Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
Ahojte...tak davidko spinka a ja mam cas sem troska nakuknut...davno som tu nebola.
kati maly je zlatunky vo vode, vidno ze z neho bude plavec 😀 Vlastne uz aj je 🙂
jumci ano od zajtra ma byt krajsie tak konecne vyrazime von, ved trcime uz 3dni doma.
Chystam sa kupit sportiak len este neviem ktory.....tolko sa mi ich paci...napr. Zopa Fusion alebo Babypoint Fortuna.
mate nejaky tip?
tak sme boli aj my dnes na poradni, v tom dazdi a vetre s kocikom a dazdnikom to bola hruza ☹
Mame 8kg, 70cm a obvod hlavicky 44cm 😉 Najblizsie ideme az zaciatkom augusta a to mame uz aj preockovanie ☹
Kati, tak vitajte medzi papkacmi, uz sa urcite velmi tesis na zmenu 😉 S mlieckom vydrz, ono sa to upravi... 🙂
Silvi, ja ti neviem poradit ohladom sportiaka, lebo my mame 3-kombinaciu Casualplay a teraz sme kupili este golfac...ty nemas vobec sportiak? Nerozmyslas len na golfacom?
Ja keby som bola teraz tehotna, kupim len 2-kombinaciu a poridne golfky 😀 😀
heni mam sportiak ale do auta je dost velky a hlavne tazky. Chcem kupit nejaky lahky sportiak, mozno aj golfac ale asi skor ten sportiak. A aky golfac ste kupili?
Jej ta to ma Samko podobne rozmery ako Davidko 😉 Len je tusim o troska moj drobec dlhsi 🙂
ahojte baby, trochu som sa odmlcala, ucim sa zajtra mam skusky tak mi drzajte palceky aby som to zvladla. rano 8:50 mam anglinu, 13:20 slovinu a zajtra 16:30 ekonomiku. najblizsie sa ozvem v sobotu.
Heni dobre ti pomerali vysku Samka? sa mi zda ze je dlhsi ako 70cm, ci?
Silvi, ja zdielam nazor s Henou co sa kocika tyka, uz by som nekupovala 3kombinaciu ale ako Hena pise uz len golfak, je lahucky. Ja idem svoj kocik predat hned ako kupim autosedacku a potom si uz len golfak kupim.
tak na mna myslite.
Maji, tak drzim palceky...nech ti to vsetko prebehne na jednotku. 😀 A mozem sa opytat, kam chodis do skoly?
My mame tiez 3kombinaciu Jane,..ale este sa vozime len v hlbokom a bola som nadmieru spokojna. Vajicko sme vyuzivali max., kazdy den ho pouzivame aj doma, a dost cestujeme...teda, jazdime na stavbu. 😝 Ale, mozno je pravda, ze lepsie je kupovat vsetko samostatne a vtedy, ked potrebujes, ...Silvi, ten co kupila Hena, bol krasny, co som videla na nete.
Otazocka, chceme zacat v sobotu 1.krat papat...len neviem, ci najprv chystat sama, zemiacik, mrkvicku..alebo radsej kupit? Ako ste to robili...a ako to robite teraz?
silvi, my sme kupili Chicco mutiway, je lahky, rychlo sa sklada a nezaberie vela miesta v kufri 🙂 chcela som nieco pevnejsie, lebo ho budeme potrebovat aj na zimu, pretoze v oktobri nas kocik predavam znamej...a prave pri tom chiccu uvadzaju, ze je vhodny aj na zimu 😉 ten kocik je znamy, ma ho vela mamiciek 😝
corasone, neviem, ci ho dobre zmerali, ale Samko je mensi ako tvoj, tak hadam asi ano...neviem ako rychlo rastie, ale veci su mu stale male, tak rastie 😎
Kati, my sme zacali so samotnou mrkvou, ktoru som uvarila-3 dni, ale ta mu moc nechutila 😒 potom myslim mrkva+zemiak, brokolica, karfiol...potom som pridala masko asi po 2 tyzdnoch a zeleniny uz mixovala viac druhov.
Asi by som skor kupila , tie kupene chutia viac a prve dni ti viac ako 3-4 lyzicky nezje, tak sa viac narobis ako bude osohu...a potom vyskusaj aj domace, ked si zvykne na nove chute 🙂
prve dni ti ten maly poharik v pohode 3 dni vydrzi dokedy sa ma spotrebovat (48hod) 🙂
heni ved prave ze aj v zime ho budeme potrebovat nasackovat do auta a chcem aby sa mi v nom maly aj vyspinkal 🙂
Ten chicco je vazne krasny...co som pozerala sportiaky tak tiez vazia tych 8kg ako tento multiway, iby maju pred drobcom to operadlo , ci ako to mam nazvat....co zabranuje aby nespadol dopredu a coho sa moze chytit, preto by som chcela radsej sportiak.
kati ja som Davidkovi nedavala vobec kupovanu kasicku mrkva+zemiak, lebo mi to nechcel papat. Zacinali sme varenym zemiakom+mrkva, po 4dnoch sme pridali petrzlen a neskor karfiol...kalerab...masko a vajecny zltok 🙂
corasone drzime palceky..ty si sikulka a hravo to zvladnes 🙂
corasone drzime prsteky aby si to zvladla v pohode...
kati ak mozem povedat sama za seba,nedavaj mu kupovane... ja som to tak urobila,ze som zacala kupovanymi a maly ma 9 mesiacov a nechce mi vobec jest domace,len tie kupovane,takze sa krvopotne pasujeme z domacou stravou pevne dufam,ze sa mu domace jedlo nezhnusi uplne... keby som mohla vratit cas,tak urcite kupovanymi nezacnem... ale mozno je to len nas pripad...
ahojte baby, dakujem. myslite na mna zajtra.
Kati co sa stravy pre maleho tyka ja som to robila ako Hena, obmienala som mu to aj kupovane aj domace. teraz uz papa viacmenej len domace ale ked mu primiesam kupovane vsetko mi spapa.
najprv sme 3dni mali len mrkvicku, potom som pridala zemiacik dalsie 3dni a tak som stale pridavala nejaku korenovu zeleninku a asi uz ako aj baby napisali tusim po 2 tyzdnoch som pridala masko. tak Vam zelame dobru chut.
asi to je individualne, co sa tyka jedenia, lebo my papame aj kupovane aj varene a nemame s nicim problem, Samko zje vsetko 🙂 ja si prave myslim, ze je dobre naucit aj na kupovane, lebo na cesty sa to vzdy zide a ked nestiham varit, zasoby kupeneho vzdy nejake mam 😉
Silvi, to madlo maju aj golface, bez toho by som kocik nechcela ani ja...prave multiway ma v cene vsetko-plastenku, nanoznik, madlo a drziak na poharik 🙂 🙂 je to na tebe co kupis a ako sa rozhodnes 😎
Maji, drz sa, potom daj vediet ako si dopadla 😉
Ahojky, ..tak dnes bolo konecne krasne..aspon konecne neprsalo. 😝
Dievcence dakujem za rady, urcite ich vyuzijem. Chcem zacat so zamiacikom a potom mrkvicka..a postupne, tak ako ste pisali. Zataial budeme chystat doma, a casom mozno aj nieco kupime. Uvidime, ako nam bude chutit. 😀
Este otazocka..davate malinkym aj nejake kase? Napr. Hami kasa hajaaja na dobru noc...a pod. Nieco take, teraz maju v akcii v tescu, tak ci mam nieco kupit do zasoby, alebo je to zbytocne? A, tak... Dakujem. 😝
Maji, drz sa...myslime na teba.
katarinka ked este len zacinate s prikrmami kase by si davat nemala ,lebo zevraj od nich deti rychlo priberaju, mali by ich zacat jedavat az po 8. mesiaci (aj ked su pisane aj od menej mesiacov) a kym kojis tak ho neuc na take veci, ma tvoje mliecko a to je najlepsie takychto "umelin" sa este naje... 😉
ahojte,
no dnes Ivuško zurkoval ceeeelu noc....asi mu ide dalsie zubky 😒 a teraz zaspal 😉
ozaj baby xcem sa opytat, maly ma dost dlhe vlasy, a kamoska mi poradila nex ho ostriham ze mu zhustnu.
ja som ho xcela ostrihat, ale az ked bude mat tak 1 rok... co na to poviete?
kati, ja som zacinala malemu s uvarenou a rozmixovanou mrkvou. potom som o 3 dni pridala uvareny zemiak. a postupne masko, petrzlen....uz papal aj masko s ryzou a karfiolom ci brokolicou...
zatial znasa vsetko o.k., a z nicoho sa mi nevyhadzal... 🙂
no a este zla sprava, doktori mi nasli nejaku vaznu poruxu hormonov v tele ci co to a to ma za vysledok moje priberanie a nadvahu... ☹ aj som si myslela ze tam nebude vsetko s kostolnym poriadkom... dlhodoba liecba predomnou. no tesim sa... ☹ ☹
maji ako skusky??? drzime palceky 🙂
jumci, tak to mi je luto, ale hadam sa das do poriadku 😉 radsej prist na to skor ako by malo byt neskoro 🙂 drzime prsty!!!!
Kati, ako pise mima, kase urcite nedavaj, fakt od toho deti dost priberaju, svagrina zacala davat malemu od pol roka vsetko naraz a maly je teraz poriadny medvedik a k tomu este aj lenivy, nic sa mu nechce, kedze je tazky 😝
ja som s kasami zacala teraz po 8. mesiaci, davam ju Samkovi sem-tam na veceru, ale nemliecnu...obilninovu alebo mu uvarim ovsene vlocky s jablckom a pomixujem....kedze kojis aj ty, mliecne kase by mal jest az ked budes chciet skoncit s kojenim 😠 pytala som sa na to lekarky na poradni 🙂 umele mlieko by sa asi nemalo kombinovat s materskym, lebo je tazsie stravitelne...
Dobry vecer dievcence,
...som riadne unavena, tak len na skok. Boli sme dnes na druhom plavani, tak som unavena viac ako Maximko a tatinko, a pritom oni boli vo vode. 😀 Ja sa tam asi ani nedostanem. 😖
Maminky dakujem za rady, urcite vyuzijeme a budeme sa nimi riadit. A dnes sme teda zacali.. 😝 dali sme si mrkvicku, (nemala som doma zemiaky). A celkom nam to smakovalo, teda ..vrhal sa sam na lyzicku a vsade bolo vsetko cervene. 😀 .
Jumca, tak to ti nezavidime, nech je to rychlo za tebou. Drzime palce.
caute baby, tak to mam za sebou, dakujem ze ste na mna mysleli. slovinu som dala za 4 😀 😀 😀 , anglinu za 1 a ekonomiku za 2 tak to islo docela OK, len ta slovina mi nejako nesadla, ale co uz.
Ludka drzime palceky aby si sa z toho co najskor dostala, ako Hena pise lepsie ze ti nato prisli a ze sa s tym da volaco robit.
kati maly je krasny chlapcek. inac ja som tiez s kasickami zacala po 8mesiaci. posledny tyzden davam Samkovi tak okolo tej 6tej vecer a po tej 7mej mu dam polovicnu davku mliecka ktoru mi aj tak celu nevypije. ale skor by som tiez nezacala s kasickou.
ahojte baby... corasone gratulujem,ze si to uspesne zvladal a z tej 4 zo sloviny si nic nerob,hlavne ze si to dala... 😉
jumci do roka by sa deti nemali davat strihat,lebo im vraj pristrihnes rozum ked ich ostrihas 😉 😀 ale to je len povera... a na tych fotkach co som videla nema ivko az take dlhe vlasy nas adko ma dlhsie (a by som sem dala foto,len neviem ako 😒 ) a myslim si,ze je zbytocne stresovat ich takto odmalicka strihanim vlasov... ale to je len moj nazor... 😉 a z tej poruchy hormonv si nic nerob,dnes su take vymakane lieky,ze ked ich zacnes brat a budes to poctivo dodrziavat o chvilku mas po problemoch, uvidis...
no a my sme zase chory ☹ mala svagrina si priniesla zo skoly fajnovu chripku v pondelok a maly do stvrtku chytil bacila od nej, takze sme znovu na atb, ale tentokrat to bolo s poriadnymi 39 stupnovymi horuckami... nenavidim ked mi takto ochorie od druheho!!! nech uz byvame samiiiiiiiiiiiiiiiii 😢 😢 😢
corasone gratulujemeeeee 🙂 ja som hovorila ze si sikulka, je jedno ze mas 4, hlavne ze skusku mas 😀
mima to akoby mas dve deti a to mladsie vzdy ochorie od starsieho, ktore chodi do skolky alebo do skoly...hruuuza....nech sa skoro vyliecite 🙂
kati maly je chutnucky...ake ma tmave ocenka, je krasny 🙂
jumci neboj lieciky urcite pomozu a bude dobre. A ako ti to zistili?
No a my mame perny vikend, robili sme vyrobky z prasiatka a dnes upratujem, Davidko nie a nie poobede zaspat...tak ho po hodinovom trapeni v postielke zobral dedko na prechadzku a konecne spinka.
Aspon ze to pocasie je dnes pekne 🙂
dakujem baby, snazila som sa 😀 😀
dnes bolo naozaj pekne pocasie, sice obcas poprchavalo ale inac super. v PN dnes este aj zajtra su stanky na kupelnom ostrove s rucnymi pracami. je to super. je ich aj vela tak ak bude pekne odporucam vidiet.
corasone, blahozelame aj my, mozes konecne vydychnut 🙂
jumci, o tom strihani a hustnuti vlasov su len mytusy, vraj to vobec nie je pravda, ze zhustnu a do roka by sa strihat nemali 😉
baby, uz sme sa tu bavili o stahovani predkozky....robite to vasim drobcom? Na posednej poradni Samkovi lekarka pretiahla, ze mu ide dobre, tak som sa jej pytala, ci mam s tym nieco robit...a ona s usmevom, ze ci nerobim...ved mu to ide pekne, tak ze sem-tam to treba...
dnes bolo konecne krasne 🙂 🙂 Samko nam zaspal na hupacke na Lodenici, ani ruch a krik mu nevadil 😀 😀
Heni, no je neskutocny ten tvoj Samko, my tusim mame taku istu hupacku 😀 😀 😀 uz by sme aj na prechadzku mohli kebyze sa pocasie polepsi ... a co sa tej predkozky tyka aj to ides robit?
Silvuska a vsetko najlepsie k zajtrajsim narodeninam aby ste rodinka zdravi boli.
my sme kupili tu hupacku oranzovu, ta je u babky od bratranca 😀 😀 a co je parada, este aj trubi 😝
Maji, ja neviem, ci ju budem pretahovat, nejak sa bojim.... asi precitam niekde na nete ci to robit alebo az po roku, neviem 😉 popytam sa segry a kamosiek, co maju starsie deti 🙂
Dobre rano dievcence,
..Heni, maliky je uzasny, krasa..a na tej hojdacke nema chybu. 😀 A uz nadherne stoji.
A co sa tyka pipika, nam doktorka hned na prvej poradni povedala, ze sa s nim mame pekne "hrat". Zmolit a stahovat, ale len pokial to ide, nie nasilu, a tak mu po nom "brnkat", aby ta kozicka pekne zisla dole. Maximkovi to velmi nejde, teda ani si neviem predstavit, ze by mu tu kozicku stiahla cez zaludik az dole, ide mu to tazko. My sa s nim "hravame"..tak neviem, kazda doktorka je ina. My chodime ku klamparovej a vy ku komu? A Samko to ma super, ze mu to ide, mate o starost menej.
Maji, a kam to chodis do skoly? ..co studujes? Ja si ani neviem predstavit, ako by som to pri malom zvladla. Som rada, ze mam skoly uz davno za sebou. Teraz by som sa na skusku z fyziky, matiky a spol, asi uz nic nedokazala naucit. 😝
My sme sa dnes v postely o nieco snazili, ale nejak nam to nejde.. 😀
ahojte, odskakujem sem od upratovania 🙂 dnes sme sa vrátili z výletov, do piatka sme boli v piešťanoch (bolo to otrasné počasie poväčšinou, tak prvé dni sme len doma boli a na balkóne 🙄 ), včera sme boli v leviciach, môj dedko mal 75ku oslavu, fedor sa tam stretol so svojím o 10 dní starším strýkom, tak sme sa na tom usmievali 😉
prerezal sa mu aj druhý zub, takmu tam každý deň čumím, že o koľko vyrástol 😀
neskôr si vás dočítam, obriaďujem si aj hry na fejsbuku, internetový deficit
kati, k tým kašám, nó...akože ja sa tu hanbím, tak len tak tíško píšem, že ja fedorovi dávam už dlhšie kašu na večer, menšiu dávku, ale dávam a následne ho dokojím, dokonca sú to mliečne kaše...mňa to bavilo, prišlo mi to ako spestrenie, tak to proste robím. keď má teda náladu a nie je veľmi unavený. pediatrička to ale ešte nevie, takže možno mi vynadá, tak asi fakt to nerob 🤐
ahojte,
dakujem za moralnu podporu pri mojom lieceni... ☹ radsej by som bola bez toho ale co uz.... 😠
zistili mi to z vyterov, nejakyx vysetreni, z krvi, a mocu... no skratka asi z niektoryx tyx 100 vysetreni ktore mi robili... 😠
hlavne ze malinky je o.k. ( klop klop..), ako tak pozeram baby mate krasnyx fesakov. 🙂
a s tym strihanim pockam do roka, bude to tak asi lepsie. 🙂
pekny den 🙂 🙂
heni mne doktor na to nic nehovoril a ani som sa nepytala,ale citala som,zevraj by sa ta predkozka nemala stahovat do 3 rokov,lebo ze dovtedy by sa mala oddelit sama a ist pekne stiahnut,lebo dovtedy chrani vnutro proti infekciam zo stolice a tak... ale chystam sa aj ja na to spytat,ale mam z toho brutalny strach,lebo ked mal asi 2 mesiace,mozno viac,nepamatam si presne som mu ju skusala stiahnut a on sa mi mykol vo vanicke,pretiahla sa mu cez zalud az dolu,ale potom mu neisla spat,lebo jemu sa este aj ako na potvoru postavil pipik z tej teplej vody a z toho,ze som sa mu s nim "hrala" tak som az plakala od strachu... keby nebolo mojho muza vtedy a neukludnil ma,aby som ho nechala tak nech mu padne dolu a potom mu to vytiahnut naspat,tak by som s nim asi letela na pohotovost... ale nastastie to potom dopadlo presne tak ako povedal tatinko a vsetko bolo ok..

ahojte,
kati no maly je v popruhox ako doma...uz ked mu ix davam vie na co su a ze ide bezkat 😀 😀 😀 ,Maximko je super plavec... 😉
dnes som bola s Ivuškom vonku, vystihli sme asi 2 hodinky ked neprsalo, a sup von na prexadzku. 😉 od zajtra sa ma zajtra zevraj vycasovat, tak som veeeeelmi zvedava 😖
pekny vecer maminy a deticky 🙂