Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@jankaslamka dakujem,zaobstaram 🙂
ahoj baby, mam trosku problemy s travenim resp s vyprazdnovanim, zjem dost ovocia aj zeleniny ale akosi sa mi to neda upravit, uz neviem co s tym, stale sa citim dost plna a na WCko chodim raz za tri dni 😒
Mam pocit ze som uz skusala vsetko 😠 Nejake rady alebo odporucania?
@alena24 ahoj posledny tyzden aj ja mam tak isto ze idem raz za 3 dni, ono ze to je normalne. Skusala si rano na lacno vypit pohar teplej vody? ak nie , tak nalacno rano ovocie, kysly pomaranc, a nejdez banany a cokoladu vynechaj. mne pomaha pomaranc je to v pohode. alebo cistu stavu z pomarancov, alebo 100% ananasovy dzzus to urcite musi pomoct, to ma aj vlakninu a urcite sa lady pohnu 😀 a nepi cierny caj, pi rano len ovocne jak lesna zmes alebo citronovy, len cisto ovocne, aby nebol cierny. a jogurty papas? a actimel si neskusala? ja to sice nemozem lebo mam lakotozovu intoleranciu, ale tebe mozno pomoze. dufam ze som nejako poradila. 🙂
@mmmarta ja si sem tam cosi kupim, aj dnes som neodolala, kupila som dvoje dupaciek a jednu kosielku s rukavickami, ale to su len take drobnosti, aby som toho nemala naraz vela, vsetko je to velmi drahe....na kocik by som sa neodhodlala ani ja, ale pozeram si na nete aky by som asi chcela, aj ked najlepsie je to vidiet nazivo....ale v skutocnosti sa bojim,aby sa nic nestalo...
@alena24 ahoj..skus stavu z kyslej kapusty 😉
@irenea ved aj to, ked sa raz rozbehnem potom to nema konca kraja a nechcem mat zase kopec zbytocnych veciciek, hlboky si mozno na tie prve dni poziciam takze to by som bola kludnejsia, a az potom kupime.
POzeram, ze aj ty sa tesis na sviatky, ja som sa snad nikdy tak netesila, ja uz nevladzem chodit do roboty....
@monika0001 jeej, krasny zaber, ako si tam hovie 😉
no niekedy nas taky maly drobcek vie poriadne poprehanat.... super, ze je vsetko ok 😉
@jankaslamka presne toto mi poradila aj mamina a vies co? vobec nic sa nedialo a to mi kazdy hororil ze voda z kyslej kapusty je 100% zaruka, sila ze? ☹ a to som jej vypila asi pol litra, mama sa az bala ze aby som sa potom nepo niekde v robote 😀
ovocne stavy pijem celkom dost, teda skoro stale, prevazne jablko a ananas, ale vyskusam na lacno rano a aj tu teplu vodu. Zaujimavy je tiez aj olivovy olej, musim skusit a dam vediet. Uz mi ta zapcha totizto dost lezie na nervy bo uz sa mi stale ze som zbadala ze krvacam /prva reakcia vzdy bola ze preboha, snad som nepotratila/ ale slo to z ineho otvoru 😒 Hovorila som aj na doktorke ale vraj je to normalne a ze to ze sa mi obcas natrhne konecnik musim riesit len vlaknonou...jaj skoda ze si nemozem dat nejake poriadne laxativum nech mam aspon na chvilku pokoj 😖
Ale dakujem moc za rady, dam vediet co pomohlo 😉
ahojte baby, ja ked mam problemy s travenim, tak tiez hodim do seba nalacno lyzicu olivoveho oleja, alebo kokosoveho, ten je este lepsi, aj lepsie chuti... potom si nalacno vypijem vlazny bilinkovy caj a na ranjky vynecham pecivo, uvarim si vlocky v mlieku, ochutenym medom a kuskami ovocia, je to super start do dna... celkovo mi vacsinou pomoze vynechanie peciva, zemiakov, sladkeho.. a ked sa mi polepsi, tak jem vsetko normalne, len si davam pozor na tie ranajky, tie su strasne dolezite... 😉
este som zabudla ze ten Jacmen je 100% prirodny produkt a mozu ho pit aj tehotne, nic lepsie nemozu pre seba spravit, pretoze to obsahuje vsetky potrebne vitaminy, ktore tehotna ma mat 🙂 tak len tolko ...
@mmmarta vies ja sa prvy krat tesim na vianoce, doteraz som nemala vianoce rada, ani ziadne sviatky, kvoli rodine, ale odkedy som sa vydala a odstahovali sme sa, tak je to vsetko uplne ine, tesim sa ku svokrovcom, tesim na manzelove sestry...a vsetok ten pokoj, ktory u nich zazivame....tesim sa aj z toho, ze mam brusko a v nom to male babo...asi je to vekom, teraz sa na vsetko inak pozeram...
@alena24 hentie problemy mam obcas aj ja..a potom ma zadok boli aj tyzden.. no mne ta kapusta celkom aj pomaha, ale teraz to nie je taka tak klasicka zapcha..toto je tehotenska zapcha bohuzial..dufam, ze ti to prejde a bude zas vsetko v pohode
ahojte, dnes sa mi stal taky neprijemny zazitok, bola som v meste na nakupoch a v potravinach mi ostalo dost nevolno tak som sa chytala kazdej police co mi prisla pod ruku, bolo tam strasne teplo a tak sa mi zahmlievalo pred ocami ze som ledva nasla pokladnu, a najsmutnejsie bolo ze ludia po mne pozerali jak po uderenej ale nikto sa ma neopytal ci som v poriadku, vonku to nastastie preslo ale nevsimavost okolia ma tak znechutila ze som isla hned domov a prespala skoro cely den v posteli.
@alena24 Ahoj, ja by som Ti poradila jest susene slivky a lanove semienka. Ja jem lyzicu namocenych lanovych semienok kazdy den na ranajky a na zachod chodim kazdy den. Tiez je dolezite kolko cistej vody za den vypijes. Este existuje aj psyllium ale to neviem ci sa teraz moze..
@alena24 mne vždy pomôže káva, robím si instantnú, ale zaberá aj zalievaná. Robím si úplne slabú a ešte ju ani nedopijem a už utekám. U mňa je to zaručený spôsob, ešte nikdy ma nesklamal.
@henika81 ahoj, ja som v prvom tehu cítila pohyby v 19. týždni, teraz pri druhom mám sem tam už taký pocit že ich cítim, len viem že je to ešte skoro, ale aj tak tomu verím, veď drobček má 6,8cm tak si myslím že keď narazí alebo sa oprie tak už by to mohlo byť cítiť. Tvrdnutie som pri prvom tehu nemala zato ho mám teraz, aspoň si to myslím, keďže som to doteraz nepoznala. Nikdy ma to nezastihne keď niečo robím alebo som v pohybe, práve že vtedy má to chytí keď som v kľude keď sedím na gauči. Chytí má kŕč až ma z neho vystrie, chvíľu podrží a pustí, no a pritom mi na chíľu stvrdne brucho.
@mandy29 v podstate to je jedno ako to koník počíta, bábo si aj tak vyberie samo kedy sa rozhodne prísť na svet
kočky ešte som vám zabudla povedať, že tá múdra lekárka na tej pohotovosti čo som bola v sobotu, čo mi tvrdila, že mám zápal a že z toho som špinila... no žiadny zápal som nemala a ani nemám... ak by bol pochybujem, že by sám od seba zmizol len tak bez liečby... lebo ja som rosalgin nepoužila ..
tak neviem o čo tej dr šlo...
idem hajať,
krásne sny prajeme!
@grolina to sa stalo už aj mne v obchode. nemáš velmi nízky tlak ja áno 😒 ešte sa mi to stávalo pri Bianke v autobuse, prišlo mi zle na odpadnutie, hučanie v hlave, v autobuse sedeli mladí čo išli do školi tak mi nezostávalo nič iné len si sadnúť na schodík pri dvierkach, aby som tam neodpadla. berieš aj železo na krv?
ahojte,
@alena24 skus Saraticu,tá ti pomože na milion percent....
možeš si kupiť aj ľanové semiačka ktoré pomelieš,zjes denne aspon jednu lyžičku a zapiješ ich minimálne pohárom vody....
alebo pomarančový dzus na lačno rozriedený s teplou vodou,vlocky s jogurtom,alebo vlocky so slivkami,pripadne susenými slivkami či brusnicami.....šupka z jablka/jablko nie,sposobuje zápchu/,dalej nastruhana surová mrkva je skvelá,ľanový olej/len ten je desne horký/,tekvicový olej,olivový olej..šalátová uhorka má vela vlákniny...hrozno je výborné tiež.... aj kukurica je dobrá na zápchu,kukuričná krupica...atd...vylucit tropické ovocie,cokoladu,sladkosti,ryžu,biele pečivo,varenu mrkvu....

@kakakina na krce jednoznacne magnezium..ja uzivam magne B6