icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

masterton
18. okt 2016

@katykat Ja keď viem,že papať neje ešte čas a sa mrví tak jej dam cumlík a spinka ďalej alebo kúsok vody...pocucka a spi...u nás to funguje.Naša papa pomedzi 21:30 a 22:00 a potom až okolo 4...skúšala som aj skôr ale zbytočne...radikálne odmieta...tak ju nesilím a čakám kým si sama vypýta...a spinka popri tom dobre 😃

bluebarablue
18. okt 2016

Maminky, aký je odstup medzi ockovaniami rotarixom? Aj mi to doktorka hovorila no zabudla som. Prvú dávku uz mame ta sebou a nechcem premeškat vhodný cas na druhu. Dakujem 😘

masterton
18. okt 2016

@bluebarablue u nás je to 6 týždňov 😊

bluebarablue
18. okt 2016

@masterton dakujem, lebo ďalšiu poradňu mame az neskor

kvikina087
19. okt 2016

Ahojte dievčatá, prosím Vás ako ste na tom s prikrmovaním? už ste niekto začali? náš malinký mal 8. 10. 4 mesiace a je plne dojčený a doktorka nám kázala už prikrmovať, ale všade čítam, že až od 6. mesiaca. Tak teraz neviem...

mala_dracica
19. okt 2016

Ahojte. Nas Dominik tiez spinka tak 3-4 krat cez den, cez obed prespi aj zo 3 hodky (aj ked posledne dva dni kratsie a pomedzi sa dost budi - mam pocit ze zacinaju zubky...). Na noc ho ukladam medzi 19:30 a 20:30, potom sa budi cca medzi 2-3 a nasledne 5-6 -obvykle, ale obcas samozrejme vyboci a zacne sa budit aj skor. Co sa tyka prikrmov, nas mal 7.10. 4 mesiace ale este sa nechystam prikrmovat, tiez je plne dojceny, zatial mam v plane zacat az v 6 mesiaci. Viem ze teraz su teorie aj so skorsim zavadzanim prikrmov ale akosi mi to nie je blizke ...

janatrn
20. okt 2016

Dievcence, prosim, nezvysil nahodou niekomu Utrogestan? Napiste prosim do IP, ak ano. Dakujem.

adrianita1
autor
20. okt 2016

ahojte, môj malý bude mať 4 mesiace 01.11 a doktorka tiež hovorila, že máme začať prikrmovať z dôvodu, že sme obaja alergici na peľ. Má to byť Len také skusanie, pár lyziciek. Malý je fascinovany keď nás vidí jesť, dcérka taká nebola. Ale tiež všade čítam, že treba počkať. Hlavne na stránke mamila.sk je dosť článkov proti prikrmovaniu do 6 mesiaca. Ale malý prejavuje záujem. Ešte som sa nerozhodla. A vy ako? Prikrmujete?

monika4991
20. okt 2016

ahojte môj malý mal 12.10 päť mesiacov, doktorka mi hovorila tiež o tom trende teraz prikrmovať kojené aj nekojené deti od 4 mesiacov. No kedže sa mi malý narodil v 35tt a stačí mu moje mlieko ešte neprikrmujeme... Tiež začínam nad tým rozmýšľať pomaly kedže ho tiež fascinuje všetko čo my jeme =) Ale ozaj asi začnem len tak pomaličky

kucerawa
20. okt 2016

@adrianita1 joj, netreba verit vsetkemu, co na mamile pisu 🙂 je to vraj tzv. tolerancne okno v 4.-6. mesiaci, kedy treba dat babatku ochutnat napriklad korku sucheho chleba a vajecny zltok a podobne...netreba ho tym nejako cielene krmit ale len po troske. Doktor Marec ma zaujimavy blog na SME a pisal aj o tomto, mozete si precitat a utvorit si svoj nazor...kazdy je iny, ja som tiez pohodlna, nas ma 4 mesiace a dva tyzdne a este som mu nedavala nic. Ked to je take fajn len vytiahnut prso, vsade ho mam so sebou a mlieko je teple a netreba nic mixovat ani ohrievat 😀
Toto je ten jeho blog, kuknite:
http://jozefmarecmudr.blog.sme.sk/

adrianita1
autor
21. okt 2016

@kucerawa ďakujem, zaujímavé články. Ja sa na zavádzanie prikrmov teším a dúfam, že budú chutiť 😊. Rada varím vo všeobecnosti. 😉 Myslím si, že sa treba riadiť materinskym instinktom ale treba sa tiež informovať 😊.

belinea1991
22. okt 2016

Chce sa vás opítat prešla som na umelé mlieko babylove najprv sme mali nutrilon ale maličkú zapekalo tak mi svagrina odporučila babylove všetko je ok každý deň káka 1 krát ale ma takú zelenozltu stolicu. Už to má skoro mesiac

nelinka2009
22. okt 2016

Je to skvele mliecko... Ja nim dokrmujem popri kojeni. Taka stolica je pri um normalna.

adrianita1
autor
22. okt 2016

@nelinka2009
@belinea1991 ahojte, viem že to nie je standardne ale odfotene vzorky stolice babatiek najdete tu... Je to super stranka http://www.babycenter.com/baby-poop-photos

tote
23. okt 2016

Chcem sa opýtať,rodila som 2.6. Sekciou,môžem už cvičiť? Myslím. Hlavne na brucho,keďže mi trosku ostalo.... Kojim.vdaka

nelinka2009
24. okt 2016

Zevraj po cisarskom az po pol roku, ale to by som sa skor sputala lekara.

ja31
25. okt 2016

Pekný deň prajem, žienky ;)
Môj prvý príspevok.. 🙂 Chcem sa vás opýtať...mám Inofolic (14 ks) a tiež 2 balenia ovulačných testov, ktoré už nepotrebujem...rada by som ich niektorej žienke ponúkla...predala...je mi ľúto len tak sa na ne pozerať, keď viem, že iná ženuška by ich využila. 🙂 ..budem vďačná, keď mi pomôžete... 😉 ..ak sa mi aj nejaká ženuška ozve, tak potom sa už dohodneme.. 😎

jannullka1
26. okt 2016

@kvikina087 aj nám teraz na poradni povedala doktorka, že keď už bude mať teraz 4 mesiace,pomaličky môžeme prikrmovať, no takisto sa nejako ešte na to nechystám, prvého syna mi kázala začať na večer prikrmovať kašou, keď mal skoro 5 mesiacov, ale to preto, lebo v noci sa už budil každú jednu hodinu a každú tú hodinu som ho kojila, tak už mu to zrejme nestačilo. Tento druhý je zatiaľ spokojný, budí sa len 3x za noc a je dosť bucko, takže pokiaľ nebudem vidieť, že už mu len to mliečko nestačí, určite ešte počkám. Neviem čím je to teda teraz zas nejaká novinka, že či kojené a či deti na UM, že treba od 4.mesiaca prikrmovať, keď predtým sa bežne vravelo a písalo, že kojené stačí od 6.mesiaca..

jannullka1
26. okt 2016

Takmer 4 mesačný Oli, stále veľký smejko 🙂 oproti prvému neustále umrnčanému Tobiaskovi je to pre nás veľká a veľmi vítaná zmena 🙂

julia34
31. okt 2016

Ahojte prosim o nejaku radu moja mala je uz 3tyzdne zachtipnuta. Co by ste na to odporucili. Pretoze lekarka nic nevidi aj vyter robila a nic sa nenaslo..?

katykat
31. okt 2016

@julia34 ak je zachripnuta, skús kalciovy sirup.

mala_dracica
31. okt 2016

@julia Ja na vsetky sople, kasle, hrdla a pod pouzivam tymianovy krem od firmy Just. Mam teraz vyskusane aj na krpcekovi, za 3 dni bolo po soplíkoch. Ak chces viac info, daj vediet.

uglybetty1234
31. okt 2016

@mala_dracica práve dneska som sa s kamoškou bavila o tom tymianovom kreme od justu a tiez ma s tym vyborne vysledky. Takze si ho objednam aj ja :D a uz om pocula viacero odporucani na olej , ci sirup 31 bylin, tiez od Just. Tiez vraj vyborny.

kniha24
31. okt 2016

@jannullka1 nasa zacina piaty mesiac a ja som uz zacala prikrmovat, ze nejde o samotne prikrmovanie ale ide o oboznamovanie, cize po lyzicke, zacina sa mrkvou tri dni, sleduje sa reakcia a potom sa pridava zemiacik a tak dalej, do 6 mesiaca sa obcas da olizat piskota, stale je na prvom mieste materske mlieko. Ja som uz dnes dala malej na vecer trosku kase, len par lyziciek, lebo sa budi dost casto v noci, tak uvidime, aka bude dnesna noc 🙂

julia34
31. okt 2016

@mala_dracica no zaujimalo by ma viac k tomu?? Este som o tom nepocula.

julia34
31. okt 2016

@katykat zacala som dnes..

katykat
1. nov 2016

@kniha24 ja som tiež skúšala mrkvičku včera, rozmýšľam aj nad kašou, inak by som chcela stále hlavne dojčiť. Čitala som, že práve teraz medzi 4 - 6 mesiacom je dobré dať vyskúšať z každého po troške. Akú si dávala kašu a spinkala ti lepšie, lebo mne sa tiež často budí. No neviem, či to pomôže, švagriná dávala kašu, ale lepšie jej nespala, ale určite je to individuálne.

kniha24
1. nov 2016

@katykat vies co,dala som jej z tej kase len cca 5 lyziciej,nechcela som ju na prvykrat tak zatazit,aj ked ona usta otvarala ako vtacik,aj celu misku by zjedla. Ale tak ona chodi spavat o 18 a budila sa o 20,teraz sa zobudila az o 22,tak neviem ci to bolo kasou,uvidime,dnes vyskusam znova. Ja si tiez myslim ze pomalicky treba davat vsetko ale zaklad je stale mliecko. Toto je len take ochutnavanie.

katykat
1. nov 2016

@kniha24 ja mám tiež túto kúpenú, ale marhuľovú 😃 ja keď som mu dávala tú mrkvu, tak stále pýtal, až som sa mu to bála dávať, zjedol mi asi 8 lyžičiek a potom som ho ešte dokojila, ale v pohode, nebolelo ho bruško ani nič. Oni asi vedia kedy majú dosť.

kniha24
1. nov 2016

@katykat presne deti su prespekulovane 🙂 a to su este malicke,vedia dobre co potrebuju a kedy dost.