Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
vidím, že rozoberáte grafy. mojej sestre ten čínsky nevišiel. ten druhý sme vtedy nemali.
mne vychádza aj na jednom aj na druhom chlapček. tak uvidíme 🙂
Nemá máme vybraté aj aj takže je nám to jedno 🙂
@aaddeell - mna svrbia prsia jak divé.. tak si ich snažím často krémovať. keď nakrémujem prejde to...
@klba - aj u nás je svokra proti dievčenskému menu . ani chlapčenské sa jej moc nepáči ale s tým je spokojnejšia ako s dievčenským. ale presne sme si povedali, že je to naše, my sme si vybrali a tak aj bude... 😉
A Tobiasa som chcela aj ja ale "kamarát" nášho hafana sa volá Tobias a je to malý Jack Rusel Teriér 🙂 Takže som od toho mena ja upustila 🙂
Ale veľmi sa mi páči....
a na tých testoch som bola preto tak skoro lebo som mala problémy s cukrom aj pred otehotnením tak preto som musela ísť skôr...
@monika0001 monika, prave som si prezrela tvoj album, mas tam krasne vecicky...to uz mas vsetko nakupene..normalne ma zalial studeny pot, lebo ja este nic nemam...panika panika 😒
@pami2 - neboj nič mojka.. je strašne veľa žien čo ma za to odsudzujú a nákupy si nechávajú na poslednú chvíľu lebo vraj to prináša nešťastie 😉
Takže máš čas neboj nič 🙂
Ja si len neviem predstaviť ako by som toto všetko mala zháňať v poslednom mesiaci s veľkým bruchom pred sebou 😝 a tých peňazí čo by som musela dať naraz.. jaaj. ja som spokojná, že sme to začali tak skoro kupovať 😉
@monika0001 no čítala som že je to normálne...nedostala si prenatálny balíček? tam bola brožúrka kde sa píše o tehu aj o možných komplikáciách.Volá sa to Happy baby.
4.mesiac: Prsia môžu tvoriť žltkastú tekutinu. Nepokúšajte sa odtekaniu tekutiny ani zabrániť , ani ho zosilniť. Ide o kolostrum, mledzivo bohaté na ochranné protilátky.
@mandy29 - balíček som dostala ale nečítala som tú brožúrku. dobre mi tak 😅 😔
Ďakujem 🙂
@monika0001 nemáš za čo...inak že táto tekutina po pôrode je veľmi potrebná pre bábo, že kým sa nám vytvorí mliečko budeme mať túto tekutinu...
@mandy29 - no to viem, že kým sa vytvorí mliečko máme iba tú tekutinu ale tak sa mi zdalo skoro, že už včera mi tiekla. ale dnes už zasa nič... 🙂
@monika0001 aspoň vieš že postupuje všetko tak ako má.... 😉
@mandy29 - tak to som nesmierne rada 😵 😵
ešte uvidím čo mi zajtra povie doki na tie výsledky ☹
@monika0001 výsledky čoho? prepáč nie som v obraze... ☹
@mandy29 - včera som bola na oGTT testoch a mám gestačný diabetes ☹
dnes mi volala sestrička, že musím zajtra prísť...
@monika0001 no dufam, ze si nemyslis, ze by som ta za to odsudzovala, to vobec nie, ja ta za to skor obdivujem, lebo ja sa poznam, ja neznasam nakupy aj pre seba...zacala som si obzerat nejake vecicky pre babo, ale len na nete a uz teraz mam v tom chaos, tolko toho je co budem potrebovat a vsetko je take krasne, ze viem, ze kebyze zacnem teraz tak nakupim aj plno blbosti co potom nebudem potrebovat...ja som si povedala, ze od januara zacnem s nakupom pomalicky...alebo to je uz neskoro? och joj, moja hlava derava, budem mat co robit...ale aspon budem vediet, kde nabrat inspiraciu ( ak sa nenahnevas) 🙂
@monika0001 nie je to nejak závažné že? to budeš brať tabletky, či ako prebieha liečba?
@pami2 - nie nemyslela som to na Teba.. ale do IP pošty mi chodili rôzne správy typu že som blázon a pod 😀
Mojka neboj.. všetko stihneš nakúpiť včas. hlavne sa kvôli tomu nestresuj a keď budeš mať chuť tak proste pôjdeš a kúpiš 😉
Ono toho netreba až tak veľa ako mám ja. len ja som blázon.. sestra mi nadáva, že to nevyužijeme, ale čo keď keď to vidím neviem odolať? 😝
@mandy29 - vôbec netuším. viem len že mja sestra to mala v tehu tiež. a bola kvoli tomu 2x v nemocnici ale lieky myslím nebrala.
ja som mala problémy s cukrom ešte skôr ako som otehotnela... pri prvom tehu sa mi "pokazila" štítka a tá naštartovala aj problémy s cukrom a cholesterolom, lebo vďaka tej štítke som behom necelých 2 rokov pribrala 30 kíl ☹
zajtra dám vedieť čo a ako bude..
@monika0001držím palčeky...a neboj bude to dobré 😉
@monika0001 to nemyslis vazne, ak je niekto povercivy, prosim, ale to neznamena, ze vsetci veria tym poveram, som nazoru, ze ak sa ma nieco stat, tak sa stane aj bez toho ci budem mat kocik doma od zaciatku tehu alebo az pred porodom, to je kazdeho osobna vec comu veri a comu nie,
ja planujem po novom roku, ked uz budem (dufam ze ano) vediet, co cakame, pretriedit veci po malom a pripravit ich pomaly
@monika0001 Monči,to za aký čas si pokupovala tie vecičky pre malé? nevychádzam z údivu jak si pripravená...šikulka...normálne sa až hanbím že som na tom zatiaľ tak biedne 😉 ale na druhej strane potom už budeš mať pokoj...kým mi budeme zháňať kopu vecí...asi nie z tých čo si nechávajú všetko na poslednú chvíľu (ako ja 😀 😀 )
@mia_m - ĎAKUJEM 🙂
presne toto vravíme aj my s mmm. ak sa má niečo stať stane sa či už máš doma veci alebo nie 😉
mne je jedno čo si o mne kto kvôli tomu myslí. ja viem, že mám obrovskú výhodu v tom, že nemusím teraz stresovať čo kúpiť a či na to budem mať :-P
@mandy29 - Ďakujem.. neviem kedy tam zajtra pôjdeme, ale hneď ako prídem domov píšem ako sme dopadli 😉
@mandy29 - no moja máme tam kúsky čo už majú dobrých 8 rokov 😀
my sme to začali so svokrou nakupovať aby toho nebolo veľa naraz. najprv to šlo pomaly ale keď sme sa v januári 2008 rozhodli, že chceme mimi a potom sme otehu tak som sa do toho pustila no a až teraz som sa zastavila 😀 teraz už iba čakám na pohlavie aby som mohla ešte zopár kúskov dokúpiť 😀
@monika0001 ja som tiež mala nejaké vecičky pre malé ale ešte pred tehu, tak som ich dala tehu švagrinej, jednej tehu kamoške a ďalšej až mi neostalo nič, ale tak som tešila keď som videla tie rozjasnené tváričky keď som im doniesla tie vecičky...ja som už totiž pomaly prestala dúfať že sa nám to podarí... ☹ ale podarilo sa 🙂 🙂 🙂
@mandy29 - ja vždy radšej kamoškám a podo. kúpim iné, lebo mne ide srdce roztrahať keď by som mala niečo z mojej zbierky dať 😀
som dilina 😀 😀
@pami2 ma naozaj vela funkcii,mozes sa on opierat u tv,mas makke pohodlie.Potom na spanie si das jeden koniec pod hlavu a druhy medzi nohy a lezis v zasa v makkem,pohodlnom,netaha ta brusko.si ako vo vaticke.Dalej mozes pouzit u kojenia zapasas si ho okolo pasa a nan polozis babatko a kojis(to zatial vyskusane nemam) 😀,dalej mozes do toho polozit aj miminko,neprevali sa ti.Samozrejme do urciteho veku. Naozaj doporucujem.Moj muz mi dnes hovori,ze som celu noc kecala,ako dobre sa mi lezi 😀 😀 😀 😀
@honeybunny81 moja ja mam tiez zajtra poradnu a pojdem sa tam objednat, takze sa neboj) a to chces ist na 4D do vianoc, alebo na ten morfo uzv v 20tt, lebo na 4D ti staci az po novom roku, ved ten tam robia do 26tt takze je casu) 😉
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@pami2 - mne zatial ten vankúš slúži na udržanie podhlavného vankúša lebo od kedy som tehu akosi mi nie a nie udržať tvar a v noci sa budím na bolesť hlavy z toho ako zle som spala 😀
ale aj tak tento čo mám vytiahnutý ten je taký tvrdý.. ☹
mám ešte jeden a ten už je mäkší ale ten šetrím na kojenie 😀
caute baby,sem tam si vas citam,ale do tychto debat nemam cim prispiet,tak pisem az teraz.Chodim cvicit 2x tyzdenne k dipl.porodnej asistentke, ma 55 rokov a robi v Ruzinove.Teda nezavadim babam,co idu rodit do BA a uz vobec nechapem tie,co tam chcu ist z inych miest,je tam katastrofalna situacia. Zlata GA alebo TT.
Mate doma knizku Joga pre tehotne? tam sa pise,ze od druheho trimestra by sa malo spat pri zdvihnutom matraci pri nohach na zlepsenie krvneho obehu a nemali by sme spavat na chrbte,uz len na boku,kedze zvacsena maternica tlaci na hlavnu aortu.Ja s tym mam trocha problem,lebo pri polohe na boku sa mi upcha nos-spavam vylucne na chrbte,ale uz mi vadia vystrete nohy,citim pnutie v bruchu.
Inak poviem vam pocuvat zazitky takej skusenej osoby vo vas zmeni pohlad na mnoho veci..
Ja idem 2.12. na testy v 16tt, ze vraj sa vetdy sono nerobi,berie sa iba krv...kedy sa nasledovne robi sono?v 18tt,ci az 20tt? Pohyby necitim ziadne,brucho mam,ako som mala a ani nepriberam,nic ma neboli,nie je mi zle-normalne sa zamyslam,ci som vobec v tom..ale aspon som uuuplne v pohodicke,ked budem mat take decko,aka som ja cool teraz, tak som vyhrala a mozem mat do roka druhe 😀
Nakupene nemam nic,zda sa mi to skoro,hlavne,ked poznam kopec pripadov,co potratili v 5tom,6tom...Urcite ale na vianoce pojdeme do Polska na tehotenske veci,to sa tesim...
tak sa teda drzte,je zabavne citat tie polemiky o menach a kto s nimi nesuhlasi.Od nas mamila svokra mena na oslave svokrovych narodenin-akoze neterka sa pyta 😠 ked som im povedala,ze ja mam mena 5 rokov vybrate a nemenim ich, potom som ich vyslovila- zavladlo hrobove ticho...a ja som sa vo vnutri tak smiala 😅
inak mena mam v profile 😎

@paula1234 Ďakujem, aj som si myslela... Pôjdem tam zajtra osobne, nemám nervy na to telefonovanie, už som tam volala hádam 200x... 😠 tak ja chápem že toho majú veľa, takže asi radšej osobne noooo. Snáď to ešte stihneme na objednanie do Vianoc ☹