icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

julia34
24. nov 2016

Ahojte.potrebovala by som radu nasa mala je iba dojcena a teraz prvy krat podavame cajik prvy, druhy den trosku pila, ale teraz sa mi uz z flase nechce pit. Mala by son skusit vymenit druh caju alebo by ste vedeli cim to este moze byt?

katykat
24. nov 2016

@julia34 a musíš dávať čajík? Keď je dojčená. Alebo skús na lyžičku. My čajík vôbec nedávame.

mala_dracica
24. nov 2016

@julia34 Ahoj, ja tiez zatial nedavam ziaden caj ani vodu. Je plne dojceny. Ale ked bude papat prikrmy pomaly zacneme mozno, ale s vodou, caje az neskor. A nikdy som nedavala tie instantne, pripada mi to dost umele.

julia34
24. nov 2016

@katykat tak berie antibiotika a aby zapila cajikom tak preto inac som nedavala iba sa dojcime..

julia34
24. nov 2016

@mala_dracica ja tiez som nedavaka cajik,ale lekarka aby zapila antibiotika , ale davala som jej harmancekovy a teraz feniklovy ale nechce ani ten tak neviem preco ....

tote
10. dec 2016

Ahojte. Môžem cvičit na vybranom stroji ak kojiť? Dik za rady

tote
10. dec 2016

Oprava na vibračnom stroji

jannullka1
10. dec 2016

@tote ja som robila vo fitku a exkolegyňa cvičila skoro všetko a aj na vibračnom stroji a nemala žiadny problém, to už vtedy kojila pol roka a ešte ďalšieho pol roka potom kojila bez problémov. Ale môže to byť individuálne, skúste sa poradiť s laktačnou.

paloma76
12. dec 2016

Ahojte.@julia34....preco ste užívali ATB? Aj maly bol prechladnuty, nonastastie bez teploty, takze sme neboli ani u dr. Len kvapky do nosa a napakovali sme ho nad harmancekom.

Co sa tyka cajika ..ani ja nic nedavam. Je kojeny, ale davam aj predsnidavky, aj bananik zmiešané s keksíkom Marina. + kuracie masko....sami sme zatvárali ( nie kupovane) a aj mliečne kase , vsetko pomaly, ale chuti mu vsetko. Dnes idem k dr.som zvedava na váhu.

Sedíte uz ??? My uz ano🙂

julia34
12. dec 2016

@paloma76 viete co nas amala bol 2 tyzdne zachriputa a nakoniec mala aj sopliky a kaslala a vsetko jej ti stieklo na pridusky tak preto sme brali antibiotika....my papame este len 5 den dnes som jej druhy krát dávala zemiačik, ale ešte nič ine nepapa- inak je dojčená ...to potom asi tak o mesiac začneme dávať t aj masko...a neviem mam aj kase , ale neviem kedy jej môžem dať? a čajik stále nechce ani vodičku nič. a sediet nesedi sama este 2 krat ked som ju nechala tak par sekund posedela, ale inač nie...váš už ako dlho sedí?

paloma76
12. dec 2016

No hlavne ze je uz zdravučka.
.. Na kaši je napisane , ze od koľkých mesiacov mozes, ci?
My takto pekne sedíme uz asi tyzden. Takze mozem povedat , ze sedi od piatich mesiacov+ tyzden. 😉.
Idem k tej doktorke ,
Zatial pa.

julia34
12. dec 2016

@paloma76 ano ved sto som rada, že je už zdravá lebo to hrozné je ani neskinká, nervozna bola :( áno píše že od 6 mesiacov, ale či môžem keď ešte len teraz začala papať? a zúbky už mate nejaké? oki tak nech vám to dobre dopadne

paloma76
12. dec 2016

Nie to jej radsej nedaj. Su kasicky aj od 4. -mesiacov.
Ano, mame dva dolne zubky😃

paloma76
12. dec 2016

Ahojte, takze mame 8,640g😀

mala_dracica
13. dec 2016

Ahojte.
@paloma76 maly uz aj plazi alebo lozi? Lebo vacsinou sedenie nasleduje potom, ze? A on sa sam posadi ci ty ho posadis?
Inak akurat som pred par dnami citala ze urcite nie je potrebne zahustovat ovocne prikrmy keksami a piskotami 🙂
@julia34 kase sa zaraduju az neskor, najpr jednozlozkove zeleninove, potom viaczlozkove, potom do toho masko a raz do tyzdna zltko a az potom kase....
ale proti gustu ziaden disputat a kazda mamina podla seba 🙂

paloma76
13. dec 2016

Ahoj ..nieee, ja ho poradím, sam sa nevie. To uz by bolo fakt vela. Ale udrží sa. Uz sa nevydali. Kontroluje si rovnováhu. A nelozi, ani neplazi😃. To by bolo velaaaa, ved mame len 5 a pol mesiaca. Dr.vravela ze on aj tak vníma aj sa chphiva ako 10 mesacne dieta. 😀😀😀.

mala_dracica
13. dec 2016

@paloma76 No ved sa mi to tiez zdalo skoro ale deticky su rozne... Nas Domi sa obracia na brusko na obe strany ale naspat na chrbatik este nevie, tak sa potom hneva 🙂 Na brusku zacina dvihat ritku a podsuvat nozky. A ked nam sedi na kolenach nechce sa opierat, taha sa dopredu a chce byt vystrety ale sam nesedi.... ono by sa mal posadit sam ale myslim ze si chvilu este pocka, mudre clanky hovoria ze az asi okolo 8-9 mesiaca.

paloma76
13. dec 2016

Na bruško ano, ale naspat tiez nevie a tiez nevie dvíhať ritku😀😀😀, aj tak su dnešné deti velmi šikovne, ved mi v ich veku sme len blbo kúpali do stropu 😃😃😃

julia34
13. dec 2016

@paloma76 zubky mamr aj my 2 dolne 🙂 a taka je teraz ako keby jej aj horne isli neviem uvidime 🙂

julia34
13. dec 2016

@mala_dracica no ved aj si myslim, ze pomalicky zaciname tak o mesiac zacnem davat masko a potom zacneme kasicky asi takto to urobim.. 🙂

paloma76
17. dec 2016

Ahojte
Náhodne nejake foteckyyyyy🙂

mala_dracica
18. dec 2016

Mi to zmazalo cely prispevok☹
Nas Domi zatial s prikrmami nehviezdi 🙂 mrkva dva dni dobre a potom sa naucil plut😝 zo zemiaku aj s materskym mlieckom ho nadrapovalo.... dnes skusime kalerab...

mala_dracica
18. dec 2016
kucerawa
18. dec 2016

Nas Hugo 🙂
Prikrmy mu idu velmi, je to jedak 🙂

kvikina087
19. dec 2016

Náš Timino papá už "všetko". Skúšal mäso, zeleninku, no najviac mu šmakuje ovocie. Včera sa mu ukázali aj dva spodné zúbky. Je šikovný, točí sa aj z chrbátika na bruško aj z bruška na chrbátik. Dokonca sa dáva už na štyri a pohupuje sa. Máme z neho neuveriteľnú radosť. :D

katykat
20. dec 2016

@kvikina087 náš tiež papá všetko a tiež najviac chutí ovocie, a v nedeľu sme objavili prvý zúbok, no a už asi mesiac sa točí aj na bruško aj naopak, dokonca sa gúľa, keď sa chce ku niečomu dostať a plazí sa ...😁

bejuska212
20. dec 2016

ahojte,prosim vas mozete mi poradit s prikrmami?mala ma 5 a pol mesiaca,n rozhodla som sa prikrmovat od 6 mesiaca.viem,ze prva sa dava mrkva 5 dni po sebe,potom do toho pridam zemiak a zasa 5 dni,ako dalej?mozno blba otazka,ale mam prve dieta 🙂dakujem za kazdu radu

azurmanka1
20. dec 2016

Ahojte dievčatá, tak sa po dlhej odmlke ozyváme aj my 😀.Nás drobček má 5 a pol mesiaca.Ešte sme stále plné kojeni. Pretaca sa z chrbatika na bruško, no späť ešte nevie. Elinka je cez den velmi dobrucka, no noci máme vesele. Nechce cumlík a chce byť na prsníku. Máte niekto taký problém . No vzdialit sa nehrozí. A večerné zaspavanie máme tiež vesele 😁. Baby na facebooku má stránku" fyziomama "a ona krásne popisuje správny vývoj dieťaťa, aj ako máme my ako matky postupovať. Naozaj úžasné . Rady , ktoré naozaj oceníte. 1

azurmanka1
20. dec 2016

Toto je naša princeznicka

maruskamolny
20. dec 2016

Ahojte, my budee mať zajtra 6 mesiacov, už dlhšie sa pretáčame na bruško a späť, pomaly sa nám aj posúva, je drobnejšia ako bola sestrička...riadny papkáč a už aj zelenink, mäsko a kašičky papá...ešte nikdy nič neodmietla...len veľmi nás trápia zúbky..idú jej 7 naraz....2 vyzeerajú že čoskoro výjdu...v noci je vkuse hore a chce stále papať..už som zúfalá...