Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
@kvikina087 aj mne, a vecer ked sa najem vypylih ho jak v 4 mesiaci 😀
Baby s tym bruskom si uz aj ja pripadam na 4 mesiac. A to som len 10 tt
No ja tiež nosím len dvoje legíny a nic viac lebo ma vsetko tlači, hlavne pančuchy vôbec nemôžem. Začínam 10 týžden a keď som poobede ta neviem koľko to ešte v práci utajim😉
@bluebarablue inak aj my to planujeme povedat malej az na vianoce 🙂 .
No ja ked sa najem tak mi ho je vidiet...a sem-tam ma aj nafukne ako balon tak aj vtedy 😀
@bluebarablue no je super si kupit take tehu leginy alebo pancuchy/hrubsie silnoky... v Bepone to maju a je to fajn. Netlaci to tak...Mna aj obyc leginy a pancuchy tahaju a tlacia.
No a som prekvapena ze vam bruska trcia.... Mne nic!!!!! 😖 ale ja som taka mini, tak babo je asi po mne 😀
@kmihi no bolo mi trápne ist tak skoro kupovať tehu oblecko, ale do toho beponu na pancuchy asi zajdem lebo sa vo všetkom len mrvim ked sa najem. Pri prvom tehu som bruško strašne dlho nemala tak teraz je všetko úplne naopak aj tie nevolnosti.
Ahojte Junovky 😄, tak už máme za sebou prvé vyšetrenie a odber krvi. Bábätko bude jedno a všetko vyzerá zatiaľ v poriadku. V 8tt malo 1,6 cm. Srdiečko krásne bilo. Nevoľnosti mám stále, unavená som poobede a bruško uz na večer vykúka 😄. Dcérke som už začala hovoriť o tom ako by sa jej páčilo mať sestričku alebo bračeka. A ona chce jednoznačne iba sestričku 😜. Tak uvidíme.... Inak chcem vám povedať aby ste výsledky z tripple testov nebrali vážne. Mne vyšla vysoká pravdepodobnosť na dawnov syndróm, odporúčali ma na amniocentezu, my sme to odmietli a dobre sme urobili. Veľmi som sa trápila a nakoniec sa nam narodila krasna, zdrava dcérka 😜😄. Takže tentokrát sa znepokojovať nebudem. 😄 Krásne tehulkovanie a veeela oddychu vam prajem. 😊
@januvia Daj potom vedieť ako si dopadla s tým testom so sodou, oki? :D Som zvedavá.
@kvikina087 aj ja to urcite vyskusam 🙂mozno uz dnes i ked som v 12 tt (az vo stvrtok zacnem 13tt.) ...a potom o tyzden znova 😀
Baby ako je to s tou sodou..??..vyskusam aj ja....zo srandy 🙂
Ja som ešte len v 12tom týždni a skúšala som.... Nepenila... :D skúsim aj v 13tom. :D Som zvedavá čí nám to povychádza :D
@kvikina087 ja som v 10tt....tak este pockam
@bluebarablue no asi tak podobne, skor mam pocit ze som len dobre najedena 🙂 ved ked niekomu poviem ze uz vieme pohlavie tak na mna pozera, ze ci som nezabludila v byvalom tehotenstve 🙂 ze a brucho mas kde? :D Keby ho v piatok nevidim na sone tak sama zacnem pochybovat ci tam vobec nieco je 🙂)
Ahojte junovky 🙂 pridavam sa aj k vam, termin mam 6.6. 🙂 zle mi uz od zaludka nebyva, ale poslednych par dni mam neskutocne bolesti kostrce...vcera som uz ledva chodila, sedela, cokolvek....ma to aj niektora z vas? je to celkom obmedzujuce ked pri kazdom pohybe to citim...je to taka strasne bodava bolest...neviete co by na to mohlo pomoct? diky za rady 🙂 btw kociky som uz aj ja kukala ale stale neviem najst taky co by sa mi lubil a nestal majlant :D chcela by som aby mal otocne koliecka a hupal, nieco ako hartan ale v lacnejsom vydani...kukala som aj Cam dinamico ale nemam si ho kde v BA okuknut, tak to asi budem riesit az neskor :D
@kvikina087 tak bola som u lekara... gestacny vak zatial zobrali mi krv... cakame dva dni a idem na dalsi odber tak uvidime.
@editka11 Tak silno držím palčeky aby bolo všetko ok, dobre, že si išla. Daj potom vedieť čo ti povedal.
Ahojte. Musim povedat, ze moje nevolnosti postupne pozvolna ustupuju...takze do takych dvoch tyzdnov by to mohlo byt uz ok...Este ma dost napina, ked zacitim nejaky pach...ale da sa to zvladnut....A brusko zatial nevidno, iba tiez ked sa najem, tak trosku sa mi zda, ze vykuka... Ako ste na tom vy?
@katykat ahoj....no moj aktualny stav je, ze sa citim uplne na prd ☹
Uz som si myslela, ze sa to zlepsuje (teda o nieco sa to zlepsilo) ale znova sa mi nevolnosti vracaju a navyse s bolestami hlavy. v tuto noc som si musela dat paralen lebo sa to uz nedalo vydrzat. Verila som ze to vyspim, ale normalne som sa na bolest zobudila, neskutocne. A dnes rano ma zase bolela a este stale boli. A to som uz skusila Magnerot - po nom ma presla predtym bolest, aj som si kavu dala, aj sa snazim vela pit...a nic ☹ a stale sa citim strasne slabucka, unavena a znicena... Vy nemate taketo problemy?
@kmihi Unavená som stále aj ja... bolesť hlavy som mala zatiaľ asi 4x, ale teda tiež to bolo dosť na nevydržanie. Mne pomohol ten paralen, ticho, tma a kľud... Tak snáď to ustúpi.
Ahojte baby, tak mne je stale zle a to pocas celeho dna ... nespim uz asi mesiac, co sa stale budim ze mi je nevolno. Rano ma aj napina, no doposial som nevracala. Neviem ako to vydrzim, nech zjem cokolvek tak mi je zle a to aj z pitia, takze vobec nemozem ani pit. Nikedy mam aj pocit kyseliny, no skor mi je stale iba akoby na vracanie a mam hnusnu pachuť. Kedze to trva tak dlho a hlavne ma trapi ze nedokazem ani nic pit, zacinam sa bat ci naozaj nemam nieco so zaludkom a ja to pripisujem tehotenstvu ... zacinam sa fakt bat lebo v noci mavam niekedy aj silne krce zaludka, take ako som mavala kedysi ked som sa prejedla, no teraz nemam mat z coho lebo sak sa neprejedam lebo mi nic nechuti. Hlava ma tiez par krat bolela a inak chodim spavat okolo osmej lebo to som uz spravidla uplne KO.
@bluebarablue Tak to nie je nič extra :( mne je práve ťažko keď som hladná ( síce nemám pocit, že som hladná ), nasilu sa najem a potom mi je lepšie... Žalúdok aj mňa sem tam bolieva, ale nie silno... Keď ti je takto mala by si sa asi opýtať aj lekára, snáď ti poradí...
@bluebarablue mne bolo presne tak ako opisujes ty..trvalo to tak 3-4 tyzdne..... Ale nastastie uz to prechadza...pomaly....ale je to lepsie. Tak si myslim, ze len treba vydrzat...ja viem, ze niekedy to je fakt na nevydrzanie...u mna hlavne vecer, ale ono to prejde...
@katykat ahoj ja som na tom asi rovnako ako ty som v 11tt a tiez ,a 3-4 týždne trapil žaludok bolesti bruška, napínanie z rôznych pachov najma z chladničky to pretrvávav aj teraz ale len ráno, bolesti krížov sú striedme a aj únava sa mi zdá že polavila, akurat mam pocit že terma micez den fajn a poobede ma zlomí ...no zajtra idem na krv...duam to nejako rpežijem
@kvikina087 No ved uz rátam dni aby som isla k lekárovi, problém je ze gynekolog mi asi vymenny listok ku gastracovi s tym zaludkom neda ... a ist obvodnemu ozaj nechcem, lebo teraz su vsetci v okoli chori a bojim sa ze pojdem zdrava cakat do cakarne na vymenny listok (lebo bez predchadzajuceho vysetrenia u obvodnej mi ho sestricka len tak nevypise) a od tych chorych ludi co je vzdy plna cakaren este dostanem nejaku pliagu a to ma uz uplne dorazi ... tak uvidim, mam doktora az 14.12 ... musim nejako vydrzat ☹
@katykat dakujem za povzbudenie, ja som uz ozaj zufala, lebo este mam aj 5 rocnu dcerku a chodim do prace ... lenze keby som doma tak to som doma uz pomaly dva mesiace a to sa neda ... beriem si sem tam dva dni volno ale to je nanic lebo toto neprechadza ... ratam kazdy tyzden aby uz bolo po troch mesiacoch ako sa hovori ze by to malo prejsť ... ☹
@bluebarablue presne...ja som tiez musela chodit do prace...nedalo sa ist na pn.... A rano vstavam o 4. ...to som sa este celu noc prehadzovala...pritom som skoro nic nezjedla....a rano, ked som vstala, tak som pol hodiny stravila nad wc-kom...no hroza....ale uz dve noci som spala ako clovek.... 🙂

Mne už bruško trčí... :D Trčalo už aj pred tehotenstvom, teraz sa len zväčšuje... Zatiaľ skoro nikto nevie, tak len maskujem. :D Stále nosím dookola dvoje legíny, všetko ostatné ma ťahá.