icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

jumca
4. apr 2010

sak ja zase nehovorim ze mu davam sladke kazdy den, ten jogurt s bananom mu davam tak raz za 2 tyzdne maximalne., ale ostatne jogurtiky pekne papka. vlastne papa vsetko, a ze by bol teda tlsty sa povedat neda, na svojix 7mesiacov ma stale len 7,5kg, co sa mi zda malo, lebo je velmi dlhy.meria 90cm
mima sak ta voda v bazeniku je len jeho a nebude jej mat vela, tak neni problem mu ju kazdy den vymenit 🙂 nex sa kupka bez plaviek , sak mu vodu kazdy den dam cistu. a zase nebude v bazeniku od rana do vecera 😉

silvuskaa
4. apr 2010

ahojte, my sme od vcera u svokry v Hc, ale dnes uz pojdeme domov.
mima to je parada ze uz lozite po styroch, David sa zatial len dava na kolienka ked je na brusku a vypuca ritku ale s rucicky nevie este prekladat. No ale ked ma nejaku hracku pred sebou tak sa k nej dostane, pomalicky sa poposuva.
My este nesedkame uplne sami, najlepsie sa udrzi ked ma rucicky medzi nozickami a tak vydrzi chvilu sedkat.
mima myslim ze to bude len obdobim ze si chce Adrianko vsetko vydobit. On je ale este malinky a myslim ze to prejde, lebo este vsetko spoznava a chce chytat aj to co nemoze a ked neni po jeho tak ma nervicky. pokial mu nebudes v buducnosti vsetko povolovat, urcite z neho nebude maznacik. Jasne ze mu netreba vsetko zakazovat a stale ho len karhat, to si nemyslim,treba povolovat a dat dietatu ak nieco chce ale odtial potial.
Davidko zasa zacina s tym ze ked sa hra tak sa hra, ale ked sa mu prihovorim tak uz chce aby som bola stale pri nom a ked odbehnem tak zacne pistat. Najlepsie je nechat ho tak nech sa hra lebo si vyzaduje potom stale viacej a viacej pozornosti a nie vzdy sa mi da byt pri nom nonstop.

roma kde dovolenkujete?

dnes malo byt pekne, vraj krajsiu nedelu si nemozeme ani priat a pozrime aky je vetrisko 😒

inak ja tiez neplanujem davat Davidkovi do bazenika plienku, ved ked sa bude clapkat budem ho mat stale na ociach aby vodu nepil a budeme tiez jasne ze kazdy den vymienat vodu.

romaroma
4. apr 2010

ahojte, my tu mame pekne pocasie, kazdy mi tu kocikuje maleho, tak ja kavickujem, potom mam masaz, potom bowling, potom sauna, vecer si chcem pozriet v telke bathory. sme tuto, naposledy: http://www.castapapiernicka.sk/

od pondelka budem do piatku v piestanoch, pojdem sa urcite prejst do mesta, takze sa fakt rada s vami stretnem, poobzeram vase deti.

mima ty mas len 21 rokov? a to ja som si myslela, ze mam najmenej!
pekne dni zelam, zajtra sa ma pocasie vraj zhorsit 😒

mima1708
autor
4. apr 2010

silvi mohla si sa ozvat skor,ze ste tu u nas v hc, mohli sme vybehnut kocikovat ked bolo vcera tak krasne... skoda, no... ja tiez budem malemu vodu menit kazdy den,to je jasne,ale on vo vode strasne vyvadza a hadze sa a nmozem ho odtial dostat,takze ja to vidim tak,ze bude byvat vo vode cele poobedia, preto som rozmyslala nad tymi plienkami... nebudem mu ich davat zakazdym,to je jesne, ale ked napr. budem vediet,ze mi cez den este nekakal tak mu dam do bazenika plienku,aby sa tam nevykakal...

roma tebe je ale supeeeeeeer... aj ja by som prijala taky vikend v takomto luxuse 😀 mam iba 21 no, chceli sme tak skoro babatko, muz ma 25, takze to je tak idealne,lebo dalsie planujeme za 10 - 15 rokov, az vobec dalsie bude, takze to budem mat akurat okolo tych 35... 😉

silvuskaa
4. apr 2010

mima nabuduce sa ozvem, lebo svokra nebyva priamo v Hc ale kusok odtial. A poobede vcera sme boli s malym len na dvore. Pospal si po ceste a potom este driemkal v kociku chvilu.
To som ani ja nevedela ze mas 21rockov. A preco chcete dalsie babatko az tak neskor? Aj ked vlastne 35 je dobry vek na dalsie mimino.

roma juj to sa niekto ma 😀 bowling rada hram a aj masaz by sa zisla..... len si pekne vychutnavaj ked ti maleho kocikuju.

henaha
4. apr 2010

roma, veru... to sa mas 🙂 no je to zavideniahodne 😀 😀 ale nie, zasluzime si to, tak si pekne vychutnaj 😉
v PN budes mat pripojenie?aby sme sa dohodli a mohli sa stretnut...silvus, by si mohla prist aj ty, ved uvidime ake bude pocasie, lebo nehlasia moc dobre ☹
silvuska, ako si opisala Davidka akokeby som videla nasho Samka s vypucenou ritkou 🙂 to je take bohove...
mima, hej, ja nechcem tiez davat sladke tak skoro, urcite vydrzat co najdlhsie bez cukru, ved cukor nie je na nic dobry 😒

mima1708
autor
4. apr 2010

silvuska pri dnesnych financnych moznostiach a vsetkych tych cenach si normalny priemerne zarabajuci clovek pri 2 detoch musi stale ,,odtrhat od huby" a to nechcem... ja chcem aby sme mohli chodit aj na dovolenky,na vylety a hlavne sa naplno venovat adriankovi a nie delit cas medzi 2 deti, kuchynu a pracku... chcem mat aj cas pre seba a manzela...a s 2 detmi je narocnejsie chodit na dovolenky a vylety... preto druhe az tak neskoro... a kde presne byvaju tvoji rodicia?

heni cukor je jedine dobry na energiu a te maju nase deturence na rozdavanie uz terz a vekom sa t bude len a len stupnovat... 😉

jumca
5. apr 2010

tak na druhe dieta mame s mimou rovnaky nazor....my sme sa s muzom dohodli na jednom a dost 🙂

silvuskaa
5. apr 2010

mima, jumca suhlasim s vami, aj ked sa by som chcela dalsie dieta skor ako za 10rokov. Urcite chceme este 1dieta, mozno aj 2, ale kedy presne to nechcem zasa tak detailne planovat.
To muzova mama byva pri Hc ( v Sasinkove).
Vyoblievane a vysibane? Ja trocha vysibana, nastastie voda ani tie kraaaasne 😀 aromaticke vonavocky neboli 😝

henaha
5. apr 2010

Ja tieto sviatky nemusim, tak som tiez rada, ze oblievacky a sibacky som absolvovala v "mladi" 😀 dnes to bolo len take symbolicke a to sa mi paci....dalsie dietatko ja uz nechcem, chcem si vychutnat jedno, dat mu vsetko, uzivat si a nie odtrhat od huby ako pise mima... 😀 a keby som aj chcela neskor, to uz budem "stara" a rodit do styridsiatky sa mi nechce 😝 😝
pekny vecer dievcence 🙂

kattarinkaa
5. apr 2010

Ahojte dievcence,

dufam, ze ste sviatky prezili v pohode a uz sa tesite konecne na oddych so svojimi drobcami. Ja uz mam navstev a prezierania sa plne zuby. Vsetko co sa mi podarilo schudnut, mam na sebe spat (vyzeram ako by som bola v 4mesiaci tehotenstva) 😀

Ja uz sa zacinam tesit ako budeme s Maximkom chodit na plavanie, a urcite bude mat v lete aj svoj bazenik na zahrade u nas na dome, u jednej a aj u druhej babky. A podla mojho nazoru urcite sa bude kupat bez plavociek a plienok...konecne bude mat holu ritku, ved cely den je nejak zabaleny, tak preco si to riadne neuzit. Ale kazda z nas bude robit to, co povazuje za najlepsie, takze to len pre info.

Inak s tym planovanim dalsich deti je to tiez tazke, my asi nejaky ten cas pockame...mozno 3-5 rokov, ale to uz ja budem stara korcula...tak, mozno nam bude stacit aj tento nas maly anjelik.

Dievcence, ked sa cez tyzden bude konat nejake stretko v PN dajte vediet, velmi rada sa k vam pripojim.

Jumca...maly je uplne uzasny. Ked sme sa stretli, ani by som nepovedala ze ma len 7 mesiacov. A je to riadny chlapisko, ale len len co sa tyka dlzky. 😉

mima1708
autor
5. apr 2010

silvuska aj ja som ciastocne ze šágu 😀 byvala som tam do 3,5 roka u babky... ako sa volaju muzovi rodicia,ak smiem vediet? moja babka sa vola skalicka a byva oproti katolickeho kostola...

heni ja som toho isteho nazoru,ze dalsie nechcem,ale mozno rokmi zmenim nazor aj s manzelom a budeme chciet dalsie,ale aj tak skor ako za 10 a viac rokov urcite nie... svokrovci tak mali druhe ked moj muz mal 18, teraz ma 25 a 7 rocnu sestru... 😀

jumci ako sa mate? zubky vam uz narastli,lebo nam stale nic... zdravucky ste?

henaha
6. apr 2010

mima, ty si este mlada, na teba to este pride, ze budes chciet druhe 😉 len my prvorodicky po 30-tke asi moc casu uz nemame, ja teraz drobca maximalne vychutnavam a potom zasa sup do prace...brrr, az ma zamrazilo ako sa mi nechce 😒 tak som si zvykla na iny rezim, ze mi to vyhovuje 🙂
koncom tyzdna by sa uz malo zlepsit pocko, tak by sme mohli dat stretko v meste 😝
jumci, to fakt ma maly 90cm?nie 80cm? to je strasne moc, sa mi zda 😀 ...zeby vam rastol nejaky 2metrovy basketbalista??? 😀 😀

silvuskaa
6. apr 2010

Ja sa snazim dat malemu uplne vsetko co potrebuje a tiez si ho teraz maximalne uzivam a vsetok cas venujem jemu.
Viem je to finanacne narocne mat viacej deti, ale ked mne sa to zda malo mat jedno dieta. Este jedno by som chcela, ale urcite nie teraz...to by som nezvladla, ci uz casovo alebo finanacne.
Je doma veselsie ked nas je viacej, my sme s bratom dvaja a ked ho potrebujem vzdy mi pomoze a naopak ja jemu pomozem ked treba, neviem si predstavit ze by som bola len sama.
mima vola sa Hornakova...poznas?

jumca
6. apr 2010

caute babeny,
no sak aj ja som uz z maleho nestastna ze je taky dlhy a nema byt ani po kom... 😒 aj mne sa zda ze je az moc dlhy...a muz zase hovori nex len rastie a je vysoky...ale ako hovoris heni, dufam ze nebude mat 2m 😒 to by som nebola nadsena...
kati dakujeme, sak aj tvoj maly je nadherny, malinky a jak sa uz ohlasoval ze xce papat 😉 🙂 podareny 😀
mima teraz ma maly trou soplik ale da sa to vydrzat, nieje to take strasne...akurat dnes sme boli na kontrolnom EKG a vsetko je o.k., tak som rada... 🙂
uz aby bolo teplucko, sa tesim na vikend hlasia 18st, tak sa uz tesim.... 😎 😎 😎
a k tym zubom neviem co sa s malym dialo cez vikend, mal 2 dni teplotu 38st, hnacky, a strasne plakal. dasienka ma uplne naliate, tak dufam ze uz zase zuby... 😒 uz naby mal vsetky vonku... a dnes asi von nepojdeme lebo velmi fuci, a mame aj ten soplik, tak dam maleho spinkat do kocika do spalne a dokoran otvorim okno...a maly si mysli ze je vonku 😀
maminy a Samkovia, Maximko, Adrianko a Davidko, pekny den Vam zelam 😵

silvuskaa
6. apr 2010

jumci ale na chalanovi je zasa pekne ked je vyssi 🙂 Nech Ivkovi prejde soplik a je dobre, no ale hlavne tie zubky aby mal uz vonku....my uz dve noci zasa nechceme spat, stale sa maly prehadzuje a kopka o 106, neviem preco sa mu neda spinkat, mozno tiez zubky, lebo este nemame ani jeden vonku.
aj ja vam prajem kraaasny aj ked studeny dnik 😵

mima1708
autor
6. apr 2010

heni moze,byt ze nas casom este chyti,ze chceme druhe,uvidime...

jumci ved to neni nejaky moc dlhy aj nas maly ma 85 cm... to su dnesne deti asi take vsetky dlhe... 😀 my nemame este ani jeden zubok,pod dasienkami nam svietia uz aj 4,ale este su schovane,bodaj by to bolo tak,ze sa mu vyhupnu von vsetky naraz a bude to mat aspon hromadne za sebou... 😀

silvi,neviem nic mi to nehovori,to by som sa musela opytat babky kde byvaju a tak,mozno potom by som vedela... opytaj sa muza ci nepozna nahodou elisku, jara, tona alebo pala skalickych...

henaha
6. apr 2010

silvuska, aj my sme mali taku prehadzovaciu noc 😠 tiez uz cakam zubky a stale nic...tak kazdy nepokoj, ci mrzutost pripisujem zubkom 🙂 a spi teraz kadejako, viackrat za den po pol az tristvrte hodinkach 😒
jumci, nech len rastie, on vie, aky ma byt vysoky fesak 😉

henaha
7. apr 2010

ale mame dnes konecne krasne a bez vetra, ideme papat a sup na prechadzku 🙂
baby, ako sa vam prebaluju drobci? My cim dalej, tym horsie, mne uz Samko vobec nechce byt na brusku, stale sa mi prevracia, podskakuje a chce sediet, ja ho musim normalne nasilu pretacat, aby som mu dala plienku 😒 no hruza je to 😠
my uz asi za par dni budeme sami sediet, uz sedi tak, ze sa podopiera iba jadnou rukou 😀
tak dobru chut k obedu 🙂

silvuskaa
7. apr 2010

heni ani mi nehovor, David to iste, stale vymysla a pri prebalovani sa otaca na brusko, vtedy ked je bez plienky je vrtkejsi a hned je aj otoceny 🙂 A teraz posledne 2dni nechce vobec lezat, paci sa mu ked sedi a vtedy sa aj prehra sam, len to ze musim este pri nom byt a podopierat ho troska, tiez sa sam udrzi ked sa opiera rucickami ale ked drzi hracky tak musi byt o nieco oprety.
My tiez pojdeme papat a potom von si pospat 😉

mima1708
autor
7. apr 2010

baby ako keby ste hovorili o adriankovi... a najhorsie na tom je,ze uz ma sily aj za 3 a ked je tak fajn pokakany,tak ma az krce v rukach chytaju co ho mam problem udrzat lezat a zdvihnute nozicky mat... a ked ho okupem,najprv ho musim nechat,nech sa povyvaluje holy,dam pod neho staru deku aby mi nepoocikaval postel a ked sa herec dovrti az potom ho obliekam a zabalujem,lebo inak by som nemala sancu... vcera mi tak prislo do placu ked sedel na zemi a do vanick kde som ho kupala som mu teraz nasypala vsetky hracky a dala som ju pred neho a na opacnom konci bola hracka ktoru chcel, predtym by zacal mrnkat aby som mu ju isla podat,ale vcera sa naciahol,prehupol sa na brusko oprety o vanicku,zobral si hracku a znovu si sadol,este si aj nozicky sam narovnal aby sa mu dobre sedkalo... ☹ za chvilku nam ti drobci vyrastu a nam ostanu len fotky, videa a spomienky na casy kedy nas este potrebovali na vsetko a nie len na pranie,zehlenie, varenie a zasobovanie peniazmi... 😀

henaha
7. apr 2010

tak, tak mima, leti to strasne rychlo 🙂

silvuskaa
8. apr 2010

mima to poznam, tiez mam problem udrzat malemu nozicky ked je pokakany. Minule mal okakane obe pätky co sa mi vysmykol 😀
ano leti to strasne rychlo, kde su uz tiez nase malilinke uzlicky?
Kto vie ako sa nam ma corasone? Ale u rodicov urcite dobre 🙂
Baby davate drobcom vecer nejake kupovane kasicky( Nutrilon, Hami) ? lebo uvazujem ze za par dni by som vyskusala.

kattarinkaa
8. apr 2010

ahojte maminy,...dnes bolo nadherne.
Konecne sme po dlhej dobe vysli von na prechadzku (byvame u nas na zahrade) a bolo to super...stretli sme hromadu mamiciek a clovek sa hned lepsie citi, ked vie, ze aj ostatni maju rovnake starosti, zabavky a cinnosti.
A ako vy?? Co robkate a ako sa maju vasi malinky drobci...teda podaktore uz mate riadnych chlapiskov, vsak Jumca 😀.

henaha
9. apr 2010

ahojte maminy, hej, hned su krajsie dni, ked je slniecko, aj ked na vikend uz hlasia zimu 😒 Samko si nejako meni rezim, zacina viac vymyslat, menej spat cez obed, naopak sa mi zda, ze pospi viac doobeda, vcera tak vymyslal v kociku az som sa hanbila ako zacal pistat, ked sme sa vracali z prechadzky ☹
Silvi, ja este nedavam ziadne kase, papame len na desiatu ovocie a na obed ten jeho gemis-zelenina a masko, do vecera uz len mliecko 🙂 I ked som uz aj nad tym rozmyslala, lebo sa mi zda, ze mlieko mu uz nestaci, ale vydrzim este nejaky mesiac a dam mu poobede jogurt a potom uz aj kasu alebo skor kasu? Uvidim ako bude spavat... Kojim statocne, aj ked ma to uz niekedy obtazuje, ale na druhej strane, ked si predstavim, ze raz skoncim, bude mi strasne smutno ☹ do roka by som chcela vydrzat....A idem od bud. tyzdna doobedne ovocie, ci vyzivu zahustit rozmixovanymi vlockami alebo detskymi susienkami 😉
Silvi, akej farby mas tu stolicku na jedenie?
vecer ideme plavat, uz sa tesim 🙂

PS: takto krasne som si spal, ked sme cestovali

jumca
9. apr 2010

ahojte, veru kati poriadne xlapisko 😀 😀 😀
heni mas pravdu hned je aj clovek taky veselsi a stastnejsi ked je pekne teplucko 🙂
silvus ja davam malemu, rano mliecko, na desiatu nejaku vyzivu z ovocia, alebo joburt s bananom,alebo cisty jogurt, to zapije cajikom, na obed tu jeho gebuzinu maso bud s ryzou alebo zemiakom a zeleninou+cajik, na olovrant ma nejaku stavu co mu odstavim + obcas xce mlieckoale len tak 30-60ml, lebo ta stava je dost syta, a na veceru ma bud mliecko alebo kasu. Ako kedy. To je nase denne papkanie 🙂 😉 asi u kojenyx deti je to ine-neviem. 🙂 ale kazde dieta je jasne ze individualne, takze len vyskusaj co pasuje vam, teda lepsie povedane Davidkovi 😉 mojmu susnikovi to pasuje takto, tak to mame takto 😎 ozaj uz mame 8,5kg 😵

jumca
9. apr 2010

heni maly je zlatunky 😎

jumca
9. apr 2010

ozaj este som sa xcela opytat co si myslite a ci budete kupovat Vasim drobcom na leto slnecne okuliarky, tu na nete som dakde videla zevraj je to vhodne od mala pre drobcov a xrani to ocka....ja neviem mne osobne sa to zda zbytocne ale zase si hovorim ze predsalen ma tie ocka este malinke a v lete ked tak dobre prazi slnko...neviem no...alebo nemate s tym niektora skusenosti? dakujem 🤐 😵

henaha
9. apr 2010

jumci, nad okuliarmi som fakt nerozmyslala, ani ma to nenapadlo 😒 ja neviem, ci by ich vobec chcel mat na ociach...ja sa budem snazit ho udrziavat v tieni, aj ked tam sice je uv ziarenie, ale neviem, neviem, sa mi to zda prehnane na takych drobcekoch mat okuliare 😉 a zasa trosku slniecka kvoli vitaminu D potrebuju 🙂

mima1708
autor
9. apr 2010

silvuska,ani ja este nedavam malemu kasu na veceru... stale ma len mliecko... aj dr. mi povedl,ze NAJSKOR od ukonceneho 8 mesiaca... lebo z tych kasi vraj strasne rychlo priberaju... ja to robim tak,aby mi vydrzal dlhsie spat,ze mu do vecerneho mliecka dam 2 odmerky kase a staci mu to... ma to hustejsie,ale zase nie velmi... a staci mu to... a uz ste na tom s bruskom dobre? nemali ste ziadne problemy? my sme uz pokrocili,papame mliecko len 2x za den, rano ked sa zobudi, na desiatu jogurt s piskotami, na obed nejake cestovinky, zeleninku, masko a tak a na olovrat bud surove ovocie rozmagane alebo ovocnu vyzivu s piskotkami alebo marina kexami a na veceru mliecko s tymi 2 odmerkami kasicky...

heni samko je strasne nadhernucke babatko... chutnucky nostek ma,taky malilinky zemiacik... strasne je podareny...

jumci ja som videla tie okuliare pre taketo deticky na vlastne oci,aj som cih drzala v ruke a urcite by som mu ich nekupovala... oni maju na sebe taku gumicku ako byva na potapackych okuliaroch... a aj taku pevnu... dost,ze ho teraz otlacaju ciapocky a ked si to zoberiem na seba,ze by ma niekto nutil take nieco nosit, akurat by som to chytila a smarila niekde o stenu...