icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
15. nov 2010

Ahojte kocky, tak dnes sme boli na poradni a vsetko je ako ma. Vysledky su este lepsie ako pred tehu tak sa z toho tesim jak mala 😉 Brusko rastie a babo je nadherne.

@honey_bunny @paula1234 dnes mi Kotlebova dala dokonca vymenny listok na Cegys na 3D ci 4D vysetrenie, takze som sa tam hned objednala. Povedala mi ze mam ist v 20 tt tak pojdem 13.12. a som objednana na 11.30, takze to vychadza tak ze rano budem mat poradnu u Kotlebovej a potom idem k Hlavacikovi na UZV. Hlavacika nepoznam ale pokial bude vediet ako spravit UZV tak som spokojna 😉 Velmi sa tak tesiiiim 😀 Vy ste na tom ako? Uz ste sa objednavali? V kolkom tt pojdete?

henika81
15. nov 2010

@mia_m jeej to vazne? 🙂 tak to ti gratulujem k prvemu kopancu, ale ,musis mat aj velke brusko ,ze ked uz si citila kopnutie vsak? a uz aj vies co to bude? ze v 17tt sa to uz da urcit. aj ja sa uz tesim na prve kopnutie sa nevie dockat, na poradnu idem o tyzden tak dufam ze vsetko bude ok, az teraz mi zacalo rast brusko, asi tak tyzden co je uz take vacsie,ale vobec nevyzera na 4 mesiac tehu, akokeby som nic nemala. 🙂

paula1234
15. nov 2010

@mia_m gratulujem, mne sa uz tiez nieco zacina vlnit a kopkat v brusku, ale nie tak intenzivne..))) 😉
@alena24 super poradna 🙂 , Ja mam az 25.11.na bud.stvrtok, tak potom zrealizujem obj.v Cegyse, ono sa to obj.na ten uzv.v 20 tt je to morfologicky a potom v 24-26tt robia v Cegyse 4D) Co sa tyka Hlavacika, tak on je podla nalady, ale inak oki) 😉 🙂

honeybunny81
15. nov 2010

@alena24 tak to sa teším, to je super, to som nevedela, že kotlebová dáva výmenné lístky, ja idem teraz 24. tak si vypýtame 😀 a hned na to sa aj objednám. Tiež pojdem v 20 tt.
a keď si sa objednávala tak v pohode? nebolo plno alebo tak nejak?

mia_m
15. nov 2010

@henika81 nemam velke brusko, ale som druhorodicka a tie citia skor, tentokrat to bolo zretelne, pri prvom som nevedela naisto, teraz ano
este nevieme, co cakame, az 2.12. idem na uzv, tak som zvedava
@paula1234 dakujem

zabka
15. nov 2010

@paula1234 neviem uz ako sa volal ale bolo to v Ilave v nejakej dedine, lebo moj doktor v tom case este nemal 4D ale uz ma tak je to super nemusim ist tak daleko... 😉

irenea
16. nov 2010

@paula1234 v piatok mi brali krv a v pondelok som mala vysledok

irenea
16. nov 2010

@l.lara dakujem mojaaaa....a ako sa mas ty? ja som sa uz vcera objednala na to dalsie podrobne sono, rozpravala som sa s lekarom a on povedal, ze mozem prist o tyzden skor, nemusim cakat do 20tt, tak ma objednal v 19tt, teda zac.decembra, a povedal ze to urobi uplne podrobne a ze vsetko skontroluje, aj vsetky kosticky na ruckach a nozkach, ze sa nemusim bat, ze ak to bolo v 11tt v poriadku, tak to bude aj teraz, tak mu verim a netrapim sa zbytocne aj ked ten strach asi bude az do konca...a som zvedava ci uz bude vidiet co to je, moja lekarka to este nevidela, ale ona ma len take obycajne sono, naozaj je to rozdiel, co ma ten doktor v Martine, tam je to krasne vidiet a vsetko nam opisal, proste uzasny lekar, za tie peniaze to naozaj stoji....
napiiiis...ako sa mi mas?

irenea
16. nov 2010

@mmmarta preco az v 18tt?? to AFP sa zistuje medzi 15-17tt, nie? no neviem teda, ale ved lekar vie co robi, budem na teba mysliet....mas pravdu, je to zvysene vekom a dokonca mi povedali, ze kazde laboratorium ma ine hodnoty, tak neviem ci je to pravda, ja som teraz v 16tt+0dni, a termin mam stale rovnaky 3.5. , ale babo je vraj trochu vacsie, vraj aj kvoli tomu ze mne nie je zle,takze sa najem a babo ma z coho rast, chcela som si kupit nejake vitaminy, ale lekarka povedala ze mi staci kyselina listova, vraj ked mam pestru stravu so zeleninou a ovocim, tak nemusim, tak som ju posluchla....ty si asi o tyzden predo mnou, mas uz aj brusko? ja som pribrala 7 kilov, teraz mam 66 co je uz dost, ale je to adekvatne tomu co zjem...

mmmarta
16. nov 2010

@irenea to by aj mna zaujimalo preco im to tak dlho trva...???? Bola som na krv 16TT, a povedal za 2 tyzdne, zda sa mi to vela cakat a neviem ci mu aspon mail nenapisem, ci na mna nezabudol. Ja mam v tym mojich terminoch uplny zmatok ja ho mam 1.5. teda 17+1 (dobre pisem?) tak mi tu nieco potom nesedi...ale asi je to jedno, hej ja uz mam brusko je to trochu aj vidiet, ale je to asi tak ze pod tukom je babetko. Ja mam 65 kg, bezne sa nevazim takze neviem presne kolko som pribrala od zaciatku, ale tiez to moze byt tych 7 kg, no ked to takto pojde dalej my sa do tej porodnice najskor dogulame. Tiez mi nebolo zle len sem-tam take zvlastne tocenie zaludka, takze v tomto sme na tom rovnako.

irenea
16. nov 2010

@mmmarta mne kazala lekarka na druhy den zavolat si o vysledky, ale bol vikend, tak som volala v pondelok, mozno by si mohla skusit zavolat aj ty,nie? lekarovi sa nezda,ALE PRE NAS JE TO DOLEZITE... vies co? prave som citala 17tt a tam bolo napisane, ze 6 kilov je v norme, tak mame len 1 navyse, hi co uz...ale mne naozaj chuti jest, tak ved potom schudnem, teraz to neriesim, moj muz sa len smeje na mne, co ma robit...ja mam termin 3.5. hm tak skus si hodit do tehotenskej kalkulacky termin poslednej menstr. a uvidis co ti vyjde, mne to sadlo aj s tym co povedala lekarka, len na sone mi ukazovala o dva tyzdne skor termin, ale to preto lebo to babo je vacsie

irenea
16. nov 2010

@mmmarta som sa zasmiala ako si to krasne napisala, ze sa tam dogulame...

arusska
16. nov 2010

caute baby ako sa mate? Davno som tu nepisala. Akurat vcera vecer som mala take bolesti v podbrusku ze uz som rozmyslala nad tym ze sa zbalim a ideme na CPcko ale nastastie to preslo.... Dost som sa zlakla...

klaudiab
16. nov 2010

@zabka Ahoj, ďakujem za odpoveď, inšpirovala si ma, aj ja pôjdem radšej na 4 D ultrazvuk, určite to stojí za to, bojím sa dať do seba rýpať, nakoľko som mala zakaždým problémy ☹ a ešte uvidím ako dopadne AFP.
Ešte raz vďaka a prajem všetko dobré 🙂 🙂 🙂

mathildica168
16. nov 2010

ja tiez mavam z casu na cas take bolesti, je to skor take pichnutie, napr. ked sa rychlo postavim...

irenea
16. nov 2010

@mathildica168 aj ja to mavam, tiez som sa zlakla a bezala som k lekarke, prezrela ma aj od spodu, urobila sono a povedala, ze sa to natahuje maternica, preto to pichnutie sem tam, ale napisala mi magnezium, vraj si mozem dat kazdy den jednu tabl, zabranuje stahom....a inak mne od magne B6 prejde aj bolest hlavy, tak ho uzivam nie kazdy den, ale tak raz dva krat do tyzdna, tak snad ta tymto upokojim a tiez arussku

katulka_28
16. nov 2010

Ahojte, som tu dnes prvy krat a rada by som sa aj ja pochvalila, ze sa tesim na MAJ 🙂

mmmarta
16. nov 2010

@irenea mne tie kalkulacky tiez vychadzali, ale uz ma nebavi to stale riesit, moj termin sa mi paci....ak by to nebodaj fakt vyslo tak to mam super lebo priatel je 1.3. a termin mam 1.5. super pre mna sklerotika. Ja ked som citala kolko ktora pribrala tesne pred porodom, ako +-7-10 kg a ja uz to ma teraz a najviac sa ma priprat v 2. trimestri, tak som sa potesila. V zasade je to fakt jedno, aj keby som si povedala ze nejem tak to vydrzim, ale potom to pride s este vacsou intenzitou, po porode snad zhodime, teraz zacalo nove cvicenie na trampolinach akoze ta predstava sa mi velmi paci len skoda ze teraz nemozem, ale zase budem sa tesit .....

ivanarobert
16. nov 2010

Ahojte baby, aj ja som tu dnes 1x. Termín pôrodu mám zatiaľ 5.5.. 😀

honeybunny81
16. nov 2010

@katulka_28
@ivanarobert
vitajte maminy, gratulujem 😀

mathildica168
16. nov 2010

baby, chcem sa spytat, co uzivate, ake vitaminy, pripadne iba kyselinu listovu? mne odporucil lekar, aby som uzivala Femibion ( on obsahuje kyselinu listovu plus nejake ine latky). Uz som jeden douzivala, ten co bol urceny do 12-teho mesiaca. Teraz by som si mala kupit taky iny, co je urceny od 13-teho mesiaca az do porodu a myslim ze aj pocas dojcenia... len som si ha zatial nekupila, teraz uzivam iba kyselinu listovu... ttak sa chcem spytat, co si myslite, ci mi staci ta kyselina listova alebo si mam kupit radsej ten Femibion. Neuzivate ho niektora z vas?

simonka99
16. nov 2010

@mathildica168 kyselinalistova sa ma uzivat iba do 12tt(aj ked niektori lekari hovoria,ze aj pocas tehu,ale mne to nikdy lekar nepovedal) takze momentalne ja beriem ziadne umele vitaminy(jedavam zeleninu a ovocie) pocas prvych 13-14 tyzdnov mi byvalo zle cele dni....takze to sa vo mne ziadny vitamin neudrzal 🙂

mathildica168
16. nov 2010

@simonka99 Ja viem ze najlepsie je jest cerstve ovocie a zeleninu... ovocie jem kazdy den... ale s tou zeleninou mam trosku problem, lebo ked vidim tu zeleninu co je momentalne v ponuke, tak mi moc cerstva nepripada a navyse mi ani nechuti, podla mna nema vobec chut... a to neviem ci obsahuje vobec nejake vitaminy... tak to len aby mi nechybali nejake vitaminy... takze kyselina listova sa ma jest iba do 12-teho mesiaca? to som vobec nevedela... tak si asi predsa len kupim ten Femibion co je od toho 13-teho mesiaca...

alena24
16. nov 2010

@ honeybunny81 vobec nebol problem s objednanim, som jej povedala kedy budem v 22 tt s tym ze mi to vyhovuje najviac v pondelok a dala mi hned asi 4 casy na vyber, takze super, som zvedava ako to tam pojde. Snad vsetko dopadne ok.

alena24
16. nov 2010

@mathildica168 ahoj, ja Femibion mam, uzivala som aj ten do 12 tyzdna a teraz mam ten od 13 tyzdna tehotenstva. Odporucil mi ich gynekolog a aj kamaratky, sice som ich nejak podrobne neskuamala ale mali by byt kvalitne a babu mi mali len prospiet. 😉

mathildica168
16. nov 2010

@alena24 ahoj, pojdem si ho radsej dnes hned kupit... aby som mala istotku a lepsi pocit 😵

daniela1974
16. nov 2010

@katulka_28 ahoj Katulka. Ja sa tesim na maj a jun a uvidime, kedy pride ten spravny cas :D

alena24
16. nov 2010

@mathildica168 ja som si ich tiez kupila pre istotu, sice jem dost ovocia aj zeleniny ale istota je istota a nechcem nic zanedbat, ved to urcite poznas 😉

mathildica168
16. nov 2010

@alena24 no ved toto... istota je istota... a este sa chcem spytat, aj uz kupujete nejake vecicky? ja este vobec nie...

alena24
16. nov 2010

@mathildica168 ja tiez este nie ale uz po nejakych pokukujem, chcem zacat nakupovat az ked budem vediet pohlavie ale urcite nejake malickosti kupim aj pred tym lebo uz teraz vidim sama na sebe ako sa musim drzat pred nakupovanim pre babo....Jedna kamoska mi povedala ze by sa to nemalo kym sa babo nezacne hybat, teda kym ho ty neucitis, ze aby sa to vraj nezarieklo 😒 na take veci sice neverim, ale asi si dam este par tyzdnov pauzu, len pre istotu 😉

ale napr kociky pozeram uz vo velkom 😀