icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

zuzuk22
5. dec 2016

@lalia87 ee nemam to tamnapisane mam to prazdne asi zabudol neviem. Ale aj s olim sa mi zda ze som si to sama vypisala ze od kedy chcem ist. Teoretycky by sommohla asi hociktory den tych 6 az 8 tyzdnov pred terminom nie ?

zuzuk22
5. dec 2016

@nikolienkaa cize mozem si dat od 12.12. Ked mam termin 23.1 ?

nikolienkaa
5. dec 2016

@zuzuk22 áno presne ;)
Ja mam termín 1.1. Tak materská od 20.11.
8tyzdnov pred termínom sa moze na materskú a 6tyzdnov sa uz musí

zuzuk22
5. dec 2016

@nikolienkaa dakujem 🙂

majaon
5. dec 2016

@zuzuk22 ano,presne 12.12. to vychadza,ja mam TP taky isty ako ty,mne to vypisala sestricka a poslala som to rovno do prace,odtial to oni poslu na socialku a mne pride len vyrozumenie o MD a tiez dufam,ze bude vyssia ako pri malom 😉

veronikapodolska
5. dec 2016

uf ja už od dnes konečne na MD, ale išla som skôr, lebo pôvodný termin mam 29.1 a najnovšie 25.1, tak idem čo to pochystať, lebo nemám vôbec nič a už som bola celkom v strese ako som vás tu čítala čo už všetko máte 🙂

zuzuk22
5. dec 2016

@majaon dakujem tak si tam napisem 12.12 🙂 takze asi aj ja to musim do prace zaniest a oni to potom poslu do socialky. Pojdem sa spytat do roboty 🙂

zuzuk22
5. dec 2016

@majaon lebo ak si dobre pamatam s olim som sla namatersku 8 tyzdnov pred terminom lebo som este pracovala a uz toho bolo dost v lidli na mna a to bolo 8.11 .2013 a termin som mala aj som porodila 27.12. A teraz mam termin 23.1. A na materaku idem od 12.12.
Tak nevidm zato ci sa este zmestim na tu vyssiu materaku ked som s olim na rodicaku do konca roka.

majaon
5. dec 2016

@zuzuk22 fuuuu,no neviem ako to presne je,ja som tiez na rodicaku,ale az do februara,no ten sa mi zrusi a bude len materska od datumu nastupu,cize toho 12.12.,tak to chapem ja...asi aj tebe sa to tak bude ratat,nie? no som sama zvedava,skoda len,ze ta materska nevysla o mesiac skor,bolo by viac peniazkov na Vianoce 😀

zuzuk22
5. dec 2016

@majaon no som zvedava teda ak ja 🙂 ale ty budes mat urcite vyssiu podla mna 🙂

aniko_h
5. dec 2016

@zuzuk22 je to 12.12. presne 6 tyzdnov od povodneho terminu porodu. Inak kludne mozes zavolat do socialnej poistovne a povedia Ti ako a s coho sa vyrata tvoja materska. Ja som tam tiez dnes volala kedze som nevedela ako mam postupovat. Lebo ja som aj zamestnana a okrem toho som aj zivnostnicka. Tak som nevedela ako to mam s materskou :D A tam na tej infolinke vsetko pekne vysvetlila pani.

zuzuk22
5. dec 2016

@aniko_h a mozem si tam dat aj tych 8 tyzdnov este spetne datum ci uz nie ? A dakujem 🙂

aniko_h
5. dec 2016

@zuzuk22 ak dobre viem tak 8 tyzdnov sa dava ak by si bola na rizikovom inak tych 6 tyzdnov.

aniko_h
5. dec 2016

Inak aj ja som bola dnes na poradni. Robili mi kontrolny ster kvoli tomu e coli tak o tyzden mam dalsiu poradnu a aj velky ultrazvuk. Malinka sa mi pretocila v brusku ale len chrbatikom, takze hlavickou ostala otocena dole. to uz dufam, ze sa nezmeni. A od 8.12. nastupujem na matersku. Akurat som dohodnuta v praci, ze este do 21. pridem aj tak. Peniazky sa zidu a kym vladzem tak sem budem chodit. Sefinko povedal, ze hned jak sa na to nebudem citit aby som prisla mam len zavolat a ostavam doma. Ale ked ja by som sa doma unudila. Moj chlap mi nic nedovoli robit, tak som aspon vianocne pecivo zacala vcera piect a este dnes a zajtra nieco popeciem. A poriadok, ze on bude robit. Zevraj aj tak to kazdy rok robim ja a on mi pomaha pomenej tak tento rok to on spravi. Priznam sa, ze som aj rada. Lebo si neviem predstavit, ze by som sa nadrapovala na stolicke a umyvala okna a pod.

zuzuk22
5. dec 2016

@aniko_h no neviem teda ale s olim som nebola na rizikovom ale kedze som mala dost narocnu pracu tak som sla 8 tyzdnov pred a v pohode

aniko_h
5. dec 2016

@zuzuk22 len podla mna vtedy kedze si mala narocnu pracu tak ta to uz mohlo ohrozit a preto Ti lekar vypisal skor tu matersku. Ale teraz si doma na materskej tak neviem ako by sa to odvovodnilo, hlavne ked si nemala nejake zdravotne problemy pocas tehotenstva.

buchta666
5. dec 2016

@zuzuk22 mozes, ja mam tak isto, termin 23.01.17 a odchod na matersku 12.12.16 a ked si das 8 tyzdnov miesto 6-tich prides o dva tyzdne rodicovskeho

zuzuk22
5. dec 2016

@buchta666 dakujem . necham si to teda na toho 12.12 🙂

elisebah91
5. dec 2016

Tak baby, sme s drobcom už doma....teším sa, na izbe sme boli dobrá partia tehuliek v podonom týždni, ale doma je doma. Síce mi tak prísne povedali že ešte týžden vydržať viac ležať ako sediet a potom už môžem ísť kedy si drobec povie. Bude to pre mna ťažké nič nerobiť. V nemocnici je to iné, tam je posrarané, ale tu? No nič, manžel ma bude musieť držať ako rukojemníka postele.

zuzuk22
5. dec 2016

Dnes 33+1 😝

zuzuk22
5. dec 2016

@elisebah91 super 🙂 teším sa s tebou 🙂 no nejako to budes musieť zvládnuť este nic nerobiť 🙂

aniko_h
5. dec 2016

Babyyy dnes mi prislo 🙂 tesiiiim sa jak male decko 🙂

kwr
5. dec 2016

@elisebah91 super tesim sa! Tyzden uz nejako das, a muz urcite chvilu vydrzi a postara sa🙂 ja osobne by som prijala par dni oddychu ale pri Ozzym nehrozi;)

lenkavalkova
5. dec 2016

Baby druhy den ma priserne boli hlava, nevidim ani na oci. Od vcera si hovorim, ze vydrzim, ale uz som hotova, ani v noci som nespala. Mozem si dat Paralen? Ci by ste radsej pretrpeli...zas ani neviem, ci by mi zabral, tak stale vaham. Ale uz mi az v usiach pisti, oci slzia, toci sa mi v hlave...

nikolienkaa
5. dec 2016

@lenkavalkova kľudne si daj paralen a snáď ti to rychlo prejde 🙂

sandri
5. dec 2016

@lenkavalkova paralen mozes, netrap sa a daj si ho.

lenkavalkova
5. dec 2016

Dakujem, dala som, uz len dufat, ze zaberie...lebo pred tehu mi nezaberal...

monikapaal
5. dec 2016

Neviete či sa na Slovensku platí niečo extra v pripade kardiotokografického záznamu oziev plodu?Dnes som musela zacvakať 10,50 eur a budúci týždeň detto.Nestačí že mi zamestnávateľ odvádza zo mzdy mesačne 250 eur ( a to nerobím v bani ale v kancelárii ) ešte aj v štátnej nemocnici plať ! Ja neviem aké sú pomery v Slovenskom zdravotníctve ale bud'te rady že ste kde ste a že aj pôrod odbavíte nejakým náhrdelníkom ,tu to bude min 1500 eur do obálky o privátnych klinikách v Grécku radšej pomlčím 😒 sorry musela som sa posťazovať 😠

jetotu
5. dec 2016

Baby, papier na druhú materskú somdala šéfovi. Treba mi ísť rušiť rodinný príspevok co mam na Zoju? Alebo co mam ja ešte urobiť?

veronikanellka171
5. dec 2016

Nechcem byt nechutna dufam ze vam to nevadi.. toto som si teraz uzrela.. nic ma neboli nepali, moze byt sa sa telo cisti co som si davala pred dvoma tyzdnami tu masticku do vnutra alebo nieco ine? Vo stvrtok mam poradnu