icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

silvuskaa
27. mar 2010

ahojte maminky 🙂
corasone sme ok 🙂 mam toho v poslednej dobe taaak strasne vela ze nic nestiham. A to maly je naozaj poslusny a vie sa zahrat aj sam. Ale hlavne je toho dost okolo domu a tak....ved jar, poznate to. Vy sa tiez ako hena chystate na vychod?
Uz nam aj hnacka presla uplne a dnes dokonca Davidko ani nekakal. Prechadzate postupne na HA2?

Heni maly je zlatunky vo vode a tie plavky...no je proste macher 🙂

roma tak to musela byt dobre slahnuta dr, prepacte za vyraz ale to nie je normalne.
My mame teraz 7700g, a ja som tiez taky drobec na vysu mam 160cm.

konecne mame stolicku na papanie, je perfektna, maly mi v nej sice nejak obzvlast dlho nevydrzi ale da sa.

pytala som sa dr na ockovanie proti kliestovej encefalitide a na buduci rok chcem dat maleho zaockovat, rozmyslali ste uz niektora nad tym?

corasone ked bude na buduci tyzden pekne mohli by sme dat stretko, co ty na to?

mima1708
autor
28. mar 2010

silvi ja som sa na to tiez dr pytala ked sme boli naposledy na poradni... tiez som sa rozhodla,ze ho dam zaockovat,rada chodim do prirody a chcem k tomu vies aj maleho,ale chcem aby bol dostatocne chraneny.... a duplom uz preto ze mam jednu znamu ktora vdaka kliestovi skoncila psychicky na vyvine 8 rocneho dievcatka a nefunguje jej dobre prava polovica tela... obcas si ju vobec nedokaze ovladat... takze urcite ho ockovat dam a tak isto aj v 3 rokoch proti zltacke A a B... proti inym veciam ho ockovat nedam,ale tieto dve urcite... proti tej zltacke hlavne preto,ze dnes su ludia svine a je im kazdy lahostajny a nechcem,aby kvoli nejakemu idiotovi moje dieta skoncilo s cirhozou pecene alebo niecim podobnym... to ockovanie je dozivotne,takze myslim aj na jeho buducnost ked uz ho nebudem vsade vodit za rucicku a kontrolovat pieskovisko predtym ako sa pojde hrat... 😉

henaha
28. mar 2010

roma, nie som z RK, boli sme tam v nemocnici, lebo priatela idu operovat, ma vyskocenu platnicku, tak pojden na operaciu-nejaky mikro zakrok, tak sme boli cestou na vychod na konzultacii...moji rodicia ziju v dedinke Prakovce, t. j. okres Gelnica, ak to poznate 🙂 🙂 ale asi nie, takze medzi Sp. N. Vsou a Kosicami 😉
Silvi, Majka idu tiez za ridicmi a zostava na vychode dlhsie, my sa vraciame o tyzden v sobotu, budeme uz doma, ak by si bola niekedy v PN, ozvi sa, na prechadzky chodime kazdy den 🙂 alebo pockame na Majku a stretneme sa vsetky naraz 😎
To je super, ze Davidkovi je uz lepsie 🙂
Robite nejajku zahradu? My sa chystame co to tento rok porobit, tak pridem okuknut 😀 😝

jumca
28. mar 2010

ahojte 🙂
co mate noveho???
corasone veru mas pravdu my sme s ivuškom vonku cele dni. rano o nejakej 10tej vypadneme z domu, ( aj preto ze nam zatepluju bytovku a to je raxotu stale), prideme domov na obed aby sa maly napapal a zase von...olovrant mu dam u maminy v robote, alebo u nasix doma a sup opat von...domov prideme o nejakej 17-18tej. 😉 sak mi je luto doma sediet s malym ked je vonku tak krasne, a maly je maxximalne spokojny vonku, ked akurat nespinka tak sedka a vsetko komentuje ci v parku alebo v meste 😀 ale uz zacnem tak ze aj obed mu dam v meste( satelit je nas hotel) a teraz tam pribudla detska stolicka na moje zelanie, tak ivuso tes sa na obedy.... 😀 😎 ale nie musim s nim viac xodit medzi ludi, pretoze sa mi minule rozplakal ked ked videl cudzix, a nexcem aby bol z neho nejaky bojko a stale sa ma drzal za suknu.... 😵
kati veru nemali sme uz davno stretko, musime to napravit 😉 asi mame stastie ze sa nejak akurat miname... 😒
heni super plavca mate doma 🙂 my sme v piatok mali uz 7 mesiacov, boze jak ten cas leti.... 😎

silvuskaa
28. mar 2010

mima aj ja mam rada lesy a hory 🙂 Prave preto chcem dat maleho zaockovat, lebo urcite budeme chodit na nejake tury a aj na hriby. Viem aka je encefalitida nebezpecna a ked sa da tak preco maleho neochranit? Vraj najlepsie je ockovat vo februari. Ja som tiez rozmyslala aj nad tou zltackou typu A a B, ved este uvidim ale urcite je to dobra vec. Myslim ze to by bolo vsetko z nepovinneho ockovania co by som chcela pre drobca.

heni tak to ste mali fakt dlhu cestu az pri Kosice. A Majka uz isla?
jasan, ked pojdemedo Pn tak sa urcite ozvem, posli mi ciselko do Ip, teda ak nevadi. No upravujeme trocha dvor, lebo pre maleho tam nebolo vobec miesto. Ale este to mame zatial vsetko rozbombardovane. Bude sa sadit trava a chceme tam dat aj hupacku. ked to bude dokoncene, mozte dojst na kolaudaciu 😀

jumci ked je taketo pekne pocasie hned to laka von, ale treba chodit urcite s Ivkom medzi ludi aby sa nebal. Aj ked mozno niektori cudzi sa mu nepacia a vtedy ani necudo ze placka 😉
david je dost zvyknuty na ludi, ved nas je doma dost a stale je u nas niekto, tak si zvyka na viacej ludi pokope a musim povedat ze ked sme niekde na navsteve alebo je niekto u nas tak je poslusnejsi a zamestnany tym ze vsetkych sleduje, tak nestiha ani vymyslat a mrncat 😀

corasone
28. mar 2010

silvuska, super tesim sa ze ste uz uplne OK, my sme uz na nutrilone2ke ale uz nemame HA, Dr povedala ze ked nename problemy s travenim chvala Bohu tak uz nemusime hypoalergenny. do mesta pojdem ak bude pekne do stredy, k rodicom ideme vo stvrtok a mozno stredu v noci, uvidime, ale pravdepodobne stvrtok rano najneskor. ved ked pojdes ci uz teraz alebo buduci tyzden ozvi sa ci uz mne alebo Heni, radi ta obe uvidime. ja sa vratim 11teho v nedelu. ozvem sa ked dojdem spat. veru aj moj Samko ma velmi rad ludi usmieva sa na kazdeho, porozprava si.... zlatunky je poklad moj, no a dnes zda sa mi ze dost pocitil zmenu casu, aj vase deturence?

jumca
28. mar 2010

corasone moj Ivuš no musim poklopat, ale vobec nevnima tu znemu casu... 🙂 comu som rada 😉
ozaj heni ma napadlo zabudla som ti povedat, ked si spominala ten slnecnik za 13€ pouzity. daj si pozor aby nebol vyblednuty a vytahany od slnka( kamoska tak kupila z druhej ruky a ked jej prisiel bola nestastna- taky bol otrasne prasivy ), ani s nim nexodila, kupila si novy cierny, lebo to sa naozaj nedalo s takym ist von...kocik krasny cierny a slnecnyk prasivy-sedy 😒 radsej tyx 5€ viac a mas novy....ale nekazem ti aby si to zle nepoxopila( jasne ze je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie ), len aby si nevyhodila peniaze 2x.
corasone tak super sa tesis domov k vasim co??? veru veru si to tam poriadne uzi a trosku aj oddyni, sak mamina ti maleho postrazi, urcite sa budu trhat, kto pojde maleho kocikovat a strazit 😉

mima1708
autor
28. mar 2010

heni pozri si na aldinovi slnecniky nestor... uplne nove za 12,20 E... ja uz tiez vyberam,lebo som vcera prehodila malemu letny sportiak a svieti mu rovno do tvaricky... a potrebujeme aj plastenku na sportovy,lebo ja som dostala zadarmo ku kociku ale len k hlbokej vanicke....

jumci to ci sa ivko bude bat cudzich alebo nie,neovplyvnis nejako extra tym,ze s nim budes chodit medzi ludi... on si sam vyberie kto sa mu paci a kto nie a podla toho sa bude spravat... a ked s nim budes chodit niekde kde je vela ludi a hlavne teraz moze akurat tak iba kazdu chvilku soplit a mat kaslik ked nema este vyvinutu imunitu... adrianko si vybera ludi podla toho ci sa mu pacia alebo nie a ked ho zoberie na ruky niekto cudzi a nevidi ma,hned sa ohlasi... a to je dobre... aspon keby sa nedaj boze nieco stalo a bral by ho niekto cudzi z kocika tak hned budem o tom vediet.... ale ked vidi,ze som tam tak je ok ak sa mu ten dotycny paci,samozrejme...

silvi ja som tiez povedala,ze len tieto dve nepovinne ockovania mu dam a viacej nic... ani proti chripke... lebo som sa o tom rozpravala s doktorom a povedal,ze niekedy sa takou podobnou vakcinou ockovalo v 3. roku,ale ze uz to vypustili a zrusili (aby sa zase nejaka firma nabalila) takze by bolo dobre a mam teda zaujem az v tych 3 rokoch... dovtedy je proti B ockovany z povinneho a ucinkuje to a potom mu dam tu normalnu... a aj o tych kliestoch mi hovoril,ze tak koncom februara zaciatkom marca sa to ockuje,aby sa stihlo vytvorit do toho obdobia kedy sa zacnu klieste rozmnozovat (lebo vtedy samicky najviac saju krv)dostatok protilatok...

dnes sme prvy krat papali surove jablcko s piskotkami... nastruhala som mu pol jablcka a ked dopapal pozel na misku na mna a taky pohlad,ze to naco si mi len chut spravila ked uz neni? 😀

romaroma
29. mar 2010

čaute baby!
už som všetko upratala, aj sme boli na kolibe sa prevetrať, od rána je tu tak čudne zamračené, ale zima aspoň nie je. teraz konečne mám kávu, fedor si sám mrmle v postieľke.
do piešťan sa chystáme ku koncu veľkonočných sv., tak ja by som sa potom rada ozvala a šla na prechádzku.

vy viete, čo stojí očkovanie proti encefalitíde? ja som zaočkovaná a rada by som dala aj fedora.

slnečník už môžem pomaly aj ja kupovať, ale až keď pôjdeme do letnej verzie, akurát som dnes v aute mala obavy, treba tie tienidlá dať na okná, lebo naňho sem-tam svietilo. my nemáme klimatizáciu, tak o to horšie.

silvus, a vy kde staviate?

kattarinkaa
29. mar 2010

Ahojte maminky.
Vikend je uz za nami..jednu oslavu sme mali v sobotu a druhu s nasimi kamaratmi v nedelu. Som unavena, mam nieco vyskocene na chrbte, v noci som zaspala posediacky ked som kojila maleho...no mat male dieta a robit oslavy nie je ziadna zabava. A vyzera to u nas rovnako. Upratovat mozem zas a chladnicka je prazdna.

Dnes som s Maximkom konecne isla von, cely cas len chodil z ruk do ruk, je mrzuty a nejak sa ani nevyrovnal s casovym posunom. Mali sme uz svoj denny ritual...a teraz to mame poposuvane, aj vdaka ludom, ktory tu boli. Ale snad sa dame rychlo do poriadku a budeme vonku zas vo svojom obvyklom case a snad vas konecne vsetky postretame.

Dievcence, aj ja chcem dat malinkeho urcite zaockovat proti encefalitide, radsej, clovek nikdy nevie a teraz moze kliesta chytit aj v parku alebo aj doma na zahrade...ked sa bude hrat, tak clovek za to nic neda.

Heni, uz aj riadne trenujeme na plavanie. 😀

mima1708
autor
29. mar 2010

katarinka takehoto drobca by ti ziaden zodpovedny lekar nemal proti kliestom ockovat... mne doktor sam povedal,ze do roka urcite nie... idealne je ten rok a pol aj neskor ak sa da... nam akurat vo februari bude ychadzat rok a pol,tak potom ho dam zaockovat... dr nam povedal,ze v ziadnom pripade nie do skoncenia tohoto povinneho ockovania do roka, je tam dost vakcin za sebou a mohlo by sa to pobit... ja by som to neriskovala...

roma presne viem o com hovoris,my mame tiez auto bez klimi a uz teraz tam je ako v saune, to nechcem vidiet v lete ked budeme musiet niekam ist... okna zas otvorene mat nemozes kvoli prievanu,no je to o nervy....

kattarinkaa
30. mar 2010

Mima ved jasne, teraz to aj tak este nema vyznam...zaockovat ho dame az nabuduci rok. Teraz som celkom hotova z jeho prveho ockovania...hoci Maximko to zvladol na jednotku (trosku poplakal, ale nic z toho nemal a vecer uz vymyslal ako obycajne).
Takze ockovanie navyse, urcite az nabuduci rok. Asi som sa zle vyjadrila. 😉

henaha
30. mar 2010

Katarinka, no parada ako uz trenujete 🙂 my sme isli bez treningu...to vy uz budete pekne pripraveni 😉 len tak dalej, ked sa Maximkovi paci vo vodicke, treba ho v tom len podporovat 😉
Baby, pozerali ste vcera Show dance na Jojke?....podla mna sa to na to nedalo divat ake to bolo trapne 😠 ja som nachvilu kukla a uz to asi neurobim, ta Fialova bola otrasna 😖

mima1708
autor
30. mar 2010

moj maly je tiez vo vode ako ryba... jezisko mu doniesol hracky do vody a sam si uz vie trosku vody do nich na brat a potom si spliecha do tvaricky a ma z toho ohromnu zabavu... ked ho dam do vane aj zabudne,ze je hladny a mam na aj na hodinu pokoj keby som ho tam nechala... 😀 este aj protestuje ked ho po pol hodine vytahujem z vane...

zuzanocka
Odpoveď bola odstránená
jumca
30. mar 2010

mima mi sme na tom rovnako ako vy, aj moj maly sa zacne rozculovat ked ho davam z vane von. najradsej by tam bol tusim aj cely den 😀 😀 😀 veru uz nex je leto a sup na plavaren 😉 alebo k moru

kattarinkaa
30. mar 2010

Heni, my sme show dance zacali pozerat, ale ked to vypadlo tak sme to prepli a po chvilke aj vypli, lebo nas malinky zaspava o 20.00, tak aby mu to nevadilo...ale som rada, ze to nestalo zavela...aspon mi to nie je luto, ze som to nevidela. V podstate ja tv uz ani nesledujem, len ju mame doma pustenu ako kulisu, pripadne hra radio cely den. Takze vravis, ze to bola nuda...no skoda, vyzeralo to byt dobre. Ale ani ja nemusim Fialovu, je mi strasne nesympaticka a aj trapna.

mima1708
autor
31. mar 2010

jumci ja plavarne nemusim kvoli vseym tym ludom co tam chodia a nikdy nevies kto tam bol a co tam robil v tej vode... my sme adkovi kupili uz taky ten maly nafukovaci bazenik, plesknem mu ho na zahradu vedla velkeho a budeme sa cvachtat... mama vo velkom a adko v malom bazene... 😀

jumca
31. mar 2010

mima viem ze je to tak ale sak su aj plavarne kde viem ze menia vodu kazdy den, atam je to pekne cistucke 😉 medzi vela ludi by som s malym nesla...ale ten bazenik mame uz aj my, na xate v lete uz aj sa cvaxtame 😀 😀 😀

silvuskaa
31. mar 2010

ahojte 🙂 Uz som tu par dni nebola a ko ste sa pekne rozpisali, sa mi paci ze neflakate ucast ako ja 🙂
roma mi nestaviame, len prerabame v trebaticiach.
Dnes je ale skarede pocasie, ale za to mi maly spinka uz 2hodinky vonku v kociku, aspon nejaka vyhoda takeho casu. Ja neviem ci aj Davidko nejako vnima posun casu ale v poslednych dnoch je mrzuty a v noci sa casto budi a prehadzuje 😒 Zubky este nemame tak rozmyslam ci by to nemohlo byt aj tym.
Heni ja show dance nepozeram, lebo u nas taketo programy uspech nemaju, teda hlavne u manzela 😝
Nejako sa mi tento tyzden nepodari prist s malym do Pn, aj este prsi tak si pockam kym bude pekne slnecno 😎

mima1708
autor
31. mar 2010

silvi uz ste uplne ok? dufam,ze uz davidko vsetko krasne papa a bez problemov s travenim... 🙂

heni chcela som sa ta opytat na tie plienky na plavanie... kolko vydrzia zostat suche? nepiju vodu absolutne alebo aj ano a aku znacku kupujes malemu?

silvuskaa
1. apr 2010

mima klop klop vsetko je uz ok. Zatial papame len mrkvicku a zemiacik...uz druhy tyzden. myslis ze by som uz mohla zacat aj s niecim inym, napr.masko alebo banan?

henaha
1. apr 2010

mima, ja som kupila plienky na plavanie z DM...neviem kolko vydrzia byt suche, lebo vo vode sme pol hodku a to su suche 🙂 kupim ich aj na leto, cenovo su asi najvyhodnejsie...chystate sa plavat? 😉
nafukovaci bazenik na leto mame uz aj my, kupila som Samkovi, ked som bola este tehotna-v Jysku bol po sezone vypredaj, tak z 12€ stal 3,30€ 😀 je paradny, uz som ho skusala nafukat 😝

mima1708
autor
2. apr 2010

silvuska bananik som este ani ja nedavala,lebo ten zapeka,tak s tym chcem pockat,ale myslim si,ze kuracinku alebo morcacinku uvarenu mu kludne mozes dat,to by mu problemy robit nemalo... az by ho nahodou zapieklo tak mu daj slivkovu stavu,adriankovi to pomaha,tak mam vzdy jednu v zasobe...

heni neplavat neplanujeme,lebo potrebujeme teraz peniazky na dom a nabytok,ale chcem mu ich kupit na leto,ked bude v bazeniku,aby si necikal alebo aj nenakakal do vody... my sme mu kupili bazen v Kik za 5,50,takze to tiez nebolo drahe... uz som ho aj nafukovala,skoro som o pluca prisla a ked uz ho mal nafuknuty,tak som mu tam nahazala vsetky hracky co ma,posadila som ho tam a vydrzal mi tam tak 2 hodiny sa hrat... ja som ani nevedela,ze ho mam...

jumca
3. apr 2010

ahojte maminy a deticky, ako sa mate??? 😉
silvus moj maly papa vsetko, ci ovocie ci zeleninu alebo vsetko masko...spapa uplne vsetko co mu dam....aj bananik v pohode, mu ho zmiesam s bielou sladkou aktiviou a taky capot 😀 😀 😀 a stolicu ma potom uplne normalnu 🙂
no zase sme mali par dni zimy 😖 a uz dufam ze bude len krasne teplucko 😉 😉
vcera som bola s malym cely den na xate v horax, sa mu uplne pacilo, taky bol spokojny 🙂 ja mu do bazenika v lete nebudem davat ziadne plavky, sak to ma bazenik len sam pre seba, a ked sa tam vycika tak mu vymenime vodu 😉 aj tak sak vodu vymenim kazdy den 🙂
ozaj baby xcela som sa opatat vasi drobci uz sami sedkaju???

romaroma
3. apr 2010

jumca, nechcem dajako moc mudrovat, ale toto mi neda: ved mu nedavaj sladku activiu, ved to mu vzrastu cierne zuby, ta je taka sladka, ze ju ani ja neviem zjest 😨

my sme prave na dovolenke, tak si uzivam. dievky, od pondelka budem v piestanoch, mozeme sa potom stretnut na prechadzke. pekne slnecne dni pocas sviatkov zelam.

mima1708
autor
3. apr 2010

jumci roma ma pravdu,nedavaj mu tu sladku, bude mat cierne zuby a bude ti neskutocne rychlo priberat... on ma dost sacharidov z mlieka a ostatnych potravin, nemusis mu pridavat cukor v takejto forme... podporujes tym v nom sklony k obezite... a aj k tomu bazeniku, je to voda len pre neho a ked sa tam vycika nezistis to vzdy a potom ked bude tu vodu pit a bude si ju davat do pusy,pride mi to dost nehygienicke a nechutne... ale kazda mame iny nazor 😉 adrianko sedi sam pekne vzpriamene uz asi mesiac ak nie viac... a ked mu chytim nohy tak sa z lahu sam vytiahne do sedu...

inak baby mi uz 2 dni lozime po 4 !!! 😀 😀 😀 tak ide ako drak,ale nevydrzi tak liezt dlho 10 nanajvys 15 min. tak 2x za den a zacne sa hnevat, ale aj tak sa z toho vytesujem... v poslednej dobe ma prekvapuje samymi novymi vecami, zacal hovorit, uz melie mama, tata, baba, dede, de je, čeče a taketo jednoduche slova, teraz lozenie, ked vidi svoj zabkovi tanierik tak zacne capakat s pusinkou... no same pokroky robime... ale zas aby som ho moc nevychvalovala,zostal strasne zlostny v poslednej dobe, ked sa mu nieco nepaci (a je toho cim dalej tym viac), alebo mu nieco nedovolim tak spusti taky rev,ze ho je pocut cez 2 poschodia... uz som z toho zufala,lebo to robi vsade, aj v meste... a potom vsetci po mne pozeraju ako keby som mu hlavu trhala... myslite,ze to ma len take obdobie alebo ja robim nieco zle vo vychove? prosim poradte mi,lebo uz vazne neviem co mam robit... a zas nechcem mu vzdy dat vsetko co si zaumieni,lebo potom bude rozmaznany a to nechcem...

henaha
3. apr 2010

ahojte maminy 🙂
jumci, aj ja sa pripajam k babam...sladku activiu by som odlozila naneskor, urcite prvy rok vobec sladke, ale kazdy ma svoje metody vo vychove a dava svojmu dietatku co uzna za vhodne 😉
my este nesedime uplne pevno, ale uz sa chyta a vydrzi chvilu posediet...a intenzivne si zacina sadat z bruska, na styri a prevali sa na zadok, podoprie sa jednou rukou, tak uz cakam, kedy skonci v sede 😀 a na styroch sa uz zacina tiez posuvat, dociahne uz na vsetko, co ma aj dalej od seba 😝
mima, ja si myslim, ze on na teba skusa, co moze, asi ma take vzdorovite obdobie...aj Samko sa niekedy, ked mu nieco vezmem, tak rozzuri a spusti plac akokeby som mu ublizovala ☹ ja si myzlim, ze uz rozmyslaju a skusaju placom vydobit si svoje... 😒

henaha
3. apr 2010

ozaj, pekne sviatky 🙂 🙂
Roma, dokedy si v PN? My sme uz doma, tak urcite vybehneme bud. tyzden do mesta, ked bude normalne pocko 😉

mima1708
autor
3. apr 2010

heni ja si myslim, ze na sladke maju cas aj do 2 rokov... take veci ako sladke jogurty a podobne len sem tam od toho roka... ja nie som velmi zastancom sladkeho,lebo sa im zbytocne kazia zuby... muzov bratranec ma 5 rokov a je maznacik, takze mal vsetkeho, aj sladkosti, od sameho malicka neurekom a teraz ma 7 zubov doslova vypadnutych od rozlozenia cukrom, 6 zubov ma vrtanych a plombovanych a ostatne ma cierne od kazov... su s nim viac u zubara ako u ktoreho kolvek ineho lekara... ja som sladkosti mala malo, mama mi ich davala len sporadicky za odmenu a teraz mam 21 rokov a este nikdy mi ziadny zub ani len nevrtali a zase manzel ich ma strasne kazove, tusim ma len 3 zuby co nema plombovane a preto sa chcem vyhnut sladkym veciam... neviem po kom bude mat adrianko zubky,tak mu nechcem zbytocne dopomahat ku kazivosti,ale ako hovoris, kazda mama ma svoje metody na vychovavanie... 😉 🙂