icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

henika81
13. sep 2010

@froschka no to ti verim slovensko je katastrofa, ☹ ale aspon jedno ma uistuje ze mam dobru lekarku ktora ma bude rodit, a uz ma aj toho dost odrodene, aj moje dve kamosky pri nej rodili, a prave som sa docitala ze srdiecko zacina byt koncom 4 tyzdna, takze asi ked pojdem k dr. tak budem na zaciatku 5teho, no a kalkulka mi ukazala uz teraz 6tt, tak to asi takto nebude. ☹

hedka17
13. sep 2010

@nyya ahoj sme radi, ze si sa pridala:°)

veronkaj
13. sep 2010

@froschka to je teda že dvojičky, obdivujem maminy s dvojičkami, viem čo je to jedno tažke dve tým duplom, neboj bude všetko v poriadku 😉

@henika81 ja som rozmýšlala že asi predsa len pôjdem zajtra na uzv, nevydržím čakať tolko a čakáť čo sa stane, aspoň keby som vedela že vylúčia to mimo tak by to bolo ok, volala som sestričke a vraj môžem kľudne prísť, tak zvažujem uvidím ako sa rozhodnem do zajtra či vyčkať ešte ten týždeň alebo ísť.

hedka17
13. sep 2010

@froschka jasne,ze kludne mozes rodit spontanne, segra mala prve cisarskym a po vyse roku a pol normalny porod :°)

hedka17
13. sep 2010

@henika81 takto kalkuacka ti ukaze tyzden tak ako ti zacala posledna menstruacia a aj doktori to tak zevraj pocitaju

hedka17
13. sep 2010

@veronkaj si v 7 tt a to by uz mali vidiet ci mas mimo alebo nie, ja som bola v 6tt a bolo pekne vidiet v maternici,ja som sa tiez bala, ze ci nebudem mat mimom, lebo pred vyse rokom som mala problemy s vylucovanim vajicok

henika81
13. sep 2010

@veronkaj chod ja by som necakala, tiez som sa bala aby to nebolo mimo, tak som sla, a uz mam istotu a klud, len akurat som sa jej zabudla opytat na to v ktorom tyzdni som.

henika81
13. sep 2010

len tk som surfovala po net a nasla som take nieco, ze tie co cakaju dievca tak maju viac nevolnosti ako tie co cakaju chlapca, sak si precitajte: 2. MESIAC

2. mesiac
Počas prvých troch mesiacov trpí mnoho tehotných žien takzvanou rannou nevoľnosťou, ktorá sa môže rozdelene vyskytovať počas celého dňa. Táto nevoľnosť môže byť tak silná, že pre tehotné je ťažké, správne sa stravovať. Zdá sa, že ranná nevoľnosť je silnejšia u žien, ktorým sa má narodiť dievča, než u tých, ktoré čakajú chlapca. Možným dôvodom toho je, že nevoľnosť vyvolávajúce hormóny sú skoro produkované aj nenarodeným dievčaťom.
Nepríjemné môže byť aj trávenie. Mnoho žien trpí zápchou, nadýmaním, pocitom plnosti, zvýšeným nutkaním na močenie a celkovo napuchnutým, citlivým priestorom brucha.
Hormóny, ktoré riadia silné telesné zmeny v tele ženy, majú celú radu vedľajších účinkov. Tieto siahajú od upchatého nosa cez zvýšenú slintavosť až po emocionálne výkyvy, na ktoré by sa mal pripraviť hlavne partner a okolie tehotnej ženy.

Osobitosti v 2. mesiaci
Telesné osobitosti:
únava
zvýšené nutkanie na močenie
nevoľnosť, nutkanie na zvracanie a zvracanie
zvýšený slinotok
zmeny pŕs: Pociťujú sa ako ťažké a plné, v oblasti prsnej bradavky nastáva stmavnutie. Okrem toho sa okolo pŕs môžu objavovať modré cievky.
prudký hlad a nechuť na isté jedlá
závrat a príležitostné bolesti hlavy
kŕčové žily

Duševné osobitosti:
Veľa žien je na začiatku tehotenstva duševne nestabilných, náladových, podráždených a plačlivých ako počas dní pred menštruáciou (PMS).
Celkové emocionálne výkyvy

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116757/1-trimester.html...

mia_m
13. sep 2010

ahojte, ja som dostala crevnu chripku od maleho, tak som cely vikend pretrpela, nevolnosti 24 hod denne, ziadna pauza, bolesti hrozne a este k tomu som spala asi 4 hod za cely vikend a vsetko, co som zjedla, islo aj von, nevladzem, stale je mi blbo, tak cakam, kedy sa to zlepsi ☹
vitam nove tehulky 🙂

henika81
13. sep 2010

kuknite si to , je to parada 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=RaIa4wvPiE4
veronkaj
13. sep 2010

@henika81 no veď to tak rozmýšlam ale zase na druhej strane je to súkr. ambulancia a vyšetrenia mimo a uzv sa hradí a ked pozriem ten cenník, no zajtra tam pre istotu zavolám kolko si mám zobrať so sebou peňazí.

a s tými nevolnosťami no pri dcére som mala skoro a riadne teda až do 9 mesiaca a zase napríklad aj Polnišová má chlapca a tvrdí že veľmi jej bývalo zle takže je to individuálne ako všetko

hedka17
13. sep 2010

Pridala som tabulku, len chcem vediet ci ju mam dokoncit ci sa vam lubi

klba
13. sep 2010

ahojte, 🙂 hlasim nove spravy.
takze tehu potvrdene, zatial podla dr vsetko nasvedcuje tomu ze som zostala tehu toho 20-teho augusta kedy mi Jonas vypocital a nie 10-teho pocas ovulacie, takze som tehotna cca len nejake 3 tt a nie 6 ako vyslo podla tehu kalkulacky.
Za 10 dni mam ist najprv na sono do medicinskeho centra, tak maju kvalitnejsi utz a odtial s vysledkami k dr, snad uz budem mat aj termin porodu, zatial je tam este len mala 8 x 4 mm dutinka, len sa dost bojim ci bude vsetko ok, aj dr je zatial opatrny, v poslednej dobe ma vela pacientiek co tehu nedotiahnu do konca. 😖
Inak s tym otehotnenim pocas ovulacie ma aj dr min. mesiac upozornil ze to vtedy vobec nemusi vyjst, hlavne ked ma zena nepravidelny cyklus, mne prisla posledna MS po 40 dnoch, ze sa na to neda spoliehat a zatial to vyzera naozaj tak ze som zostala tehu neskor o 10 dni, ale maj stale stiham. 😎

klba
13. sep 2010

baby, s tymi testami sa nebojte, 😉 na zaciatku testy ukazuju slabsiu druhu ciarku, (ked sa testujete v limite uvedenom na letaku,) ked je este mala hladina hcg, tak je ciarka slabsia,
ja uz kupujem len rapid clear, ma citlivost 10mlU a zachyti skor hormon ako tie s citlivostou 20 mlU a okrem toho min. mesiac ma dost testy sklamali az na tento jeden, vtedy mi rozne druhy ukazovali ale az po limite // ciarky(preto uz vzdy sledujem cas) a nakoniec som tehu nebola a tento jediny mi nedal ze som tehotna a tak aj bolo a teraz mi zase potvrdil tehotenstvo. 😵
A aj ked je na testoch uvedene ze sa mozu testovat cely den, ja testujem vzdy rano po prebudeni, kvoli tomu ze cez den clovek pije vela tekutin, jedava a to riedi moc, preto je najvyssia koncentracia rano, to je moja skusenost, aj mne vysla rano druha ciarka silna a poobede na druhy den o dost slabsia ako den predtym. 😅

inak ja tym nevolnostiam co sa tyka pohlavia neverim, podla mna je to individualne, citala som o tom par diskusii a pisali tam baby co mali obe pohlavia a nevolnosti mali pri oboch. 😅

@hedka17 sikulka si, super, pekne si to spravila. 😵

a co sa tyka tej tehu kalkulacky, tiez sa na to nespolieham, 😝 najlepsie to zisti dr podla merani na sone, tak zostava nam len vyckat.

irenea
13. sep 2010

ahojte kocky moje, pisem vam z nemocnice, vo stvrtok ma prijali, babo vtedy malo 8mm, dnes mi robili znovu sono a babatko ma uz 12 mm,je to vitalne, tak sa tesim.....ziadne znamky zakrvacania a mozno ma zajtra pustia domov...
drzkam vam palce, dufam, ze rastiete aj vy🙂)

klba
13. sep 2010

@irenea super spravy, 😵 moc sa tesim, dnes som na teba myslela ze ako sa asi mas, som rada ze si sa ozvala a tesim sa ked budeme moct pokecat a uz budes v pohodli doma. 🙂

mystery7
13. sep 2010

ahojte kocky, aj ja sa pridavam a tesim sa na maj. U dr som este nebola, mam ist az buduci tyzden. Pocas prveho tehu mi voboc nebolo zle, len ku koncu ma palila zaha. Teraz uvidim. Ja som podla mojich vypoctov otehotnela tyzden po ovulacii, som zvedava aky termin porodu mi vyrata dokina.

bebe87
13. sep 2010

moj hrasok je este neviditelny 🙂

bebe87
13. sep 2010

@nyya tak to asi nebude mozne.. ale dakujem za info

simonka99
13. sep 2010

ahojte dievcata...vitam nove tehulky 🙂 a drzim palce...mne byva hrozne zle cele dni,ale tak to byvalo aj pri predoslych tehotenstvach,tentoraz trpim aj nespavostou a este ma cele dni ''otravuje'' synator 🙂

henika81
13. sep 2010

@hedka17 je rozkosna super 🙂 mne sa lubi, uvidis co na to ostatne 🙂

gamajka
13. sep 2010

Ahoj zienky, no ja som tesila trochu predcasne, ze mi vobec nie je zle... Sice zatial nevraciam tak hrozne ako pri synovi (!), ale tak celkovo nevolno od zaludka mi je prakticky cely den 🙄. Asi to bude tym, ze som sa zacala "pozorovat" ovela skor ako minule, ked hormonalne zmeny este neboli take vyrazne. A citim sa hrozitansky unavena!

simonka99
13. sep 2010

@gamajka napodobne.....a to si mame vychtnavat tehotenstvo ? 😉

simonka99
13. sep 2010

@hedka17 super tabulka 🙂

mcm
13. sep 2010

ahoj, áno, aj ja... 15. a kedy ty? dnes som toho drobčeka prvýkrát videla a bolo to super... predtým mi to už 2 krát nevyšlo, ale nikdy to v 6. týždni ešte nebolo vidieť a teraz sa aj inak cítim a hneď som aj vedela, že to vyšlo a celé je to iné a je mi teda pekne zle, zvraciam celý deň, ale neva, vydržím, tak dúfam, že už to bude ok a bude drobček rásť a rásť do krásy a zdravia! tebe tiež a ostatným, čo sa tešia na máj 2011 držím palčeky a prajem všetko naj!

mmamca
13. sep 2010

ahojte, aj ja sa pripajam, podla tehotenskej kalkulacky mi to vychadza na 3.maj. S manzelom sme si povedali, ze ked sa to podari tak do roka, bude fajn, ale nebrala som to velmi vazne, nakolko som nechcela byt sklamana a viem, ze niektorym to vyjde az po rokoch. Nam, ako sa zda, to vyslo po 3 mesiacoch 🙂 Pred tromi tyzdnami som ocakavala mrchu, ale ona stale nic. Citila som bolest v prsiach a aj v podbrusku, akoby to uz malo prist... ale mrcha nic. Uz som bola nahnevana, dovolenka sa nam blizila a nechcela som ju mat pokazenu mrchou, tak som si par dni pred dovcou dala niekolko stoviek brusakov (aspon bude lepsia postavicka v plavkach) a vecer asi 4 dcl cerveneho vinka (mne vela netreba a preto som bola z toho hi-hi). Zaspala som ako drevo a rano zasa brusaky, mrcha stale nic... tak som si s pocitom, ze dovolenka bude skazena, zbalila aj "zenske pomocky". Dovolenka prebiehala fajn, konecne som sa vyspala (spala som aj 9-10 hod. denne, citila som sa unavena), mrcha nechodila, ale cca. po 5 dnoch mi zacalo byt akosi zvlastne... mala som divnu chut v ustach (taku horkost), vypary v jedalni mi nerobili dobre, niekedy ma napinalo na vracanie... jednu veceru som poriadne nestihla ani dozut a uz bola v zachodovej mise... a bolesti v podbrusku som citila kazdy den. Po navrate domov siel manzel kupit tehotensky test... do dalsieho rana sa mi nechcelo cakat, tak som urobila test hned poobede...este som nan nestihla nakvapkat ani 4 kvapky mocu, ako pozadoval test a uz som videla ciarocku pod T a hned aj pod C. Poviem Vam musela som to chvilu s manzelom predychavat.... Teraz mavam zavrate na vracanie takto podvecer (daviaci reflex mi teda funguje), tlacim do seba vsetko mozno co mi chuti a chuti mi teda vselico, teraz som dotlacila kysle uhorky... Zajtra sa objednam k dr. uvidim aky termin mi da, potom sa ozvem. Drzte sa 🙂

cesalka
13. sep 2010

Vitam nove mamicky,pekne sa rozrastame.Tak vam zavidim ze to uz mate potvrdene,Dnes som sa nemohla dovolat doktorke tak hadam zajtra sa mi zadari.Mne je velmi dobre,citim sa dobre a aj zaludok poslucha,dufam ze mi to vydrzi...

froschka
13. sep 2010

ja som mala zase pocity uz dva tyzdne napate prsia a boleli ma dotyk, bradavky ako stuple xi xi a bolesti bruska ako na mrchu ale troska ine, zle mi nebyva len rano trosku napina ale este som nezvracala, za to tlacim do seba jak keby som nemala dno, bojim sa toto tehu straaasne priberiem ☹ pri dvojickach som sice nabrala 22 kil asi ale v porodnici som nechala 13kil, nejakych 9 boli deti plodova voda,placenta a voda v tele, a pak behom 6 mes som zhodila zvysok. No teraz mam pocit ze budem riadne rozkysnuta, ovladat sa ovladam ale niekedy som proste cely den hladna volaco zobkam...
k dokine sa chystam koncom mesiaca, chcem na 1x vidiet nielen fazulku ale aj srdiecko tak musim vydrzat este

akova
13. sep 2010

Ahojte baby, vítam nove maminy čakateľlky medzi nami 😀

irenea - no super spravy, dufam, že zajtra už budeš doma 😵

mia_m - aj si si niečo dala na tu chripku??

baby čo si mam dat na hrdlo?? už asi tyžden ma boli strašne hrdlo, a ked zakašlem tak ako tuberak 😒 v lekarni som si vypytala niečo pre tehotne a babenka mi dala šalviove cukriky. Ked som si čitala na nete tak šalvia vraj spôsobuje potrat 😨 tak som si ich vobec nedala. Pijem lipovy čaj s medom a citronom, ale rano ked sa zobudim, ledva prehltam. ☹

akova
13. sep 2010

@cesalka pridavam sa k babam, ktorym nie je vobec zle /teda ak neratam to hrdlo ☹ /. Ale žiadne vracanie, pachy, nič... ani sa necitim ako tehotná 😀 😀 😵 teda okrem toho že mam prsia ako fotbalove lopty 😀, občas bolesti v podbrušku a meškajúúca mrcha.. 😅 a samozrjeme // čiaročky na tehutestoch 😎