Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
@leaana
@nelly0212 Takže mňa zajtra hospitalizujú ráno o 7hod. v Bánovskej pôrodnici, vyšetria si ma tam, ale ešte sa rozhodnú o koľkej budú vyvolávať keďže to už bude vyše týždňa. Dnes ráno moja doky na kontrole povedala, že malá ma už málo plodovej vody, že sa neposúva vôbec dole, ale aspoň som už otvorená aspoň na 1,5cm. Dúfam, že drobec pôjde normálne 🙂 držíme si palce 🙂
Janusa112...drzim palce😉, to uz fakt dost prenašaš😳. Tu v Ziline nechajú prenášať len 3 dni .
Masteron...kde si rodila?😊
@paloma76 len tri dni? V Bojniciach vyvolávajú až na 8.deň.. A som rada, lebo to prišlo na mňa našťastie samé na 7.deň večer 🙂 ale keď som prvého čakala, teraz som ešte 2v1
No ved to sa tesim ze len 3 dni. Aj ja som obe deti prenášala presne 10 dni. Ale tie som rodila v Rim.Sobote. Aj preto mali vyše 4 kíl. 😨
@janusa112 mna v Bánovciach prijali v utorok ráno, moj doktor povedal že tam mam utorok rano prísť a že sa začne s vyvolávaním. .. vyšetrili ma a povedali, že vyvolavať sa začne až v stredu ráno o siedmej... a tak aj bolo... Asi ten prvý den si chcú urobiť všetky vyšetrenia....
Nie je pravda, ze len tri dni, vzdy zalezi od situacie, ak 3 dni po TP nebudu dobre monitory, tak len blazon by sa branil vyvolaniu. Mne sa maly narodil v Ziline 5dni po TP, v piatok som nastupila do nemocnice, aby ma mali pod dohladom a robili monitory 4x denne a v sobotu, ked som 3 monitory po sebe mala slabe, navrhli mi kvoli bespeciu babatka dat slabu davku oxytocinu len aby videli, ci babatko reaguje na kontrakcie a je v poariadku. Monitor bol po oxy ukazkovy ale kontrakcie pokracovali, cize sa mi spustil porod ako reakcia na ten oxytocinovy test. A potom bol maly za hodinku a pol na svete 🙂 cize moja skusenost so zilinskou porodnicou je uzasny. Nestihli mi dat ani klystir 😀 rovno po vysetrenj doktorkou som isla na salu, tri zatlacenia a maly bol na svete. Bez jedineho stehu, uplne cisty porod. Uzasny zazitok. Napriek tomu, ze v piatok, co bolo 4 dni po TP som sa uz trochu otvarala a stacilo to cele povzbudit prostinom, odmietla som a akceptovali to, kedze sono aj monitor boli v poriadku 🙂
Teraz sme uz s nasim drobcom konecne doma a musim povedat, ze takychto porodov hocikolko 🙂
Za mna zilinska porodnica klobuk dole 🙂
Čaute baby, ja som doteraz nikdy neprispievala, len som čítala príspevky keď som hľadala radu počas tehotenstva a aj teraz po pôrode. K tomuto príspevku ma inšpirovala kučerawa, aj ja sa pridávam k pochvale na žilinskú pôrodnicu, pretože pred pôrodom mi všetci odporúčali rodiť inde ako tam.
Tiež som rodila v Žiline, pôrod bol síce trošku komplikovaný a vyvolávaný, ale teraz sme už skoro mesiac doma a veselo si naživame 🙂. Len chcem povedať že ani ja nedám dopustiť na žilinskú nemocnicu, pôrodnicu a personál, či už perfektný tím doktorov, doktoriek a sestričiek ale aj ostatného personálu - pani upratovačky, detské sestry... - a to som tam nikoho nepoznala! Klobúk dole pred nimi a ich prácou, odborníci, milí a ústretoví ľudia. Bola som veľmi spokojná aj so samotným pôrodom, radami od sestier, aj čo sa týkalo pôrodu ale aj po - rady a pomoc ohľadom dojčenia, kŕmenia, prebaľovania...na nezaplatenie.
Takže aj za mňa je Žilinská pôrodnica topka a nemenila by som!
Kucerawa ..mne asi preto tvrdia ze 3 dni, lebo sa boja aby som nemala velke bábätko. No uvidime, ale som rada ze si popisala pribeh v ZA aj spitmausi a ze ste maly super vyjadrenia. Ja som dalsi adept do ZA nemocnice .
A rodili ste po prvy x??? Kolko vam vážili bábätka? 😉
Aj my uz to mame uspesne za sebou. Dcerka prisla na svet spontanne bez vyvolavania 15.juna (6-sty den po oficialnom TP) o 2,48 s vahou 3350g a dlzkou 51 cm. Rodila som bez epidurallu, bez oxytocinu. Zial, ja som trosku zle tlacila, v bolesti som zacala trosku panikarit a stresovat, takze tych zatlaceni bolo u mna viac, ale vsetko nakoniec dobre dopadlo, Aniball sa tiez vyplatil, ziadny nastrih iba jedne steh a bolesti po porode naozaj minimalne. Drzim vam vsetkym ostatnym mamickam palce a zelam krasne porody a zdrave babatka 🙂
Leaana ...gratulujem!!! A posli foto😍
@leaana gratulujem, to je úžasné. Prajem vam vela zdravicka a všetko najlepšie 😊🎁🎉🎈🚼🎂
@kucerawa gratulujem, malý je prekrásny. Krásna fotka 😊. Prajem vám všetko najlepšie a veľa zdravicka 🎂🚼🎈🎉🎁😉
@masterton mne tiež odišla zátka v pondelok večer, po poradni a sme stále kinderko 😏. Nuž zbytočne som sa už tešila. Musím byť trpezlivá. Uvidíme, deti narodené v nedeľu na obed sú ze vraj šťastné deti alebo to moze byt v pondelok- bude spln. Alebo o dva týždne 😏. Inak to vyzerá tak, že aniball je prospešný... Ja som sa toho bála.
@adrianita1 Príde to aj na teba moja😊 Držím ti palce nech to máš co najskôr za sebou 😊
Ahojte maminky, pridám sa ku vám. Náš Lukáško prišiel ku nám 15.6 o 15:07hod s mierami 3700g a 53cm.
@lucinda13123 gratulujem, krásne miery 😊. Prajem vám skoré uzdravenie a všetko najlepšie do života 😊🎁🎉🎈🚼🎂 a ako to prebehlo?
@kucerawa gratulujem! a môžem sa opýtať, koľko cm priemer si asi nacvičila s Aniballom? Ja cvičím s Epi -nom.
@adrianita1 bol 10 dni po TP..tak sme uz museli na vyvolavacku, a nakoniec rozhodli pre sekciu, lebo maly sa hral na vyvrtku...miesto toho aby isiel von tak sa vyzvrtal aby nesiel nikde 🙂
Gratulujem Lucinda13123😘😘😘😘. Posli foto Lukaska☺️
@jannullka1 najviac som dala 32.5 dva dni pred porodom, malicky mal hlavicku 33cm takze to muselo ist ako po masle 😀 ale nejde len o velkost ale aj trenintmg toho vytlacania je super, akoze fakt skvela investicia do vlastneho zdravia (nielen fyzickeho) 🙂
Ahojte maminky. Vidím, že nám naše júnovčatká pribúdajú, takže gratulujem všetkým maminkám 😉 Tak, aj my s Eliškou to už máme za sebou. Včera ránonma poradni zistil pôrodík mámo plodovej vody, tak ma poslal domov pre veci, ale doma ma už chytili kontrakcie, takže z príjmu sme šli rovno na vzdycháreň. Najskôr slabšie kontrakcie, potom pustil pán dr. vodu, prišli silné kontrakcie ale tie ma otvorili len málinko, tak som si nakoniec už nechala pichnúť epiduralku... Všetky CTG boli ok, len som sa veľmi pomaly otvárala, takže o siedmej večer mi do žily pustili oxitocín a šup ho, 19.35 bola malinká na svete... Trikrát omotaná pupočná šnúra, ale inak skore 10, 50 cm a 3050g. @janusa112 nejako mi pripomínaš nás... držím silno palčeky
P.S. aniball určite odporúčam, doki nestrihal, ale so troška potrhaná, mám pár stehov dnu o zvonka... ja som sa však pri cvičení dostala max. na 27 cm, lebo som často krvácala. Bez cvičenia s Aniballom by to bolo rozhodne horšie...
Lucinda13123... Je naaaaadherny !!!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍
Nelly0212... Gratulujem, prajeme vela zdravicka😉
@nelly0212 tak gratulujem aj vám. Krásne miery a meno Eliška 😉. Želám vám veľa zdravicka a nech mala pekne prospieva 😊. 🎉🎁🚼🎈

@janusa112 mne zátka odišla v pondelok v noci a včera o 4:30 praskla voda,večer malička bola už na svete 😊