icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mirm
13. nov 2010

@monika0001 ahoj
a este spinis? ja som uz par krat spinila, a raz sme isli na pohotovost a vzdy som mala bledo ruzovy vytok. Od vtedy ako som bola na pohotovosti a to bolo v 7tt beriem lieky na zrazanlivost a od zaciatku tehu beriem aj lieky na udrzanie.

ak spinis, tak ked pride manzel zbehnite na pohotovost, urobia ti sono a budes kludnejsia. Ak by bol naznak potratu tak ti daju infuziu

monika0001
13. nov 2010

babuľky som späť...
doktorka bola nepríjemná tak som ju musela schladiť. Najprv mi pripadala ako keby som ju práve zobudila.
POtom mi vraví nech sa vyzlečiem od pol pása hore a nech si ľahnem. Tak som si ľahla a ona sa otočí a totálne zahučala, že čo robím?!! že mam sa vyzliecť od spodu, že či neviem že sa sono robí od spodu. Tak jej vravím, že naposledy mi robil doki cez bruško a ona že to je moc malinké. tak jej hovorím, že nemusí byť nepríjemná, že som vystresovaná a ona že ale nemáte byť prečo. Tak som jej povedala že mám byť prečo, lebo som tak dva krát po špinení potratila tak že budem nervná... a potom sa úplne zmenila. začala byť milšia a príjemnejšia...
Tak ukázala mi srdiečko. najprv natočila na mna monitor a pozerala na to a nič nevidela. skoro som zomrela.. ale potom ona že aha tu je srdiečko a zväčšila mi to. Tak že sa nemusím báť, že všetko je O.K.
A na to mi malinké zakývalo ručičkou - to bolo úplne, že také, že maminka ahoj,. neboj všetko je v poriadku 😀

POtom sme sa presunuli do inej ordinácie kde ma vyšetrila kliešťami - to bolo au.. a vraj mám nejaký zápal a dala mi papier, že si mám kúpiť Rosalnig. Tak som v lekárni nechala 8€ a budem sa čistiť. V pondelok sa mám hlásiť u svojho dr. to by som sa aj tak 🙂

Babuľky Ďakujem vám veľmi peknučko za podporu a za to, že ste na nás mysleli. Som kľudnejšia i keď troška strach tam ešte je a asi bude až do konca, ale je to lepšie. SOm spokojnejšia, že sme tam šli.

monika0001
13. nov 2010

@mirm - nie už nie... na zrážalnivosť si od začiatku pichám injekcie a na udržanie beriem duhaston. Ten som mala nasadený skôr ako sme vedeli, že sme tehu 😉

zabkatt
13. nov 2010

@eviitka ono to zavisi od každeho lekara , tuto stranku som si skopirovala a ukazala lekarovi že kedy sa ake testy robia a on mi povedal že to je na každom lekarovi kedy si čo spravi a niekedy mamička ani nevie, ale že všetky testy musi každy lekar spraviť pretože ak by sa niečo stalo tak by bol on stihany, tak sa nemame bať, takže sa nato spolieham aj ked niekedy by to mohly vysvetliť aj po lopate a jemnejšim spôsobom 😠

l.lara
13. nov 2010

@monika0001 jupiii, ani nevies, aka som rada, ze ste v poriadku.. velmi sa tesiiiim... 😵 a ta dr. to bolo teda riadna krava.. 😠

pepi_petra
13. nov 2010

@monika0001 tak sa tesim s tebou ze babatko je ok,pekne oddychuj 😉

l.lara
13. nov 2010

@irenea jeej, vazne som ti chybala? :P 🙂 ja mam uz vysledky z prvotrimestroveho skriningu. su sice pozitivne, ale lekar povedal, ze to je len kvoli veku, tak musim ist na genetiku a potom sa uvidi, ci aj amnio.. inak sa citim dobre, len kvoli tomu polypu mam tazkosti..(teda, vzdy dufam, ze to je kvoli tomu..)

monika0001
13. nov 2010

@l.lara
@pepi_petra - no ja už teraz nebudem kludná pokial ho neporodím.. ale som teraz spokojnejšia. Naozaj vám veľmi veľmi Ďakujem!!!! ste super!!!!! 🙂

monika0001
13. nov 2010

@l.lara - zlatík potom mi daj vedieť ako dopadla genetika prosím!!!

l.lara
13. nov 2010

@monika0001 jasne, ze dam.. a drzkaj sa! 🙂

eviitka
13. nov 2010

@zabkatt presne tak moja,takze uz sa nestresujem kvoli blbostiam,hlavne,ze vysledky su negativne,nie je mi zle,male rastie a som v pohodicke..
monika0001 ta doktorka bola dobra pi...akoze milujem takych ludi,ktori vykonavaju svoju pracu s radostou,proste spravy clovek na spravnom mieste

mirm
13. nov 2010

@monika0001 ja beriem utrogestan ale uz len tyzden, potom ho vysadzujem.
mne sono zo spodu robili len v 7tt, a potom uz len cez brucho. Aby nedrazdili spinenie, a to som bola u dvoch lekaroch.
takze teraz len odpocivat 🙂 ja som si kupovala vitaminy na druhy trimester a len za tie som nechala v lekarni 23 eur a to som predychavala dlho 🙂

monika0001
13. nov 2010

@mirm - ja som pôovodne mala brať duphaston do 12tt ale doki sa rozhodol , že ho necháme až do 15tt..
a povedala mi tá dr v nemocnici že na ukludnenie si mám dať magnezium. koza

@l.lara - Ďakujem a aj vy sa nám držkajte!!!

@eviitka - presne tak ako hovoeíš. Správny človek na správnom mieste. Viac do ružinova nejdem 🙄

eviitka
13. nov 2010

@mirm mne doktor robil sono v 8tt,11tt a aj teraz v 13tt zodpodu,zrejme je to kvoli tuku na bruchu-ktora ho ma malo,tej robi cez brucho,ale zospodku lepsie vidiet a aj ine problemy keby boli..prijemne to sampzrejme nie je

kakajka
13. nov 2010

mne robil zo spodu v 8tt a v desiatom mi chcel robit cez brucho, ale chcela som foto, tak mi ho urobil zo spodu, lebo to je vraj vidiet predsa lepsie... 19-teho idem tiez,ale vraj mi bude robit tiez zo spodu, lebo mi pojde porobit meriania a ze je to presnejsie.. ale ze potom mi staci len cez brucho a tiez nie som najtensia.. ale to zalezi od toho, ake ma sono... kamoske robil jej doktor prvy krat cez brucho asi v 23 tt...

pepi_petra
13. nov 2010

@monika0001 myslim ze kludna z nas ani jedna nieje kym neporodime a potom zasa nebudeme kludne ked sa mimi narodia,lebo stale a vzdy sa moze nieco stat.Len clovek nesmie velmi rozmyslat nad vsetkymi nebezpecenstvami a treba mysliet pozitivne.I ked nie vzdy sa to da.... 😒

Dievcata co sa tyka toho sona,mne teraz v 13tyzdni robila zo spodu aj cez brucho.

zabkatt
13. nov 2010

no ja idem teraz 22heho po vysledky, ale som si povedala že keby niečo nebolo v pohode tak mi snad zavolaju oni si tiež nemôžu robiť čo chcu a musia dodržiavať nejake postupy tak to už neriešim 😀
ano človek sa nastresuje aj ked sa babo narodi lebo stale je čo riešiť, ale treba to brať všetko s nadhladom, aj ked vela krat to vizera už tak že človek nevie či neskolabuje 😀

mukky
13. nov 2010

@monika0001 tesím sa s Tebou ze bábo je ok....vecer nakuknem...

mipolka
13. nov 2010

Ahojte,

pripajam sa do fora, tiez cakam babatko v maji 🙂

kakajka
13. nov 2010

@mipolka vitaj a gratulujem, vidim, ze mas termin 29, ja mam 26 🙂

kakajka
13. nov 2010

ach baby, mna uz dnes asi vystrie, moj manzel robi cely tyzden od rana do vecera, chodi domov neskoro, vecer sa 20 min porozpravame a padne od unavy do postele... uz som taka zufala, ze maly frci cele poobedie na rozpravkach, co som inokedy prisna, max hodinu a dost... vsetky kamosky travia vecer s manzelom, takze nemam koho ani zavolat na kavu ☹ ... ako to zvladaju zeny, ktorym robi manzel v zahranici a chodi domov raz za tri tyzdne?

kakajka
13. nov 2010

tiez ste teraz asi vsetky so svojou rodinkou... idem upiect aspon nejaky kolacik na potesenie 😝

jankaslamka
13. nov 2010

@kakajka a to ma len teraz take chvilkove, alebo robi takto bezne? 😒 ja som niekedy aj rada, ked je ten moj prec 🙂 mam aspon chvilku pre seba..teraz ked som doma tak je to coraz castejsie..a niekedy mi to tiez uz vadi..nemam si skym pokecat..to je tazke..ale v tomto asi neexistuje rada bohuzial..jedine, ze sa nad tebou zlutuju kamosky raz za cas 😉

kakajka
13. nov 2010

@jankaslamka mava tyzdne, ked zabera, ako tento a mava aj dni, ked dojde domov o piatej, pol siestej... minuly tyzden uz zacal makavat viac a este bol aj maly chory a tento tyzden sa to uz vyvrcholilo.. ale aspon je maly uz zdravy a dnes sme sa mohli poprechadza po slniecku.. ale je to presne o tom, ze si nemam s kym pokecat.. a veru rada na to neexistuje, len cakat a vydrzat 🙂

jankaslamka
13. nov 2010

@kakajka tak to je na prd..tak nech ma takychto obdobi co najmenej a ty sa co najmenej nudis 🙂 a prinajhorsom si prid pokecat sem s nami 🙂

mirm
13. nov 2010

@monika0001 inak magnezium odporucam na krce v bruchu, no to mi magnezium pomaha 🙂

mirm
13. nov 2010

@eviitka mne to nerobili kvoli tomu, ze som spinila a aby to tam nepodrazdili.

eviitka
13. nov 2010

@kakajka ahoj,ja som doma na PN,stale sama,len s mojim 5 mes šteňatom Lisou....stale chodime von,pozeram serialy,idem cvicit,upratujem,choidm k susedke s malou 2 mes dcerkou..v robote som sedela sama8 hod denne,raz za den za mnou niekto prisiel..tak osm rada,ze som doma.Drahy pride domov o 16ej,ale inak mam pocit,ze som cely zivot skor sama..aj ked mam kamosky...no so psom to ide lahsie..a mat doma dieta-to by som sa sama necitila asi nikdy🙂

l.lara
13. nov 2010

@monika0001 moni, to si bola v ruzinove?? v poslednej dobe pocuvam na ruzinov staznosti...ale sa mi to nechcelo verit. a navyse aj teraz co tej sestre vypadlo babatko.. ☹ 😠 no maju reputaciu..nevies meno tej lekarky?

@mipolka vitaj a gratulujem 🙂

jankaslamka
13. nov 2010

ci ruzinov, ci antolska alebo kramare..vsade sa nieco moze stat a vzdy sa aj stavalo, len teraz sa ludia viac ozyvaju a media to viac rozmazavaju na verejnosti.. lekarky su tam neni moc privetive..tak to bolo vzdy..ale odbornicky urcite su..ja som tam k jednej chodila a to som mala vzdy bobky ked som sa jej chcela nieco opytat, lebo som myslela, ze ma najprv prepichne pohladom a potom dorazi recami 🙂 ale nikdy som sa nemohla stazovat, ze by nieco odflakla..proste ludsky pristup nula.. nuz bohuzial..nie kazdy kto isiel studovat za lekara ma na to aj po ludskej stranke 😕 a takuto lekarku som mala cest spoznat ako v ruzinove tak aj na antolskej, ktora bola este asi aj horsia