Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
Ahojte, chcela som sa spýtať či z Vás má niekto skúsenosť z predpôrodným čajom... má vraj urýchliť druhú dobu pôrodnú...a zmierniť bolesti... volá sa novilis tilia a je to zmes bylín maliníka a jahodovníka, že odporúčajú piť od dokončeného 34tt.. užíval Vás niekto pri prvom tehu?alebo počuli ste o tom čaji niečo?
@maruskamolny ja pravidelne, ale ani trochu to nepomohlo, aspoň myslím podľa celého môjho priebehu 🙂
@masterton presne aj ja keď to sledujem, tak sa mi zdá , že teraz som akási "nemotornejsia " oproti prvým dvom tehotenstvam. Bude to asi vekom 🙂
Vcera som išla dcérke názorne ukazovať , ako sa skáče cez "kozu" na telesnej a som sa pozabudla.Reálne som vyskočila a tak som zhrmela na zem, no pobavila som sa sama na sebe , ale nebolo mi vsetko jedno. Aký dokáže byť človek blbec 😀
@masterton tak u mna este nic,sem tam ma dole pichne,ale mala som aj hnis v moci,takze to asi z toho,doktorka mi nic nedala,tak len vela pijem.ja mam este len prve,zienky normalne vas obdivujem,ze ste sa na toto dali aj druhykrat
A to som mala take plany,ze ked budem doma,co vsetko urobim a som rada,ze vstanem a zijem,zaciatok na nic,vracala som takmer 4 m,stred bol fajn a teraz zas na nic,no neviem,ci sa dam nahovorit na druhe 😀
@andrea1010 neboj, akonáhle budeš držať ten poklad v náručí, všetko toto nepríjemné bude v úzadí a budeš vďačná, že máš zdravé krásne dieťatko. Je to neopisatelny pocit. ..
Ja mam take uzasne tehotenstvo, ze by som take kazdemu dopriala 🙂 fakt takychyto tehotenstiev hocikolko :D
Na materskej som si sice uz pochystala veci pre babatko ale inak stale kdesi beham, navstevujem kamosky, chodim vsade pesi, z coho sa strasne tesim, ze sa konene trochu hybem a nesedim v kancli...no bodaj by aj porod bol taky ako cele tehotenstvo, ze ani neviem :D
Baby drzim palce, uz to mame za chvilku za sebou a mozeme sa tesit na prechadzky po slniecku a uz ziadna paliaca zaha a opuchnute nohy ;) drzim nam vsetkym palce a zelam vela energie!
@andrea1010 Tak ja už čakám tretie 😃
@andrea1010 To tak ako ja 😃 Každé rano si hovorím,že čo dnes všetko urobím a po raňajkách ma ta optimistická myšlienka prejde 😃
@azurmanka1 Aj keď sa človek sem tam pozabudne tak to naše bruško nam o tom pripomenie 😃😃 Som rada,že mam väčšie detí a nemusím ich "obskakovať"...keď treba tak one pomôžu mne😃💕
Aj moji drobca sa snažia, teraz ich mám oboch doma,lebo sú chorí a dcérka práve žehlí veci pre malú ☺
Idem robiť slivkove" gule" s makom.Vy čo dobré varíte k obedu?
@azurmanka1 Aj ja mam detí choré...včera to vyzeralo na črevnú virózu tak som ich nechala doma ...no je to lepšie 😊 Robím kurací vývar a prsia na smotane s cestovinou 😁
@jannullka1 ano?asi to je individualne, vsak?niekto spominal ze aj alchemilka je dobra na konci tehu...co si o tom myslis?
Neviem, s čajíkmi nemám skúsenosti. Ale určite je na tom niečo pravda.A používate niekto olej na masáž hrádze?
Na tie caje som sa pytala lekarky teda iba na malinovnik zevraj jeto dobre pit.aj ta masaz hradze je fajn ale pokual je predispozocia ze tkanivo nieje pruzne je to zbytocne.a od kedy je dobra ta masaz hradze.caj pit od 35tyzdna. A uzivate este magnezko ja uz s nim koncim iba do 36 tyzdna
@maruskamolny aj to som počula. Veď to môže trocha pomôcť, problém je, keď nastanú nejaké iné ťažkosti, kedy nič nepomôže len rýchly zákrok lekára. Ja som bola úplne super naladená, kľudná, no aj tak som sa otvárala veľmi dlho a pomaly.. A bolestivo. A priamo pri tlačení už bol problém asi aj v tom, že mám úzku panvu, aj nám po pôrode povedali,že som bola priúzka na neho.
@masterton presne, presne, ako ja chodím veľa stále, aj prácu som mala takú stále na nohách, ale už akosi nevládzem :D tak sa len pozriem, že veď ešte mám čas, urobím zajtra :D
aký máte názor na pás na bruško po pôrode?
@andrea1010 ... ja som ho mala pri malinkej a mám pocit, že pomáhal...aj keď kojením sa maternica pekne sťahovala, myslím, že aj ten pás mal niečo do seba....určite ak bude možné, tak sa ho chystám použiť aj teraz....
@jannullka1 a v tom budeš dávať bábo iba spať alebo aj do kočíka a tak?
@katka2904 ahoj prosim ta kde si ten pas kupila a zakolko cca? Lebo co som sa v jednej lekarni pytala tak 50€ (zda sa mi to celkom dost...)
@ddka tak prvý väčšinou v kočiari býval len dekou prikrytý, nie so zavinovačkou, zavinovačku mal len doma a v postieľke. Tak budem teraz tak používať ulitku. Len ju musím ešte objednať, aj tu na MK som videla nové, kus za 12 eur, alebo to boli 2 ks v balení, už neviem. Musím to kuknúť. a uvidím aj podľa toho, aký bude malý, ak bude bez toho zavinutia nespokojný v kočiari, tak ju budem aj tam používať.
@monika4991 ... Monika, je to značka CARRIWELL, treba si vybrať veľkosť podľa pásu pred otehotnením... je ho dostať na viacerých e - shopoch ... ja som ho objednala z obchodu v Prievidzi, no tam ho už v ponuke nemajú...ale v dobrej cene som ho našla tuna http://www.maderna.sk/stahovacie-pasy-a-nohavic...
@katka2904 ako si správne vybrať veľkosť pásu, nosila som M, pribrala som doteraz 11 kg, nemám ani tušenie,aké veľké bruško mi ostane, teraz mám vraj také normálne, nič strašné, aj keď sa cítim ako veľryba 😀
@andrea1010 ... Aďka, dole pri tej ponuke máš 2 veľkosti a pri nich celkom fajn rozmedzie pásu v cm ... ja som nosila 38/40 číslo, čo by na to tvoje M sedelo a doma mám pás S ... no musíš rátať, že budeš v tom stlačená, to nie je ako pás na nohaviciach 😉 ... a dokonca ja som to len doma nosila, vonku nie...
@katka2904 veď vonku ani nebudem, vraj máme mať horúce leto 😀 😀 😀 no myslím, že to by mohlo stačiť, skúsim objednať a uvidíme 🙂

@masterton a ja som si myslela ze som sama. Unava je u mna az velmi velmi vysoka a casta niekedy prelezim aj pol dna co nevladzem vobec nic robit. Kolena hroza bolest, spavam celkom v pohode zatial len ma zacina boliet v noci v podbrusku. Zaha zatial nepali vobec ale dva dni sa my vracaju tehotenske nevolnosti. 😊