icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

mala_dracica
2. nov 2016

@julia34
Ja pouzivam viacero vyrobkov od Just odkedy mal starsi syn cca 3 roky, teraz ma 10 a stredny 8 a som si ista, ze aj vdaka nim nasi chalani do dnes brali kazdy 1x antibiotika...
Okrem tohto kremu vela pouzivam Eukasol spray, smrekovy sirup, cucoriedkovy sirup (napravila som nim krvny obraz obom chalanom a aj mne pocas tehotenstva). Tak isto ten olej z 31 bylin co pise uglybetty je super, velmi vsestranny. Je toho vela, co mozem odporucat, ale nechcem tu robit reklamu, aby ma niekto neobhanal. Ak budes chciet, mozem ti potom viac poslat do sukromnej spravy.

mala_dracica
2. nov 2016

@uglybetty1234
Ano, aj olej z 31 liecivych bylin je super, ja ho davam aj kvapku na cukor pri tazobe a zaludocnych problémoch, tiez na masirovanie, kvapku pridam aj do tymianového kremu ked je zle a aj do vonnej lampy ho mam rada....

paloma76
7. nov 2016

Ahojte, ja som predvcerom malenu dala trosku banána a vcera sme s manzelom robili predsnidavky- z nasich jabľčok zo záhrady . Aj z toho som mu dala ochutnať. Chutilo mu vsetko, ide mi zjesť vsetko co vidí. Čítam ze ste dávali aj mrkvičku...tak aj ja skusim. Rastik je tiez len plne kojeny, ale začínam skúšať. No dufam ze minimalne do pol roka kojiť budem. Ma skoro 8 kg.
Chcem sa este opytat...mate skusenosti s krupicou? Ja si pamätám pri mojich starších deťoch ze to zabralo na noc a dieta spalo dlhsie ako ked bolo napojené. Len si uz nepamätám z akého mlieka som to robila. Alebo radsej taku kašičku na vecer? Lebo aj mne sa Rastik zacina budiť od 22.00 kazde 2 hodiny na kojenie. Uz je to tak tretiu noc.
Dik za radu. 😵

jannullka1
7. nov 2016

@paloma76 pri prvom sme my začali večer s kašami, keďže sa v noci veľmi často budil na papanie, lenže ja som kupovala tie Hipp mliečne kaše aj keď bol kojený a neskôr aj tie z iných značiek, ochutené. Krupicu som dávala až keď mal rok a to som mu už dala s ňou kravské mlieko, takže neviem ako sa môže robiť krupice malému bábu. Aj keď sú mamičky ktoré dávajú kravské mlieko napr namiesto umelého už od 6 mesiacov

katka2904
7. nov 2016

@paloma76 ... ja malinkú tiež plne kojím, no pomalinky pridávame do jedálnička zemiak, ale aj krupicovú kašu...pri prvej malinkej, kým som jej nepodávala kravské mlieko, tak som jej uvarila riedku krupicu z vody...a tak to robím aj teraz a potom ešte dokojím...vyskúšaj podľa mňa radšej takto klasickú krupicu do vody, ako instantné kaše...to je aspoň môj názor...

katykat
7. nov 2016

@paloma76 náš malý už skúšal mrkvu, zemiak, tekvicu, olizoval aj banán a dala som mu na lyžičku jablkovú šťavu, no a skúšala som aj kašu sunarku, ale zatiaľ lepšie nespí, môžu to byť aj zubky, alebo som niekde čítala, že medzi 4 a 5. mesiacom majú také obdobie, že sa často budia. Ale ja mu dávam hlavne kvôli tomu, že je od narodenia veľký hladoš a keď my niečo jeme a vidí to, tak strašne chce aj on.

kniha24
7. nov 2016

@katykat presne ako u nas,len my mame babu 🙂

belinea1991
8. nov 2016

Už aj vašim drobcom idú zúbky bo mne včera doktorka vravila že už vidí kopceky že už sa mu tlačia. A aj je posledné 4 dní dní strašne nervózna, neviete koľko trvá prerezavanie zúbkov

lucinda13123
8. nov 2016

@belinea1991 my uz mame dva spodne prerezane. Nam trval tyzden jeden zubok a tyzden druhy zubok..maly, bol strasne nervozny

paloma76
8. nov 2016

Dnes sa Rastikovi prezeral prvyyyyy zubok 🙂

kniha24
8. nov 2016

@paloma76 super, a ako to prebiehalo? nasa zacina piaty mesiac a este nic, ale mam pocit, ze sa jej uz dere 🙂

paloma76
8. nov 2016

@kniha24.. uz asi mesiac by si dal do úst aj neviem co 😀 , bez podbradnika ani sekundu a mával take záchvaty ze vrrrrrr, vtedy mrnacal a vopochal by si do úst celu päsť. Tieto posledne dni uz neboli take hrozne, uz som si začala myslieť , ze zúbky ho zrejme budu trápiť takto dlhsie, no a dnes rano hups a jeden je uplne von a hned ten vedla neho uz tiez vidim.

kniha24
8. nov 2016

@paloma76 fuuuha,tak tieto stavy mame aj my,tak zrejme mozem ocakavat prvy zubok 🙂

tote
8. nov 2016

Môžem ťa poprosiť napíšeš mi do súkr.spravy,všetko možné použiteľné pre deti co budem potrebovať na prírodnéj baze ako si už niečo spomínala,na rôzne choroby?budem vdacna

mala_dracica
9. nov 2016

@paloma76 Ahoj. Prosim ta, ako si robila domacu vyzivu? Davas aj cukor? Mame doma tiez dost domácich jablcok ale dost drobných - ocistit to bude robota pre trestanca ale aspon par pohárikov asi urobim...

mala_dracica
9. nov 2016

U nas tiez je vsetko v puse - prsty, past, co pride pod ruku a tiez mal obdobie, ked sa zacal budit o par hodin skor ako obvykle... Ale to vraj moze suvisiet aj s obdobim ked zacina cloviecik viest aktivnejsi zivot a potom aj viac v spanku spracuva. No a samozrejme, zubky tiez urobia svoje.... u nas este ale ziaden nevidno aj ked mam pocit, ze coskoro.
Prikrmy som zatial nedavala, akurát omrvinku domáceho chlebika dostal. Kase sa podla mna zavadzaju trosku neskor, po zeleninke. A odporuca sa zacat bezlepkovými - kukuricna, ryzova, pohankova. Pri starsich som pouzivala tie instantne namiesane ale teraz som aj o tom citala, ze je tam kadejaky humus, tak neviem...

paloma76
9. nov 2016

@mala_dracica ...robili sme 3 druhy . Par pohárov uplne bez cukru, zopar so skoricovym a vanilkovym cukrom ( to hlavne pre starsiu dcérku) , a este zopar pohárov , kde sme pridali kusok medu. Malému som dala ochutnať vsetky 3 - ale len po 1-2 lyžičke. Chutilo mu len ciste- bez cukru. To vypluval , aj s medom vypluval 😀
To záleží na jablckach...ake su sladké, ci kyslejsie.
No aj my sme čistila vsetci ...trvalo to cca 5 hodin 😀
Ale aj ja zboznujem výživy...inak by som sa asi do toho nepustila 😵

tote
16. nov 2016

Vie niekto poradiť odkedy môžem dať ochutnať prevencie vajce, resp.aspon žĺtok malej.vdaka

tote
16. nov 2016

Prepeličie som myslela 🙂)))

77laura
17. nov 2016

Baby, tie kasicky na dobru noc od Sunarku, Hami...,to sa len do mlieka rozraba?Su aj nejake nemliecne,to sa do materskeho ci staci do vody?Lebo kojim,chcem skusit tie kase,ale neviem,ak do materskeho,tak problem,neodstriekam si toho vela ani odsavackou.

jannullka1
17. nov 2016

@77laura sú aj mliečne aj nemliečne, je tam návod na krabici či treba len vodu pridať. Ja som prvému synovi tie s vodou zarábala a dojčila som

katykat
17. nov 2016

@77laura ja som skúšala aj mliečne, tie sa s vodou robia,lebo mlieko už tam je. A teraz dávam nemliečne, s mojím odstriekaným rozrábam, ale môžeš aj s vodou.

kniha24
17. nov 2016

@77laura ja ich mam tiez,to s vodou,ale na krabici je navod. Nam tie kasr na dobru noc moc nepomahaju.

77laura
17. nov 2016

Baby,dakujem,skusim to s vodou,len ci daco spapa,to neviem,lebo z flase nevie vobec pit,cajik ani vodu nepotiahne.Aj prikrmy pluje,len cicik by chcela,aj v noci kazdu chvilku,pomaly aj spat na nom. 🙂

katykat
17. nov 2016

@kniha24 ani my lepšie nespíme 😂, ale občas mu ju dám, chutí mu a papá pekne ....🚼

kniha24
18. nov 2016

Baby aku mate skusenost s podavanim vigantolu? Ja som davala D na prirodnej baze,ked mi ale dosiel skusila som vigantol a odvtedy dcera zacala vracat,mat tazkosti s grganim,vrci ako lev,az sa prehyna ked lezi. Pocula som dost zleho o vigante,tak ma zaujima ake mate vy skusenosti.

katykat
18. nov 2016

@kniha24 ja dávam Vigantol od začiatku, tiež som počula, že s ním majú deti problémy. Malý mi grckaval predtým dosť, teraz už menej. Aj bol dosť nekľudný tie prvé tri mesiace, ale už je to lepšie. On je ale dosť živé bábo, tak neviem či to súvisí s Vigantolom. Možno treba skúsiť nedať pár dní a uvidíš aká bude reakcia. Ak bude slnko, tak skúsiť radšej slniť.

kucerawa
18. nov 2016

@kniha24 my davame vigantol a v pohode, nepozorujem ziadne zmeny, aj ked par dni nedam. Stale rovnako 🙂 niektore deti s nim ale mozu mat problem, preto im potom maminky davaju napriklad Dcko od Jamieson a pod.

kniha24
18. nov 2016

@kucerawa ano ten mam doma tiez,tak idem skusit davat ten.