icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

kucerawa
5. apr 2016

@adrianita1 ja mam zarial termin urceny na 6.6. ale vo stvrtok idem na velke sono, tak uvidime, co doktor povie 🙂 zatial sa citim ok, pribrala som asi 7kg, ale to asi este pride, predsa len som len 32tt 🙂 cvicim len jogu raz do tyzdna a inak nic, je to bieda, este sedim v robote a akosi sa neviem dokopat k cviceniu doma. Poslickovia este nic, este ani nemam kedy nad porodom rozmyslat :D

Ma tu niektora termin okolo toho 6.6. v Ziline? Rozmyslam, co s porodom, ci risknut Zilinu alebo ist rovno do Cadce, aj ked za tych 8 tyzdnov sa moze este toho vela zmenit 🙂

kucerawa
5. apr 2016

@janusa112 Valentinku ma jedna kamoska, je to podla mna krasne meno ale samozrejme, cim viac ludi sa opytas na nazor, tym budes zmatenejsia ;) tak ako my :D
Zakazdym ked sa niekto opyta, ake meno mame vybrate a poviem mu tri, ktore mame pripravene, tak reakcia vzdy ina ("cooooo, Adamov je uz tolko, to nedavajte", "coooo, Hugo? ved to je meno pre papagaja", "Janko? tak to uz radsej ten Hugo" a tak podobne) :D
najlepsie nikomu nepovedat, v klude si vybrat sam a ak sa niekomu nejake meno s niekym spaja a nepaci sa mu, tak len verit, ze si zvykne a oblubi si to meno, lebo ho bude mat nejaky dalsi uzasny cloviecik 🙂

janusa112
5. apr 2016

@kucerawa Ja si tiež myslím, že je krásne. Inak keď sme ešte nevedeli, že to bude dievča, chceli sme tiež Huga 🙂

evidielko
5. apr 2016

Janusa112 z tych dvoch by som dala urcite Valentinku ;) drzim palce k spravnemu vyberu, ak take nieco existuje 🙂

filiatko
5. apr 2016

@kucerawa ja mam termin 10.6. A asi pojdem rodit do CA

kucerawa
5. apr 2016

@filiatko tak sa mozno aj stretneme, ak sa situacia v Ziline nezlepsi

filiatko
6. apr 2016

@kucerawa mozno ano ja som sice za ca hlavne to okolie ze je ine ako v za ale stale rozhodujem kam a neviem aky su lekari v ziline?situacia myslis vcom zlepsit?

kucerawa
6. apr 2016

@filiatko myslela som situaciu so sestrickami, nefungujuci nadstandard z dovodu nedostatku personalu...ale inak asi vyhrava ta CA aj vzhladom k lekarom, pristupu personalu a prostredia 🙂

janusa112
6. apr 2016

@evidielko Ja som za Valentínku (poprípade Anetku) , naši stále tú Karolínku a partner Kamilku - tak je to stále v štádiu vývoja 🙂 Inak ide tu niekto rodiť do Bánoviec nad Bebravou začiatkom júna?

kvikina087
6. apr 2016

@janusa112 ja idem do Bánoviec :D Termín mám zatiaľ sice 12.6.2016, ale bobeček je trošku väčší, tak možno aj skôr. :D

janusa112
6. apr 2016

@kvikina087 Ja mám termín 9.6 a moja je tiež väčšia (na poslednej poradni cca o týždeň) tak uvidíme 🙂

mala_dracica
6. apr 2016

@kucerawa ahojte dievcata, ja mam termin 7.-9.6. som zo ZA a rozhodujem sa tiez, ze kam. Mna zatial najiviac laka MT. Co sa tyka sestier v ZA, dnes v správach som pocula, ze sestry znova podpisali zmluvy...

lubica285
6. apr 2016

Ahojte. My sme boli vcera na utz. Maly je otoceny stale KP, bude to urcite chlapcek. Mala som zle vypocitany TP. Uz aj pri utz v 20tt aj teraz nam vyslo, ze tp je 13.6.budem rodit v MT. Stale verim, ze sa otoci hlavickou dole. Ma okolo 1460g. 🙂

mala_dracica
6. apr 2016

@lubica285 Ahoj Lubica. Mas v MT odporuceneho porodnika, ides si zazmluvnovat?

lubica285
6. apr 2016

@mala_dracica Nie nejdem. Uvidime, ako budem nakoniec rodit. Ak sa neotoci, tak pojdem cisarskym. A nechcem si zazmluvnit ziadneho dr. Necham tomu volny priebeh 🙂 a ty?

kucerawa
6. apr 2016

@mala_dracica zajtra idem na poradku, doktor mi bude robit velke sono, tak uvidime, co povie, aj k terminu (zatial 6.6.) aj k situacii v ZA, asi si necham poradit 🙂 zajtra poinfomujem, co povedal, MT je tiez dobra volba, vlastne je to asi jedno, ci MT alebo CA, takze smelo ;)
zazmluvnovat si doktora moze byt niekedy dvojsecna zbran, ak zena pride do porodnice a "jej doktor" tam nebude, moze sa sa stat, ze sa jej iny doktor ani nechyti, kedze "ved mate zazmluvneneho ineho..." ale nemusi to tak byt 🙂

adrianita1
autor
6. apr 2016

@kvikina087 Ahoj, aj ja chcem ist do Banoviec alebo do Trencina. Termin mam vsak az 29.06. 🙂 Ale nikdy clovek nevie, mozno to bude skor a streneme sa 🙂

kvikina087
6. apr 2016

@adrianita1 Jasné to nikdy nevieš. Ja som už dilemu uzavrela a ak pôjde všetko ako má tak pôjdem do Bánoviec.... a možno sa aj stretneme.... človek nikdy nevie :D

filiatko
6. apr 2016

@kucerawa nadstandart tam predsa uz funguje.ja stale neviem kam v cadci je to pekne ale zilina ma lepsie postaranie o novorodenca..tak neviem

filiatko
6. apr 2016

V com je vyhoda martin?ja som pocula aj to ze ked maju plno a pride zena z ineho nepstruaceho obvodu poslu ju tam.

kucerawa
6. apr 2016

@filiatko no bohuzial, to som pocula aj ja. nemam vlastne skusenosti, len z pocutia od duly z predporodneho kurzu a od znamej, ktora tam rodila, ale cisarskym. no, asi sa netreba do porodnice az tak ponahlat, treba pockat, kym nebudu kontrakcie castejsie a potom ta uz domov neposlu , neboj ;)

adrianita1
autor
12. apr 2016

Ahojte, prave tento týždeň majú tehotenske oblečenie v Lidli. Je fakt super, kupila som si 2x leginy a tie čierne šaty. ... Chcela som aj tričká ale už boli vypredané ... Ale oplatí sa ... A v HM ku maju 20% na detské oblečenie ... Tiež sa oplatí mrknut... Pekné tehulkovanie 😉

azurmanka1
12. apr 2016

@adrianita1 aj ja som si včera kúpila šaty tie pasikave v Lidli. A aj tričko a kojeneckú podprsenku .Za tie peniaze úplne super.U nás je to " najlepsie" s termínom pôrodu. Raz mi povie lekár ,že 27.6,potom 29.6 ,teraz už sa prikláňa 6.7.,co bol vlastne prvý termín podľa menštruácie. ..tak máme na výber 🙂

biba3131
12. apr 2016

Ahojte baby tie co ste mali zvyseny cukor a ste dostali na doma glukomer ako ste dopadli? U mna domace metania super najvysia hodnota aj po sladkom jedle 5.9 😊 dnes som bola na kontrolu a doktorka povedala ze hodnoty mam super ukazkove ale co my oni tam brali ktv tak my vyslo ze pankreas my produkuje menej inzulinu ako ny mal. Ci mate s tym niektora skusenost ci to je len v tehotenstve a potom sa to upravi alebo budem stale musiet uz drzat nejaku dietu?

kvikina087
12. apr 2016

@biba3131 Ahoj, ja tiež chodím na diabetológiu a meriam doma cukor. Tiež doktorka chválila, že hodnoty mám dobré, ale teda nie také ako ty... Väčšinou mám okolo 6,5 a niekedy po raňajkách nad 7. Ale povedala, že to je dobréé. Mne tam krv a ani nejaké testy zatial nerobili... tak dôvod neviem....

kvikina087
12. apr 2016

@biba3131 Ešte ma napadlo že to môže byť len dočasné, ked ti bábätko tlačí na pankreas tak inak pracuje...

biba3131
12. apr 2016

@kvikina087 tebe tam vóbec nebrali krv? A ješ aj sladké a cukor? Lebo ja cukor uz 2 roky nie ale ovocie jem aj teraz ked my zistili zvyseny nezvysivalo my hodnoty

tote
12. apr 2016

Som dosť nervna. Čo mám robiť.vsetko má nesmierne vytáča.este nejakých osem týždňov,aj sa bojím....ale ta nervozita, už neviem čo dalej

filiatko
13. apr 2016

@tote nie si sama mna tiez hoc co vytoci,ale neboj vsak o tych par tyzdnov mas drobca v rukach.strach ma velke oci,sa bojis porodu?

kvikina087
13. apr 2016

@biba3131 nie nebrali... :/ dali mi len ten glukomer, dietu a sledujú hodnoty. Nemala by som sladké nič, ale jem, aj jogurty aj čokoladu... len nie vela :D Aspon sa snažím.