Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@nikolienkaa cize mozem si dat od 12.12. Ked mam termin 23.1 ?
@zuzuk22 áno presne ;)
Ja mam termín 1.1. Tak materská od 20.11.
8tyzdnov pred termínom sa moze na materskú a 6tyzdnov sa uz musí
@nikolienkaa dakujem 🙂
uf ja už od dnes konečne na MD, ale išla som skôr, lebo pôvodný termin mam 29.1 a najnovšie 25.1, tak idem čo to pochystať, lebo nemám vôbec nič a už som bola celkom v strese ako som vás tu čítala čo už všetko máte 🙂
@majaon lebo ak si dobre pamatam s olim som sla namatersku 8 tyzdnov pred terminom lebo som este pracovala a uz toho bolo dost v lidli na mna a to bolo 8.11 .2013 a termin som mala aj som porodila 27.12. A teraz mam termin 23.1. A na materaku idem od 12.12.
Tak nevidm zato ci sa este zmestim na tu vyssiu materaku ked som s olim na rodicaku do konca roka.
@zuzuk22 fuuuu,no neviem ako to presne je,ja som tiez na rodicaku,ale az do februara,no ten sa mi zrusi a bude len materska od datumu nastupu,cize toho 12.12.,tak to chapem ja...asi aj tebe sa to tak bude ratat,nie? no som sama zvedava,skoda len,ze ta materska nevysla o mesiac skor,bolo by viac peniazkov na Vianoce 😀
@zuzuk22 je to 12.12. presne 6 tyzdnov od povodneho terminu porodu. Inak kludne mozes zavolat do socialnej poistovne a povedia Ti ako a s coho sa vyrata tvoja materska. Ja som tam tiez dnes volala kedze som nevedela ako mam postupovat. Lebo ja som aj zamestnana a okrem toho som aj zivnostnicka. Tak som nevedela ako to mam s materskou :D A tam na tej infolinke vsetko pekne vysvetlila pani.
Inak aj ja som bola dnes na poradni. Robili mi kontrolny ster kvoli tomu e coli tak o tyzden mam dalsiu poradnu a aj velky ultrazvuk. Malinka sa mi pretocila v brusku ale len chrbatikom, takze hlavickou ostala otocena dole. to uz dufam, ze sa nezmeni. A od 8.12. nastupujem na matersku. Akurat som dohodnuta v praci, ze este do 21. pridem aj tak. Peniazky sa zidu a kym vladzem tak sem budem chodit. Sefinko povedal, ze hned jak sa na to nebudem citit aby som prisla mam len zavolat a ostavam doma. Ale ked ja by som sa doma unudila. Moj chlap mi nic nedovoli robit, tak som aspon vianocne pecivo zacala vcera piect a este dnes a zajtra nieco popeciem. A poriadok, ze on bude robit. Zevraj aj tak to kazdy rok robim ja a on mi pomaha pomenej tak tento rok to on spravi. Priznam sa, ze som aj rada. Lebo si neviem predstavit, ze by som sa nadrapovala na stolicke a umyvala okna a pod.
Tak baby, sme s drobcom už doma....teším sa, na izbe sme boli dobrá partia tehuliek v podonom týždni, ale doma je doma. Síce mi tak prísne povedali že ešte týžden vydržať viac ležať ako sediet a potom už môžem ísť kedy si drobec povie. Bude to pre mna ťažké nič nerobiť. V nemocnici je to iné, tam je posrarané, ale tu? No nič, manžel ma bude musieť držať ako rukojemníka postele.
@elisebah91 super 🙂 teším sa s tebou 🙂 no nejako to budes musieť zvládnuť este nic nerobiť 🙂
@elisebah91 super tesim sa! Tyzden uz nejako das, a muz urcite chvilu vydrzi a postara sa🙂 ja osobne by som prijala par dni oddychu ale pri Ozzym nehrozi;)
Baby druhy den ma priserne boli hlava, nevidim ani na oci. Od vcera si hovorim, ze vydrzim, ale uz som hotova, ani v noci som nespala. Mozem si dat Paralen? Ci by ste radsej pretrpeli...zas ani neviem, ci by mi zabral, tak stale vaham. Ale uz mi az v usiach pisti, oci slzia, toci sa mi v hlave...
@lenkavalkova kľudne si daj paralen a snáď ti to rychlo prejde 🙂
@lenkavalkova paralen mozes, netrap sa a daj si ho.
Dakujem, dala som, uz len dufat, ze zaberie...lebo pred tehu mi nezaberal...
Neviete či sa na Slovensku platí niečo extra v pripade kardiotokografického záznamu oziev plodu?Dnes som musela zacvakať 10,50 eur a budúci týždeň detto.Nestačí že mi zamestnávateľ odvádza zo mzdy mesačne 250 eur ( a to nerobím v bani ale v kancelárii ) ešte aj v štátnej nemocnici plať ! Ja neviem aké sú pomery v Slovenskom zdravotníctve ale bud'te rady že ste kde ste a že aj pôrod odbavíte nejakým náhrdelníkom ,tu to bude min 1500 eur do obálky o privátnych klinikách v Grécku radšej pomlčím 😒 sorry musela som sa posťazovať 😠
Baby, papier na druhú materskú somdala šéfovi. Treba mi ísť rušiť rodinný príspevok co mam na Zoju? Alebo co mam ja ešte urobiť?

@lalia87 ee nemam to tamnapisane mam to prazdne asi zabudol neviem. Ale aj s olim sa mi zda ze som si to sama vypisala ze od kedy chcem ist. Teoretycky by sommohla asi hociktory den tych 6 az 8 tyzdnov pred terminom nie ?