icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

fronili
12. nov 2016

@jetotu hormony su svina a mna caka este 10,5 tyzdna a s tej myslienky ma ide slaktrafit ze je to este daleko.aj mna mrzi ze s malym nemozem robit to co pred tym.😔

nikolienkaa
12. nov 2016

A baby takto bolo pekne cestou uz od doktora 🙂

vuvi
12. nov 2016

@jetotu to niiic, to sa stava, mna tiez vsetko rozcitlivie, musis si niekedy poplakat... mna sa len manzel opyta: stalo sa nieco, ci to places len tak klasicky tehotensky? a vacsinou je to len tak tehotensky... vyplacem sa, vystiskam muza a je dobre... docasu, kym ma to zas nechyti... tiez mam strach, je to nase prve babatko, vsetko je nove pre mna, ale zaroven je to vyzva vydrzat... 🙂 a vydrzi kazda buduca mamka 🙂

zuzuk22
12. nov 2016

@fronili
@jetotu
@marusia_81 baby nejako to uz musíme vydržať .... Uz nemáme vela do konca 🙂 tiez mávam vseliake stavy 🙂 ale dnes mi je cely den nejako zle .... ´Ma brucho boli ... Lebo treba mi torticky vyjednať 😀 som si aj s Olim pobede pospala 🙂 on este spi stale od pol jednej 😀 uz som bola zakurit a idem zohriať papat 🙂 vonku prší dnes hnusne je ... Vetrisko .... Tak len doma sme s olim . Ten bol v noci horúci mal asi aj horúčku aj ráno bol este ako omacka ale uz vyzera ze bude ok . Dufam teda . My este stale chodíme von na odrazadle aj ked uz by som ho asi mala schovať lebo uz je zima :/ tak tiez len na pešo prechádzky budu uz :/

marusia_81
12. nov 2016

BABY poraďte , stále nemáme vybraté meno mne sa páči strašne Rebeka(ale iba mne) muž nechce ani počuť on chce Moniku aj naši mu držia stranu ale aj Natálka je krásne meno...poraďte čo sa hodí najviac k priezvisku Moravčíková..., lebo už mi z toho šibe aj v noci sa zobudím a rozmýšlam nad tým...??? 😖

fronili
12. nov 2016

@marusia_81 no ja co ti viem len povedat z vlastnej skusenosti sme meno nehoborili v rodine az kym maly nebol na svete to iste planujeme spravit aj teraz.Ja som chcela napriklad strasne Miu ale manzel zamietol.tak isto ako som ja niektore mena jemu zamietla.myslim si ze na mene by ste sa mali dohodnut sami dvaja a vynechat s toho rodinu.a najst niaky kompromis.ja som si velmi tazko zvykala ze nebude mala MIA😕ale dôlezite je ze sme sa zhodli na inom mene aspon 😊drzim ti naozaj palceky nech sa dohodnete-a podla nna manzel by nemal na mene az tak trvat ked sa tebe nepaci je to spolocne rozhodnutie😉✊

zuzuk22
12. nov 2016

A tu je moj recept 😀 plnka je 2ks 250g masla nechať na izbový teplotu vonku . Potom ich mixerom vyšlahať a ked je vyšlahané tak do toho postupne zašlahavam 2 plechovky salka skaramelizovaneho a hotovo 🙂 druha plnka je vyšlahana 250ml slahacka s 2ks vanilkovym cukrom a stuzovacom a uz ked je skoro vyšlahana pridám 200-250 g kysla smotana a vymiešam este spolu 🙂 este budes potrebovať nejake 4-5 ks velke banány 🙂 a korpus som robila podla tohto receptu ale pridala som este aj štipku prášku do pečiva aj 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejov... 🙂 a potom som uz len korpus rozkrojila na 2 casti prvú natrela najprv tenšou vrstvou salko krému potom na to naukladáme nakrajane banány 🙂 na to zasa salko krem uz trosku nahrubšie 🙂 potom dame druhy plat korpusu . Vrch natreme zvyskom salko kremu ale trochu si este necháme na vrch na ozdobu 🙂 a nakoniec na vrch torty natreme vychaledeny biely krem aj po bokoch 🙂 na vrch este ozdobime zvyškom salko krem a banány 🙂 hadam je to zrozumitelne napísané 😀

zuzuk22
12. nov 2016

@marusia_81 tiež ešte niesme uplne rozhodnutý o mene 🙂 zatial je to ale Sofia a Alex keby náhodou 😀 ale tak este to mame take otvorene celkom 🙂

fronili
12. nov 2016

@nikolienkaa prosim ta to kde mate taku bielu perinu?u nas prsi-snezi naraz nic s toho neni len sichravo a mokro a hnusne😕

nikolienkaa
12. nov 2016

@fronili to sme šli myslím dakde kde su Donovaly ale to bolo na kúsku potom uz len dážď aj doma dážď

lalia87
12. nov 2016

@fronili a @zuzuk22 dakujem vam pekne za recepty, neuverite, ale dnes som googlila nejake, a tiez ma napadol iba tento salkovy s maslom.. a potom este jeden s vanilkovymi pudingami 🙂 takze si asi vsetky 3 citame myslienky 🙂 len chcela som sviezu tortu, a co som na nete citala, ku karamelovemu sa moc nehodi ziadne ovocie vraj, preto zuzkin napad s bananmi ma zaujal nakolko ich mame mrte akurat, bola dobra ta kombinacia banan a karamel? a este ma napadlo, ze sa mi paci aj ten zuzkin vrch pudingkovy a ze na to by som naukladala rozne ovocie, lebo by som ju chcela taku živú farebnú-len či sa to hodi, ale zas sa mi paci aj ten fronili napad s vyzdobou 🙂 a inak korpus som si na nete dnes nasla presne henten zuzkin, ze keby je kakaovy, tak plnka s vanilk.pudingami a ovocim. teraz mam velku dilemu.

@marusia_81 my ked sme povedali draheho sestre ze Sofia, tak nieco v zmysle akoby nou zatriaslo, vykrutila usta a ze: to sa mi teda nepaci. na to jej moj drahy povedal, ze vsak to bude nase dieta a my si vyberieme co sa nam paci :D a ona ze vsak ano 🙂 je pravda ze ja viac ako Sofiu uz by som chcela Nelu alebo Jasminu, ale on je uz total nalomeny na Sofiu a ja som na vazkach, lebo ich je uz strasne vela.
Otvorte si kalendar spolu a spisujte co sa vam paci 🙂 z tych co si uviedla sa mne najviac paci Rebeka, ale aj tych je uz vela a k vasemu priezvisku sa hodi veru kazde z tych troch 🙂 vela stastia 🙂

fronili
12. nov 2016

@lalia87 keby je namne peciem iba svieze a ovocne kolace a torty pretoze ich moc zboznujem ale som jedina kto by ich jedol manzel vôbec neoblubuje.preto aj ten napad s karamelovou plnkou a cokoladou a hrozno a granatove tam bolo skor na ozdobu aby nebola fadna.ale aspon to som vyjedla ja😂😛

zuzuk22
12. nov 2016

@lalia87 ten banan tam bol super 🙂 aj adriana polakova v lidl cukraarni robila skoro taku istu tortu 🙂 ale ostatne ovocie neviem ci by sa ta hodilo 🙂

lalia87
12. nov 2016

@fronili a @zuzuk22 takze som sa rozhodla ze urobim krem aky robila fronili- mam otazocku ci je kremu dost, ci netreba 2salka a viac masla ..a dam tam aj bananasy a kedze to ovocie na vrch by sa mi asi ozaj nehodilo, tak urobim ten vrch ako ma fronili. no a nakoniec z mojej povodnej sviezej, je sladka karamelova, co ja karamelove zakusky moc neoblubujem, hold tehotenske chute a budu sa musiet vsetci prisposobit 😀

fronili
12. nov 2016

@lalia87 ja som davala dve salka ale ostalo mi vela plnky mala som doma platy medive tak som este aj marlenku spravila a ak tak ostalo vela plnky😅tak preto som pisala do receptu len jedno.😊

evita_g
12. nov 2016

@lalia87
@zuzuk22
Ako tak čítam, tak tých januárových Sofií bude dosť 🙂 Je to rozšírené meno, ale u nás v dedine je ich ako šafranu, takže celoslovenská štatistika ma neodrádza 🙂 Inak s mužom nie sme ešte 100% dohodnutí na mene, no naše dve dcéry už inak ako Sofinka brušku nepovedia 🙂

zuzuk22
12. nov 2016

@evita_g tiez pocuvam reci tipu sofia nie tych je uz jak nasrat.....ale mne je to jedno ja nepoznam ziadnu osobne 😄

lalia87
12. nov 2016

@evita_g. No ved toto,ze uz ich je nespocetne mnozstvo a tiez vsade pocuvam len sofia sofia tak sa mi to meno az zunovalo a to som ho mala vymyslene uz dobrych 6rokov,len vtedy este nebol taky boom s nimi 🙂

@fronili. A na tie dve salka potom 500g masla?

simca1610
12. nov 2016

@marusia_81 ja mam dceru ktora sa mala volat Liliana ale nakoniec je to Monicka a lepsie meno sme jej nemohli dat.A teraz cakame druhe a tiez to bude dievcatko a bude sa volat Dorotka,tiez sme uvažovali nad Terezkou ale Dorotka vyhrala

majaon
12. nov 2016

@fronili
@zuzuk22
@lalia87 baby ja som z vas uplne dostala chut na sladke 😀 ,zachutil mi obycajny pernik,tak som si urobila s jahodovym dzemom a cokoladkou,ale asi niekedy vyskusam aj tie vase recepty,lebo take mooooozem 😀

fronili
12. nov 2016

@lalia87 nie ja som ponechala len jedno maslo 250 gramov a 2 salka ale kremu bolo aj tak hodne.😊

xenabojovnica
12. nov 2016

Tento tyzden som niekde čítala že Sofia je momentálne najobľúbenejšie meno aj na Slovensku, aj vo svete, že najviac ho dávajú v Taliansku 😊 Ale osobne tiez žiadnu nepoznám 😊

jetotu
12. nov 2016

Dobrú noc kocky, my takto ponocujeme 🙈

https://www.youtube.com/watch?v=OKbHfaxPjZg
kwr
12. nov 2016

Jaj baby toto su intenzivne dni pre mna...mam navsteve rodicov, paradne sa zabavaju s malym, tomu sa pusa nezavrie,aj.mna rozmaznavaju domacou stravou a zehlime vecicky ako o zivot...dokonca som musela dnes otca poslat do Ikea kupit este jednu komodu lebo to.proste nenarvem len do tej malej🙂
Najmensi sa zosunul este nizsie od stvrtka, uz sa mu nepaci ked sedim s rovnym chrbtom a nedajboze soferunem, kope ma.do vajecnikov a.mrvi sa mi tak nizko ze uz fakt cakam kedy vystrci von ruku...tak som zvedava co mi povie babica v utorok na poradni aj ked tipuje ze to ich typicke ze je to normalne tehu a mam sa setrit haha.
Ale najviac sa tesim ze draha polovicka sa prave usadila v lietadle a o 9,5 hodiny mi pristava a idem si ho vyzdvihnut...chybal mi ♡

kwr
12. nov 2016

@xenabojovnica aj ja som citala ze uz niekolko rokov da drzi na vrchole hitparad v oblubenosti celosvetovej...holt je to.krasne meno a ma.krasny vyznam...zase ked das dietatu uplne originalne alebo nezvykle.meno ludia sa zase vysmievaju a maju blbe poznamky....hlavne nech su vsetky mimca zdrave a stastne🙂

sandri
12. nov 2016

@kwr uzi si manzela doma! Moj sa tiez dnes strasne mrvi, normalne ma to az boli. Len chodim a vzdycham, ake je toto tehotenstvo narocne 🙂 este sa aj pri vsetkom totalne zadycham, vobec nic nevladzem a to ma caka este 9-10 tyzdnov.

fronili
13. nov 2016

@jetotu jej to je tvoje video 😊ale si kopka veselo😊

fronili
13. nov 2016

@sandri aj ja len vzdycham 😅zle sa mi dycha a toto druhe tehu je narocnejsie premna nyslim si ze je to tym ze uz mame doma sidla a nemozme oddychovat ako pri prvom tehy😜

petra1_2017
13. nov 2016

Tak my dnes takto... pomaly začíname chystať.

fronili
13. nov 2016

@petra1_2017 jejj super ake krasne gature😍