icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

ddka
15. mar 2016

@kvikina087 ahoj, budem kupovať, odporučenú mám nanny, ale myslím, že to je asi za jedno, fungujú na rovnakom princípe.

kleopatra114
15. mar 2016

Ahojte , nájde sa tu nejaká maminka-čakateľka, ktorá sa chystá rodiť do Bánoviec a má termín približne 10.jún ?

nelly0212
15. mar 2016

@lubica285 ja som ho kúpila v predajni 4mama & baby, majú aj eshop 😉 inak, vyskúšaj suché teplo, ale nepreháňaj to s ním, aby ti nebolo horšie.. keď si doma (aj ja už som), nemáš problém so spánkom? Ja večer normálne zaspím, potom sa zobudím (lebo musím ísť na wc) a také 3-4 hodiny nemôžem zaspať ☹ ráno potom dospávam, aby som mohla cez deň fungovať...

lilian23
15. mar 2016

@nelly0212 ahoj. ja som na tom so spánkom úplne rovnako. Tiež v noci niekoľkokrát idem na wc, ale už keď idem tak nad ránom(okolo 4.00) tak už nezaspím sa som hore.. :/ a tiež ma už asi týždeň trápia mierne bolesti v slabinách(ako keby svalovica) a bolesti krížov, keď niečo dlhšie doma robím, alebo upratujem..

kvikina087
15. mar 2016

@kleopatra114 Ahoj, ja mám termín 12teho. Malinký je väčší tak možno budem rodiť o niečo skôr a chystám sa do Bánoviec. :D Tak sa možno stretneme :D

kleopatra114
15. mar 2016

@kvikina087 dohodnute, budeme mat party na izbe 🙂

lubica285
15. mar 2016

@nelly0212 vecer mam problem, kym si najdem polohu na spanie. Velakrat sa v noci stane, ze ked sa otacam na druhy bok sa preberiem a trva kym zas zaspim. A rano pravidelne okolo siestej do siedmej sa mi spat neda a potom zaspim do deviatej.

nelly0212
15. mar 2016

@lilian23 a skúšala si niečo, čo by ťa znova uspalo? Ja som už skúšala homeopatický Sedatif, nič. Dala som si ku hlave plyšáka naplneného levanduľou, efekt žiadny. Dychové cvičenia nefungujú... Ja bývam pravidelne hore od takej jednej, túto noc som si pustila tv a zaspala som do hodiny, čo je úspech. Nehovorím o tom, že ak som dlhšie hore, som smädná, potom už aj hladná. Ale to sa maximálne napijem vody, nechcem sa naučiť na nočné jedenie... Rozmýšľam nad tým, že by som si kvôli príprave na pôrod našla homeopata, tak by mi možno pomohol aj s tou nespavosťou... Má tu niekto skúsenosti s pôrodom s homeopatikami?

nelly0212
15. mar 2016

@lubica285 ja práveže večer ľahnem a som do 5 sekúnd spím. Manžel mi kúpil taký veľký vankúš na spanie a z neho si robím hniezdo, mám ho okolo celej hlavy aj po bokoch, takže sa môžem všelijak vypodložiť a to je super. Len v noci keď sa zobudím, tak nepomáha nič... A tie rána sme na tom asi rovnako... ☹

lubica285
15. mar 2016

@nelly0212 ja som si namiesto vankusa dala deku taku hrubsiu. Zabrani mi prevalit sa 😁 a ked sa stale otacam, tak citim ako sa aj malicky hybe 🙂 a nesmut 🙂 sice je pravda, ze ked si este mozme pospat, tak sa moc neda. Ale zachvilku budeme mat o zabavu postarane. 🙂 tak aspon poobede si skus lahnut 🙂 ja poobede v pohode zaspim. Este lepsie ako vecer

nelly0212
15. mar 2016

@lubica285 odkedy ma seklo v krížoch, tak spím s tým mega vankúšom, aj s dekou okolo pásu, takže som ako taký snehuliak 🙂 ja sa skôr toho bojím, že malá si podľa mňa teraz vytvorí zlý spánkový režim. Alebo sa bojím zbytočne? Pretože teraz je to tak, že kým sa hýbem a spím, tak spinká, ale keď len tak ležím, tak si kopká a vrtí sa...

lubica285
15. mar 2016

@nelly0212 ja myslim, ze to je uplne jedno. Mamina bola so sestrou pocas tehotenstva doma pre zdrav.problemy, poobede nespavala a sestra mala prehodeny rezim tri mesiace. Nechcela v noci spavat.

lilian23
15. mar 2016

@nelly0212 Vies co neskusam ziadne vylepsovaky na nespavost..proste to asi k tomu patri. Tiez to dohanam pocas dna..ale su noci kedy prespim az do rana..tiez mam ten kojaci vankus a vypodlozim si cele telo aby mi bolo pohodlne..a maly sa mi tiez velmi vela hybe aj v noci..ale nemyslim si ze by to malo vplyv na jeho rezik uz ked bude na svete..to az potom si vytvori svoj rezim spanku a bdenia..aspon podla mna

nelly0212
15. mar 2016

@lubica285 , @lilian23 dobre baby, verím vám a budem dúfať, že režim si bábätko vytvorí samé až keď sa narodí. Vidím, že aj tú nespavosť veľmi neriešite a to je asi aj dobre 🙂 ja sa len cítim dosť unavená, keď súvisle prespím tak 3, max. 4 hodiny. Kým som chodila do práce (to som bývala úplne vyčerpaná a unavená), nemala som problém zaspať kedykoľvek a kdekoľvek. Spánok milujem, je to môj najväčší relax, preto mi taký prerušovaný spánok nestačí.

lubica285
15. mar 2016

@nelly0212 ja som bola zo zaciatku viac vycerpana. Vstavala som na rehabilitacie a na obed som zalahla. Urcite si rezim vytvori 🙂

kvikina087
15. mar 2016

@kleopatra114 ako ďaleko to máš do pôrodnice?

kleopatra114
15. mar 2016

@kvikina087 cca 40 min cesty cez machnac, ale verim, ze muž si svihne, ked to príde...🙂som z Dubnice

kvikina087
15. mar 2016

@kleopatra114 no ja to mám ešte ďalej... na Googli ukazuje 49 min, ale taktiež sa spolieham, že priateľ to stíhne za 35 min. :D

kleopatra114
15. mar 2016

@kvikina087 a bola si už na obhliadke nemocnice ? preco si sa rozhodla pre BN a nie napr. TN ?

kvikina087
15. mar 2016

@kleopatra114 nie nebola som ale chystám sa 4.4.2016 ísť na pred pôrodnú prípravu aj s priateľom, práve dnes som tam volala. No som rozhodnutá tak na 99% za Bánovce a to 1% si nechávam pre TN. Keď som čítala skúsenosti mamičiek a ten prístup lekárov, tak sa mi to zdálo lepšie. Je mi jasné, že všade sú aj spokojné aj nespokojné mamičky, ale mám pocit, že v TN majú veľa rodičiek a možno o to horší prístup... Tak dúfam, že nebudem sklamaná z Bánoviec a všetko bude ok. A ty?

kleopatra114
15. mar 2016

@kvikina087 ja si tiez nechávam tych par percent pre TN, ze keby ma nieco prekvapilo a nestihla by som prist do BN.🙂 a verim , ze v Tn su odborníci, ale ja požadujem aj vela ľudskosti, a preto sa mi BN zdala vhodnejšia. Co sa tyka prípravy, tu uz mame za sebou u nas v meste. Do BN by som chcela ist uz len exkurziu do pôrodnice🙂

kvikina087
15. mar 2016

@kleopatra114 Tak máme to podobne :D No ja dúfam, že v rámci tej prípravy bude aj ta exkurzia... brala som to ako samozrejmosť, ale vlastne som sa na to neopýtala...

azurmanka1
16. mar 2016

Baby a je tu niekto ,kto plánuje rodiť v Tn?Ja som zo Starej Turej a rozhodovala som sa medzi Tn,Pn a Myjavou.Najviac sa prikláňam k Trenčínu. Ale čo počúvam recenzie, každý hovorí niečo iné,tak záleží asi nad jednotlivými situáciami 🙂.
Čo sa týka bolestí v krížoch už sa prejavuje aj u mňa a výstreluje mi do sedacích svalov Mala som to aj pri dcérke iprvej a dosť sa to stupňovalo s blížiacim sa termínom pôrodu. Ale zaujímavé je,že pri synovi som to nepociťovala. Začala som chodiť na tehotenskú jogu, je to úžasne , vrelo doporučujem 🙂

kucerawa
16. mar 2016

@azurmanka1 ahoj, ja som sice Zilincanka ale poznam vela mamiciek, co uprednostnili TN pred blizsou a dobre vybavenou Cadcou alebo Martinom (o Ziline nehovoriac), tak asi na tom nieco bude 🙂 vraj je tam uzasny primar - hovorila dula na predporodnej priprave - a ked mas dobreho doktora, vsetko ostatne je menej podstatne, ti ludia su najdolezitejsi 🙂

radqa
16. mar 2016

@azurmanka1 ahooj ja som prvú rodila v Tn, a u mna max spokojnost, mala bola za hodinku vonku doktora som mala mladeho zlatejo mileho a sestricky tiez boli super... Sestricky na novorodeneckom sa dali, nevyhoda bola ze kazdu chvilu tam bola ina ale da sa to tie 4.dni zniest.... Teraz sme sa presťahovali a mam bližšie Pn.. Na sono do Pn idem a uvidim ako ma to chyti podla toho budem utekat bud tam alebo tam😁😊

lilian23
16. mar 2016

beriete ešte nejaké vitamíny? Mne doktorka odporučila brať od začiatku tehotenstva prípravok Ladeevita. už som vybrala 2 celé balenia. Pred pár dňami mi došlo, tak neviem ši ešte kupovať, alebo už to nechať tak. vďaka

liduska12
16. mar 2016

@lilian23 ja som si na zaciatku davala kyselinu listovu a teraz si davam magnerot 🙂 ale to sa tiez bere iba do urciteho tyzdna, neviem ale presne ktoreho...musim sa opytat lekara potom. len si zisti ci babatko nerastie rychlejsie pri brani Ladeevita, aby si nemala tazsi porod potom 🙂

lilian23
16. mar 2016

@liduska12 uz to Ladeevita neberiem a ani uz asi nebudem brat. Tiez beriem Magnerot - doktorka mi ho odporucila, kvoli tomu ze sestra rodila pri Preklampsii, tak preventivne. Ale tiez sa jej musim spytat ze dokedy to mam brat. v piatok idem na poradnu tak zistim 🙂

paloma76
16. mar 2016

Ahojte, ja este užívam femibion. To beriem od 16 tt. Ked doberiem tuto krabičku, uz nebudem užívať nic. Ja sa bojim ze zase budem mat velke babo, lebo prve som mala 3900g a druhe 4250 g. A to boli dievčatá. Teraz to bude chlapček 😕 tak sa bojiiiiiim. Ak mi povedia ku konci tehotenstva , ze ma okolo 4000g, tak sa dam radsej seknut ( sekcia) .

maruskamolny
16. mar 2016

@kvikina087 ja som pri prvej dcérke používala snuza go-monitor dychu na plienku a bola som max spokojná,pri druhej dcérke budem tiež pouzivat