Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
ahojte dievcata, tak dnes som sa postavila na vahu a skoro som z noh spadla, je to mozne,aby som za posledne tri dni pribrala 1,5kg? doteraz som nepribrala nic, mala som minus jedno kilo a necakala som, ze to zrazu pojde tak rychlo... a to si davam pozor na to, co dam do ust 😨
inak vobec vam nezavidim tie nevlnosti, mne to uz konecne preslo a zacinam mat aj viac energie, drzim palce, aby ste sa aj vy dali co najrychlejsie dokopy 😎
@dankakk ide o morfologicky utz.? ja nanho idem v 20tt alebo v 21tt, objedna si ma nanho dr. podla vysledkov tripple testov.. a tam sa zistuju tieto veci..tak neviem 🙂
@jankaslamka asi ano, neviem presne ako sa vola, ale ze nasledne mi vezme krv na tripl test .... ked ja mam z ultrazvukov neprijemny pocit (podla mna nie su az take bezpecne...) a tento bude uz moj 4. 1. v 5tt, 2. v 8tt, 3. v 12tt a tento v 15tt. :(
@dankakk neboj dnesne utz. su neni pre babo nebezepecne...keby boli tak by ich nerobili tak casto 🙂 a dr. ti chce sparavit mozno kontrolne sono pred odberom krvi.. a z toho odberu sa zistuju tieto vrodene vady.. mozno sa ti to nejak spojilo dokopy 🙂
@pepi_petra ja beriem uz asi stvrte balenie...lekar mi dal kazdy den brat jednu, ale beriem tak kazdy druhy den... povedal mi, ze sa nemam o male kvoli torecanu bat...horsie stavy sa deju babenku, ked matka neprijme ziadne ziviny a potravu a stres z vracania....
@saeda mne kazala 2x denne rano a vecer,tak si tak davam. A tiez mi povedala ze sa o babatko nemam bat,ze musim jest a udrzat stravu v sebe,inak babatko sa nebude dobre vyvijat,nebude mat s coho,ked vsetky mineraly a vitaminy a energiu vyvratim.
Ahojte
môžem sa k Vám pridať?? Termín mám 20.mája čítam Vás od začiatku ale nemala som odvahu sa sem pridať strašne sa o miminčo bojím je to moje druhé po 12 rokoch tak som sa bála aby sa niečo nestalo ale dnes začínam druhý trimester tak dúfam že bude všetko v poriadku a dotiahneme to do šťastného konca 🙂
@anka96 anka neboj sa bude všetko OK. ja som čakala Bianku po 16 rokoch, chodila som do práce, stresy v robote účtovníčka, koniec roka, danové, v robote do večera, cestovanie autobusom hore dole ZV- BB a Bianka je zdravá ako repa 🙂 🙂 hlavne nestresuj, a opatruj sa. ja som začala 4.mesiac včera vo štvrtok 😉
anka u mna to bolo tak isto, pri bianke som všetko čítala, týžden po týždni priebeh tehotenstva, viac som sa pozorovala, a trvalo mi to hrozne dlho vydržať do mája. ale je to super po tolkých rokoch tešiť sa na nové bábatko, že?? ja som začala nakupovať od januára skôr som nechcela aby som niečo zlé neprivolala... teším sa s tebou 🙂
no ja som tiež pri malom všetko lepšie zvladala ako teraz, chodila som do prace, do školy a pomimo ešte podnikala a teraz som rada že žijem, prve mesiace som sa len tak vlačila, ešteže mam pri sebe svokrovcov a ked mi bolo hrozne tak si maleho vždy zobrali 😀
@mmmarta začínam novú etapu svojho života, tak preto tie dve detičky 🙂 🙂 staršieho syna mám z prvého manželstva a môj terajší mangel nemal žiadne deti okrem našich spoločných. ale pri 3 - och deťoch už ostanem viac ani za svet. I ked jedna kamoška teraz prednedávnom rodila 4-ého chlapca 😀 😀 a je v pohode
caute zeny,tak osm doma po vysetreni-a zasa zosokovana...neuveritelne,ale merali mi tlak,v 12tt+5 ,po prvykrat 😕 Doktor ma zosonoval bleskovo,nic mi neukazal,len povypisoval papierea az ked som sa opytala,ake velke babo je,tak som sa dozvedela,ze aj zije 🙄 .mame 6,6 cm. potom vravim sestricke,ked ma zacala objednavat na16 tt,ze predsa mi idete brat krv,preto som neprisla nalacno,mala som doniest 17 eur. A sestricka,ze urcite nie,ze to sa berie v16tt !!! 🤐 skoro ma vyvalilo,ci ja som nacisto sprosta a vymyslam si,co mi maju robit,alebo v com je chyba
baby,kolkym z vas brali krv na NT v 13tt?este mi aj vravela,ze to nie je povinne,ze je to na downov syndrom a pod..teraz uz stacia merania z ultzvk. aj to si asi vsetko odfotil do toho pristroja,lebo ked som sa pozrela na monitor,tam bola len machula..no mam dost..takze male uvidim az v decembri..skvele.
@anka96 no ja mam dost,kazdy inak...nasla som ale stranku,ktora ma trocha ukudnila:
http://www.mamatata.sk/index.cfm?Module=Article...
@eviitka evka ja bývam v Siladiciach a chodím do Galanty k súkromnemu lepšieho som nenašla a nemôžem sa sťažovať je super aj keď u neho nechám po každej 20Euro ( objednanie na čas, ultrazvuk a fotka somozrejme k tomu bez nej by som neodišla) ale stojí to zato aj ten prístup je iný
@eviitka prepač dako mi to ušlo je to Havranek pozri www.afw.sk, rodiť chcem v Ga v Trnave určite NIE.
@eviitka no chapem ze ta to nastvalo, niektori doktori nemaju ludsky pristup. 😠
inak mne krv este tiez nebrali, kamoska je cca o 4 tt menej tehotna ako ja a uz ma odbery za sebou, robili jej ich cca v 7-8 tt a pytala som sa doktora a vraj oni tie vysetrenia robia naraz v 16 tt, aby nestresovali pacientky odbermi 2 x, aspon tak mi to bolo vysvetlene. 😉
a to meranie NT ti aspon robili? 😕 lebo ako tak citam tak asi nie ked to bola bleskovka. 😒
a ozaj mne tlak tiez merali prvy raz na poradni az pred 2 tt, dovtedy nie, je to zvlastne ako ma kazdy dr ine postupy. 😖
ozaj baby, mna cakaju v 16 tt tie odbery krvi, za kolko sa dozviem vysledok? 😕
@klba Mne povedal 2 tyzdne, ale mozno je to niekde skor. Logicky by to nemalo byt viac ako 2 tyzdne, v pripade zlych vysledkov by mali mat cas na amnio a tak.... Inak vraj zle vysledky este neznamenaju ze je to nozaj zle, vacsinou to este prepocitavaju, ved ak mohli pomylit, dufam ze sa im to nestava casto......
mne volala sestricka hned na druhy den, lebo vysledky boli zle ☹ teraz v utorok som podstupila amnio ☹ a mi sme si to priplacali tak vysledok mame uz dnes a je DOBRYYYY 🙂)))))))))) takze tie testy su len strasiak pre mamicky ☹

@saeda ja sa zatial od vcera s torecanom drzim.Spatne mi bolo,ale nevracala som.Teraz som sa naranajkovala pred tym dala capik,tak uvidim co to somnou porobi..... 😒 Aj fantu som skusala,to poradila mojej mame jej znama,ale nic,bez uspechu.ako ked bude naozaj najhorsie pojdem do nemocnice,to mi nevadi...hlavne nech sme obaja v poridku ja aj mimi.
Ako dlho beries Torecan?