icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

maruskamolny
3. jún 2016

@masterton dakujem si zlata, jasnee ze mozes 😉 a daj vediet ked bude princezna na svete, aby sme sa s tebou potesili 😎

masterton
3. jún 2016

@maruskamolny Ďakujem 😊 Určite dám vedieť....ale keď čítam o polohe KP a prirodzených pôrodoch tak nemám dobrý pocit 😩

maruskamolny
3. jún 2016

@masterton hlavne necitaj fora...to je individualne....bude tak ako ma byt...ja verim v Boha, tak sa spolieham ze to zariadi 😉 inak videla som deticky tvoje, su krasne, take mile a skromne vyzeraju byt 😉

masterton
4. jún 2016

@maruskamolny Ďakujem 😊 Snažím sa žeby deti vyrástli na dobrých ľudí 😃 Fora určite nebudem citát....čítala som jedno a to boli same dramatické opisy 😱 Potom som čítala riadne strany ale ani to ma voľáko nie ukľudnilo 😩 Bola by som račej keby sa zvrtla...

nelly0212
4. jún 2016

@ddka jeeejo, tak to sme narovnako :D a koľko cm máš nacvičených s Aniballom? Mne už síce dorazil nový, ale mám pocit, že je mi aj zbytočné už cvičiť, lebo už pri nejakých 23 cm začnem krvácať... včera som dala síce 26 cm, ale už som sa bála, že sa to krvácanie ani nezastaví :( Som z toho nešťastná, čo ti poviem... Keďže máš rovnaký termín, ako to u teba vyzerá s nálezom? Ja som bola naposledy na poradni v pondelok a krček zatvorený, ale mäkký. Tak uvidíme, či vydržíme do pondelkovej poradne, ale asi aj hej... 🙂

ddka
4. jún 2016

@nelly0212 no, mne dnes odišla hlienova zátka a v momente mi kleslo dole bruško, tak napriek tomu, že doktorka sa vyjadrila, vo štvrtok, že nič nové, tak neviem dokedy vydržíme pokope. Naposledy som bola otvorená na prst a nacvicila som len 27 cm, čo fakt neviem či bude stačiť.

ddka
4. jún 2016

@nelly0212 čo sa týka toho krvácania, skús zmeniť polohu, mne to pomohlo. Na chrbte skutočne hrozí najviac poranení, neviem, prečo nás tak nútia rodiť.

nelly0212
4. jún 2016

@ddka tak ti držím palce, nech máš krásny a ľahký pôrod bez komplikácií ;) Verím, že aj tých 27 cm ti pomôže pri pôrode ;) Určite daj vedieť, ako si nakoniec dopadla.
Vieš čo, ja mám pocit, že v polosede sa mi tlačilo najľahšie, resp. vždy som vedela najlepšie zapojiť patričné svaly a aj ovládnuť silu, ktorou som balónik vytláčala. Skúšala som aj iné polohy, ale nejako mi žiadna nevyhovovala, nakoľko som mala pri nich zlý pocit najmä z toho, že si na balónik nedočiahnem a nemôžem si ho tak pridŕžať. Jediná, čo ešte bola fajn bola na boku. Tak ešte zajtra skúsim tak a uvidím, či bude nejaká zmena.
Ja si pri mojom pôrodníkovi môžem polohu vybrať, nemám pocit, že by ma nútil do polohy ležmo - zatiaľ som mu spomínala polosed, ale myslím, že ak by som zmenila názor, nemal by problém. Viem, že jedna mamička pri ňom rodila postojačky 🙂

ddka
4. jún 2016

@nelly0212 tak zatiaľ sa nič nedeje, možno ešte aj prenášať budem 🙂 ale ďakujem za povzbudenie, prajem ti tiež veľa síl a šťastný happyend 🙂
Chcela by som ešte cvičiť, tak uvidíme mne ten polosed práveže spôsoboval krvácanie a v Ružinove sa inak ako v polosede nerodi.

nelly0212
4. jún 2016

@ddka, aj ja ti ďakujem 🙂 ja zajtra vyskúšam inú polohu a uvidím. Ja to beriem tak, že teraz nechcem krvácať, lebo chcem ešte nacvičiť aspoň tých 27 cm (a ak sa bude dať, tak aj viac). Pri pôrode však predsa len asi krvácať budem, ale už tam bude lekár, čo to bude mať pod palcom... ak však zistím, že mi viac vyhovuje iná poloha, skúsim si ju presadiť aj pri pôrode. A ktorá poloha ti pomohla?
Jasné, zatiaľ sa nič nedeje, ale určite si už o krôčik bližšie k pôrodu ;) Ja mám pocit, že mám malinkú nižšie, ale zátka mi ešte (podľa mňa) neodišla. Cítim ju o dosť nižšie, hlavne počas cvičenia a domácich prác, keď sa musím predkloniť alebo si čupnúť. Tak uvidím, čo bude v pondelok na poradni 🙂

ddka
5. jún 2016

Dievčatá, tak ja som dnes porodila dokonalú dcérku Olíviu, týždeň pred termínom s váhou 3000 g a 49 cm.

ddka
5. jún 2016

@nelly0212 no tak mala som nacvicenych 27 cm a chýbal kúsok aby som bola bez nastrihnu. Mám dva vonkajšie stehy a pár vnútorných. Doktor povedal že bez balonika by to bolo omnoho viac, že bolo vidno, že je hrádza elastická ale proste to v mojom prípade nestačilo :/ škoda, že som nestihla viac ale som rada že je to už za mnou 🙂

kucerawa
5. jún 2016

@ddka blahozelam, je nadherna!!! 🙂

nelly0212
5. jún 2016

@ddka gratulujem ku krásnej princezničke 😃 určite ti do určitej miery pomohol balónik😉 tak obom pevné zdravíčko a nech ste rýchlo doma 😉

julia34
5. jún 2016

@ddka blahozelam krásna nech vám rastie pre radosť

adrianita1
autor
5. jún 2016

@ddka jeeej, gratulujem. Je prekrasna a nádherné meno ste vybrali. Prajem ti skoré zotavenie a maličkej všetko dobré do života. Nech pekne papa a preberá 😊😍.

lucinda13123
5. jún 2016

@ddka gratulujem a prajem veeela zdravicka obom 🙂

masterton
6. jún 2016

@ddka Gratulujem 😊 Krásna bábika 😊 Veľa zdravia pre vás kočky 😘

julia34
6. jún 2016

Ahojte mate niektora problem s trpnutim ruk? Mne za posledny tyzden zacali stale v noci ked sa zobudim ruky mam strpnute.

alenapavlinska
6. jún 2016

No tŕpnutie....ani mi nevrav..
Strasne,vôbec nespím,ale mne ruky neodtrpnu ani pocas dna,hlavne prava ruka a to prostredník a prstenik🙁 je to zataz na chrbticu a niekde tlaci na nerv....

alenapavlinska
6. jún 2016

A pichanie v podbrušiu a v pošve nemáte?🙁

masterton
6. jún 2016

@alenapavlinska Ja mam presné to isté 😩 Celý boží deň mam stŕpnuté te prstý na pravej ruke 😩 Už len čakať že po pôrode všetko sa vráti do normálu 😊

lilian23
6. jún 2016

@alenapavlinska pichanie nemavam, ale zato parkrat za den ma zaboli ako pri menzese a tiez mi tvrdne brucho niekolkokrat za den..uz len ten tyzden vydrzat..odratavam dni..

alenapavlinska
6. jún 2016

....počula som že to tŕpnutie neustupi hneď po pôrode...ale az nejaký cas chce chrbtica na zotavenie🙁 tak odratavame😏

masterton
6. jún 2016

@alenapavlinska Už keď sa "zbavíme"aspoň bruška tak sa nam uľaví a zvyšok dáko sa dotiahne pomaličky 😃

alenapavlinska
6. jún 2016

..tak....😍

julia34
6. jún 2016

@lilian23 no to aj mna vcera tak bolelo ako pri menzese a aj brucho mi tvrdne par krat za den to su uz tie falosne kontrakccie?

julia34
6. jún 2016

no mne odtrpnu ale to bud sa musim postavit a trochu pochodiť. ale je to neprijemne tuto noc som sa 4 krat zobudila a ruky som mala strpnute .

julia34
6. jún 2016

@alenapavlinska kedy mas termin? si v takom istom tyzdni ako ja?.

kucerawa
6. jún 2016

Jak baby, my mame dnes TP a bola som na monitor a na vysetreni uz v nemocnici. Kedze bolo vsetko ok, tak sme dohodli dalsi monitor na stredu a v piatok rovno hospitalizacia a podla okolnosti aj vyvolavanie. Dufam, ze mlady panko sa do piatku vypyta sam...aspon krcok mam konecne trochu makksi, dufam, ze sa to nejako rozbehne samo 🙂