Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
baby dakujeme, no uz aspon viem ked mu pojde dalsi ze co a ako.
jumca ja zvazujem ze uz najblissie kupim 4ky pampersky, tiez su Samkovi len tak tak a ma stale otlacene stehna tak uvidime, tie 4ky nove su od 7kg. a chcem aj kupit tie premium care.
zajtra mam skusky tak drzkajte mi palceky. ozvem sa v stredu vecer ze co a ako xixixi
inac baby z piestan nepoznate nejaku babu co robi uctovnictvo? potrebujem len vysvetlit na skusky xixi mam ich 25.3 dakujem
teda corasone vy ste ale rychlucky 😀 To je supis ze ma Samko uz 2zubenky.
jumci drzim palceky aby ta prijali, urcite ta zoberu 🙂
mima poznam ako sa vie clovek potesit ked ma novy nebytok...my sme tiez ale pred mesiacom zariadili obyvacku a som sa straaaasne tesila, nove je predsa len nove...
baby takze vysledky na rotavirusi su negativne a este cakame zajtra na vyssledky z vyteru....prehana maleho ale 3x za den ale same riedke, cim to sakra moze byt? Zeby tie zubky? Dr tomu neveri ale ja sa k tomu priklanam.
corasone, blahozelame...ako to mate rychlo za sebou 🙂 Silvi, nezavidim ti to trapenie a cakanie, co to asi moze byt? A papa ti dobre? Neprehana ho zo stravy alebo z mliecka ako pisala mima?
Plienky uz aj my vymenime za 4-ky, lebo tie 3-ky su take akurat, no mam este 2 balenia, tak ich minieme 😉
Mima, tak mate kopec radosti, to je parada, viem si to predstavit 😎 a kedy sa stahujete?
Jumci, a kedy by si mala vediet, ci ta zobrali? Ci ides robit nejake skusky?
...a zasa nam nasnezilo ☹ ☹ nech uz je stvrtok, ma byt teplucko a cez vikend nejakych 15 stupnov...HURA!!!!
baby ste zlate, dakujem ze mi drzite palceky, neviem ci skusky budem robit, podla toho kolko bude zaujemcov... 😒 ale dufam ze ma zoberu....
heni veru mas pravdu, nex uz je piatok ma byt krasne a slnecno 🙂 sa uz tesim 🙂 🙂 🙂
corasone poznam pani co mojmu muzovi robi uctovnictvo, ked xces dame uz konecne stretko a dam ti nanu kontakt 😉
mima som dnes vyslala dedka do jednoty a som zvedava co donesie... 😀 😀
heni asi niekedy v lete alebo na jesen,ale mam to kde uskladnit tak uz teraz kupujeme nabytok na akciach... ved som teraz za sedacku aj obyvacku dala dokopy 623 E a keby som to kupovala normalne bez akcie,vyslo by ma to o 150 E viac... a to uz zas mam mikrovlnku alebo vysavac... 😉 uz nam chyba len kuchyna,ale tu ideme davat robit do polska,nejaka vesiakova stena do predsiene a kupelna... ostatne uz mame vsetko pokupene co sa tyka nabytku... a take veci ako sanita,kurenie,to uz mame uplne vsetko,dokonca aj baterie,sprchu a tak.
silvi a neskusala si sa opytat na to mliecko? alebo mu skus zmenit prikrm na domaci ak mu davas kupovane... lebo aj s tym sme mali problem,ale opacny... ked davam adkovi domace vzdy ho strasne zapecie a nemoze sa vykakat,tak davame len kupovane...
takze aj dnesne vysledky z vyteru su ok. Mima pytala som sa dr aj o mliecko, ci to nemoze byt tym...povedala ze pravdepodobne nie...v pondelok mam prist do poradne a dohodneme sa ci mam zacat davat HA2.
Prave ze ja som malemu jak zacal hnackovat prestala davat vsetko...mrkvu, polievku, banan...papava teraz len mliecko. Nemohlo sa stat ze spapal vela zhurta a takto sa to odzrkadlilo na jeho zaludku? Lebo behom 3tyzdnov zacal papat polievocku, mrkvu, ovocie a aj detske vyzivky. Ale jasne ze som mu to pridavala pekne postupne.
mima, ked to mate kde uskladnit, tak jasne, ze kupujte 🙂 potom toho budete mat aspon menej, usetrite a robis si radost postupne...
Inac, mne sa tiez zda, ze z varenej stravy Samka zapieka, nieze by nekakal, ale kaka take hustejsie nez ked papa kupovane. Ja mu to teraz miesam kupene s domacim 😉
heni dobry napad,skusim to aj ja tak,zvykat mu travenie psotupne na to... lebo ked som mu navarila minule tak ho tak zapieklo,ze len tlacil, tlacil, konecnik mal uplne otvoreny a bolo mu vydiet hovienka,ale nemohol ich vytlacit a asi ho to aj bolelo,lebo strasne plakal, tak jedine co ma napadlo bolo schytit teplomer a tie hovienka som mu z ritky doslova musela vyskrabat a poviem ti,ze som mala co robit co to mal take strasne tvrde... potom sme dali 2 dnovu pauzu od vsetkeho, papal len mliecko a uz bolo dobre...
silvuska neviem akej dr s malym chodite,ale je to nejaky cudny pristup ked ti maly takto hnacku uz niekolko dni a urobi mu len vytery a tym to konci... ja s malym chodim k takemu dr,ze ked mu nieco je patra dovtedy dokym nezisti co je vo veci... chvalbohu na adriankovi to este vyskusane nemam, ale svokra a nieklko dalsich znamych co k nemu chodia mi to hovorilo...
inak baby mame dalsi prirastok z pn porodnice... mojej kamaratke sa v nedelu narodil syncek Sebastianko, necelych 4000g a 51 cm... 🙂
Ahoj dievcence..mozem jednu otazocku?
Som slobodna mamina...(sme s partnerom spolu, ale zatial este nebola svadba). Vsetky ste vytate?...a ked nie, ziadali ste niektora o predlzenie materskej dovolenky na 37tt?
katuska, ja nie som vydata, zijem s priatelom a ziadala som si o predlzenie MD, aj mi vyhoveli. Inac by som uz bola na rodicovskom, tak este potiahnem do 24.4. MD 🙂 to ma tesi, ved 2 mesiace lepsie platene nie su na zahodenie 😉 musis ist na Soc. poistovnu, daju ti cestne prehlasenie, ktore podpises u na matrike kvoli overeniu podpisu a posielas na Soc. poistovnu TT, tam je uvedena adresa kam presne (ja mam zamestnavatela v BA, tak som to posielala tam 🙂
ziadala aj corasone a schvalili aj jej 😎
ahojte, ako sa mate a drobci co nove??? kati s tymto ti neporadim sme s muzom zosobaseny...ale hena uz poradila 😉 corasone ako????,
mima dedko ma v jednote znamu co tam pracuje a dnes im ma prist tovar, tak jej kazal 7bal odlozit....dufam ze pride a budu plienky... 😉
Heni dakujem, to je super sprava...lebo uz som mala strach, co spravim s malinkym, kam ho dam,...kedze z rodicovskeho prispevku sa nebude dat vyzit.
Dievcence musime sa pochvalit...nakolko nas este nechceli zobrat na kurz plavania do TT, ze sme este malinky, ale odporucili nam s nim trenovat. Takze trenujeme. Vodicku mu na tvar lejeme uz od narodenia, super sa na tom zabava...a teraz sme sa zacali aj spolu sprchovat. Drzala som ho na rukach a spolu sme boli pod sprchou. Vobec sa nebal, este sa aj za vodickou nacahoval. Dnes bude druhy pokus, drzte palce, aby sme to aj teraz tak krasne zvladli.
Jumca, stvrtok nieco mas?? Mohli by sme konecne ist spolu na prechadzku a mozno aj s ostatnymi maminkami...uz ma byt teplejsie.
kati, ja som ho doteraz nesprchovala a na plavani som ho supla do sprchy a a ani nemukol ako sa mu pacilo 😉
na plavanie beru az od 4 mesiacov, tak este vydrzte 🙂 🙂
no a zajtra by sme mohli prist do mesta, ked uz ma byt teplejsie...hadam im predpoved vyjde 😉
na tu socialku ti staci ist posledny mesiac, ked ti bude koncit MD 😎
jumci ja som tiez draheho este dnes vyslala do jednoty ci neprisli dalsie,tak hadam este par baleni dovlecie... ved za taku super cenu su...
ja som maleho kupavala iba v jeho vanicke,az teraz asi pred tyzdnom som ho supla do velkej,lebo uz tak strasne cvachtal vsade okolo,ze sme mali v izbe potopu... na prvy krat sa sprchy bal,aj plakal,ale vcera uz v pohode... este sa na seba skeril v sprche,sa tam videl 😀
ahojte ahojte! ja už len rátam dni, kedy bude teplo a pekne. včera sme boli na dlhej prechádzke podvečer s kočíkom až k ortopédovi, za 5 minút bolo po tom a máme nohy v poriadku, nemusíme nosiť poštolky, ktoré sme teda ani nenosili 😅 chvalabohu, lebo som sa bála jak šľak, že keby dačo, tak si to vyčítam, že som mu ich mala dávať. cestou odtiaľ som už mala ľahký krok 😎
fedor si obľúbil hrazdičku, púšťa si dokola tú melódiu, no na nervy 😀
máme aj nové plienky nakúpené, prišli mi dajaké pamperskové kupóny, tak dostal ďalší balík premium care a ešte aj huggies premium, majú také obrázky s mackom pú a vždy sa zľaknem, že sa prekakal, ale dobré sú dobré 🙂
teším sa, keď bude fedor vedieť sedieť aj vo vaničke, lebo teda posledné obdobie neobľubuje kúpanie, možno je to aj bojovými podmienkami v kúpeľni, som zohnutá cez roh vane dolu ku vaničke, vedľa pračka aj umývadlo, no je to tam také mini a len tak tam je a ho ošpliechavam vodou... ale znesie aj sprchu, rád má aj umývanie zadku pod tečúcou vodou 😉
katarinka----mňa desia moje nijaké vyhliadky na zárobok, po lete chcem ísť opäť na denné štúdium, mám len rodičovský a žiadnu materskú, keď by som náhodou chcela dávať malého do jaslí, tak mi aj ten vezmú jasle... nuž, je to všetko na nezamestnanom taťkovi 😅
roma, ja som sa tiez lakala, ked som mala huggiesky a maly bol len v pancuskach, tak ti mackovia pekne priesvitaju 😉 ale su dobre tie plienky....mne sa zda, ze aj viac absorbuju ako pampersky 😒
blahozelame k nozickam 🙂
dnes sme spali cez obed "az"hodinu, prisla som z prechadzky a bolo po spani 😠 a co vsetko som si naplanovala, ze postiham... 😠
heni moj drobec tiez dnes spal len hodinu,ale on si to pre istotu este rozkuskoval... doobeda pol hodinku, poobede pol hodinku a koniec... a zaspal az o pol 8 vecer a to bol od pol 8 rana hore!!!
jumci no co,ako pochodil dedko z plienkami? mate? moj drahy prisiel s tym,ze su totalne vypredane a uz ich ani mat v dalsom tovare nebudu ☹
teda, sa tu hrabem na tomto novom koňovi, celkom sa tu toho dá, zatiaľ sa mi to páči! 🙂 od šiestej som na nohách, toľko som toho postíhala, to slnko ma nabíja energiou. fedor už má po jednom očkovaní, trochu má aj teplotu, no hlavne sa mi zase celý vysypal, 😠 , ja neviem, čo to po tých očkovaniach musí takto mať...
ahojte baby, tak mame noveho konika 🙂 neviem ci som pisala ale teda uz mame oba zubky spodne a uz sme presli na sportovy kociarik kedze sa nam konecne oteplilo a zacala som s malinkym chodievat von aj poobede.
romaroma blahozelame k nozickam, super ze nemusite uz oficialne nosit postolky.
silvuska ako sa ma Davidko? no ako som si citala co vsetko uz papkal moze byt ze aj s toho to moze mat, moj stale papinka zeleninu, 4-5x v tyzdni mu pridam masko a kazdy den mu davam trosicku bananiku, inac stale ma mliecko. pomalicky chcem odburat to obedne ale naozaj pomalicky.
Ahojte dievcence, tak konecne nam ide konik...a este je konecne aj vonku krasne.
My sme s Maximko vcera boli skoro cely den vonku. Doobeda 3 hodinky a poobede 4. Boli sme na zahrade a malinkemu sa to strasne pacilo...skoda, ze este nevieme sediet.
Dievcence, kedy sa chodi v PN na kontrolu noziciek?
kat ahoj, v 4. mesiaci by sa malo, pokial viem. davate postolky? ja som ich už s chuťou odstránila z fedorovho šatníka 🙂
som sa pristihla, aká som zrazu bezradná, čo robiť na tom internete, keď kojím alebo tak, kým tieto dni nefungoval koník... tu je vždy kade-tade čo čítať 😵
ahojte babulky 🙂 Nejako si musim zvykat ake je to tu nove....
corasone uz je lepsie, vcera sme kakali este 3x ale dnes este vobec, uplne som z toho happy...ved nie a nie prestat. V pondelok ideme do poradne. Musim vam napisat ako som sa strasne vcera zlakla ked som davala malemu kvapky. Berie na tu hnacku Hylak a su to strasne hnusne kysle kvapky. Davam malemu 13kv na lyzicku a zapija ich cajikom. Tak som dala na lyzicku kvapky a drobec uz otvaral pusinku ze co mu to za dobrotu idem dat...tak ho naplo a zabehlo mu ze sa nemohol nadychnut, uplna panika samozrejme a to som bola este sama doma. Rychlo som ho zobrala na ruky este ho naplo 2x tak poriadne az z bruska a potom sa konecne nadychol...chudatko moje az mu tiekli slzicky. Strasne som sa zlakla, este aj 2hodiny po tom sa mi trasli ruky.
Juuj aj ja sa uz tak tesim ze je teplo vonku, Davidko uz byva aj doobeda a aj poobede vonku, aspon viacej spinka lebo vo vnutri mi spat moc nechce.
katka my sme boli s nozickami na kontrole po 4mesiaci, ale postolky som mu nedavala od nejakeho 3mesiaca, boli sme u jednej pani tu u nas a mal vyhodene kolienko, dala mu ho do poriadku, skontrolovala klbiky a povedala ze nemusime uz balit na siroko, no a potom na sone bolo vsetko v poriadku.
roma Fedorko je este stale vysypany?
silvi tak som rada ze uz sa Davidkovi polepsilo, ani si nejdem predstavovat ako si sa zlakla, chuda moje, teda aj ty aj Davidko on sa tesil co mu ides dat a ty mu das taky hnus hm... pocula som ze tie kvapky su hnusne, ale ked pomahaju co narobis. aj ja chodievam so Samkom po 15-tej von, aj si pospinka a ked sa zobudi tak si sedi a pozera moj malinky drobec. kedy uz pridete do PN aby sme dali stretko?
ahojte v novom koniku 🙂
corasone parada ze uz mate oba zubocky 😉 kati, no flakam tu ucast, veru ale maly si uz ziada viac a viac pozornosti, sak sama spoznas... 😀 😀 😀 ale urcite pojdeme,sak xodim kazdy den a teraz uz tak ze ideme po papani, dalsie papanie mu dam v meste a azase sme vonku. ja uz maleho dam v sportiaku sedkat a on svetko pozoruje a vsetko komentuje 😀 teda ked zrovna nebuva 😉
mimi no dedko zatial nepoxodil, ale ta znama mu povedala ze ix objednali a mali by prist, tak som sama zvedava, lebo to je fakt super cena...ozaj kolko ks balenie to je???
silvus, ja som sa minule tak zľakla, keď mal kašeľ a začal sa mi dajako čudne dusiť a tiež pár sekúnd nemohol lapiť dych. úplne som sa roztriasla... inak výsyp zmizol, ja som mu to však natrela raz kortikoidom, takže to preto. včera mal potničky na krku, ale už mu väčšina zmizla, dajako som neodhadla toto už teplejšie počasie 😔
včera sme boli na rodinnej oslave, v krásnom priestrannom byte na najvyššom poschodí s terasou, tak som tam kočíkovala a predstavovala si, že to je naše 😀
snažím sa fedorovi prehodiť režim, trochu mu ho posunúť, lebo on už o piatej je hotový a o šiestej už spí na nočný spánok. teraz je také svetlo vtedy, že mi to už príde úplne šialené...zatiaľ sa mi to však vôbec nedarí.
vy ste už vytiahli športiaky? tu sme ešte malý...predvčerom prišla aj nová stolička na papanie aj autosedačka, krásne oboje, skúsili sme ho posadiť do stoličky, že nech vidíme, ako tam vyzerá 🤐
a z tohto som natešená, že sa sem dá dať fotka takto:
model má oblečené zelené body s aplikáciou, ako má krava so sliepkou dieťa.
romi fedorko je zlatunky xlapik.... 🙂
jumci no nepotesim ta,ale tie plienky uz asi nebudu,lebo moj drahy sa bol vtedy pytat a povedali mu,ze uz im ani neprisli... ved ani sa necudujem za taku cenu... a je to 50 ks balenie...
roma my mame s potnickami problem od narodenia,staci ked sa trosicku spoti, co je kazdy druhy den, a uz je vyhadzany... som z toho na nervy,lebo on cistu kozicku ako mavaju deticky este nemal... len dufam,ze z toho vyrastie a nepotiahne sa to s nim cely zivot... ☹

corasone tak vy ste teda sikovnyyyyyyy... super teda... gratulujem...
jumci maju len jednu velkost 9-18 kg... no pochybujem,ze ich budu este mat,lebo to maju v akcii uz od piatku a len v supermarketoch... ale mozno este natrafis...
ja som uplne happy boli sme dnes kupit v asko sedacku a obyvacku... take kraaaaasne sme vybrali,normalne sa tesim ako male decko...