icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

lalia87
1. dec 2016

@kwr ja tiez by som chcela velmi kojit a urobim pre to maximum. Doteraz som bola v tom,ze jedna zakl.poloha je na kojenie a to je vsetko,ale vcera som sa dozvedela,ze su teda viacere "zony" v prsniku z ktorych treba to mlieko vysat inak tam bude ostavat a zapali sa prsnik. Aj nas ucila techniky,co treba urobit s prsnikmi pre kojenim a nie len vybrat a dat prisat. Mozno z toho nic nevyuzijem ale som vdacna za taketo kadejake rady o ktorych som nikdy nepocula. A kedze chcem kojit,vdaka tymto vylepsovakom chcem poskusat vsetko mozne,len to nechcem hned po dvoch tyz.vzdat ze to nejde..mas aj nejake vitaminy? Ja mam senovku a benedikt,tak som zvedava a caj kojaci.

kwr
1. dec 2016

@lalia87 mja mam iba dva caje na kojenie ale neznasam aniz a fenikel tak neviem kolko z nich vypijem;)
Vitaminy neberiem ani som nebrala toto tehu okrem kys.listovej na zaciatku. Pri Ozzym som skusila dost drahe britske ale bolo mi z nich blbo.
Ja napriek mojmu veku a vahe som zdrava ako kon cize zatial vitaminy nezvazujem, mne pomohla pri kojeni maminina domaca strava, hlavne polievky;)
Ale prrd kojenim som vacsinou vypila velky pohar mlieka, a to mi pomohlo. Tak som kojila a prikrmovala asi 3 mesiace a najviac sa mi osvedcila poloha ked som mala maleho tak 'pod kridlom' 🙂

lalia87
1. dec 2016

@kwr ja som brala kys.list.tiez mozno tri mes.aj to nie pravidelne,skor nebrala ako brala kedze som len grckala 🙂 tu senovku a benedikt zacnem az v porodnici davat,to je na mlieko,uvidim,sesterke to vraj dost pomahalo. Na caje som zvedava ako budu chutit 😀 maminina dom.strava je najlepsi vitamin na vsetko 🙂

kwr
1. dec 2016

@lalia87 veru a planujem.ked sa zacne sporodnievat prileti sestra a potom sa vystrieda s maminkou lebo.my sme tu sami v zahranici🙂
Este ma.napadlo ze som.zabudla spomenut homeopatika na kojenie co budem.asi brat...
Senovka a benedikt si.normalne kupujes navazene bylinky alebo su niekde spolu v caji?

lalia87
1. dec 2016

@kwr taketo mam. Vela vela si ich ale treba davat,neviem ci nie aj 3x denne po dve tabl.z kazdeho,takze sa to bude rychlo minat 🙂 tie homeopatika mi uz spominala jedna mamicka,len som zabudla nazov. A este aj ten hroznovy must od matysaka alebo vinea ze je dobra.

buchta666
1. dec 2016

@majkavid ja som mala pri prvom tento problem, tak som teraz kupila vytahovacku - formovac prsnych bradaviek (http://www.brendon.sk/Products/Details/63974) a budem v predstihu kremovat a formovat bradavky. Nam klobuciky nevyhovovali.

aandreja
1. dec 2016

Ahojte baby tak aj ja sa postazujem ☹ uz tri dni sa citim ako nafuknuty slonik.. krce

aandreja
1. dec 2016

Krce

aandreja
1. dec 2016

Prepacte blbne mi telefon 😀 len teda ze krce v brusku vyrazajuce do chrbta.. Spanok uz ani neviemm co je a vcera mi ubehla voda asi tak pol deci.. A dnes u gyndosa ze zapal.. Tak som nafasovala kremik ale maly je vraj ok tak aspon to ma tesi .. Sak my uz dako vydrzime 🙂

fronili
1. dec 2016

@aandreja hlavne ze je malinky v poriadku ale davaj na seba pozor a oddychuj.ja sa celkom este vyspim aj napriek cikaniu v noci ale tiez ma trapia krce a bolest bedrovych klbov vyraza to do nôh.lepsie to snami uz asi nebude kym sa drobci nenarodia😊

aandreja
1. dec 2016

@fronili najhorsie ze ja som normalne velmi aktivny clovek a vianoce su moje oblubene obdobie.. Zboznujem domace ozdoby pecenie a aj vianocne upratovanie a teraz vobec nevladzem.. V nedelu som zrobila svietnik a 3,5 zvonceka a vecer take tvrde brucho ze by som na nom mohla krajat.. ☹ ale hej secky si na seba musime pozor davat! Aspon tie vianoce vydrzat este ako kindervajicka!

zuzanadringus
1. dec 2016

@lalia87
@kwr
Ja som pri prvom mala tiez problem s bradavkami. Pouzivala som aj klobuciky, masticky a vytahovace bradaviek a nic... maly sa nevedel prisat a mna to bolelo, potom mi isla z bradaviek aj krv.... teraz mam aj tu pumpicku od lansinoh na vytahovanie bradaviek (uz som to tu raz pisala) no bojim sa ju pouzivat, lebo mi pri jej pouzivani strieka az tak, ze by som mohla zacat plnit sacky na mlieko uz teraz 😂😂 ale jednoznacne beriem do porodnice odsavacku a k nej aj sacky na materske mlieko.. vtedy mi kazali vsetko odsate mlieko vylievat do umyvadla, ziadna flaska ani nic... ale teraz to mlieko supnem do chladnicky a ked pride manzel, tak to mlieko bude pekne brat domov do mraznicky, aby som mala v zasobe ked nastane utlm mliecka po 600nedeli...

sandri
1. dec 2016

@zuzanadringus vylievat odsate mlieko do umyvadla?! Uff, to kde?! To je nehoraznost! Ja som pri prvorodenom na zaciatku bola stastna za kazdy odsaty ml a davala som to malemu cez striekacku.

kwr
1. dec 2016

@sandri ja to iste- islo to hrozne pomaly a bola som frustrovana, kazdu kvapku som.poctivo.odkladala a cez striekacku ho dokrmovala. Ale ja som 24 hod po porode uz bola.doma.cize sama sebe panou...aj ked tentoraz si planujem zavolat laktacnu domov nech mam.co.najvacsiu sancu vylucne kojit...

zuzanadringus
1. dec 2016

@sandri ved to sa zdalo aj mne divne a smutne, ze ho mam len tak vyliat do umyvadla... miestami mi bolo do placu, ze ja ho mam tolko a toto s nim musim robit.. rodila som v KE v starej nemocnici... tam je to tak, ze podporuju klasicke dojcenie... ani cumel som mu nemohla dat ked plakal, lebo z

zuzanadringus
1. dec 2016

@sandri lebo ze potom sa nebude vediet prisat na prsnik... no jemu sa to nepodarilo za ten cas co som mala tolko mlieka vobec...

sandri
2. dec 2016

@zuzanadringus to je hrozny pristup ☹ ja som dlhych 8 tyzdnov bojovala o kazdu kvapku, kym sa to spustilo. A aj potom som musela vzdy pred spanim dokrmit jednou davkou UM, lebo prsia boli prazdne... ale kojila som nakoniec 14 mesiacov 🙂 ked sme presli na prve prikrmy, uz to bola pohoda, to uz potom stacili len tie a moje mlieko a UM som mohla uplne vylucit. Urcite si zavolan donov laktacnu, mna zachranila. Bez nej by som nekojila.

weroneeka
2. dec 2016

@lalia87 Mohla by si prosim spisat aspon take nejake zaklady, ktore by tam mohli pomoct? 🙂 Hodilo by sa nam to viacerym 🙂

nikolienkaa
2. dec 2016

@jetotu
Uz ti došiel balónik. ?
Včera som si bola kúpiť gél no mne to nejde ani s tým :(

lalia87
2. dec 2016

@weroneeka napisem ti do ip a odfotim z brozury

veronikapodolska
2. dec 2016

Ach baby už aj ja som prechladnutá ako pes :( tie čo to už máte za sebou čo vám pomohlo, čo môžme ? a hlavne môžme aj nejaké kvapky do nosa, lebo všade mi hovoria že nie a roztok s morskou solou mi nepomáha veľmi :(
ďakujem vám vopred za rady 🙂

sandri
2. dec 2016

@veronikapodolska dokopy nemozes nic. Jedny cmulacie cukriky (v lekarni ti povedia ktore) a vela vitaminu C. Inak po vela caju a snaz sa to vylezat. Ja som si na noc davala do nosa vibrocil- nemalo by sa to, ale ja som vobec nevedela dychat ani jednou dierkou. A hlavne vacsina tychto liekov sa nesmie preto, lebo nemaju klinicke testy s tehotnymi a nie preto, ze by skodili. Ved ktora tehotna by na sebe nechala testovat lieky?

veronikapodolska
2. dec 2016

@sandri oki dakujem za rady, no dnes som posledný deń v práci idem skôr na MD, tak od zajtra budem ležať a piť hektolitre čaju 🙂 a presne v noci neviem ani ja dýchať, tak to serem si streknem aj ja niečo ved si nemyslím že to nejako ohrozí dieťa

nikolienkaa
2. dec 2016

@veronikapodolska mne ta morská tiež nepomáha používam otrivin ja mam nonstop zapchaty bez neho by som uz bola zadusena,aj do pôrodnice mam nachystané

nikolienkaa
2. dec 2016

@veronikapodolska a na hrdlo najlepšie su propolki majú troje s rôznymi príchuťami
A paralen ak ta boli hlava alebo teplota ten sa moze
Zaberá to
Prajem skóre uzdravenie 👌

fronili
2. dec 2016

@aandreja kraaasne mas talent 😍aj ja rada chystam na vianoce.vcera mi bolo cely den po poradni zvlastne tvrdlo brucho a poslickovia aj v noci.Dnes zom 32 tt tak musim davat pozor este.nech sa to nespusti skor.
@sandri u nas v nemocke dokonca kex maju mamicky vela mlieka odsavaju a odovzdavaju na novorodenencke kde to davaju babatkam.
@veronikapodolska na kasel mi pomohol velmi stodal sirup a okrem toho paralen nakolko som bola uplne chora a na nadchu ozaj nemozes nic len solny roztok a ten ani mne nezaberal.skus sa nadparovat nad slanou vodou alebo nad bilinkami ale neviem ktore bilinky.mne zabral aj domaci sirup s cibule a medu 🖒

fronili
2. dec 2016

@veronikapodolska ale este som zabudla nkolko sa mi nedalo vobec dychat dala som si do nosa simcove decke kvapky ale iba raz.trosku zabralo😅

sandri
2. dec 2016

Ked sme pri tych chorobach, ja uz niekolko tyzdnov bojujem s nejakou formou tehotenskej nadchy alebo alergie. Inak si neviem vysvetlit, co by to mohlo byt. Neustale mam upchatu jednu nosnu dierku, rano mam totalne opuchnute oci a muz sa mi smeje, ze v noci strasne chrapem - a to spavam na boku! Dnes som si prvy raz dala sprej do nosa, co mi na to dala lekarka, vraj mozem aj v tehotenstve, tak snad to pomoze.

veronikapodolska
2. dec 2016

@fronili dakujem za rady, presne som sa v lekárni pýtala že to nemôžem do nosa ani tie kvapky s najnižšou koncentráciou pre deti do 6 rokov, a povedali že nie, no nechápem, ale dám si lebo v noci to je hrôza :(

nikolienkaa
2. dec 2016

@sandri ja v posledných mesiacoch chrapem uz aj dole bruchom 😂 Muž ešteže máva často aj nočné alebo sem tam ide spať do obývačky 😁