icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

cica369
21. dec 2016

Naša Ninka,6mesiacov aj týždeň....papáme všetko,dva zúbky vonku bez problémov,otáčame sa a začíname plaziť. Naše slniečko ❤

azurmanka1
21. dec 2016

@maruskamolny my sme na tom tiež dosť podobne. Zuby nám sice nejdu, ale tiež sa často budí ☹ U nás sa to celé veľmi pokazilo po prvom očkovaní ☹ Dovtedy spávala ukážkovo a po očkovaní hneď prvú noc katastrofa a potom už stále 😖

uglybetty1234
21. dec 2016

Ahojte, nas Danielk bol prvy narodeny v tejto skupine a asi aj drzi prvenstvo vo vahe. Narodeny 2.6 a ma 9,5 kg. Je to valibuk 🙂
Kojit som nechcela, je na umelom mliecku. Prikrmy papkanvsetky s radostou, hlavne ovocne nestihame pomaly ani naberat ako otvara pusinu. Vcera dostal prvykrat korku chleba tak si cmulal. Zub ani jeden a dneska prvykrat sa pretocil z bruska na chrbatik. Lenivec 😂. V noci spi ukazkovo 8.30-5.30. Proste nadhera. Kupila som mu teraz jantarovy nahrdelnik, ked mu pojdu zubky, aby sme boli pripraveni. Este ho musim nabit a ocistit.

maruskamolny
21. dec 2016

@azurmanka1 ja uz som zufala...ckuse v noci chce byt na cicke,.,ale len jest a jest...neviem ci nema dost alebo co...zaspava sa nam hrozne...prva dcerka som ju dala do postielky a sama zaspinkavala a druuha nie a nie zaspat...4rocna uz spi a tato buntosi...

julia34
21. dec 2016

@bejuska212 ja davam z kazdeho jedla po 3 dni. Mrkva, zemiak, cuketa, karelab zatial sme papali toto ...a ako varite zemiak v supe alebo orezany?

azurmanka1
21. dec 2016

@maruskamolny my sme na tom presne rovnako . Už sme skúšali aj tak, že manžel išiel k nej, ale ona chce proste mňa a prsník. Ale asi na to neexistuje žiadne riesenie. Ja mám staršiu 11 ročnú dcérku, ona zaspávala ukážkovo, ale v noci sa mi intenzívne budila do 5 rokov. A syn má 8a krásne zaspinkal sám od malička a spinkal v noci ukážkovo. A táto malá bambuľka teda vedie prvenstvo 😂😂😂😂

azurmanka1
21. dec 2016

@julia34 ja som starším dvom detičkám všetku zeleninu pripravovala na pare, uchová sa v nej viac vitamínov a zemiačik som parila ošúpaný. A tak to budem robiť aj pri maličkej teraz.

jannullka1
22. dec 2016

Ahojte, Oli bude mať čoskoro 6 mesiacov. Keď ho posadím, udrží rovnováhu ale sám sa posadiť ešte nevie, samozrejme že to robím úplne výnimočne keďže sa to nesmie robiť kým sa dieťa nevie samo posadiť.
S prikrmovaním zatiaľ bojujeme, všetko vypľúva. Dúfam, že nebude odmietať papať tak ako jeho starší brat.

kniha24
23. dec 2016

Nasa mala bude mat na silvestra 6 mesiacov,uz mesiac sa otaca na chrbtik a naopak 🙂
Na chrbatiku ked je,tak nadskakuje a cuva dozadu,prejde takto celu postel 😁
Zubky zatial ziadne,papa vsetko,ryzu,cestoviny.... papa krasne,nevypluva ani neprska,dufam ze jej to zostane.
Zatial stale nedovyvijany jeden klbik,balit na siroko ju mame este,ale ona si to odpopina,takze nema nic. Snazim sa ju v ergo nosici nosit,uvidime na kontrole co zas vymyslia.
Krasne sviatky vsetkym 💟

paloma76
29. dec 2016

Je ci su zlatuckeeeee🙂
Pozdravujeme a prajeme este krasne sviatky a vsetko len to naj do Nového roku 2017, aby nase deticky boli hlavne zdravé , stastne a stale vesele🙂

paloma76
29. dec 2016

A este mam otázku- taky menši problem
Asi tyzden mi uz Rastik zle spi... budí sa často, no neplače a a ni nie je hladný, iba sa chce hrať. Tuto noc napríklad bol hore od 4-tej do 5 tej. A nic, len tak ...leží a musim sa s nim hrat inak mravči.
System , alebo režim uz v podstate mame nastavený. Chodi spat cca o 20.00. Pred spaním asi polhodinku je kasu, alebo výživu a tesne pred spaním este kojim. Potom zese papa - kojim o 24.00 a potom je to rôzne- bud spi do rana , alebo je často hore ( aj kazdu hodinu) . Co s tym? Co poradíte? Co myslite , preco? Ak viete poraďte . Hladný nie je , inak by bol na prsníku asi prisatý, ale nechce- a ani nepýta. 😢

azurmanka1
29. dec 2016

@paloma76 malý je božský 😍

nelly0212
29. dec 2016

@azurmanka1 aké rady od fyziomamy máš na mysli? ja ju chvíľku sledujem, ale zatiaľ som nič extra nepostrehla 😊

katykat
30. dec 2016

@paloma76 malý je krásny....A ako pekne už sedí. Vyzerá byť taký pevný, sa pekne udrží v sede. No s tým spánkom to máme podobné. Ale nám zle spáva od narodenia, niekedy to je lepšie, asi pred mesiacom chodil spať okolo 20. -tej a budil sa až o 03:30, no toto trvalo len niečo vyše týždňa. Teraz zaspáva okolo 21. ....Potom sa zobudí okolo 01:00, to iba nakojím a zaspí....ale stane sa, že chce byť aj hore....A tiež sa chce hrať a vyžaduje pozornosť...Inak mrnčí...No a potom tak okolo 03:00 zase papať a vstávame okolo tej 06.-tej.
Hladom to podľa mňa nebude, skúšala som kašu večer aj bez kaše a je to rovnaké....
Raz je to lepšie, raz horšie...Asi musíme len vydržať.

paloma76
30. dec 2016

@azurmanka,@katykat ...dakujem
Ano ,uz krasne sedi😄. Myslim , ze ani stvornozkovat nebude, rovno sa postaví na nohy.
Moja najstaršia dcera tiez nesla po štyroch a uz v 9 mesiacoch chodila, ta mladšia dcera chodila po štyroch a az v 13.mesiacoch začala chodit sama. Takze pri každom dieťati inak😀
...No a s tym spanim to asi treba len vydrzat...tato noc bola celkom ok..zaspal o 20.30, potom papal o 3-tej a potom o 6.30h. Od vtedy je hore, teraz je 11.00 a zaspal pred 5. minútami.
Tak uvidime aka bude dalsia noc.
Majte sa kraaaasne😍

paloma76
30. dec 2016

Takto stale zaspi- odpadne pri kojení ...a potom uz šup do postieľky, alebo do kočíka a spi asi tak 2 hodiny, v kočíku aj 3h. 😄😄😄😄😄😄😄😄

azurmanka1
30. dec 2016

@nelly0212 no ja som od nej čítala veľa článkov, kde perfektne popisovala napríklad ako treba detičky nosiť, aby sme im nezaťažovali chrbticu, má tam tie polohy krásne znázornené. Ale to bolo samozrejme viac aktuálne ,keď boli deturence malé, no.aj tak ich nosíme aj teraz. No a najnovšie uverejnila článok aké je dôležité aby detičky mali vývin postupný, od prvého sedenia, až po chôdzu. Krásne to tam.popisuje.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=183...

Tu je link, len neviem, či Vám. To zobrazí. Skúste. 🙂

nelly0212
30. dec 2016

@azurmanka1 ďakujem, otvorilo sa, tento článok mám už tiež prečítaný 😉

tote
30. dec 2016

Tak aj pripájam niečo z Vianoc 😀

azurmanka1
31. dec 2016

@tote krásna bambuľka 🙂

paloma76
31. dec 2016

🙂
Všetkým junovčatkam a celým rodinkam..... želám....

kniha24
31. dec 2016

@paloma76 aj ja vam prajem krasny silvester

julia34
3. jan 2017

Ahojte. Pripravovali ste svojim babatkam kasu ked kojite? Mam ryzovu nemliecnu kasu Hami tak mam pridat svoje materske mlieko?

kucerawa
4. jan 2017

@julia34 ja som pripravovala najskôr nemliečnu ale len tak s vodou, keďže som nemala odložené mliečko ale to je v podstate len čistá ryža rozvarená, neskôr som kúpila mliečnu kašu a už varím iba tú ;)

paloma76
8. jan 2017

@kucerawa ...a dávaš normalne vodu z vodovodu- prevarenu? Alebo kupujes dojcenecku?

lenkahlinkova
9. jan 2017

@cica369 ake prikrmy davate? Dajte tip dakujem 😊

uglybetty1234
9. jan 2017

@lenkahlinkova ahojky, ja kupujem aj robim doma. Podla nalady a ladnicky ;)
Dneska som robila zemiak, mrkva, petrzlen, por, zeler a spenat. Alebo robim mrkvu a kalerab a cestovinu. Ked bol mensi a jedol trocha a skusali sme atd som hlavne kupovala ie flasticky prva lyzicka, sa mi nechcelo kvoli troche varit. Teraz si uvarim na 2-3 dni. Zajtra mu do toho pridam aj zltok.
Inak kupujem vsetky znacky , mam rada hlavne dm maju super vyber. Co mi vadi ze vo vacsine je maso a kedze mu ho nechcem davat kazdy den, tak varim doma hlavne bezmasite. Ovocne kupujem. Ale asi spravim aj par doma a zamrazim

azurmanka1
9. jan 2017

Baby neviem ci poznáte knihu od MuDr.Bukovského "Hneď to bude anjelik"
Ale naozaj odporucam. Je tam krásne popísané čo kedy treba zaradiť do jedálnička. Mne sa veľmi páči.

maruskamolny
10. jan 2017

@azurmanka1 perfektná kniha, ďakujeme za radu🙂

azurmanka1
10. jan 2017

@maruskamolny to som rada, len nech pomôže 😉