icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

pepi_petra
1. dec 2010

@kakajka ja som zatial pribrala 1,5kg,lebo som vracala a to dost.Teraz ficim na torecan,tak uz nechudnem 😅
Ale kvoli brusku na seba stare veci neobleciem.
@manula 😀 😀 😀 tak ty rasties riadne moja,no co hlavne aby ste boli obaja ok.Po porde to pojde dole.
Ja verim ze sa este rozgulatim a riadne 😀

eviitka
1. dec 2010

@erika12345 Erika,robi mi tam mama a dcera zamestnavatela ma 3 r dcerku,tak vsetky jej veci posuva mojej mame..

eviitka
1. dec 2010

@alena24 cau,ja som na rizikovom akoze,doktor si vymyslel diagnozu,elbo som xcela byt doma...mam tu ovela viac pohybu ako v robote a kedze aj tam som bola furt sama,tu mam aspon psa a pravidelny pohyb..
morfologicke sono je co?ja idem zajtra na sono v 16tt

eviitka
1. dec 2010

@kakajka ja ani kilecko,mala som na zac. tretieho 78 kg a dieta mi zjavne zije z tukovych zasob, mohlo by zit este aspon mesiac🙂

eviitka
1. dec 2010
kakajka
1. dec 2010

no mne sa ta vaha hybe nejak zaujimavo, prve tri mesiace som mala kilo dole a teraz jeden den o 1,5 viac, na druhy o 1,5 menej... skusala som aj inu vahu, ci ta nasa nie je pokazena a kyve sa mi to tam ako na kuchynskej 😀 keby 0,5 tak pochopim... ale brusko mam uz teda riadne, vsetci sa ma pytaju, ci uz som v siestom mesiaci 😅 ale ma to aj vyhodu, este zostalo mizive percento ludi, co berie na tehosky ohlad a ked si rozopnem bundu, tak to ason hned kazdy spozna 🙂

vemako
1. dec 2010

Ahojte babenky chcela by som sa k vam pridat,kedze tiez cakame babatko v maji a je tiez velmi vytuzene babo,lebo o jedno babo sme prisli a po dlhych 6 rokoch som otehotnela po liecbe endometriozi,tiez beriem lieky na stitnu zlazu a picham si kazdy den fraxiparin,ale vsetko sa da vydrzat,len nech sme zdrave a dotiahneme to vsetky do uspesneho konca...prajem pekny den 🙂

kubinca
1. dec 2010

@manula ahojky, presne tak z kil si netreba nic robit, hlavne ze budu mimi zdrave... na tu stitnu zlazu beries nejake tabletky? zvysoval ti doki davku, mne akurat vcera zdvihol uz 2x lebo som mala blbe vysledky, tiez mam znizenu funkciu šž.... 😒

vemako
1. dec 2010

ahoj kubinca beriem len euthyrox 25,ked som otehotnela tak mi tiez zvysila davku aj ked vysledky som mala celkom dobre a uvidim po kontrole co sa bude diat...

fredy27
1. dec 2010

@pepi_petra ja mám zajtra volať ohľadom tých krvných testov..bojím sa..ale tiež dúfam,že to bude ok a žiadna amniocentéza mi nehrozí.A tebe držím place,nech ti to dobre dopadne tie testy!Mňa tiež pobolieva brucho,ale je to asi normálne,že vraj si malé robí priestor🙂

fredy27
1. dec 2010

@vemako ahoj,blahoželám a vitaj medzi nami májovkami!🙂My sme tiež čakali na bábo trošku dlhšie a teraz sa tešíme,aj bojíme zároveň..ale hádam to všetky dobojujeme do úspešného konca🙂

lucia80
1. dec 2010

@l.lara @kakajka ďakujem, som rada že budem mať s kým takto pokecať a prebrať čo má kto nové. Je to fajn.

lucia80
1. dec 2010

@vemako ahoj a vitaj, držím palce nech tentokrát všetko vyjde ako má

eviitka
1. dec 2010

@vemako aj ja beriem euthyrox,dokonca 50tku ( lebo pri prvom tehotenstve som potratila,kedze sa mi stina uplne vypla a plod sa nevytvoril ) a ked som otehotnela,zvysil mi len o polku tabletky kazdy druhy den a vsetko je v pohodicke,vobec som nebola unavena,energie mam kopec..hlcem teda aj ine vitaminy kazdy den,predsa si len nie som ista svojou " pestrou" stravou 😝

eviitka
1. dec 2010

no baby,tak z rakuska som dostala 31 dupaciek,21 bodicok, 4 supravy, 12 kosielok, 14 pulovrikov a 6 podbradnikov- vsetko velkosti do roka...a to je vsetko od jedinej znamej.caka ma este nadielka od 3 kamosiek..myslim,ze ja nakupy pri mojom materstve vynecham 😎

kakajka
1. dec 2010

no ja zacinam mat nehorazne tehotenske chute, myslela som si, ze toto tehu ma to necaka, ale predsa sa to dostavilo... no neviem ako budem so sebou bojovat 😖
evi, tak to mas super, kupis uz naozaj len to, co sa ti vyslovene paci..

magda29
1. dec 2010

@pami2 ahoj prepac ze az teraz pisem ale boli sme prec a pc sme k dispozicii nemali na prve tehu som minula kremov 2 je to 200ml. Takze tak teraz som si ho kupila pred tyzdnom no dufam ze som s nim nezacala neskoro ☹ no neboli bubaky.

lucia80
1. dec 2010

inak, až keď tu čítam, koľké z vás mali alebo majú zdravotné problémy, uvedomujem si, aké šťastie mám a že ma tam hore niekto má naozaj rád. Obdivujem vás a držím palce 🙂

eviitka
1. dec 2010

@lucia80 veru aj ja som stastna,ze mi nic nie je..nezavidim babam,co si kvoli dietatu musia tolko vytrpiet...

lucia80
1. dec 2010

inak má niektorá z vás skúsenosť ako je to s farbením vlasov? Na gynde mi to zakázali, ale snáď to platilo len pre prvý trimester, nie? Nepotrebujem vyzerať ako hviezda, ale trochu oživiť moju farbu by som chcela, len ma teraz nastrašili. Myslíte že zbytočne?

jankaslamka
1. dec 2010

@lucia80 ja si vlasy farbim kazdych 5 tyzdnov a doktorka proti tomu nic nemala..ved tie farby uz nie su co byvali..takze pohoda 🙂

lucia80
1. dec 2010

@jankaslamka tiež som bola prekvapená keď to povedala, lebo som nemala pocit, že by tehulky chodili neupravené. Len to potom trochu vŕta v hlave a človek je radšej opatrnejší. Takže hor sa do skrášľovania 😉

honeybunny81
2. dec 2010

@lucia80 kľudne si vlasy zafarbi, to sú výplody komunistických časov a hlavne produktov z t ých čias. 😀

paula1234
2. dec 2010

@lucia80 ja som si tiez farbila, ale len samponom v 1.trimestri, pri mojom veku uz aj sedinky vykuknu a teraz idem po dvoch mesiacoch zasa, kadernicka mi hovorila, ze tehotne sa chodia normalne farbit, ja som dala len sampon a vklude mi vydrzi tie 2 mesiace, i ked tie posl.tyzdne uz trosku vykukaju sedinky, ale neva, dame capicu a ideme) 😉

mmmarta
2. dec 2010

Včera ma konečne moje babetko prvy krat koplo, fakt je to zazitok, ked som si dala ruku na brucho som to citila. Kto to nazval motylikovanim? Ja by som to k tomu vobec neprirovnala...ale keby som to mala popisat tak to nedokazem, je to zvlastne, ale velmi prijemne. Ale asi keby som sa na to nesustredila tak to vobec nepripisujem pohybom, alebo kopancu.

monika0001
2. dec 2010

Ahojte.
ja len tak narýchlo.. prvé testy máme v poriadku, dnes nám brali krv už aj na druhé a 13.12. ideme na poradňu kde budú už aj tieto výsledky. Mimi má 14,5 cm... 😵 😵 😵 😵

alena24
2. dec 2010

@eviitka ahoj evka, tak to je super ze ti takto doktor pomohol a uplne to chapem, ja mam tiez sedavu pracu a cely den travim pred PC ale zatial mi to nevadilo, len pri tych mojich zazivacich problemoch by som sa mala uz asi sama nad sebou zamysliet 😒 som napr zistila ze ked mi je zle od zaludka, je najlepsie sa najest. nieco lahke ale hlavne nieco co ma aspon trosku zasyti. je to dost sila ale mam to na sebe uz otestovane bo ked napr nejem nejake 4 hodiny, hned mi ostane zle a vraciam aj vodu. Inak to mas super s tymi vecickami, mne sa toho tiez dost kopi a to som sa tesila ze budem nakupovat 😉 ale som moc rada bo babo aj tak rychlo rastie a asi by som len zbytocne vyhadzovala veci 😉

Mimochodom, ja som tiez mala dilemu s tym farbenim, lekarka mi povedala ze v pohode, hlavne nech to nie je v prvom trimestri ale zas muz ma hned uzemnil, ze ci nevydrzim este nejaky cas aj bez toho 😠 ale aj tak srpavim po svojom a tento tyzden si chcem ist dat spravit vlasy neh sa uz citim ako clovek, dost ze som nebola u kadernicky 5 mesiacov .... 😉

Co sa tyka priberania, ja som dokopy nepribrala nic, skor schudla, niekedy sa aj cudujem z coho to babo rastie ale zas na druhej strane jem prakticky vsetko okrem udenin/tie mi nechutia/. Vcera som sa bavila s kamoskou a ta je ted v 33tt a ona ked bola v 18 tt ako ja mala plus 6 kil. Urcite to ale zalezi nad tym v akom stave alebo na akej vahe bola buduca mamina pred tym ako otehotnela. Poznam baby co mali 45 kg pred tym ako otehotneli a potom pribrali 20 kg. Ja som sice nikdy nemala nadvahu ale momentalne, az na to rastuce brusko, mam super postavu, hura robit modeling 😉 😀

alena24
2. dec 2010

@mmmarta jeeej gratulujem k pohybom, urcite je to uzasny pocit. Ja nan cakam a cakam a stale nic ale asi sa budem musiet viac sustredit 😉 , inak kedy si to citila? Vecer alebo rano? Bola si najedena ci hladna? Bo pocula som ze babo sa viac hybe ked si hladna cim ti dava najavo aby si sa najedla 😉

erika12345
2. dec 2010

@pepi_petra ja som tiez neverila, ze taku bolest niekedy zazijem...ale zivot ide dalej, teraz sa tesim na tohto pokladika, len sa casto obavam, ci je vsetko v poriadku, uz som ho dlho nevidela, keby som uz mala pohyby, bola by som kludnejsia.To je pekne 6,5 roka, ale stalo to za to, nie? No u nas to su presne 3 roky, teda ak to tentoraz vyjde, my sme sa zas museli po posled. potrate viac ako rok chranit, chcela som mat v rukach vsetky vysledky, az potom sa pokusit, bala som sa, ze sa to zopakuje.. 32 rokov je vela? 😀 Ja mam 30 a necitim sa nijako staro, ved dnes rodia zeny aj ovela neskor. S vecickami to mas super, aj ja by som mala dostat od svagrinej, ale aj tak chcem nieco kupit, tesim sa na to. 😉
@alena24 ja som na rizikovom, az do natupu na matersku budem PN, ale mne je doma fajn. 😉 Pre mna urcite lepsie ako sa v praci stresovat.

mmmarta
2. dec 2010

@alena24 Ja som tiez cakala od 16 TT, lebo niektore dievcata ich uz vtedy citili.... Ja som ich citila vecer a bola som najedena, sedla som si do blbej polohy a nieco vo mne zadunelo, tak ze si sadnem inak, ale som sa zhacila, zeby...? Dala som si ruku na brucho a citila som to. Inak aj tu som citalal ze ak si v nejakej blbej polohe a malemu sa to nepaci tak sa zacne hybat a kopat, neviem co na tom je, ale moja poloha bola fakt blba, no nakolko je este stale malicke tak sa musis sustredit aby si to citila, teda aspon ja sa musim, niektore dievcata to tu maju uz ako rutinu, ja zatial nie, ono to pri tom prvom je asi vzdy tak.