Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
@kvikina087 Oli papá cez deň každé dve hodiny, niekedy každú hodinu a pol. V noci každé 2-3 hodiny, ako kedy. Keď je napapaný, väčšinou spokojne zaspí, alebo mu stačí dať dudlík a hladkať ho pri tom minútu -dve po čele, to má rád. Cez deň aj keď je viac hore, tak je väčšinou spokojný, alebo ho treba dať ešte raz odgrgnúť a potom už ostane spokojný. Niekedy nespí aj 5 hodín,no usmieva sa, sem tam pomrnčí.
@kvikina087 Nasa mala papa tak každé 2 hodiny a niekedy aj dlhšie vydrží v noci to je u nás tak že o 20.00 ju okúpeme a kým zaspí niekedy hneď, ale väčšinou do 21.00 zaspí a vstane tak okolo 4-5...
Ahojte.😘
Boze, strasneeee su zlatí😍😍😍😍😍😍😍😍😀😀😀😀😀😀, ale strasne rychlo to leti ze????
Ze dvojmesačné bábätka vedia gagotat, smiať sa a uz chytať aj hracky na hrazdicke ...tak ja som z toho PAF😀😀😀😀
My ideme zajtra na to dvojité očkovanie. Boli ste uz? Ako to znášalo vase pokladiky????😪😪😪 Ja sa velmi bojim.😪😪😪
Vážiť ho bude zajtra, ale podla mna, Rastik uz ma aj 7kg.
Spinka dobre. Vecer ked zaspi o 21.00 tak vstane az o 4.00, ako spi od 22.00, tak vstane az o 5.00. Ale stalo sa ze vstal aj o 6.00😄😄😄. Toto je moje tretie babo, ale ani jedno nebolo tak dobre vo všetkom ako Rastik😊😊😊. Spi aj doma v pohode, ale snazime sa byt von co najviac a tam spi tiez dobre.
.....❤️Foto so sestričku Lindou, ktora zajtra nastupuje do 4.rocnika😉
Pozdravujem kazdu jednu maminku a s Rastikom posielame 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋
@paloma76 my sme boli v stredu na očkovanie a hrôza, cez deň bol uplakaný, stále na,rukáchx, vždy zaspal a keď sa zobudil, tak plakal, že zaspal na to, že 15 minút preplakal, nechcel ani papať ani nič,zvýšená teplota a večer o pol 10 neskutočný plačakoby ho niečo veľmi, veľmi bolelo, tak na pohotovosť a horúčka 39,9. No niečo neskutočné. Tak sme sa v štvrtok dohodli s doktorkou, že ho potom budú už očkovať len raz v jeden týždeň a v druhý na druhý týždeň. Ale každé bábo je iné 🙂 netreba sa báť, hlavne v ten deň viac pozornosti ako inokedy a viacej mojkať 🙂
ide to veľmi rýchlo 🙂 zachvíľu sa ani nenazdáme a škôlka bude :P
@kikataldikova.. a myslis ze aj toto dvojité očkovanie sa da dat tak po týždni? Myslim, ze zajtra by ho očkovanie do jednej nozicky a o tyzden do druhej.
A dávala si mu na nozicky nejake obklady? Ja som pocula ze su dobre vinove, alebo otcove.
A aky mate teplomer? Ktory je najlepsi? Ja mam ten - taky klasicky ortutovy. Mate nieco lepsie?
Dakujem 😉buba183😉
@paloma76 nevim, my sme mali teraz to 1 ockovanie v 3-och mesiacoch..a nam povedala, že keď tak reaguje tak odteraz po týždni, tak podľa mňa hej...jeho bolela tá nožička, tak sme dali mokrú plienočku na nožičku a zabralo 🙂 my máme rektálny a tam sa odpočíta pol stupňa a u takých malých je tento naj lebo oni nevydržia pod pazusškou teploler a meranie v ritke je aj najrýchlejšie 🙂
Aj my mame prve očkovanie, maly ma teraz 2,5 mesiaca a chce ho pichat naraz. Dve dávky, do oboch noziciek. Tak preto sa pýtam. A tak ale nechapem , ze vas pichali , ked maly mal uz 3 mesiace. To v každom meste inak???😳😳😳
Ano aj ja mam ten teplomer. Myslela som ze je naj.,len som nevedela ci zas nevyšla nejaka novinka...top😀😀😀
Ahojte. Krasne su tie poklady nase. My mame mat ockovanie 20.9.a to 7.9.bude mat 3 mesiace.... a tiez sme sa dohodli ze dame casovy odstup - nedam mu naraz taku konsku davku. Ja by som tie pneumokoky vobec nedavala najradsej. Nas Dominik tiez dobre papa aj spinka - cez den tak po 3 hodkach a v noci ukladame okolo 20:30 a zvacsa sa budi medzi 2-3 a potom medzi 5-6. Moji prvy dvaja znasali ockovania fpbre tak dufam ze aj tento ale pripadne ak bude treba tak obklad studena voda a teatree asi...
A my sme boli vcera na svadbe tak drobec za fesaka 😉
@mala_dracica Malý je rozkošný...a este ten imidž 😀úžasné. ..
@paloma76 máš krasne detičky, malý má nádherné očká, fešácisko jeden 🙂
Naša bambulka je úžasná, aj keď veľmi rada sa pestuje a cíti moju blízkosť. Veľa pri nej nespravím, ale tým , že moje dve deturence majú 8 a 10 rokov,tak su už samostatnejšie, čiže mám čas sa venovať najmenšej 🙂
Krásne sú tie naše júnovčiatka :D
Budete dávať len tie "základné" očkovania, či aj niečo navyše? My ideme v pondelok a mám doktorke povedať, že čo ešte chceme, ale asi čím menej tým lepšie ...
Ahojte.
Dnes Rastik zvládol dvojité očkovanie . Plakal malinko ( chvalabohu), teraz uz dávame studené obkladiky, zatial je vsetko ok, ako keby ho ani nepichali. No uvidime vecer😥.
Ja ho dam očkovanie okrem základných aj proti rotavirusovej infekci ( hnačka) . Zatial tak a potom uvidim, co navrhne doktorka.
Majte sa pekne a prajem krasny dnik💋💋💋💋💋😊
.. jaj a vážime 6750g😄😄😄
Ahojte mamičky 😊 my krásne rastieme, veselo si gagoceme, cmúľame si pästičky alebo aj dudlik, sem-tam sa pregulime z chrbatika na bok a z boku na bruško. A straaaašne slintame 😀 inak je Eliška celkom fajn bábätko (klop, klop). Teraz nás najbližšie čaká kontrola na ortopédii a tajne obe dúfame, že sa konečne zbavíme balenia naširoko. A očkovanie nás čaká 20.9. Mamičky, dávali ste očkovať 10 alebo 13-valentnou vakcinou? Tiež zvažujem očkovanie proti rotavirusom... Prikladám aj foto našej herečky 😘
@nelly0212 My sme boli dnes na ortopédii a máme už všetko dobre 😁 Očkujeme sa 22.09 a objednali sme Prevenar 13 aj tu proti rota vírusom .Inak aj naša je táka šikovná a ešte sa hrozne dvíha aby si sadnúť a pomáha si tým že sa chytá aj dupačiek 😁 Pretáča sa tiež na bruško aj v noci ju často tak nájdem v postieľke,slintá neskutočne a ešte si akoby naschvál robí bubliny 😁 Kecame a smejeme sa už na hlas....Zožrala by som ju❤
@masterton dúfam, že sa aj my vo štvrtok budeme tešiť 😊 áno, aj Eliška sa strašne chabre sedieť, zatiaľ ale len tak, že zatne pästičky a dvíha hlavinku 😀 a bublinky sú u nás na dennom poriadku, bez podbradníka ani na krok 😁 sú šikovné tie naše bábätká 😘 tá tvoja vyzerá byť riadna huncútka, ale je na spapanie ❤
.....Rastik spi od 16-tej po očkovani😳Prsia mi o chvilu vybuchnu😀😀😀. Teplotu zatial nema( klop- klop) , ta vakcína ho riadne uspala, uz spi 4 hodiny ( v postieľke) 😀
Tak uvidime aka bude noc😓
Vsetkym pekným vecer😘
No akurat papame. Takze vakcína je u nas uspavacka😜. Spal od 16.00 do 22.00hod. Teplotu ma 37,3 C.
A tak strasne som sa bala😪😥😥
Na teplotu nedam nic, ale studené obklady som este naložila.
Dobru noc😉
baby teraz som sem tak zavítala, síce sme sa narodili v máji ale stále som v "júnovkách" vlastne aj to tak beriem, že malý má reálne tri mesiačiky... Chcem sa vás opýtať ohľadom toho očkovania - tie studené obklady - ako a kde to dávate bábätku? Nás čaká očkovanie 13.9 pretože ešte dobre nezdvíhal hlavičku keď ho reálne mali očkovať . Ďakujem
@julia34 ja idem jednoznačne očkovať...bola som v nemocnici z oboma prvými ešte kim ukončili prvý rok života 😢 Neprajem žiadnej matke prežívať to čo ja vtedy...pozerať ako trpí vám diéta a nemôcť nič urobiť...ani nechcem v spomínať 😢 Len odporučiť môžem...ale rozhodnúť sa musíš sama 😊
Aj ja dam zaočkovať. A obklady som dávala len studené. Ziadny ochotu, ziadne víno. Pomohla studena voda. Maly mal max TT 37,3 C .
Drzim palce. 😉
Baby chcela by som Vám len poradiť, aby ste detičkám po očkovani pri výskyte teploty nepodávali lieky s obsahom paracetamolu , t.j.panadol, paralelne atď. , nakoľko v kombinácii s očkovacou látkou môže vyvolať nežiaduce účinky. Veľmi zaťažuje pečeň a pečeň potom nestíha filtrovať toxíny z očkovacích látok. ..
My ideme 4.10 ockovat proti rotavirusom a rozsirenym pneumokokom,dufam ze to pomoze. A co davat ak sa vyskytne teplota? My mame nieco cez dva mesiace,5470g a 59cm. Mala drzi hlavicku od dokonceneho prveho mesiaca,postielku celu obieha 😁 zuzle ruky,objavila svoju lavu ruku,tak ju pozoruje,rehoce,gagoce .... no radost tieto spunty. Drzte sa vsetky mamicky aj babatka
Namiesto Panadolu Nurofen
@azurmanka1 ahoj, to som nevedela. Čo je dobre teda kúpiť? Nás to ešte čaká, rozmýšľam že bude manžel s malým u dr. Lebo pri dcérke mi ten plač trhal srdce.

Cez deň Veľa nespinkáme, len tak po pol hodine. Ale keď sme na prechádzke a kočík je v pohybe, tak prespí aj 3 hodky. Ale nesmie kočík zastať ☺Večer nám dlho trvá kým zaspí, aj 2 hodiny. Ale teraz už pár dní po sebe sa v noci budí až okolo štvrtej a potom sme tk hodku hore a spíme do 8.30-9.00 hod. Paráda. A papame cez deň tak každé 2.5 -3 hodiny.