Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@aniko_h jej nech vam fotenie vide.ja mam vsetky darceky doma uz len 3 snich pobalit. Tiez sa chystm na pecenie a chcem zapojit aj maleho tak to bude sou doma😂🙈ale chce pri vsetkom pomahat tak ho chcem nehat nech aj on prilozi rucku k dielu 😄
@lalia87 ja som bola o druhej tiez hore a potom pred piatou ako isiel manzel do prace aj u nas nasnezilo este aj v dedine snezi ale v meste je malicko snehu
Uf od utorkovej poradne mam taky chripkovy pocit: strasna unava, bolest svalov a klbov, musim uz spat v podprsenke a k tomu mi je aj zle a furt chodim na zachod...ale bez teploty, nos nezapchaty, ziadne priznaky choroby, maly sa tiez odmlcal a ozyva sa len sporadicky...ledva navarim a schudla som 2 kila🙂 rozmyslam ci tam v bruchu mam jedno babo alebo malu armadu co ma obera o vsetku energiu...a to by som tak rada uz zacala zdobit k Vianociam....obdivujem tie.z vas co kypite energiou a zdobite peciete a podobne...ja idem.asi zalahnut s malym...
Baby koľko balíkov tých poporodnych vloziek ste si kúpili? Ja už zabudla 🙂
Baby nestrašte.... Ja mám u nás vo firme na starosti vianočný večierok, takže neriešim len to, čo si oblečiem 🙂 Nakoľko som živnostníčka, chcela by som potiahnuť aspoň do Vianoc. Ešte ako-tak vládzem, len to ranné vstávanie je katastrofa. Popraté a požehlené väčšinu už mám, ale pobalená nie som ešte ani z ďaleka a lekáreň nemám vybavenú vôbec. Stále si hovorím, že ešte je čas a keby sa aj niečo stalo, tak sa hádam postarajú 🙂 normálne ma stesujete, aká som nezodpovedná 🙂)) dnes idem robiť Mikulášske balíčky a budúci týždeň budem hádam aj piecť, ak budem vládať. Držte sa a hladkajte brušká...
Ty kokso po pól hodinovom trápení som to vzdala ! ja si vobec neviem zaviesť ten Aniball 😂😁
@jetotu 2
@nikolienkaa hej kamoska mi tiez vravela ze sa poriadne natrapila ze v polosede to slo
@veronikanellka171
Ja som vystriedala vsetky polohy a vobec to nešlo nijak :( uz aj maly začal kopať co robím akrobatické kúsky 😂
No babi poradna dopadla dobre ale nic nevieeeeeem okrem t9ho ze je dole hlavickou a plodovej vody je dost.Ja som sa zabudla opytat aj na vahu malej mna picne🙈zajtra som 32+0 a on ma chcel dat na kontrolu po mesiaci na 2.1.17😶nakoniec mi to prehodil na 29.12. Nakolko som nanho tak vahavo pozerala.
Keby ma dal na 2.1. tak by som bola v 36 tt vtedy.Sice mi dal o tych par dni skôr ale no nechapem ho.
@fronili Super,hlavne,ze ste v poriadku 😉 ani ja som sa naposledy nedozvedela vahu,lebo mi ani sono nerobil a dlasiu poradnu mam az 23.12.tiez po mesiaci,to uz budu aj pasy...ale viem,ze to taaaaak rychlo ubehne,este by sme si mali uzivat takto 2v1 aj ked sa ledva hybeme (teda aspon ja 😀)
Baby vy ste take sikovne,uz aj peciete,pobalene ste,darceky pokupene,vyzdobene,ja nemam nic,len malemu hracky a mame co som uhackovala sal 🙂 pobalena som tak na 80% nastastie poprate a pozehlene veci pre malu mam - aspon nieco 😉 no piect sa chystam spolu s mamou,mame to tak zauzivane a vyzdobu aj stromcek dame na Mikulasa 🙂
@jetotu
Ja mam kúpené dve balenia. Včera mi švagriná povedala, že u nás v pôrodnici dostanem aj podložky aj vložky, že aby som ich na začiatku vôbec nevyberala, že mi dajú samé sestričky.
Mňa po minulej poradni dr. objednala na ďalšiu o tri týždne to budem 37tt teda už to budú len dva tak tiež neviem,že kedy budem mat poradne každý týždeň, však to vôbec nestíham 😲
Ale však oni vedia 🙂
A ozaj aj mne minule v poradni merala sestrička bruško krajčírskym metrom a že je to Ok, tak ako mame byt.....tiež som na ňu kukla s vypleštenými očami 😂
Zeny ta moja gynda,jaaa neviem. Uz ked som bola.na.glukoze,povedali mi tam ze mam bielkovinu v moci,podla gyndy to bolo ok. Dva tyz.dozadu mi brala gynda na.to zelezo krv,vraj vsetko ok,moc vraj zas ok. Tento tyzden mi brala obvodna krv,volam za vysledky a mam malo zeleza a leukocyty v moci a mam si dojst po recept na lieky...fasa 😒
@lalia87 ale neboj to sa sa do poriadku aj ja beriem asi dva týždne lieky na železo ,magnezium som brala 6tabletiek denne ale uz som to vysadila lebo keby to beriem naďalej tak asi ani v marci neporodim 😂
Babule ma niekto problem s pacenymi bradavkami kupila som si klibuciky... odsavacku ... moc by som chcela kojit len sa bojim ze to nepojde
@majkavid ako vies, ze mas vpacene pradavky? Lebo mne po porode tvrdili tiez v porodnici, ze mam ploche bradavky, ja som stale tvrdila, ze nemam (ved viem, ako stoja pri sexe 😝), ale mleli si svoje... az ked som si domov zavolala laktacnu, tak ta pomenovala pricinu nekojenia sa - maly sa nevedel prisat... na to za tyzden v porodnici nikto neprisiel ☹
@nikolienkaa dakujem,o to zelezo by ani neslo,ale tie leukocyty,ze ich mam dost zvysene ako pri zapale ladvin,ze ci nie som prechladnuta,ja ze ee. A inak neviem si predstavit ako budem chodit na ec ked.ma bude z toho zeleza zapekat 🙂 uz teraz mam.dost velke problemy,aj vcera som myslela ze tam porodim a s prepacenim tolko krvi zo mna slo ze som nevedela odkial a som sa tak prelakla jak jedno hovado
@lalia87
@aniko_h
@fronili
@kwr akurat tolko bolo ze rano o 5 ma zobudili ze sa mamist vycikat potom mi zobrala vyter sestricka popocuvala srdiecko malej zobrala mi krv a to bolo vsetko ...isla som na izbu ze idem spat ... A o pol hod sa zobudim a moja spoluleziaca zacala rodit ....no zacala mat kontrakcie ... Cize super rano ... A potom o ppol 8 prisiel doktor spytal sa ma ako sa mam ci mi netiekla plodova vravim nie .. Popocuval ozveny a to bolo vsetko ... Zajtra je velka vizita tak by ma mohli pustit domov vsak co tu mam robit
@majkavid ja si klobuciky kupim aj ked nemam vpacene,vraj to.pomaha aj ked je bradavka popraskana,ze kojenie tak potom neboli.
Inak vcera nam vraveli na.tom.lurze,ze pocas jedneho kojenia jedneho ciciku by sa mali vystriedat najmenej dve polohy kojenia,co som napr.nevedela 🙂 a ze sa na bradavky nemaju pouzivat ziadne kremy a duplovane nie,ked uz su popraskane. No bar co sa tam clovek podozveda 🙂
@lalia87 ja nechcem spochybnovat odbornost kurzu, ale mne na bolave bradavky najlepsie zaberala lanolinova mast. Neviem si predstavit, ze by som si na ne nic nedavala... A neviem si predstavit kojit dieta, uprostred mu povedat - mile dieta, menime polohu - odpojit ho od prsnika (uvidis ten vreskot, co nastane), a potom ho dat do inej polohy a opat zacat kojit...
@sandri sak to ze neskoro ma dal som prekvapena s toho.
@majaon aj ja sa ledva hybem a preto dufam ze sa malinka vypyta v januari skor ako 25.
@cookiee mne meria sestricka asi od 20 tt brusko zakazdym krajcirskym metrom aj pri simcovi tak merala vzdy
@majkavid ja som sa bala s kojenim pri simovi ci to pojde strasne som chcela kojit a prve dva mesiace sa nam ozaj darilo no potom 0 bodov a skoncili sme.teraz sa nebudem uz tolko stresovat a hadam to pojde lepsie.a dam na svoj instinkt nie ako pri simovi kazdy radil nieco ine a tak to aj dopadlo
@lalia87 aj ja som sa bála ze ma bude zapekat,ale moc nie ale zato tmavé je ...ma riadne graaady 😁
Ja si potom pomáham vlhčenými utierkami lebo inak mam boľavú ritku 😂😂😂😁😁😁😁
@majkavid mne vraveli sestričky:,,joooj ta vy teda kojiť nebudete pani zlata, doniesli mi klobucik, ja som sa tak nasrala, a bezproblemu som odkojila. Mlieka som mala na rozdávanie po sekcii hneď na druhý deň. Žiadne klobuciky som nepouzivala, malé si bradavku,,vytiahne,, môžeš si zo začiatku pomôcť odsavackou, vytiahnuť" ju
Aj ja musim brat zelezo. Rano aj vecer. Zapeka ma a stolica uplne cierna. A samozrejme, ze uz sa aj zlata zila zase ukazala 🙄 Dnes som upiekla kolac, v recepte vyzeral fantasticky, ale co ja viem v reali nic moc 😎 A dnes som urobila vianocnu vyzdobu, ale stromcek az okolo Mikulasa niekedy. Ked som muzovi povedala, ze na Mikulasa robime stromcek, tak to ste mali vidiet ten pohlad 😨
@sandri praveze to su take.polohy,kde nijako dieta neodpojis,ale si.ho inak prehodis a ze zapaly bradaviek a bolesti vznikaju prave kvoli.tomu,ze sa.nemenia.polohy a dieta taha len predne.mlieko a.na.bokoch a vzadu.to mlieko.ostava. kazdy nech robi ako chce,podla mna sa.na tych kurzoch daju vychytat kadejake veci,ktore mozu,aj nemusia dopomoct. A co sa tyka.masti. popraskane sa nema.mastit lebo to bude stale mokvat a ked tak,tak utriet mokrym.tamponom a z mliecka tam dat par kvapiek a nechat vsiaknut. Ale pisem,kazdy podla seba,ja mam aspon dalsie obzory ako by sa.to.mohlo dat a nie.len jeden.
@lalia87 ja som musela striedat polohy pri kojeni inak bol maly nespokojny a netahal...ale my sme sa extra trapili- male bradavky+predcasniatko s malou pusou...pokazde klobuciky a trapili sme sa a potom dokrmovali striekackou vo dne v noci...ocakavam nieco podobne aj teraz ale som uz vyzbrojena cajmi, klobucikmi a budem odsavat ako diva kolko budem vladat aby bolo dost mliecka🙂

@verunqha23 daj vediet ako si dopadla dnes na vizite ja uz cakam na poradni a o osmej idem dokimu.som nepokojna vzdy ked takto cakam kym mi nepovie ze je vsetko oki