Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
silvus moj Samulik spinka v postielke 3x cez den, jeden x v kociku a ked v kociku spinka kratko potom spinka v postielke 4x ale tak po 45minutach. potom na vecer samozrejme. naucil sa sam spinkat. najprv kratko a potom si zvykol tak po tej viac ako pol hodke. to mu staci.
drzime palceky zajtra aby ste to v pohodke zvladli.
moj maly tiez spi pol max. tristvrte hodinku doobedq,hodinku poobede vonku a vecer ale pol hodinku... doobeda a na vecer spinka v postielke a poobede v kociku vonku... ani ho nebudem od toho oducat, aspon ma kazdy den prinuti ist von a nezleniviem 😉
jumci oputaj sa detskej,ale podla mna ked mu to prve mliecko stacilo,nemusela si mu davat pokracovacie,len preto,ze mal na to vek... ivko ti papa na obed a spominala si,ze aj desiatu mu davas ovocie,tak si myslim,ze to je zbytocne,aby zase nebol presyteny a prestane ti jest jak moj adko... my sme sa pred 2 dnami dali konecne ako tak do poriadku,ale aj tak papame len 4x za den - 3x mliecko a na obed nejaky prikrm... a viditelne adko schudol,aj moja mamina si to vsimla... tak uvidime ako to pojde dalej... hlavne,ze je spokojnucky a ked je hladny tak si vypyta,nie? horsie by bolo,keby si nepytal a musela by som to do neho tlacit nasilu...
Silvus, my v postielke cez den absolutne nespime, vlastne raz sa mi to podarilo po pol hodinke hrania sa a plackania... ☹ zatial ho este neskusam davat spat do postielky cez den, som rada, ze cez obed pospi v kociku, ved aj v sportovom budeme takto pokracovat 🙂 Ozaj, uz ste vytiahli sportaky?
No a cez den tiez toho moc nenaspi, doobeda a ku veceru po pol hodke...nas Samko je take nespave dieta, on chce byt furt hore a sledovat co sa deje a aby sme sa mu venovali 😀 no ale musim poklopat, dnes uz spi cez 2 hodky, aj ked tam strasne fuci 😝 😝
heni my mame este sportiak odlozeny poctivo u babicky... myslim,ze este nieje najvhodnejsie pocasie na sportiaky... hlavne proti takemu vetrisku ako je dnes su lepsie chraneny v normalnych vanickach... zatial sa tam este zmestime,tak sportiak prehodime az ked bude uz skutocna jar... 😉
no hej sa mi zda ze zacal dost priberat...a niesom tym vobec rada ☹ ☹ mima sama detska mi ho napisala na recept ze je od 6mesiacov a maly uz ma tak mi ho napisala na recept...
corasone myslis ze prejdes na mliecko HUMANU???
jumca ak mam byt uprimna asi by som nechcela menit znacku mlieka, neviem poradim sa s Dr, vy mate Humanu od zaciatku? mas nejake referencie na toto mliecko?
tak ale zas nesmies brat vzdy vsetko co ti doktori povedia... ja som podla doktorov mala mat uz 4x vybrane mandle a astmu z toho,ze som si ich nechala a opakovane zapaly a tu som, zdrava, bez astmy a opakovanych zapalov... podla mna aj ked ti ju dr napisala a staci malemu zakladna,nevidim dovod menit ju len kvoli tomu,ze uz ma na to vek.... ja som adkovi davala bebu 2 vcera prvy krat,lebo po jednotke mi po 2,5 hodine pytal jest... a tiez je 2 po ukoncenom 6 mesiaci... mne to sam dr povedal,ze mu nemam zvysovat davky pokial si sam nevypyta... ten detsky organizmus vie lepsie co potrebuje ako my a vsetci doktori sveta... hovoril mi to sam nas lekar,tak na tom asi nieco bude...
jasne mimi len horsie je ze ja to mliecko co mal maly predtym cize HUMANU HA1+ ta je do 6mesiacov uz nemam lebo ho dopapal a teraz mi dr dala uz na recepty dvojkovu Humanu.... 😒 ale jedine co ma tesi ze by mal maly papat 180mliecka a stale mi papa 120 a pred nocnym spanim papa 150-180 ako kedy... 🙂 cize cez den si tiez nepyta zvysit davku 🙂 a minule ked som mu skusila spravit viac ako pisu na mliecku, tak nexcel...ale sak kazde dieta je ine a neda sa riadit podla navodu... 😉
corasone referencie ani neviem, akurat viem ze je to novinka na trhu medzi detskymi mlieckami, a v casaku Mama a ja, byva v kazdom cisle reklama na toto mliecko.a tam je aj vela onom popisane. hej maly ho papa od narodenia, ale napriklad davam mu aj od HIPP vsetky tie kase co vyrabaju a je v pohode. papava aj kasu od HUMANY a ta mu tiez xuti 🙂 malemu toto mliecko zacali davat v porodnici a doporucili mi pokracovat ked ho znasa, tak pokracujem do dnes... no a maly vazi 7450 🙂 tvoj samusko je tazsi 🙂
Silvuska, ako sa mate po ockovani?
Jumci, ved maly ma tabulkovu vahu, co si sa zlakla, ze moc pribera? 😉 Dnes to vyzera opat na krasny den, to bude prechadzka...len nech nefuci ako vcera ☹
Mima, ja som tiez este nevytiahla sportak, ked to pocasie je take premenlive a vcera v predpovedi hlasili este mrazy a sneh, tak som zvedava...uz by nemuseli prist ☹
ahojte dievčatá! tu v bratislave je zase krásne, tiež včera fúkalo, ale skoro som si to ani nevšímala, nadšená z toho slnka...
fedor úspešne spáva sám, niekedy mu musím pomáhať plácaním po zadku 😎, ale časy hojdania sú hádam za nami. šak mi to možno bude aj chýbať, keď už vyrastie a nebude sa chcieť pomojkať 🤐
začal chytať hračky do rúk, spoznal, že má nohy, tak ich má jak napustené héliom stále, ale o chodidlách teda ešte netuší. stále sa zdvíha do sedenia, tak ho tak nechávam, opretého o mňa, lebo inak mrnká. hádam to bude v poriadku.
počuli ste niekto o otm, že by bábo malo kožnú alergickú reakciu na očkovanie? nám sa vysypal f. dvakrát, vždy následne po očkovaní, na druhý deň teda. spájam si to s tým.
Roma, ta reakcia moze byt asi rozna, popytaj sa lekarky, ale asi to je realne ☹ ...ved teraz sa vela pise o tom, ci ockovat, ci nie, je to riadny zasah do organizmu babatku, ved mu tam davaju zive bakterie 😒
no super, ze takto spinkate....kolkokrat ti v noci papa? my mame raz lepsiu, raz horsiu noc, neviem, ci uz ho netrapia zubky, lebo sa budi castejsie 😖
no, vraj pomahaju probiotika, zatial beriem len ja, lebo ja mam kozne problemy, ale zmenu nevidim, niekedy mi to pride jak reklamny tah uz, tak sa neunuvam kupovat a davat mu ich ked netusim, ci pomozu. mozno unho ide len o kontaktnu alergiu, ako mam ja, ze na pracie prasky, prach v ovzdusi, blbe tkaniny, a pod. ale to ockovanie mi prislo najrealnejsie, skoda, ze to takto, sa uz trasiem co bude o tyzden, ked ideme zase 😨
maly papa 2-3krat za noc, zvykne zaspat o siedmej, a vstava uplne premenlivo, niekedy vydrzi aj do tretej ako dnes napriklad, niekedy ho krmim okolo polnoci, no ale rano vstava zase o siestej-siedmej. zatial si nestazujem, som rada, ze je v posteli sam, lebo k nam by sa uz nezmestil 😀 u vas je to ako? zuby ho veru mozu uz trapit, mne ako babatku vysli zuby v piatich mesiacoch, co je ozaj skoro, ale byva to tak. u fedora som spozorovala, ze sa zvykne viacej dozadovat pitia aj cez den, ale to lebo asi uz mu to mlieko nestaci len tak obcas, ale viac, sak rastie a uz pomaly budeme aj prikrmovat. u vas ked davate mrkvu alebo co, tak to preto, ked das viacej prikrmov, bude syty a nebude sa ti tak budit v noci. myslim si. ale aj zubky to mozu byt, ved to moze aj mesiac boliet, nie?
roma ja davam malemu probiotika od narodenia a zatial sme 3x boli len trosku prechladnuty - soplik a kasel... tak mozno je to aj tym... a tie zubky nas trapia uz mesiac a pol a posuvaju sa po mikrometroch,nie ze milimentroch... 😠
Heni dakujem za opytanie 🙂 Po ockovani bol v pohode ale v noci sa stale budil a stenal ....mal zvysenu teplotu tak som mu dala Nurofen a teraz ma 38,5 teplotu a zapalenu lavu nozicku. Ani papat nechce ☹ Dala som mu sirupcek a teraz zaspinkal. Dufam ze to prejde co najskor.
Silvuska, to mi je luto maleho Davidka, hadam to nejako preboli a prejde cim skor, len nech sa z toho vyspinka a bude urcite lepsie 🙂
Roma, my papame v noci 3x, niekedy 2x a niekedy zasa viac, ziadna noc nie je rovnaka ako ta predtym 🙂 niekedy ho nakojim v posteli, zaspime spolu a rano si uz nepamatam kolkokrat sme papali 😉 budi sa tiez medzi 6-7hod, niekedy sa mu este podari zdriemnut, ale viac-menej uz nie 😉
My sme probiotika davali prve dva mesiace, potom som to uz vysadila, prislo mi to ako zbytocnost 😉
silvuska dufam,ze budete mat rychlo potom a vsetko bude zase ok...
heni ja som to tiez malemu vysadila pred tyzdnom a 2 - 3 dni na to zostal chory... tak asi na tom nieco bude...
mima od kedy si mi poradila tie co berie adko aj nas maly ix stale uziva. akurat teraz ako bol na vikend u rodicov asi mu mamina zabudla dat, a dnes uz pokasliaval, je zaxripnuty... 😒 mima aky sirup si davala adkovi ked tak kaslal????
no my teraz mame blbe obdobie, v noci spime uplne otrasne....lepsie povedane nespime... ☹ a uz xodim ako matoha 😒 maly sa budi kazde 2 hodiny ☹
jumci ja som mu kupila v lekarni Stodal... je to homeopatikum, takze len priroda,ziadne umeliny... a pomaha mu... klop klop klop... davam mu ho 2 den a uz je na tom ovela lepsie... prevcerom ho uplne az dusilo co sa nemohol vykaslat a dnes sice kasle na pocutie horsie,ale ovela menej a je pocut,ze si odkasle a potom aj 2 - 3 hodiny vobec nezakasle... a do nosteka mu davam na soplik novy Olynth, nie Nasivin... nasivim je 0,01% a olynth 0,025%, cize je silnejsi... lebo nam nasivin zaberal starsne pomalinky... davala som mu ho 5 dni a preslo mu to len o trochu, olynth mu davam tiez 2 den a je to uplne o niecom inom ako nasivin... vcera som mu musela odsavat soplik 7x za den a dnes 2x... aj to som mu odsala minimum...
silvuska, je mi luto ze Davidko mal reakciu, nas to caka buduci tyzden a kedze mal reakciu po prvom tak asi mozem ocakavat aj teraz, no uvidime. dolezite aby sa z toho vyspinkal a bude OK.
jumca a co tak Ivka rozhadzalo ze si pokazil spanok? zeby ta zmena pocasia? hm.. je to mozne, ved deticky su velmi citlive...
my sme tiez nedavno vysli z miernej nadchy, Samulik to volajako rozkychal. aj teraz kychne ale uz len 2-3x na den, tak snad je to uz OK, nastastie on soplik skoro nemal.
mimi diki, lebo vcera sa mi nejak dost rozkaslal a nepaci sa mi ten jeho kaslik. bojim sa aby mu to nesadlo na plucka ☹ snad nie...ale asi s nim zajtra behnem detskej, nex ho popocuva( pre istotu) a ide vikend nex nedajboze nemusime behat po pohotovostiax 😒 mimi ten infants mu este davas??? ja hej stale.
corasone vobec neviem preco si to tak rozhadzal, a som s toho uplne nestastna!!! tuto noc bol hore 10x, a papal kazde 2 hodiny, co mi nerobil ani ked sme prisli z porodnice ☹ vtedy spinkaval v kuse v noci 7-8 hodin a teraz??? no hruuuuza!!!
a takto spava od soboty, ale tato noc bola doteraz najhorsia. o 5tej rano ked sa zobudil som uz normalne sa musela premahat co som nevladala vstat s postele 😒 😒 neviem co sa mu robi, ale zacinam mat zly pocit ze si opat otocil den a noc ☹ ☹ ☹ . a vobec netusim co je na pricine...
keby tak vedeli rozprávať, nemuseli by sme tápať, čo im môže byť... 😒 no a nemôže to mať tými zubami spojené? keď ich to tlačí..
jumca ja by som suhlasila s romou mozno to bude zubkami, cez den si viac pospi asi preto ze ho kocikujes a cez noc kedze je v postielke uz spat nechce lebo ho nik nehupe neviem, je to tazke niekedy porozumiet vlastne babenko aj ked maminka chce stale len to najlepsie. ale sak uz kazdu chvilku sa to ustali ked zubky pridu, a to sa vravi ked idu lopatky ze tie su najhorsie.
ahojteeee 🙂 No dnes je to uz nastastie lepsie, aj ked noc bola este zla...vecer sme dali cipok, teplota sice ustupila ale spanok bol velmi nepokojny.
corasone dufam ze nevudete mat zlu reakciu. Ja so aj cakala ze u davidka to bude taketo...kedze aj pri prvom ockovani bol podrazdeny a mal tiez zapalenu nozicku, ale vtedy to bolo bez teploty...co teraz uz nie ☹
Baby inak mne tiez pripada ze ako ide jar tak mi maly spinka menej a menej.....
Silvuska, no super, a mate to za sebou 🙂 Jumci, ako ste pochodili u detskej? Hadam bude vsetko ok a nebudete chori...tie nepokojne noci su urcite spojene so zubkami ☹ nas Samko tiez spava nepokojne, budi sa a placka, niekedy chce papat, inokedy len pohladkat a utisit ho...kupila som ten gelik na zubky, trosku mu sem-tam dam, on si ho pocucka a spinka 😉 tak neviem, ci ho fakt uz trapia zubky alebo len nepokojne spinka 😉
Dnes sme sa nevedeli dojest mrkvy so zemiacikom ako ju chutila 😀 😀
jumci no co, boli ste u doktorky? infants som mu zacala davat asi rpred dvoma dnami... lebo mi nechcel papavat a nikdy mi nezjedol cele mliecko,tak som mu to nedavala a uz zostal usopleny a ukaslany... ale uz sme celkom ok... dnes sme soplik odsavali iba raz,viac nemal... nastastie...
mne ako maličkej vyrástli zuby v piatom mesiaci, co je síce skoro, ale nie nemožné 😵 tak asi už aj vašim sa derú von. uf, ja si ešte užívam tichý spánok klop klop klop.....
ja sa tak teším na prvú mrkvu! keď mu teraz dávam kvapky na lyžičku a on to tak cucká, strašne je to milé 😀
dávajte pozor veru dievčatá, toto počasie je také zradné! (ale konečne aspoň slnko je! na okno som vycapila hyacint, raz nech vykvitne a šup s ním preč z garzónky, lebo je to silný alergén, nuž ale trochu jari si neodpustím 😎 )
Roma, ja som mala tiez hyacint a narcisy a cela parada trvala 3 dni, zacal odkvitat ako je doma teplo, narcisky vydrzali dlhsie 🙂 uz je na vzduchu a caka kym vyschne, aby isiel do zeme 😉
ahoj heni! 🙂 ved aspon sa tu z neho nepodusíme, tri dni je celkom dost na tak aromaticky kvet, ved my tu aj spíme 😎
ja som taká nadšená z tých pampers premium care, nieto lepšej plienky pre nás, mala som na ne kupónik z dmkovej knižky, no úžasné sú! všetky ostatné mi už prídu po tomto ako papier.. skúšal iste?
roma hej skusala som a su super, len moj drahy nakupil na zlave tie active tak mam este tusim 2 baliky a potom si uz chcem kupit naspat tie premium care, s tymi som bola naozaj spokojna, no este som chcela vyskusat huggies premium tak uvidim, Hena je s nimi spokojna. vyskusat ich treba viac aby dieta bolo odolne.

jumci sme na tom presne tak isto so spankom ako vy 😒
Dnes bol maly vonku s dedkom a poobede ze ho skusim dat spinkat do postielky...no hadajte kolko spinkal? Zaspaval s placom ale pol hod a spinkal necelu pol hodinku 😠 A to ze len skusim ci by sa naucil spinkavat poobede aj v postielke ale zistila som ze nie.....tak teraz dospava v kociku, tam mu je najlepsie.
Od kedy planujete drobcov ucit spinkat cez den v postielke? Inak je to sranda ze vecer v postielke zaspi v pohodicke.
Co sa tyka toho mlieka asi by bolo najlepsie poradit sa s dr...nehovorim ze presne treba vsetko robit podla dr ale za opytanie nic nedas.
zajtra ideme na ockovanie.....drzte nam palce, moooc sa bojim 😢