icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

silvuskaa
10. mar 2010

roma dakujem za radu..prave varim ten odvar 🙂
heni zubkami to nebude lebo dasienka nema naliate a ani neni nervozny len proste stale ho prehana. Volala som aj dr a poradila mi kvapky Hylak a cierny caj, tak som mu dala kvapky a potom som mu dala papat mliecko a zasa sa pokakal ☹ Dufam ze to prejde, lebo sa uz zacinam bat 😢

silvuskaa
10. mar 2010

a ked uvarim ten ryzovy odvar mam ho scedit alebo tu ryzu s vodou rozmixovat a zarobit s nutrilonom?

romaroma
10. mar 2010

ja by som to scedila, nedavala som malemu, ale keby, tak klasika po lyzickach pravdepodobne, ale ja dojcim. u vas asi do flasky, ale neviem kolko, skus trosku a uvidis, ono sa to proste zastavi, len neviem, kolko toho treba 😅

romaroma
10. mar 2010

aj ten čierny čaj zastavuje veru, ale odvar je podla mna viacej ok, ved to aj ked ho das viac, nemalo by sa mu nic stat, sak ryzova voda... 🙂

silvuskaa
10. mar 2010

ok vyskusam dat do flasky, uz to mam scedene 🙂 Len nech to pomoze....

romaroma
10. mar 2010

držím palce 😔

silvuskaa
10. mar 2010

dakujeme...

henaha
10. mar 2010

silvi, drzime prsty 😕 nech to prejde cim skor...

mima1708
autor
10. mar 2010

silvuska cierny caj by som nedavala,lebo obsahuje kofein, aby ti maly potom nebol celu noc hore... o tom ryzovom odvare som pocula aj ja... babka mi to hovorila a vraj cez den kazdu hodinu 2 cajove lyzicky dokym to neprejde... skus tak a uvidis... nech ste rychlo zdravucky...

kattarinkaa
11. mar 2010

Ahojte dievcence, maminy.
Vase prispevky citam uz od zaciatku tehotenstva, este na stranke o piestanskej nemocnici...a teraz uz dlhodobo pokracujem v citani na tejto stranke. Nejak mi to uz neda, a chcem sa aj ja pripojit medzi vas a mozno aspon obcas sa podelit so svojimi skusenostami a asi skor castejsie popytat si pomoc od vas, nakolko nas maly Maximko ma este len dva mesiaciky a kusok...ale inak, je to anjelik ako sa patri.

Tak, ked mozem napisem vam nieco o nom....Maximko je zatial stale este kojene "babetko", papame skoro pravidelne kazde 3 hodinky (samozrej okrem noci). Zaspavame vzdy o 20.00 a budime sa vacsinou 2xza noc. A samozrejme pravidelne aj rano vzdy stavame...nejak si vzdy zvikol rano okolo 5.30 - 6.00 tlacit ako o dusu (este sam v postielke), a kakat...takze mi sme uz pravidelne hore rano o 6.00 (aspon mame dlhy den). Tiez uz sme pekne nabehli na pravidelny rezim...skoro vsetky nase dni su rovnake. Takze, ked by ste mala niektora zaujem o 13.30 -15.30 sme na prechadzke v meste, ci prsi, snezi alebo fuka...stale sme vonku (od narodenia sme len raz neboli na prechadzke). A asi 1 tyzden uz nam Maximko zaspinkava sam (sam sa pyta spinkat - po takych dvoch hodinkach, uz ma toho vsetkeho dost). Dostane dudlik, plysovy kapesnicek, natocime kolotocik a spinka. Takto mi spinka 2x doobeda v postielke, potom v kociku vonku na prechadze a este 1x v postielke pred vecernym spanim.

Este som zabudla napisat, ze vazime 5660g (ma o 2kg viac, ako sa narodil) a meriame 58cm (o 6cm viac).

No, a co sa tyka piestanskej porodnice a novorodeneckeho, ja som bola nad mieru spokojna. Mala som zajednaneho Karabu, a som velmi vdacna. Kontrakcie som mala 30 hodin (hned od zaciatku pravidelne kazde 4minuty), s tym, ze som sa vobec neotvarala...cize nemohla som dostat ani oxitocin a ani epidural. Ked uz sa to trochu rozbehlo a tlacili sme, doktor zistil, ze malinky ma obmotanu snuru okolo krku a pod ramienkom, tak ho vyslovene "zatlacil naspat" a rychlo sme isli na cisarsky rez. Cize ja im vsetkym velmi pekne dakujem, vsetci boli dobri a cely cas okolo mna behali. Tyzden, co sme boli v nemocnici, sa narodili len 4 babence, cize aj na novorodeneckom sa starali ukazkovo...aj nas zavolali k sebe a vsetko nam ukazali, ako prebalovat, ako kupat...ako spravne kojit (ja som po cisaraku kojila uz na druhy den), cize aj tam sa o nas vsetkych starali ukazkovo. Babence vzdy brali k sebe, aby sme si riadne oddychli (aj v noci aj cez den, pocas celych 5dni).

Takze na zaciatok je to asi vsetko.Teraz budem citat vase prispevky a obcas sa snad aj zapojim.

romaroma
11. mar 2010

ahoj katarin! no teda, to ste sa mali v porodnici jak krali a kralovne! ked som bola ja, dufala som, ze ma pre nedostatok miesta poslu skor domov 😀

tu v bratislave sneží, ani sa mi nechce ísť vyvenčiť psa. o dvanástej máme očkovanie inf. hexa, ale fedor má dajaký suchý kašeľ alebo čo, tak nám to hádam odložia... už sa teším na ďalší kožný alergický výsyp 😠 ani neviem, či je lepšie, aby to pichali takto oddelene (prevenar mame o tri tyzdne), alebo ked by si to odbil naraz..

keď má fedor taký slabý ten kašeľ, to by sa nemalo ísť na krátku zdravotnú prechádzku?

silvus a co, je malemu lepsie?

kattarinkaa
11. mar 2010

Hena, prosim napis potom, ako ste sa mali na plavani v TT, co ste robili a aky bol malinky. My tiez chceme s Maximkom chodit, len sa etse nevieme rozhodnut ci do Hlohovca, alebo do TT.

henaha
11. mar 2010

ahoj katarinka, tak vitaj medzi nami 🙂 urcite sa na prechadzke niekedy stretneme, ked bude teplejsie, budeme v meste castejsie 😉 my sme s corasone na lodenici, tak bud kruzime tu a ked je lepsie pocko, vyberieme sa do mesta 😉 no to je uplna parada, ze mate od zaciatku pevny rezim, Maximko je ukazkove dietatko 🙂 to my kojime tiez, ale papame castejsie od zaciatku...zajtra ideme na to plavanie, uz sa tesim, tak sa potom podelim o prve dojmy, ale ked som zistovala podrobnosti, TT sa mi zdala naj, tak som zvedava, ci nesklamu 😉 😉 ked chces, mrkni na nete www.klubkvapka.sk
roma, my chodime na prechadzky vzdy, aj ked ma slaby kasel, aj ked ma maly soplik...ved do kocika mu nenafuci 🙂 aj tu od rana snezi, brrrr...

corasone
11. mar 2010

katarinka vitaj medzi nami, a super ze si sa k nam pridala aj ked po dlhsom case citania nasich prispevkov, tu je kazda rada nad zlato. tesim sa na stretko ako uz Hena pisala.
silvuska ako je Davidkovi? ufam ze lepsie.
baby, myslite na nas, ideme dnes na vcelicky tak nech je rychlo ikend nech to mame za sebou.

jumca
11. mar 2010

caute baby, no kati konecne si sa pripojila...vitaj... 🙂 ako sa mate???
mas maly je uz nastatszie o.k. dnes sme boli na kontrole, a dr skonstatovala ze vsetko je o.k., tak som rada 😉
corasone ako ste poxodili na pixanci???? dufam ze budete bez nasledkou...drzim palce a budem na vas mysliet 😉 😉 😉
silvus ako davidko?? dufam ze uz lepsie...ma napadlo ci nedostal tu rotavirusovu hnacku?.. nexcem strasit boze xran, ale len ci nahodou, teraz zevraj je toho vela ☹ snad uz je lepsie...

silvuskaa
11. mar 2010

ahojte... dakujem vam ze na nas myslite 🙂 Maly vecer este kakal 1x a na noc dostal ten Hylak, ryzovy odvar a pred spinkanim 180ml mliecka a zaspal, v noci sme boli kazdu chvilu hore, stale si vytahoval dudlik a mrvil sa 😒 V noci ho nastastie neprehnalo ale zato rano este 3x, od 9hodiny zatial nastastie nic...tak nam drzkajte palce aby bolo uz po hnacke jednej hnusnej. Pokial to neprejde pojdeme k dr.
jumci aj mna to napadlo...ze hadam nie rotavirus, ale myslim ze vtedy by aj vrackal, ci nie? A nebolelo by ho brusko? Lebo on je vesely len to ze stale isla z neho riedke 😢
Inak ten cierny caj mu dam dnes este teraz poobede a vecer radsej nie kedze obsahuje ten kofein.
corasone nech to dobre zvladnete...myslime na vas a urcite daj vediet ako sa ma Samko 🙂 On je silny chlapisko a urcite to zvladnete 🙂
katarinka vitam ta medzi nami, sme radi ze si sa k nam pridala...sme tu dobra partia 😀

henaha
11. mar 2010

Silvuska, no super, hadam to mate za sebou 😎 keby to bol rotavirus, asi by kakal take spenene, aspon co som citala ☹
Corasone, drzime prsty, nech je uz vikend, aby ste mali po tom 😵 daj vediet ako to Samko zvladol 😕

romaroma
11. mar 2010

no tak fedora dnes nepichali, dostal calciový sirup a kvapky tussin na zastavenie suchého kašľa..ale doktorka mi hovorila, že to možno krpatý objavil len ten , grif´´ a teraz sa tým zabáva, že sem tam zakašle. akože spôsob komunikácie 😅 popočúvala a nič mu nenašla, ale tak pre istotu... to ak by bolo len tak, tak úplne milá vec 😎

silvus, tak snáď to dopoludnia bolo ozaj naposledy.

silvuskaa
11. mar 2010

ach jaj, takze nebolo to posledne kakanie na dnes, zasa bolo splechnute v plienocke 😢 Teraz maly zaspinkal v kociku na terase tak dufam ze si pospi aspon 3hodinky, lebo doobeda toho nenaspal. Zajtra ideme k dr.
heni spene to neni ...ale nikdy nevies 😒
roma inak to moze byt ze by malinky mohol kaslikovat len tak ako ked sa nauci nejaky novy zvuk a potom to stale skusa....su tie nase deti ale vymyselnici 🙂
corasone ako?
Idem zehlit, vcera som prala 2x, raz maleho veci klasicky co mal na sebe viacej krat a potom 2krat co stihol okakat.

henaha
11. mar 2010

silvus, ani mi nevrav, ja mam tiez kopu co ma caka a nechce sa mi 🙄 🙄

kattarinkaa
11. mar 2010

Dakujem dievcence za privitanie,...a hned na uvod sa chcem opytat mamin, ktore koja a davali infants dophilus, aku mali deturence stolicu. Nas Maximko ju ma ako "plnotucnu horcicu" (teda farbu) a strasne smrdi (tak, ako acidofilne mlieko - asi tak nejak). Zacali sme pouzivat infants, pre 2ma tyzdnami a od vtedy ma tu stolicu takuto. Jednoducho rano sa mrvi v postielke, prdka...a potom raz, dvakrat zatlaci, jeden vacsii prdanec a je komplet plna plienka, a aj pretecene mimo...lebo to neudrzia ani pampers sleep&play.

kattarinkaa
11. mar 2010

Jumca, mame sa super...malinky je riadny vymyselnik. Akurat sme prisli z prechadzky, Maximko sa napapal...a hra sa pod hrazdickou v postielke, chyta hrkalky, pekne sa tam zabava aj 20-30 minut. Len, strasne sa smeje (teda, to je super....), ale stale potom ma stikutku. Jednoducho ked sa viacej smejeme, vzdy chyti stikutku...aj vasi malinky to mavaju?
Jumca, kedy uz pojdeme spolu von? Nabuduci pondelok uz budeme moct? Budete uz uplne ok?

romaroma
11. mar 2010

moj fedor nemava probiotika, iba ja jem probiotika, je kojeny a ma tiez taku horčicu, a tiez vzdy zhurta a plnu plienku, ale tak ked ja viem, kedy to urobil, tak sup sup prebalim 😎 ale skus ine plienky, ktore to zadrzia, sleep play su na taketo slabe vraj

kattarinkaa
11. mar 2010

Roma a ty pouzivas ake plienky?

romaroma
11. mar 2010

najnovšie máme pampers premium care a tie sú úplne najúžasnejšie, sem tam prestriedavam s pampers active baby, tie sa mi páčia tiež, ale sú navoňané a môj malý má ekzémy kade tade, tak sa ich vtedy bojím dávať. u mojej mamy mávame malé balenie helen harper, tie sú strašne tvrdé a papierové, ale inak by boli ok, a skúšali sme aj huggies classic ale tie nemali gumičky a cez tie boky sa mu kadečo dostalo na oblečenie, takže nič moc. ale tak každému asi inak.

macekova
11. mar 2010

Ahojte.

keď ste išli na kontrolu nožičiek k ortopédovi potrebovali ste nejaký papier ??? .... stačí kartička poistenca keď už sme tam raz boli ??
ďakujem za odpovede 😉 😉

corasone
11. mar 2010

baby dakujem ze na nas myslite, Samko to zvladol bravurne, pri prvej len zamrnkal a pri druhej aj poplakal malinko no a potom OK, uvidime co nas caka zajtra, dam vediet. som na svoje najdrahsie dieta pysna xixixi
macekova, myslim ze ked si tam uz bola a dala si odporucaci listok a ides len na kontrolu tak asi len ten preukaz poistenca postaci, aspon si myslim, ale skus zavolat rano svojej Dr ci potrebujete este raz odporucaci listok.
silvuska drzim palceky aby hnacky pominuly a Davidko bol zdravy.

silvuskaa
11. mar 2010

corasone diky...aj my vam drzime palceky...stale nieco!! 😒
Malinky konecne spinka, dnes spal dohromady 1,5hodiny. Hnackujeme stale a ja som uz fakt zufala, nic nepomaha 😢
Objavila som mu na dasienku take zacervenane a v trede akoby biele nieco, ale nie je to v predu ale tak na boku jak trojka alebo stvorka zubok, je mozne ze by mu nesli prve predne? Ale aby kvoli zubku mal taketo hnacky? Inak to som zbadala az dnes, vcera tam este nic nemal, teda nic som nevidela ked som mu pozerala dasienka.
Idem spat, zakial spinka maly...dobru nocku vsetkym 🙂

henaha
11. mar 2010

Corasone, no super 🙂 🙂 hadam aj noc bude dobra 😉
Katarinka, ja nedavam ziadne probiotika, niekde som citala, ze pri plne kojenych detoch su nepotrebne, vsetko maju obsiahnute v mliecku...a stolicu maval Samko tiez taku aj bez probiotik 😉 teraz je uz trochu ina, ked zacal papat zeleninku 🙂 prekakaval mi tiez plienky, jedine co mi neprekakal boli Huggies premium, tie maju vzadu dobru gumicku...sleep&play su slabe, ja som mala jedno balenie a nebola som moc spokojna, pouzivame Pampers active baby...a stikutky mame stale 😝
dobru noc aj ja prajem 🙂

kattarinkaa
12. mar 2010

Silvika, mne mamina hovorila, ze ked som ja bola malinka....tak som kazdy jeden zubok privitala strasnymi hnackami, ze hned vedela, ze mi ide zubok. Tak mozno aj Davidko to ma tak.

Ja som kupila plienky sleep&play len preto, ze som na ne dostala zlavu od tesco clubu...tak som za 12eur kupila dve balenia (keby som bola vedela, ze nie su velmi dobre...asi by som sa vykaslala na zlavu). Ale ved ich nejak ponosime.

Ja od zaciatku pouzivam plienky Tesco (zelene balenie) a som nadmieru spokojna..este sa nam ich nepodarilo precikat.
Ale teraz na vase odporucanie si chcem kupit pampers premium care. Len musim popozerat kde su najlacnejsie a kupime, nech ma Maximko pohodlie.

Inak dievcence a deturence dobre ranko....