icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

jumca
19. feb 2010

dobre ranko, mima ako uz adko papa??? veru aj my mame za 7 dni pol rocika...jaaaaaj jak to leti, az mi to je luto ☹
prisli sme z poradne a vazime 7,42kg, a dr skonstatovala ze sme vporiadku a zdravucky( klop klop).
ale baby uz sa mi zda, ze jaksi ta zima ustupuje...uz ani nebyva tak zima cez den... 😉 jaaj bar by, nex uz je jar!!! 🙂

romaroma
19. feb 2010

hííí, fedor váži 6200g! to čo mám doma za veľké dieťa!

corasone
19. feb 2010

dakujeme ku gratulaciam 🙂
ja som zvedava kolko uz vazi moj Samko, nebol vazeny od Vianoc, sice som ho ako tak vazila doma, no uvidime kolko da na poradni, ale termin sa bliziiiiii ockovanieeee, bojiiim. vyhrali sme hokej nad rusmi 🙂 a maly je dnes volajaky mrzuty 😨

corasone
19. feb 2010

baby tu je odpoved z matriky:

Dobry den,
Vasu otazku nam preposlali z PIC.
Mesto Piestany neorganizuje uvitaci den pre novorodencov. Tato aktivita sa nerobi minimalne desat rokov.
Sucasny primator mesta vsak od svojho nastupu zaviedol, ze kazdorocne vita prveho Piestanca roka - dietatko rodicov z Piestan narodene ako prve v Piestanoch v danom roku a tomu odovzdava vkladnu knizku so sumou 200 €.

S pozdravom
Drahomíra Moretová vedúca Kancelárie primátora

mima1708
autor
19. feb 2010

jumci dakujem za opytanie,ale nic moc od vecera pol 8 jedol znovu az rano o 8 a aj to viac menej nasilu.. ale teraz sa hrajka, smeje, tak neviem... mamina hovorila,ze to moze byt tym,ze uz mu kazdy den davam na obed kasicky a ze je presyteny... myslite,ze to moze byt?

corasone to je parada noooo... len smola je,ze ste neboli prvy 😉 ale aj tak nikdy nepochopim preco ma take dieta dostat 200 E... podla mna by to mala kazda mamicka...

corasone
19. feb 2010

presne tak, kazda jedna si prejdeme tym istym, sakra preco rozdiely. v tych piestanoch co sa ludi tyka je to niekedy hrozneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

henaha
19. feb 2010

No skoda, tak nas nikto neuvita ☹
Mima, asi mu davas dost, mozno az vela, ked ma vyse 9kg ako si pisala...mozno uz nechce tolko papat, ved sa radsej porad s lekarom, abyb ti potom nakoniec neodmietal stravu ☹
No uz sa nam zjarnieva 😀 😀 hura, hura...

mima1708
autor
19. feb 2010

heni lenze moj maly ked sa narodil mal 4250 g... za 6 mesiacov pribral 5,5 kg,takze to nieje az tak vela... a davam mu len tolko,kolko si vypyta,hadam ho nebudem nechavat hladneho... ale uz to je celkom ok,vcera nakoniec kym isiel spat papal 4x mliecko a dnes tiez papal uz 3x... a davam mu kazdu chvilku cajik,aj ked si len 3x cucne,ale aj to je nieco... aby nebol dehydrovany... uvidime,ako budeme pokracovat...

jumca
19. feb 2010

mima mas pravdu hladne dieta nemoze byt!!! kolko si pyta treba mu dat. ked bude vacsi mu to ale obmedz aby z neho nebol tucko...moze byt ze je objedeny.
a veru skoda je ze v piestanoch sa nerobi uvitanie babatiek...mate pravdu je to vrxolne nefer, ze len 1 dieta v roku!!!!! ved vsetky maminy si to celyx 9 mesiacov vynosia, potom porodia a staraju sa az do smrti...a nie raz to tie maminy maju bez problemov 😒 ja som bola napr max sklamana ze na tv karpaty davali, aka je porodnica v pn perfektna a akyx ma odbornikov....( ja radsej pomlcim ..) ale co tym xcem povedat je ze v tv davali ze za min rok nemali ani jednu umrtnost babatka, no zabudli jednu pani, ktoru isty nemenovany pan doktor nexal 2tt prenasat s tym ze je stale vsetko v poriadku, a ona mu stale opakovala ze uz 4 dni neciti pohyby. aj na pohotovosti koly tomu bola a tiez ju poslali domov ze nex nestresuje...nakoniec sama na vlastnu past isla na druhy den do trnavy, kde si ju hned aj nexali s tym ze dieta je mrtve a ona mala infekciu. doteraz berie tabletky na maternicu, ktora uz bola skoro v rozklade... no bohuzial mala v sebe mrtve dietatko presne tie 4 dni co necitila pohyby a kazali jej nestresovat...je tomu rok od kedy sa to stalo, a vsetci sa tvaria ze nic sa nestalo...je mi len neskutocne luto tejto zeny,ktora prisla o vytuzene dietatko o ktore sa s muzom snazili niekolko rokov. je to rok a stale s tym nieje celko vyrovnana a ked mi to rozpravala, plakala som zarovno s nou... ☹ ☹ ☹ preto si myslim ze ozaj by si vsetky maminy zasluzili rovnake zaobxadzanie.

vtedy som si povedala ze aj ked bude moj maly hocikedy akokolvek zly alebo neposlusny, hlavne nech je zdravy!!!!

jumca
19. feb 2010

corasone neboj verim ze vam ockovanie dopadne dobre... 😉 kedy to idete???

corasone
19. feb 2010

jumca mas uplnu pravdu co si hore napisala, a ta baba ver mi nikdy sa s tym nevyrovna aj ked bude mat dalsie deticky, to uz pojde s nou pokial bude zit ☹
ideme v utorok, sama som nachladnuta, chodime s drahy s ruskami na xichte maly si uz o nas mysli to co tí dvaja maju xixixixixixi ja si stale spomeniem na ten film Pozri kto to hovori a smejem sa ze co si asi maly povedal 😀 😀 😀 😀

henaha
19. feb 2010

Fuha, Jumca, to je silna kava...zle sa to cita, nieto preziva 🙂 🙂 Je mi luto tej zienky 😕
Mima, ja som sa ta nechcela dotknut ☹ ty si najlepsie poznas Adka a on sam vie kolko chce papkat 🙂 No super, ze uz ste ok, ved on sa urcite ohlasi, ked je hladny 🙂 🙂
Ale nam prsi a fuci...poriadne

silvuskaa
19. feb 2010

tak to je fakt sila ako moze nejaky dr takto zanedbat pacientku...az mi zimomriavky behaju po tele ked to citam ☹ To tusim ani nie je mozne co sa deje...co nepocuvali ci dietatku bije srdiecko? 😢
heni veru zajtra rano ratam ze uz nebude po snehu ani stopy 🙂 Huraaaa jar a leto sa nam blizia.
Dnes nam priniesli sedacku tak mame obyvku kompletnu...uplne sa tesim.
Corasone aj nas caka bud. tyzden ockovanie, radsej na to ani nemyslim 😒
Dnes sa maly hral s hrkalkou a tak si s nou buchol vedla ocka az som sa zlakla ako plakal, najskor som ani nevedela kde sa vlastne udrel az potom vidim ze ma vedla ocka cerveny hrbolcek, chudatko az mu slzicky tiekli po lickach....je to male trdielko 🙂

mima1708
autor
19. feb 2010

heni vobec si sa ma nedotkla... ja to tvoj nazor beriem a napisala som len to,ako to ozaj je... 😉

ja mam z pn porodnicou skusenosti 50:50... nepacilo sa mi to,ze som 5 dni (podla terminu) prenasala a nikto ma ani raz v pn nepozrel zo spodu,vzdy len urobili ctg a isla som domov... od 8 mesiaca mi nikto neurobil sono ani nic... a maly ked sa narodil mal zelenu pupocnu snuru a plodovu vodu a ked som si to potom hladala v roznych clankoch tak som sa dozvedela,ze plodova voda zacina zeleniet az na 8-9 prenasania a zelenie vlastne preto,ze dietatu sa zacina uz uvolnovat ta smolka... a hrozi tam to riziko, ze tu smolku vdychne... a zhruba pred 3 tyzdnami som na spektre pozerala dokument o takychto malickych babatkach s vaznymi stavmi a davali tam presne jedno babatko,ktoremu sa stalo to co sa mohlo nam... poviem vam ked som to videla ako mu vymienali krv pristrojom,napojene na ventilator,hrubu kanilu zavedenu v krcnej tepne az som plakala a dakovala panbozkovi za to,ze sa nam toto vyhlo... po 3 tyzdnoch zivota to male prvy krat otvorilo oci a po 3,5 tyzdni sa same nadychlo!!!! ale zas co sa tyka pristupu lekarov pri porode a po porode som bola velmi spokojna na to,ze som nemala nikoho zaplateneho... aj sestricky z porodnice tam boli super... hladkala ma jedna po vlasoch a ukludnovala,dalsia co mi bola pri porode mala sluzbu o 2 dni a pamatala si maleho meno a prisla nas pozriet a dokonca bola z gynekologie,ani nie z porodnice ani z novorodeneckeho... co som bola fakt prekvapena... a aj dojcan den po porode prisiel pred vizitou za mnou a pytal sa ma ako sa citim,ci som sa aspon trochu vyspala a tak...

silvuska, to sa nam stava pravidelne,ze si bachne s hrackou po cele alebo hocikam... raz som sa ozaj zlakla,lebo strhol na seba kolotoc a to bolo vecer pred vikendom a rovno do ocka mu padol,cele ho mal uplne az krvave,ale po chvili prestal plakat,smial sa, hral,tak som z toho nerobila tragediu a do rana mu to nastastie preslo...
a ked bude maly po tatinkovi,tak sa mam na co tesit 😒

henaha
20. feb 2010

Ja som s PN porodnicou bola spokojna a tiez som nemala nikoho zaplateneho 😝 rodil ma Dojcan a sestra bola Katka, tej vdacim za uplne vsetko, za cely priebeh ako som to v pohode zvladla 🙂 🙂
Silvus, to by som sa vylakala aj ja...ale este sa tolkokrat udru, ze az, len my si musime asi na to zyknut 😉 ...a fakt dnes po snehu ani stopy.
Neviem, co bolo dnes vo vzduchu, ale Samko nam pospal 3,5hodiny na prechadzke+terase 🙂 co uz unho nie je zvykom...tesim sa.

jumca
20. feb 2010

baby ja sa tak strasne tesim na jar a uz sj citit vo vzduxu ze ta jar sa ozaj blizi...huraaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂

(no a k tej pani co sa jej to stalo, ona sa rozhodla ze uz druhe dietatko nexce, boji sa opat toho co sa uz opakovalo...a popravde uz jej doktori ani neodporucaju otehotniet, lebo ze tu maternicu ma tak velmi znicenu, ze dalsie tehotenstvo by to urcite nevydrzala... ☹ ) mima to sa ani mne nepacilo, ze ma skoro mesiac pred porodom nikto nepozrel zo spodu a ani sono nespravil...a ked som sa v nemocnici na ctg pytala dr ci ma nepozre aj zospodu, len mi odvrkol, ze nieje dovod... ☹ to bola jeho odpoved. a mimi to aj vy ste mohli skaredo skoncit ( nastastie bolo vsetko v poriadku )

ale viete co najdolezitejsie je ze su nase deticky stastlivo na svete a ze SU ZDRAVE!!!!! 😉 A ZE IDE KONECNE PO DLHEJ ZIME JAR!!!! HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 😎 😎 😎

mima1708
autor
20. feb 2010

jumci mas uplnu pravdu, ale je na toto jedno krasne slovenske porekadlo : AJ MAJSTER TESAR SA NIEKEDY UTNE a je to pravda... moze sa to tykat cohokolvek ale vzdy to ma dobre aj zle stranky... a pokazim ti radost, hlasia este snezit prvy marcovy tyzden... ma prist vraj posledna akrticka vlna,ktora ma trvat 4-6 dni... a potom by mala prist uz ta nami dlho ocakavana a vytuzena jar... 🙂 🙂 🙂

jumca
21. feb 2010

mima a ja som sa uz tak velmi tesila ze sa konecne otepluje a uz konecne nemrzne... 😒 a zese zima???!!!jaaaaaj boze... ☹
ozaj mimi ake xoditko ty mas???

mima1708
autor
21. feb 2010

a co ti ja viem... to mam po svagrinej ,to choditko ma 6 rokov... 🙂 naco budem kupovat dalsie,ked mi svokra povedala,ze mi ho da,no nie? 😉

romaroma
21. feb 2010

ále jum, veď to už dajako vydržíme, veď čo je to, necelý týždeň. a bude jar. aspoň keby slnko vykúkalo, že nech nie je pod mrakom, lebo to ma len máta spať.

my tento týždeň pôjdeme k rodičom do piešťan, už sa teším. odložím dieťa a budem oddychovať.

ja som si myslela, že to nikde nepozerajú pred koncom tehotenstva odspodu, (nepozerali ani mne), žena je vtedy veľmi citlivá (spomeňte si na tie vyšetrenia v pôrodný deň, ja som sa skrúcala a to som mala pichnutú epi) a tiež to môže narobiť šarapatu. je pravda, že sa môžu stať aj takéto prípady, ale podľa mňa usg a aj sono zachytí pre nich potrebné info, nemusia kontrolovať vnútro... ale sono by nemali zanedbávať, aspoň zistiť stav placenty a pod.

jumca
21. feb 2010

sak jasan mima na co zbytocne vyhadzovat peniaze...je ich kam davat...
a ozaj baby ako ste sa ktora rozhodli pre tie autosedacky??? 🙂 uz ste si povyberali?? 😉

corasone
21. feb 2010

jumca ja chcem ist pozriet do sandry ale ta co poslala Hena link sa mi velmi paci, no tiez sa mi pacia od Recaro

jumca
21. feb 2010

corasone, moj muz mi hovoril ze tie znacky recaro su najlepsie, leboze presli nejakymi testami c icrash testami ci cim to, najlepsie zo vsetkyx detskyx sedaciek. ze su sice drahe ale, zevraj je to spicka v autosedackax. ako ja sa v tom az tak nevyznam a nesledujem tieto relacie a testovanie veci ale muz ano. aj mi sme sa o tom akurat teraz cez vikend rozpravali a sme sa rozhodli ze predame tu nasu chicco a kupime asi tu recaro. lebo ozaj bezpecnost je nadovsetko a najma nasix deticiek!!!! 🙂

corasone
21. feb 2010

no moj tiez sleduje tuto relaciu tak asi preto chce recaro ale aj som ich videla v obchode vyzerali super, tak uvidime, ale ako som spominala potrebujeme to na dlhsie cesty takze urcite kupime nieco kvalitne aby sa v tom Samkovi dobre sedelo aj spinkalo.

mima1708
autor
21. feb 2010

tak mi sme nakoniec vybrali tuto http://www.promi.cz/?c=p&id=499 tie recaro su zbytocne drahe a su v nich somariny ako v operke hlavy svtavane reproduktory a taketo chujoviny a preto su take drahe... tato nebola ani moc draha,ani lacna,taka stredna vrstva a mala som ju moznost vidiet dnes v galerii v nr nazivo a je perfektna... do 2 tyzdnov by mala prist,uz sa tesim....

henaha
21. feb 2010

Mima, akej farby ju beriete...to je ta co som poslala link, ze? aj mne sa pozdava, tak daj potom vediet aka je 🙂...kupovali ste ju cez ten lin CR co si poslala?

corasone
21. feb 2010

mne sa prave pre tie ch....y paci, deti treba zaujat vseliciiim na dlhej ceste ...

silvuskaa
21. feb 2010

ahojte 🙂
dnes bolo vonku naozaj fajnovo.... 🙂
Autosedacku este nepozerame, nejako sa mi zda ze este mame cas, tak to troska odkladam. Ale pozerala som stolicky na papnie a neviem sa rozhodnut medzi Fabulou a Pepe...co ste tu aj vy spominali.
Inak vobec som nevedela ze Aladin v Hc je prestahovany.

mima1708
autor
22. feb 2010

heni hej,je to ta co si davala link.... berieme tu polo blue... objednavala som ju z ciech preto,ze aj s postovnym a balnym ma vysla 107,50... lacnejsie ako tu u nas... uz som ju videla vcera v jednom obchode aj nam ju ta predvacka ukazala a poviem ti,je super... ma sice nevyhodu,ze ten sklon sed lah nieje az taky ako som si predstavovala,ale da sa to...

corasone to je len moj nazor,ja ti tvoje dovody nevyhovaram ani nic podobne... 😉 nemam skusenosti so zabavanim lebo nas drobec vzdy komplet celu cestu prespi... staci ked ideme auto do kauflandu,co je asi 5 min. cesty a on zaspi...