Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
roma no oblecko pre deti ziadne len hrackarstva su tam 2. ale sak moze sa to za pochodu zmenit. nieco krachne nieco pride xixixi dobra predpoved ze? ale sak tak to teraz beziiii.
a Samko s maminkou Henou su uz doma, vcera sme ich pozdravili tak sa tesime.
dnes mame pocko na .... ale co aj toto je fajn, furt len teplo byt nemoze xixixi ja uz mam ruky jak taky cernoch z kocikovania a kedze som nosievala dlhe rukavy, zostatok ruky je bielejsi 😀 😀 😀 😀 no super.
tak Vam zelam pekny den.
ahojte, dnes mame studeny den ale maly mi aspon lepsie spinka 🙂
My sme mali v pondelok poradnu, takze vazime 8kg a obvod hlavicky mame 44cm 😀
Vcera som bola v tom nasom novom nakupnom centre, ale musim povedat ze nic moc. Strasne tam chyba to Ca alebo Hm ako pise jumca. Kupila som si tam jedine podprsenku v NY.
Heni ano presne tie iste satky mame aj my 😉
Jumci asi vsetky v Kik uz vypredali 😒 No skoda, treba natrafit, ja tam chodim casto lebo mne sa tam paci oblecko pre maleho a vzdy mu tam nieco vyberiem 🙂
Inak v daniele som bola este minuly tyzden a uz mali vsetko vypredane.
V tescu su od dnes pampersky v akcii!!
Ahojte dievcence,..no dnes je to pocasie ale strasne, ani cesat sa nemusim. Ale, v podstate pre nas je to dobre, aspon nam na stavbe vyschne to blatisko, co je okolo domu a konecne nas budu moct napojit (plynari, vodari a elektrikari). Uz sa na to tesim, ako si v nutri zasvietim, bez toho, aby sme museli natahovat predlzovacku az od hranice pozemku. 😀
Maji, mas pravdu, aj ja mam uz ruky pekne opalene, ...ja som nosila tricka s kratkym rukavom a V vystrihom, tak ked sa vyzliekam, mam na sebe este take "biele tricko". Aj Maximko sa strasne smeje ked sa vyzliekam...teraz neviem, ci vyzeram tak strasne, alebo...no, asi som mu na smiech. 😖
Dievcence opytam sa...ako sa vasi malinky ucili sadat. Nas Maximko zacal robit "brusaky" ako divy. Ked ho prebalujem, alebo ked je v hlbokom kociku...jednoducho ked lezi, stale sa snazi dvihat do sedu cez brusko. Cize to vyzera tak, ako keby cvicil brusaky. napina brusko a cervenie, chudatko moje ako sa snazi...ale ked mu pomozem, nie je taky spokojny a sediet nechce ani podoprety, hned sa zvali na nozicky do predu (taky hlboky predklon). No radost na neho pozerat, ako "cvici". Aspon jeden z nas. 😝
Heni, v piatok 14.5. o 16.00 zaciname plavat v TT. Tak som sa chcela opytat, alebo skor poradit...co vsetko si so sebou beries, teda, na co si prisla, ze naozaj potrebujete a ...no, vsetko co ta napadne. A este sa ta chcem opytat. My ideme 13.5. do poradne na preockovanie...Co ty na to, mam to prelozit (na utorok), alebo ho mozem dat zaockovat a potom ist v piatok na to plavanie?? Neviem, .. nejak sa neviem rozhodnut. Maximko prvu varku ockovania zvladol dobre. Bol len vecer trochu mrzuty, trosku plackal...ale spinkal dobre, a ani teploty nemal..ale neviem, ci druhe ockovanie nie je horsie. Poradte..dakujem maminky.
Maximko takto vymysla, ked ho mamina foti 😝
katarinka podľa mňa by si mala to očkovanie preložiť, deti by nemali vyvíjať takú fyzickú aktivitu po očkovaní...aj keď to znášal dobre, druhá várka vakcín nie je už taká v pohode častokrát.
ja by som skor povedala ze si preloz plavanie o par dni aby dieta bolo zaockovane ako byt ma. neviem, to si ja myslim. ale maly Maximko je krasny.
ahojte dievcence, tak sme uz od vcera doma 😉 teraz mam doma dve deti, jedno male, druhe velke, ktore moze iba lezat alebo stat, sediet absolutne, nic nedvihat, neprehybat sa a tak....ale hlavne, ze sme spolu 🙂
kati, tesim sa, ze idet plavat, ockovanie by som aj ja radsej prelozila, tie 3 dni kludu by asi bodli lepsie 😉 nevies ako zareaguje teraz...my mame v piatok poslednu hodinu a potom ideme pokracovat do dalsieho kurzu 😉
co si mas vziat:
pre maleho ti na prvej hodine plienku do vody daju, plavky si kupis, stoja 4€, plienku na prebalenie po kupani, osusku alebo zupanik, detske mydlo, mlieko na natieranie, jednorazovu podlozku alebo plienku na co lahne v prezliekarni, pre teba plavky a osusku, slapky nepotrebujes, ani sprchovy gel si urcite neber, detske mydlo budete mat spolu...na prvej hodine dostanes aj pokyny na papieri a vsetko ti vysvetlia ako postupovat 🙂
keby ta este nieco napadlo, tak sa pytaj 😎
ohladom sedenia, Samko si sada z lahu na brusku, hodi sa na styri, prelozi si nozky alebo ked kolienkuje, zvrtne sa a sedi 😉 z chrbta este nie, on totizto na chrbte uz ani nelezi 😒 😒
ahojte baby 😉
hlasim ze v ADRII je akcia na nocniky su zlacnene na 1,55€ a bezpecnostne krytky na rohy ( univerzalne) tie su po 1,50€.
ja som uz kupila nocnik ivuskovi pekny zeleny s kacickou.... od vcera uz trenujeme, pri kazdom prebalovani ide si posedkad na xvilku na nocnik... 😀 😀 😀
heni tak to mas teraz pestre o 2 deti sa starat 😒 ale hlavne ze uz ste doma vsetci a dobre to vasmu tatinovi dopadlo 😉
ozaj v sobotu som kupila malemu v TESCU plavky na leto, mali v akcii 1 ks = 1,20€ a su uplne super 😎 a tiez pampersky su v TESCU v akcii, tusim 120ks = 25€ 😎
pekny den 😎
jumca, tak si urobila prieskum trhu, dakujeme za info 😉
my uz nocnik tiez mame, mame zeleneho hrocha, ale este sme ho neskusali, uz som rozmyslala, ze ho vytiahnem, ale nejako stale pozabudnem 😒 chcel Ivusko na nom sediet?
tie krytky na rohy sa hodia aj na stol?to by sme uz aj potrebovali 😝
pekny vecer prajem, aj ked sa nikomu asi nechce konikovat 😠
jumca prosim ta kde je teraz adria? viem ze to stahovali inde
heni, hej su univerzalne tie krytky, aj my sme ix uz museli kupit.... mame ix na stoliku v obyvacke 😉 no a jasnacka uz som musela dat aj krytky do zasuviek, lebo uz to Ivušo objavil a prstiky len tak leteli do dierok....tak sup krytky 😀
no prvy krat sa na nocniku rozplakal a potom uz bolo o.k., teraz ked ho tam posadim tak sa rehoce a sa zabavame...este sa mu tam nepodarilo vycikat, ale uz si tam xvilku posedka a ja mu simulujem akoze vodu, robim ssssss a cccccccc.... 😀 ( si kolko krat pripadam ako taky blazon... 😀 😀 😀 ) ale sak co by sme pre radost a spokojnost dietata nespravili 😎 😉
maji Adria je na tej istej ulici kde bola, len hned vedla toho zahradkarstva( sa prestahovala len o par metrov dalej) 😎
dnes je ale pekne....uz to je aj tu poznat... radsej ideme s detmi von ako na koniku 😒 ale tak to ma byt 😉 🙂
jumci, diky, zajdem ich tam asi bud. tyzden kupi 🙂
katarinka, tak ako plavanie? pacilo sa vam? my sme vcera ukoncili kurz, Samko ma svoj prvy diplom-je zubrienka 😀 😀
od bud. tyzdna ideme do dalsieho 😉
🙂 žubrienka, to je milé!
my máme od dnes prvý zúbok holúbok. nahmatala som tam také ostré, aj to je vidieť. ráno mal hnačku,aj je taký umrnkaný celý deň, tak mu tam len pchám tie kefky a to vždy stíchne. vedľa má tiež kopček, tak asi pôjde rovno aj druhý, ktovie. tak uvidím, čo bude v noci, teraz spí klop klop...
no a novinka, s ktorou bojujem už druhý deň-v septembri sa sťahujeme do košíc prosímpekne, môj andrej tam dostal angažmán do štátneho divadla košice...........nie je to ešte isté, ale treba sa s tým zmierovať. preplakala som jeden deň, už dnes to vidím aspoň trochu lepšie.......
jumca, to je super, že trénujete nočník, držím palce, ja mám nočník pre fedora tiež, avšak ho nepoužívam, lebo som lenivá.
roma, blahozelame k zubku 😉 fedorko je sikulka, to len nasmu Samkovi sa nie a nie prerezat zubky, sa mi zda, ze budeme skor chodit ako mat zubky 😀 😀 aspon si ich nevybije 😉
neboj, Kosice budu dobre, sice trosku iny prizvuk, ale zvyknes si 😝 😝 hlavne, ze bude praca a peniazky...
romi tak ako hena hovori, praca, peniazky a hlavne budete ako rodina spolu to je najdolezitejsie 😉 nezalezi na tom kde budete, hlavne ze ste spolu. 🙂 hlavu hore, bude dobre!
🙂 heni nemas za co, samko je zlaty ze zubrienka 😀 😉
heni ja musim ist zajtra kupit malemu tie traciky na xodenie, lebo to je neskutocne, sediet nexce ani za ten svet( vie, ale nebude- lenivec) ale xodit a stat na nozkax xce stale... 😀
Ahojte dievcence...tak, konecne mame trosku casu. Malinky zaspinkal.
Heni, plavat zaciname nabuduci tyzden v piatok...a uz sa velmi tesime. Aj my chceme byt zubrienky. 😀 To je fantasticke, zavidime Samkovi...ale snad sa aj my dockame.
Roma, gratulujeme k zubku. Maximko ma uz dva, a su aj oba krasne vonku...je to sranda, ked sa na mna usmeje. Je z neho uz velky chlapcisko a uz ziadne malinke "babco". Nam hned po prvom, vyrazil o par dni aj dalsi. A tiez ta chceme povzbudit, dolezite je, ze budete vsetci spolu, aj ked nie tu nablizku...ale na koniku mozme pisat stale. 😝
Jumca...to ako keby som pocula hovorit o nasom malom drobcovi. Naucil sa pretacat, vystrkovat ritku...ked ho podlozim vankusmi, aby sedel tak nechce...ale ked ho zoberiem a akoze postavim na nozky...to su same usmevy a sama zabavka. Neviem, ci nechce uz bezat. 😎 Traky vyskusaj, potom, ked nebudete potrebovat...tak ich od teba kupime. A este ti dakujeme..nocnicek sme si aj my kupili, a v tescu sme vybrali aj plavocky na plavanie, ked uz v piatok zaciname. A super lacno.
ahojte maminky....
dlho som tu nebola a mam tolko noviniek ze ani neviem kde zacat, ale najprv vam chcem vsetkym zazelat vsetko najlepsie ku dnu mamiciek,dufam,ze ste ho prezili krasne....
kedze sa nam vycasilo sme viac prec ako doma a ked mam cas tak zase robime na dome, uz nam to pomaly odsypa a vyzera to tak,ze cez letne prazdniny sa konecne stahjeme...
no a teraz k tym novinkam, takze uz mame 2 zubky, maly mi povedal mama a uz ma tak pekne oslovuje, sice zatial len ked nieco potrebuje,ale uz vie kto som... 😀 aj tata uz povedal... uz sa sami staviame, chodime popri nabytku a je to cim dalej tym naroznejsie a narocnejsie,lebo je uz vsetko nebezpecne a musim robit nonstop bodyguarda,aby sa nieco nestalo... 🙂 a nemile veci sa nam postavali, najprv sme mali zapalene hrdielko a soplisko ako hrom, dostali sme antibiotika,ktore sme najprv znasali dobre,ale potom nam narusili crevnu mikrofloru a bolo zle, k tomu sa este pridal crevny virus ktory maly chytil odomna takze uz skoro tyzden hnackujeme a nic nezabera, ani probiotika, ani hylak, ani ryzovy odvar, nechce mi poriadne papat,takze uz som zufala,lebo neviem co by som este vyskusala... teraz na vikend som musela utiect k nasim,lebo v piatok vecer sa s crevnym virusom zacala pasovat aj nas tatino a do soboty rana sa pridala aj svokra a mala svagrina,takze som zbalila maleho,seba a utiekli sme pred bacilmi k mojim rodicom.... takze asi tak.... neviem kde mi hlava stoji a k tomu este prat, varit, zehlit, upratovat... no nemam cas ani sa poriadne vykupat....
ale pozeram,ze vam sa nastastie vsetkym dari ovela lepsie ako nam...
mima tak vitaj naspat. budeme Vam drzat palce aby ste co najskor isli do svojho.
baby, ja sa docela tesim tiez by som chcela chodit s malinkym na plavanie, no musime pockat co nam povie nefrolog ci mozeme a to ideme zaciatkom Juna. tak uvidime.
Heni blahozelame Samulkovi k velkemu diplomu zubrienka. je to super ked si to budete pozerat o par rokov.
ahojte🙂
mima konecne si sa ozvala 🙂 Chapem ze mate toho urcite vyse hlavy a este ked aj Adko takto hnackuje....poznam to ked nic nezabera, aj my sme to mali, ved vies....ale preslo to samo , no sice az po 2tyzdnoch ale preslo. Vtady som bola uz zufala ☹ Drzim palceky aby to preslo a boli ste vsetci zdravi 🙂
heni aj ja gratulujem Samkovi k ,,zubrienke" 🙂
Baby musime sa vam pochvalit vcera sa Davidko sam postavil v postielke 🙂 Taka som na neho hrda, strasne sa snazi, tak pri tom vzdycha ked sa stavia.... ale je sikovny, dubacik moj.
mima, vitaj opat madzi nami, aj ked asi casto chodievat nebudes 😒 drzime prsty aj my, nech sa date do poriadku 🙂
silvuska, tak to uz mate doma velkeho chlapa 😉 Samko sa tiez uz stavia na nohy, na kolena ani nevravim a fuci tiez pri tom... ako keby som ho videla, ked o tom pises 😉
vcera som mu skusila dat prvy krat kukuricnu chrumku, polovicu zjedol a druhu zozmolil na seba, ale aspon sa zabavil 😉 vytiahli sme chodak na ulicu...no a najvacsiu radost mame z rozoberania puzzlov 😀 😀
no Heni Samko je sikovnucky, nadhera.
ja som dnes dala prvy x maleho do chodaka a zatial malinko cuval ale hral sa kedze tam je veeelmi vela toho po com moze buchat a vsetko mu hra, tak uvidime kedy sa rozbehne. hupe sa uz aj cez jeden tyzden na styroch tak cakam kedy vyrazi dopredu 😀 😀 😀 ale je to huncut. uz sa tiez pomalicky natahuje sa postavit v postielke ale este nevladze, tiez pri tom neskutocne fuci 😀 😀 😀
Heni a ako sa tvaril maly ked si dal do pusy chrumku?
krasne ranko... 🙂
no na zaciatok vam musim povedat ze vcera som maleho drzala len za rucicky a sam mi presiel v papuckax na sirku celej obyvacky ( cca 3,5m ), normalne si pekne vykracoval 🙂 🙂 tak som vcera vecer ako maly zaspal sa zamyslela nad tym ako ten cas neskutocne leti....ozaj to vidime az na nasix detox... 😒 ale som bola neskutocne rada, ze uz sam takto poxoduje... 🙂
no vcera som mu kupila tie traciky na xodenie, stali 7€, a moc sa mu v nix zatial nepacilo... necitil sa asi isto, lebo ked som ho drzala za rucicky, tak pekne kracal a ked mal traciky tak len asi 4 kroky a dost.. 😒 nevadi, sak este ix pouzijeme 😉
ako tu citam tak vsetky nase deticky uz robia pokroky...to je super 🙂
no moja babka dnes natlacila malemu striedku s xleba s maslom a maly sa jej povracal a celu ju ohodil... 😀 😀 😀 som jej aj 10x hovorila aby mu to nedavala a ona nie... 😀 no ivusko jej podakoval ( osablovanim 😀 )
musim mu kupit tie kukuricne xrumky nesolene a to nex zuzle... ma sice aj take baby piskoty z rakuska ale to je este tvrde, xudatko kym si to rozmoci, aj bavit ho to prestane... 😅
tak idem, dnes mam kadernicku - konecne mala volne, tak sa tesim na ostrihanie a novu farbu 😵
papa a pekny den dievcence 😎
Dobre rano..
..jumca mas pravdu, ten cas neskutocne leti. A vidim, to aj na tom, ze mam stale viac a viac sedivych vlasov. 😝 Kadernicke som konecne aj ja objednana, ale az na buduci tyzden. Este ani neviem, co s tym na hlave vymyslim...asi dohola, aby mi uz konecne prestali padat, (uz aj tak tam skoro nic nemam). 😀
Heni, malinky je uzasny..pekne sa hra, ja uz neviem ako toho nasho zabavit (Ako ste ich zabavali, ked mali malinky okolo 5 mesiacov - nesedi, lezat nechce a mama ma uz ruky vytahane ako opica). Heni a kedy zacinate dalsi kurz plavania? Robili vam aj fotky a video? A krasne penove puzzle mate...kde ste kupili take velke? (Sorry, ze sa tolko vypytujem 😝).
A Dievcence...to stretnutie dame kedy?? Ja uz som jedno stretnutie absolvovala...s maminami, ktore so mnou chodili na tehotenske cvicenie..taka mala particka, alebo bolo super. Tak, mozme urobit aj obrovske stretnutie...Pozveme aj Piestansky tyzden, nech si nas odfotia "Piestanske maminky".
Jumca a gratulujeme k prvym krocikom...aj ked boli s pomocou.
ahoj dievky!
tu je zamračené, ráno som bola na pošte pre pršiplášť na športový kočík, lebo sme mali doma nesprávny, ešte som aj nakúpila v dmku. môj muž šiel protestovať proti skládke v pezinku, andrej strašne rád niekde protestuje hah. ale ide pršať a to poobede som chcela dlhú prechádzku, nuž tak neviem...
kati, ja moje dieťa už aj dva mesiace najlepšie zabavím, keď ho capnem na stred našej postele na bruško a porozkladám mu tam rôzne hračky aj nehračky a len tak tam je. chodím mu tam meniť predmety alebo keď sa pootáča, tak zase ho dať do stredu tak, aby nespadol. vydrží tak aj dve hodiny 🙂 niekedy som tam s ním, no častokrát ma ani nepotrebuje... a zvyknem mu hneď ráno, kým venčím psa, pustiť bebe tv cez net, to len čučí a pozerá. to už keby si sa ho nutne potrebovala zbaviť, určite skús 😀
jumci, ja pôjdem kaderníčke veru tiež, na budúci týždeň v piešťanoch, je to omnoho lacnejšie než tu v bratislave. chodím vždy do hotela park, už sa teším, lebo to mám ako kurča.
ahojte baby, no vidim ze sa vynovujete ale ja som Vas predbehla, moj melir je uz na hlave xixixixxi a v sobotu idem na uces kedze idem na svadbu a aj na makeup, sa docela tesim len ma hneva to pocasie.
roma ty chodis k Tanicke kadernicke?
kattarinka, malinky je krasnucky, a mas pravdu uz musime dat stretko, len ked sa teraz to pocasie tak pohorsilo nikdy nevies ake bude.
roma ked tu budes sa ozvi potom teda by sme vsetky sa nejako uz dohodli na hodine a mieste. predpokladam ze Winterka bude najjednoduchsia xixixi
ked uz pisete o kadernicke, aj ja sa musim objednat, rada by som si dala aj farbu ale bojim sa aby mi nezacali zasa padat vlasy ked mi konecne prestali.
corasone kam si ides dat robit uces a makeup? My ideme za 3tyzdne tiez na svadbu a uz som objednana do hotela eden a kadernicke soni Munk, tie ma robili aj na svadbu a bola som spokojna 🙂
silvuska ja chodim len do edenu aj vlasy k Marike a makeup Andrea uz asi 4 roky a som velice spokojna. chodila som aj soni ale moc mi to nevyhovovalo, neviem. kazda mame nejake tie skusenosti. ale teraz som spokojna.
no hej ja chodim k tani 🙂 ale to patri tiez soni munk? ja som nevedela, ze to ma aj v edene. do piešťan prídeme v sobotu a cez týždeň budem bez muža, tak by som sa stretla rada.
Dievcence..ja chodim na kozmetiku a 2xked som potrebovala, tak ma aj namalovala (makeup), k Monike - na trajan...nie je draha, ale je fakt super...namaluje fakt perfektne a za 7eur, som sa ani nespoznala, ked som odchadzala (bola som krajsie namalovana ako nevesta). Juraj sa divil, ze 'aka kocka mu to kraca k autu' 😀
A kadernicku meme uz dlhe roky Danielu Hetesovu - robi v baraku na juhu (tam, ako su PN jaslicky a teraz aj nejake medic centrum) - a tiez je fantasticka...a nie je draha, vzdy ma na svadbu nacesala nadherne - dam, aj foto, ked pohladam v pc.
Roma dakujeme za radu..takto sa aj my obcas hrame...ale nas huncut bez maminky nechce byt ani chvilku..som si ho rozmaznala a vsetci doma (ked pridu po obede z prace...tak sa len prevleka z ruk do ruk, a ja potom doobeda neviem co s nim). Ale vyskusame...bebe tv som uz nasla aj v programoch na telke, tak pustime.

ahojte ahojte nepotrebujete náhodou taký obojok pre psika proti kliešťom? my sme mali taký jeden, ktorý ale nie je pre bytové psy a to sme my nevedeli. kto má psíka na záhrade, môže ho používať, tak len tak náhodou, je mi ľúto ho len tak zahodiť...
jumci z tých bielych gatí si nič nerob, ja by som ich tiež zháňala na leto, biela sa dá kombinovať superne s ostatným farebným oblečením... a čo za obchody sú v tom auparku? to tam ozaj aspoň hmko mali dať...