvara oci...zo zaciatku som sa bala, lebo hocikedy ju mala celu na tvari zatiahnutu, ale asi sa jej tak dobre spinka...ked nemoze zabuvat dudel a plienocka zafunguju...ale teda este sa nevie postavit v postielke...sa teda tesim ked toto pride...ach jaj

silvia10131
22. okt 2012

cawte kocky,uz som tu,,,tak co nove?

silvia10131
22. okt 2012

@t_stehlova
@matulat Ahojky,no moj maly panko mi spinka krasne celu nocu,zaspi vecer kolko 7dmej a spi do rana do 6stej 🙂 bez zobudenia 🙂

matulat
22. okt 2012

@nelinqua nasa spunkava s mojim trickom, a skusala som jej dat dudlik ked sa v noci zobudila a to si mala vydiet...ten jed, normalne spustila rev ...ze boze mama ja som hladna ty to nechapes?... Dakujem za rady skusim vymenit tricko za plienocku...dnes som jej nechala polohovaci vankus je v nom zakrtkovana ale mam obavu co sa stane ked sa zobudi a vylezie nan...snad nevyskoci z postielky

matulat
22. okt 2012

@silvia10131
a ako si to dokazala.. za kazdu radu budem vdacana..spinka s vami v izbe alebo ma vase dieta vlastnu izbu. dakujem

silvia10131
22. okt 2012

@matulat no ja spim s malym v izbe,zaspava pri mne na posteli tak ze si ho polozim na moje brucho,ked zaspi tak ho prelozim do postielky a zobudi sa az rano 🙂

matulat
22. okt 2012

skusala som ale mala chce priestor, nechce zaspavat ani na mne ani pri mne... no nic nebudem to riesit a budem dufat ze sa coskoro nocny spanok upravi

silvia10131
22. okt 2012

@matulat mozno tym ze sa zmeni cas tak mozno sa to aj upravi 🙂 ved nebude tak spinkavat do 18stky 😅 ,drzim palce 😉

bebel
22. okt 2012

Ahojte
Bambusové plienky sú u nás alfa a omega non stop.....totálna podmienka na spánok 😎 + dudel
Inak posledné 4 noci sa malá dosť budila a ťažko sa potom ukladala...inak my spíme spolu na manželskej posteli.
A niekedy chce, aby sa ma dotýkala inokedy sa vyslovene štorcuje, a zapiera sa do mňa zúrivá, že nech jej dám životný priestor. 😅

t_stehlova
23. okt 2012

@kkl82
@nelinqua
@silvia10131 No ja malú večer nakojím pred spaním niekedy zaspí hneď a niekedy sa ešte musí vyšantiť. Lenže v noci sa mi aj 5-6 krát budí na kojenie, tiež pocucká a spinká ďalej, keby som sa opovážila jej dať cumlík, tak spustí kriky a je zle. Skúšala som aj kašičku na dobrú noc, umelé mliečko Hajaja a niiiiiič...aj som si spravila čajík, že keď sa zobudí dám jej ten, ale reakcia ako pri cumlíku. A taktiež spávame spolu na manželskej posteli 😝

kkl82
23. okt 2012

@t_stehlova podla mna to chce len cas. kazde dieta je ine, umele mlieko a kasicky nezaberaju na kazde dieta. su kojene deti, co prespia celu noc takmer od narodenia ale aj deti na umelom mlieku a vecernych kasickach, co su hore kazde dve hodky aj v noci. ja mam uz dva mesiace uplne pokojne noci, vobec mi nevadi, ze ma parkrat zobudi na kojenie. kojim po leziacky, takze je to len o roztvoreni tricka 😉. ja som s nim do minuleho tyzdna spavala na rozkladacej posteli v detskej (tatinko je v spalni sam). chcem ho vsak postupne privykat na postielku, lebo ked zacne lozit a stavat sa, tak nech sa o neho nebojim, ze mi vyleti, kym budem spat. tak mam prirazenu postel k jeho postielke a zatial me ok. ked treba nakojit, pritulim sa k nemu do postielky hornou castou mojho tela...

danka483
23. okt 2012

Ahojte baby tak hlásim kopu noviniek malý začal štvorkovať pekne prekladá rúčky nôžky len sa mu občas šmikne tak sa capí späť na bruško a ak sa mu podarí ku mne prísť tak sa chytne gatí a šup ide hore na kolienka a už skúša aj na nôžky 😨 akože divočina a to najväčšie prekvapko papáme dnes ráno takmer celý banán na obed polku výživky a uvidíme ako ďalej 😉 @kkl82 jaj mici šak som ti písala som chcela prísť minulú stredu už som si myslela že sa na nás hneváš keď nepíšeš reku máš nové fáro tak asi riešiš to 😀

danka483
23. okt 2012

No a čo sa spánku týka ( je plne kojený-doteraz ) tak dávam spať cca o tej 19:30 zaspáva na cicíku ( už sa desím toho ako bude zaspávať keď bude väčší) a budí sa asi 3x presne neviem lebo spí so mnou v posteli do prvého zobudenia vtedy si ho preložím z postielky k sebe a v noci sa sám obslúži ...tatu sme vyhostili do detskej aby som sa aj ja trochu vyspala chrápe jak divá sviňa 😝

kkl82
23. okt 2012

@danka483 jaj mici, sak ja ta cakam furt a som to brala ako oznam, ze prides. ze mi zavolas, ci napises sms, ked budes na ceste a je to 😝 sak staci dat vediet den dopredu, nech tu nemam bordel jak f tanku 😉 alebo mi daj aspon hodinovy naskok 😀

kkl82
23. okt 2012

@danka483 a inak, mysli aj na moje kila... ja furt, ze tak aspon spravim nejaky kolacik ku kave a potom ho musim sama zjest, jak za trest 😝

danka483
23. okt 2012

@kkl82 ja vieš nechcem sa dovaliť jak veľká voda reku ak máš niečo v pláne ...teraz sa mi nechce ani na plavko ísť lebo v NR akože divočina minule som tam zasa čakala v zápche skoro hoďku no nerv...počuj a budete chodiť plávať do ZM ? Som uvažovala že sa pridáme....

kkl82
23. okt 2012

@danka483 ked teraz vsade rypu tie cesty, tak sa ti ani necudujem. a kade chodis? cez capory alebo cez krskany? a nevies to nejak obist cez cechynce a janikovce?
a ano, do tych zm chceme chodit, len neviem odkedy zacneme, lebo moj chlap, ze ma na dialnicu este nepusti a po starej ceste je to pri mojom nespavcovi dost o hubu. tatinko sa tak sakramentsky boji, ale v tom mojom hrackarskom auticku mam ja zas nevidanu odvahu 😉 nechcem kvoli tomu kupovat dialnicnu na tie dva mesiace tento rok, takze skusim niektory vikend po starej ceste, ze kolko to realne bude trvat... alebo potom az od januara

danka483
23. okt 2012

@kkl82 chodievam aj tade aj tade ale cez janíkovce ani neviem kade by som tam išla 😅 , Kati idem vyluftuvať Daduša večer tu budem potom ti popíšem papa 😉

t_stehlova
23. okt 2012

@kkl82 presne tak som to robievala aj ja, ale malá sa v noci tak prevaľovala, že aj tak väčšinou skončila na posteli pri mne, tak som si ju začala dávať normálne do postele ku mne aj som sa bála aby nejako neodtlačila postieľku a nespadla. MM je pracovne preč ale zajtra sa má vrátiť takže uvidíme 😀