icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

janka_a
8. sep 2010

@silvinka_a ja trosicku dalej.. okres michalovce😉

silvinka_a
8. sep 2010

@janka_a odtial mam priatela 😵

akova
8. sep 2010

@gamajka ja bez kavy by som ani neexistovala, ale obmedzila som, že si davam z Dolce Gusta - Latte, je tam viac mlieka a kavy teda asi minimum...

henika81
8. sep 2010

@janka_a michalovce? ja som priamo z MI, kde byvas?

janka_a
8. sep 2010

@silvinka_a 🙂 pekna nahoda🙂

@henika81 priamo michalovce.. 😉

henika81
8. sep 2010

@akova je to asiindividualne ale si myslim ze to nezavisi asi ci to bude dievca alebo chlapec, tak som rozmyslala, ci to nemoze mat tie nevolnostii a zvracanie, daco spolocne s tym ako sa stravujeme, alebo s tym ze predtym ste brali dlho HAK a podobne veci, ze facite alebo pijete vela kavy, mne sa zda ze asi to dost ovplyvnuje.

gamajka
8. sep 2010

@akova Aj ja si dam, len uz nie denne, ale chyba mi ta chut, zvazujem, ci si nekupit bez kofeinu...

akova
8. sep 2010

@henika81 možno ano, mne teda zle nebyva, HAK neberiem už 10 rokov, nefajčim, kavu pijem jednu denne.

akova
8. sep 2010

@gamajka no to je tiež dobra alternativa, ma ta kava taku istu chuť ako s kofeinom?

gamajka
8. sep 2010

@henika81 Neviem, ci to suvisi, ja som predtym hrozne vracala a teraz mi vobec nie. Podmienky boli vzdy takmer rovnake, akurat pred prvym tehu som fajcila - ale len malo - a odvtedy uz nie.

janka_a
8. sep 2010

ja nevolnosti nemam ziadne.. a to som doslovne zavisla od kavy niekedy 😒

gamajka
8. sep 2010

@akova Po pravde neviem, nikdy som ju nepila, ale dufam, ze ano 😀

akova
8. sep 2010

@gamajka tak daj vediet, akurat v Panelaku tehotna Zuzka by si dala kavu a kedže je tehu tak, že bezkofeinovu 😀 no asi si ju pojdem aj ja kupiť a vyskušam. Aj ked pri prvom tehu som kavu jednu denne pila, ale istota je istota.

akova
8. sep 2010

@janka_a a piješ aj teraz kavu? ked si tehu? 🙂

janka_a
8. sep 2010

@akova odkedy viem ze som tehu tak nie...

cesalka
8. sep 2010

ja som doteraz(pred tehu) pila jednu rano,tak ta mi ani nechyba,robim si caj.Nikdy som nefajcila tak ani s tym nemam problem,tak si zatial nemusim odopierat 🙂

gamajka
8. sep 2010

Ja myslim, ze jedna kava denne, ak to nie je daky "smrtak" by nemusela vadit. Ja kavu vzdy vramci "aktivnej zmeny zivotneho stylu (😀) vyhodim, ale aj dnes napr. som si bola sadnut s kamoskou, tak som si dala. Tak..prilezitostne... Niekde som citala, ze to moze robit problem - myslim, ze pri dennom piti - a ja som taky strachopud, vsetko radsej dodrziavam, ale aby si clovek nedal ani jedinu, to mi pride prehnane.

henika81
8. sep 2010

@janka_a ja tiez nemam nevolnosti, len ma pobolieva podbrusko a prsia ma bolia a obcas dost silno hlava, no a teploty mavam tie zvysene tehu, no a unava to je uz samozrejme.ja kavyy nemozem lebo mam alergiu na kofein, HAK som nikdy nebrala lebo pre epileptikov je nevhodna, vyvolava zachvaty, mam aj epilepsiu, chronicku pankreatitidu, celiakiu bezlepkova strava, a laktozovu intoleranciu a alrgiu na mleicnu bielkovinu, cize mam dietu jak hrom, prakticky zijem BIO stravou, je dost nakladne ale co am robit, tak preto sa tak bojim ze potratim lebo imunitu mam na cisto rozhadzanu.

cesalka
8. sep 2010

@henika wau tak to mas pekne vela toho,cely zivot na diete...ja jem piate cez deviate tak az tolko co si ty musis odriekat by som tazko zvladala,viem nemas na vyber a zdravie je to najdolezitejsie,drzim palce.

mia_m
8. sep 2010

@henika81 neboj, to este neznamena, ze nemozes donosit dieta, vsetko bude ok 😉

janka_a
8. sep 2010

@henika81 mas toho neurekom dost 😒 ale uvidis vsetko bude dobre🙂

henika81
8. sep 2010

diky baby vam za podporu, sak to si hovorim aj ja ze bude ok, snazim sa verit 🙂

janka_a
8. sep 2010

@henika81 psychika robi vela🙂 snaz sa verit a uvidis ze bude fajn..

zuzuula
9. sep 2010

@klba no bolo to super som bola taka stastna ze som schmatla fotku a uz som aj chcela odist a doktor sa na mna diva ze to sme este neskoncili :D

mia_m
9. sep 2010

jeej zuzuula, mame rovnaky termin 🙂

boled123
9. sep 2010

čauko baby, môžem sa aj ja pridať?

veronkaj
9. sep 2010

@akova ono je to tak aspoň mi to tak vysvetloval a aj som to zažila áno zasekne sa vo vajíčkovode a tam rastie a preto sa musí potom odtial odstrániť ale stáva sa, že maternica má stále tým pádom zväčšenú sliznicu a vytvorí sa v nej pseudogestačný vak.
takže preto pokial nieje vidieť vo vnútri toho vaku aj miminko stále treba myslieť na obe varianty.

veronkaj
9. sep 2010

no rozrastá sa to tu pekne,
a ja musím čakať ešte 13 dní ak nerátam dnešok na to čo bude ale snažím sa veriť 😉

a káva čo ste tu písali,
tak ja mám dosť nízky tlak sám o sebe a ešte takéto počasie a tak som sa spýtala priamo v ambulancii a odpoveď :
vraj volakedy boli veľmi proti pitiu kávy u tehotných ale teraz na základe štúdii dokázali že káva nemá žiadny zlý vplyv ak: si dáte do nej mlieko a nepijete tie najsilnejšie a ani pomletú zrnkovú ale bežnú nesku a jednu káva denne nezaškodí práve naopak tým, že na srdce sú v tehotenstve kvôli zvýšenému množstvu krvi zvýšené aj nároky práve že to pomáha aby pracovalo. takže jednu kávu nesku bežnú s mliekom vychutnať nech sa páči. a pýtala som sa na vitamíny tehotenské a vraj je to dobré v odbdobí ked nieje čerstvá zelenia a ovocie tak ako teraz napríklad v zime ale pokial sa dá tak brať kyselinu listovú lebo tá zase až tak hojne nieje a je dobré ju viac doplňovať počas prvých troch mesiacov a ostatné radšej každý deň nejaké ovocie a zeleninu a telo si vezme z toho prirodzenejší vitamín a zároveň dieťa nebude mať alergiu na ovocie ak ho budemem mať prirodzene v priemeranom množstve v organizme lebo si zvykne.

henika81
9. sep 2010

ahojte baby, tak ako sa dneska mate? no ja som prave dosla od dr. a robila mi sono, dutinka sa pekne zvacsuje, uz ma 3,7mm, dala mi vitamini femibion s kyselniou listovou, no musela som si ich kupit ako inak,stat nemysli na tehotne aby aspon nieco preplatil, a s mojimi problemami mam brat jednu denne, ze ine zeny beru raz za 2-3 dni,ale ja musim kazdy den, tak aspon viem ze budem mat prisun vitaminov do bludu tak budem kludnejsia, zatial mi duphaston nedala, ale ze ked budem krvacat hned mam naklusat a nasadi sa. nechcela mi ho davat kvoli laktoze ze obsahuje a ju nesmiem, ale ked bude treba tak ho budem brat , hoc mi bude ako zle. Bábo mi za to stojí, ne tak baby? 🙂 No a co este som sa dozvedela? hovorila som jej ze vcera mi bolo dost zle, tak hovori no tak to az teraz dorazilo zrejme vajicko, ze preto som zatial este nemala take priznaky, ze teraz mi este len zacne byt zle, tak sa pripravujem na vsetko, idem si zohnat zazvor a podctivo pit cajik. Sa mi zda ze asi ten 7 tyzden bude kriticky, no uvidime, o 2 tyzdne mam ist, pokial nebudu ziadne problemy. ze uz bude vidiet aj srdiecko. ta sa budem tesit. 🙂

akova
9. sep 2010

@boled123 jasne, vitaj 😉