Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@loretana ja tomu rozumiem presne tak isto ako ty, asi by to tak malo byt 🙂 a srdiecko uz by malo byt vidno, ja idem v pondelok na ultrazvuk, a to budem 6+3 ak dobre pocitam, cize v tom 7. tt uz by malo byt vidiet srdiecko, inak by ma asi zavolala az neskor
hrozne sa tesim, ze uvidim srdiecko, ze mi povie, ze je vsetko ako ma byt, ale aj sa bojim, nervozna som, v robote sa na nic neviem sustredit a neviem sa dockat pondelka 🙂
@jaya47 ja som este vcera vecer pisala ako mi vobec nie je zle a dnes rano som skoro nesla do roboty, sice som nevracala, ale taky tazky zaludok som mala, ze som do 11 ani nebola schopna nic zjest :( ale to zatial len dnes, inak som len dost unavena, prsia mam trosku citlivejse, ale nic hrozne a chodim kazdu chvilu na WC a este mi zacali vadit vyrazne vone, alebo skor asi vsetko citim intenzivnejsie, ale hlavne by som prespala cele dni 🙂
@nemo1985 No, mna strasne velmi bolia prsia (staci dotknutie, budim sa na to a tak), dnes som zacala chodit casto na wc (pochopila som vyrok "sama seba stretavam na wc"), tlak v podbrusku, pichnutie pri zakaslani/kychnuti a na zvracanie mi je zatial iba z dvoch veci - cesta autom a ked som bola vedla takej zelatinovej ovocnej torty, ktora bola strasne farebna a silno vonala, oba razy mi prislo zle.
A hlavne som strasne strasne hladna neustale.
Som inac 13 DPO, pozajtra mrcha nedorazi 🙂 Testik od predvcera zatial zosilnel 🙂 A presviedcam sa, aby som este nevolala lekarovi 😉
Krev pozitivní 🙂 Na UTZ jsem objednaná až na 21.6. se do té doby zblázním asi 🙂
@xxx.klarka Super 🙂 Tak pomaly to ubieha, co? 🙂))
ja som teraz 5tt+par dni a bola som dnes na ultrazvuku, este bola vidiet iba mala skvrnka, doktor nevylucil, ze tam budu aj dve... nuz a okrem toho, ze mam silny OHSS (teda hyperstimulak) mi relativne nic nie je... ale OHSS vystaci za vsetko> nemoznost sa pohnut, nadychnut, normalne najest, nafukovanie, hnacka a pod. Do toho pijem 5 litrov vody denne, takze ani v noci sa nevyspim. Som asi jedna z mala, co ma teraz brucho ako v piatom mesiaci, hoci som len v piatom tyzdni.... ak este pridu tie ranne nevolnosti, tak s Panom Bohom...
@margetakuska margi, ja. my najprv absolvujeme dovolenku a potom to hadam este koncom juna stihnem. ale ja mam termin az 2.2 😀 vypocitany 🙂
@funny uf som rada, že som neni jediná 😉 ty máš aspoň dovolenku a budeš si užívať ale ja budem asi rátať dni, kedy príde ten posledný júnový týždeň 😀 hrozne sa teším, ale teda aj bojím 😖 ale: pozitívne myslenie 😉
@jaya47 no tak ja mám: zväčšené prsia, slabosť-až na odpadnutie, únava, príííííšerný hlad stále (aspoň každú hodinu musím dať dačo do seba), bolesť žalúdka až na vracanie teda hlavne podvečer ale včera mi bolo zle celý deň, chvála bohu nevraciam, a častejšie chodím na wc ale inak zatiaľ všetko v poho myslím, že vrámci normy nie? 😉 aj tak si myslím, že to "najlepšie" ešte len príde 🙂 🙂 🙂
@margetakuska Najlepsie pride o 7 mesiacov 😉
Ahojte ja mam termin 19 februara teskam sa som zatial len v 3tt pojdem na 4tt
Ahojte, tak sa nam to tu pekne rozrastá 😀 😀 gratulujem všetkým tehulkám 😉
ja idem k dr. v piatok a už sa neviem dočkať, mam hrozný strach či bude fazulka tam kde má byť 😒 , ale verim, že tentokrat to už dobre dopadne. A už by malo byť tiež vidieť srdiečko... 🙂 ešte som to nikomu okrem manžela nepovedala, najskôr chcem počkať ako dopadnem u dr.
Nevolnosti - pri Ninke som nemala žiadne, iba únava.. teraz ako kedy, ale nič hrozne to zatiaľ nie je 😉
Baby, chodite niekto cvičiť? ja chodim na zumbu amam teraz dilemu, či uplne prestať, alebo chodiť a cvičiť len mierne /žiadne poskakovanie 😉 / Minuly tyžden, ked mi mala prisť mrcha tak som bola na trojhodinovej párty, to som ešte nevedela že som tehu a vydržala som to 🙂 žiadne problemy. Tak teraz neviem..... 😒
@jaya47 hrozně pomalu, ještě že mám doma tu malou rošťandu 🙂
@akova Ja som bola vcera na treningu na tanci podobnom brusnemu tancu. Trenerka ma instruovala, co vsetko nemozem (musela som jej povedat prave na to, aby ma upozornila), musela som skoncit po 3/4 hodine (unavu som az tak necitila, ale neskor som zistila, ze som bola rozhorucena, ze lepsie bolo skoncit skor). Je treba velmi vela pit, pulz vraj nesmie vystupit nad 140 a skoncit, akonahle citis nejaku minibolest (nemam bolesti, ale na tom treningu som zacitila, vtedy som prestala).
Ale hlavne teda treba zistit, ktore presne cviky sa nesmu.
Holky jaké máte příznaky?
Já mám břicho nafouklé, nalitá a citlivá prsa, těžko od žaludku, časté lítání na wc.
Podle výpočtu poslední ms by termín vycházel na 16.2. 🙂
som strašne moc hladná, by som vyjedla ladničku😀. pri prvom mi zle nebolo ani nohy mi nepuchli, len bruško rástlo. mne by termín vychádzal okolo 7-14.2. (mala som IFV) uvidíme ešte ten ultrazvuk dufam že tam srdiečka budu🙂 sa teším na tehotensku knižku🙂
Počkám do pátku, a zkusím asi testík 🙂
@jaya47 ja mám citlivé bradavky, som nafúknutá, večer skoro zaspím a naopak v noci sa budím 😒 Okrem toho mám žalúdok na vode, keď som hladná, avšak ak sa najem, je to ešte horšie. Už vidím, že tentoraz nepriberiem 25 kg 😀
@akova ako už bolo povedané, niektoré cviky by sa nemali a tiež žiadne skackanie. Ešte by si sa nemala zadýchať (ale to najmä vo vyššom štádiu tehotenstva) a športovať tak, aby si popritom dokázala normálne hovoriť bez fučania 😉
Keď už preberáme túto tému, zaujíma ma, hlavne tie, ktoré máte menšie deti, či ich dvíhate. Ja sa snažím malého brať na ruky čo najmenej, ale tomu sa úplne nedá vyhnúť. Dúfam, že sa komplikácie, čo som mala pri prvom nebudú opakovať, lebo si neviem predstaviť kludový režim.
ahojte kocky
prepadla ma nostalgia,ked som si nasla vasu temicku,,,presne takto pred rokom som si robila testik a nasla dve ciarocky,,a v postielke mi uz lezi 4mesacny pokladik...preto vam chcem zazelat krasne tehulkovanie,,uzivajte si kazdu jednu chvilku, lebo je to nieco nadherne,,a neskutocne rychlo to uleti 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte🙂 Pripajam sa aj ja... k Doktorovi idem utorok tak hadam vsetko potvrdi tak ako mi to potvrdil aj testik🙂 Podla mojho vypoctu som 6tt🙂 Drzim vsetkym palce nech maju tehotenstvo bezproblemove a tesia sa na svoje krasne deticky🙂 pekny dnik
🙂 🙂 🙂
@backorka ja som zistila, že som tehotná, tiež už pred vynechaním MS, dokonca 6 dní pred termínom mrchy. Keďže sme sa s manželom snažili, tak som bola nedočkavá, prvý test som skúšala už 8.deň po ovulke 😅 (merala som si teplotu, tak som vedela, kedy prebehla), ten bol negatívny, a keďže sa všade píše, že citlivý test by mohol už na 10.deň po ovulke ukázať pozitívny výsledok, tak som to riskla a bol slabý tienik, hneď som utekala kúpiť testy do lekárne a skúsila som si urobiť ďalší večer a ten už bol výraznejší a za 3 dni už krásna tmavá čiaročka. No ale k lekárovi idem až 20.júna, ach jaj 😒
A čo sa príznakov týka, tak okrem občasnej nevolnosti a pocitu, že ma všetko v bruchu tlačí, tak je to zatiaľ fajn. Jaj, páli ma žáha, ale dá sa to vydržať. Len si dávam magnézko, lebo mám niektoré dni také bolesti ako pri menštruácii, pocit, akoby tvrdlo brucho, to som mala aj pri dcérke, magnézko som užívala tuším do 4.mesiaca. Občas je to dosť nepríjemné. 😝
@riuska_cicuska Tak to je super, gratulujem! 🙂 My sme sa tiez snazili, teplotu nemeriam ale viem kedy bola OVU... zial dnes 11 DPO bol test snehobiely... ale este som nestratila nadej 🙂
Ahojte. Ja som sa prave objednala k lekarovi - buducu stredu. To budem 21DPO. Tak som zvedava, ci nieco uvidime, uz sa strasne tesim 🙂
@jaya47 ďakujem za rady, nechcem uplne vynechať, kedže chodim pravidelne už dva roky... tak už nejaku tu kondičku mam, ale budem sa snažiť teda obmedzovať, a cvičiť asi na každu druhu pesničku, nech aspon mam nejaky pohyb.
lucika09 ja malu občas dvihnem, aj ked ona je už velká 😉 ono pri tych menších deťoch sa tomu asi nebude možné vyhnúť 😒
Ja to v práci oznámim, až ked budem mať knižku, šefka asi dostane infarkt 😀 kedže ako zastupkyna robim všetko za ňu 😒 najradšej by som ostala hned doma, ale nechcem ich nechať v "štichu" aj ked mi končí zmluva v novembri, to by mi malo vychádzať, že akurat v polke decembre nastupim na MD. Tak uvidim, či sa s nimi nejako dohodnem, ak nie tak ostanem hned doma..... 😨

Ahojky tak u mě takové - nalitá a citlivá prsa, zvětšení bradavek, nafouklé břicho, často mě i svědí, těžko od žaludku, ráno mě dnes trochu žáha pálela.
Počkám do pátku, zda měsíčky nedorazí a zajdu si koupit testík 🙂
Jak se vy cítíte?